Vilgain Grass Fed Whey Protein: Fel tudja venni a versenyt a legjobb izolátumokkal? [felülvizsgálat]

A tejsavófehérje az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő. Éppen ezért számtalan fehérje véleményt írtunk Önnek mindenféle gyártótól. És mivel a tejsavófehérje abszolút alapélelmiszer, még sokáig fogjuk ezt csinálni. Ma a Vilgain márka izolátumát vesszük szemügyre. Ez utóbbi büszke arra, hogy fehérjéi szabadtartású tehenek tejsavójából készülnek, ami miatt jobb összetételűek, mint a konkurencia. Valóban így van ez? És hogyan viszonyul a Vilgain Grass Fed Whey Protein Isolate a piacon kapható legjobb termékekhez? Mai értékelésünkből minden fontosat megtudhat.

Vilgain Grass-Fed Whey Protein
Kategória: Fehérjék
Ízlés
9.0/10
Oldhatóság
9.0/10
Emészthetőség
9.0/10
Összetevők
8.0/10
Ár
8.0/10
Általános értékelés
8.6
10 pontból 10 pont

 

A Vilgain Grass-Fed Whey Protein Isolate legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Egy kompozíció, amelynek megvannak a maga hibái

A termék tartalmának 90,5%-át az instantizált tejsavófehérje-izolátum teszi ki. A Vilgain márka szereti hangsúlyozni, hogy a felhasznált tejsavó szabadon tartott tehenektől származik. Ez kétségtelenül nagy előny, nemcsak táplálkozási szempontból, hanem etikai szempontból is, hiszen sokak számára aSok ember számára az élelmi víz elengedhetetlenül fontos, és fontos számukra az állatokkal való tiszteletteljes bánásmód. A tejsavó olyan értékes fehérjefrakciókat tartalmaz, mint a ß-laktoglobulin, α-laktoglobulin, immunglobulin G n vagy a laktoferrin. E tekintetben tehát nincs okunk panaszra. A tejsavóizolátumon kívül a készítményben fagyasztva szárított eper is található (összesen 6 % a készítményben).), természetes aroma, amely nincs meghatározva, guar gumi és szteviol glikozidok mint édesítőszerek. Én személy szerint nagyon nagyra értékelem a szárított eper jelenlétét, mivel a természetes szín mellett sokkal jobb ízhez is hozzájárul.

Első ránézésre tehát szinte semmi kritikára nincs helye az összetételben. A tápanyagtáblázatot megnézve azonban a lelkesedés elég gyorsan elillan. A fehérje a termék tartalmának mindössze 79%-át teszi ki, ami az igazsághoz hozzátartozik, hogy izolátum arányban egyáltalán nem sok. Ha koncentrátumról lenne szó, egy ilyen érték igazán tisztességes lenne, de az izolátumok között csalódás. Az Amix Isoprime CFM például teljes 90 g fehérjét tartalmaz 100 g szárazanyagra vetítve, és még a Prom-in CFM Pure Performance is, amely az első helyen állt.m helyezést ért el a legjobb tejsavó koncentrátumok rangsorában, mindössze 1 grammal kevesebb fehérjét tartalmaz. A másik problémát a magas szénhidráttartalomban látom. Ezekből 4,2 gramm van 100 gramm termékben, ami egy tejsavóizolátum esetében elég sok. A magas szénhidráttartalom azonban nem újdonság a Vilgain fehérjéknél - erre már felhívtuk a figyelmet a Vilgain tejsavófehérje értékelésében. Másrészt a zsírtartalom 1,1 gramm 100 gramm termékenként, ami a konkurenciához képest elég szolid szám.

A makrotápanyag-értékek mellett a termék tisztaságát mint olyat is értékelnünk kell - a fent említett szteviol-glikozidok az egyetlen felhasznált édesítőszer, ami mindenképpen kellemes változás.változás, mivel a legtöbb versenytárs legfeljebb a szukralóz kiegészítéseként használja őket.az aromát pedig kizárólag természetes aromával fokozták, ami számunkra szintén nagy plusz.

Vilgain Grass Fed Protein Izolátum felülvizsgálata
A fehérje minimalista dizájnja határozottan lenyűgözött minket. Az összetevők viszont nem biztos, hogy olyan nagyszerűek.

Végső soron a Vilgain Grass Fed Whey Protein Isolate nem tett nagy benyomást az összetételével. Nem mondhatjuk, hogy egyenesen rossz volt, de a termékekkel a vezető lépcsőfokainkon legjobb tejsavóizolátumaink között, egyszerűen nem lehet összehasonlítani.

