Vilgain Protein sütéshez: jól elköltött pénz vagy teljes ostobaság? [felülvizsgálat]

Nem újdonság, hogy a tejsavófehérje sütéshez is felhasználható. Könnyen növelhetik a palacsinta, a muffin vagy akár a házi kenyér fehérjetartalmát. A Vilgain márka erre a célra egy speciális sütőfehérjével rukkolt elő, ami úgy készült, hogy mindenféle receptben felhasználható legyen. Mai áttekintésünkben az összetevőit vesszük szemügyre, de kitérünk a következőkre is hogy mennyire jól süt, és hogy egyáltalán szükség van-e speciális sütőfehérjét vásárolni.

Vilgain Protein na pečení
Kategória: Fehérjék
Csomag mérete
8.0/10
Következetesség
10.0/10
Emészthetőség
9.0/10
Összetevők
9.0/10
Ár
8.0/10
Általános értékelés
8.8
10 pontból 10 pont

 

A Vilgain sütőfehérje legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Egy ígéretes kompozíció, amelyről nem rendelkezünk elegendő információval.

A sütőfehérje ízesítetlen, és nem tartalmaz fehérjefrakciókat, mivel ezek a magas hőmérséklet hatására amúgy is elvesznének. Ezért