Ne hagyja figyelmen kívül
Mi a különbség a tejsavó koncentrátum és az izolátum között? A választ megtalálod a Fehérje vizsgálat alatt című cikkünkben.

Gondtalan használat

Egy adag ebből a fehérjéből 30 gramm. Egy félkilós csomagban tehát összesen 16 adag van. Sajnos ennél nagyobb kiszerelés jelenleg nem kapható, így ha rendszeresen használja a fehérjét, akkor elég gyakran kell vásárolnia. Ugyanakkor készítsen egy adagot egy másik fehérjéből, mert a csomagban nem fog találni. Ezt nem tartom nagy problémának, hiszen a legtöbb ember otthon is talál egy adagolókanalat. Vízben való elkeverés után a fehérje egyáltalán nem habzik, és gond nélkül feloldódik. Ez nekem személy szerint rendkívül fontos, mert utálom a csomósodó és rosszul oldódó fehérjéket.

A Vilgain márkájú izolátum mindössze 0,5% laktózt tartalmaz, így még a laktóz emésztési problémákkal küzdőknek sem okozhat gondot. Emészthetőség szempontjából nem vettem észre semmilyen problémát, függetlenül attól, hogy a nap melyik szakában vettem be a fehérjét.

Sima és természetes íz

Jelenleg összesen három ízben kínálja a gyártó: csokoládé, vanília és eper. Mivel az első kettő úgynevezett biztos tipp, amivel általában nem lehet hibázni, úgy döntöttünk, hogy az epres ízt próbáljuk ki. Elég gyakori, hogy az epres fehérjéknek elég mesterséges az ízük, túlcukrozottak, és elég hamar jóllakunk tőlük. De be kell vallanom, hogy bár az első kóstolás előtt elég szkeptikus voltam, mert nem vagyok rajongója aa gyümölcsös fehérje ízeknek, ebben az esetben kellemesen meglepődtem. A Vilgain fehérjékre jellemző, hogy nem túlságosan kifejezőek vagy túlságosan édesek. A Grass Fed Whey Protein Isolate sem kivétel. Az íze nagyon enyhe és egyáltalán nem túlédesített. A természetes ízhez nagyban hozzájárulnak a mindenütt jelenlévő szárított eperdarabkák, amelyek a fehérje színét is teljesen természetessé teszik.

Vilgain Grass Fed Protein Izolátum
A fehérjében lévő egész eperdarabok határozottan jó benyomást keltenek. Az íze pedig számunkra nagyszerű!

Aki az erős ízeket kedveli, annak ez egy kis csalódás lehet. De be kell vallanom, hogy én teljesen elégedett voltam. Az enyhébb ízeknek nagy előnye, hogy nem eszel túl gyorsan. Ugyanakkor ez lehetővé tette a gyártó számára, hogy elkerülje a mesterséges édesítőszerek használatát, ami túl édes ízt eredményezhetne. Ezért az ízt nagyon pozitívan kell értékelnem.

Ne hagyja figyelmen kívül
Ha egy jellegzetes és finom ízű fehérjét keresel, ne hagyd ki a Scitec 100% Whey Professional értékelését.

Az ár túlzó

Ha a Vilgain Grass Fed Whey Protein Isolate érdekli, akkor nincs jó hírem az Ön számára. Tény, hogy a piacon lévő más izolátumokhoz képest ez egy meglehetősen drága termék. Ha összetételét tekintve felülmúlja a versenytársakat, akkor a magas ár érthető és indokolt lenne. Ez azonban nem így van. Éppen ellenkezőleg, a gyengébb összetételét tekintve logikus lenne, hogy a Vilgain izolátum az olcsóbb termékek közé tartozik. Az így kapott ár/minőség arány tehát nem a legjobb.

A Vilgain Grass-Fed Whey Protein Isolate legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Összefoglaló következtetés

A Vilgain Grass Fed Whey Protein Isolate fő előnye az íze. Ha tehát egy megbízható izolátumot keresel, amit élvezni fogsz, és amit nem fogsz megunni az első hét után, akkor érdemes adni neki egy esélyt. Csak készülj fel arra, hogy egy kis felárat fizetsz érte. Ha viszont olyan izolátumot keresel, amelynek a formulája csúcsminőségű vagy a legjobb ár/teljesítmény arányú, akkor inkább próbálj ki egy másik terméket. A legjobb izolátumok összehasonlításában inspirációt találhatsz.

Ha bármilyen kérdésed van a felülvizsgálattal kapcsolatban, fordulj hozzánk bátran a hozzászólásokban.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.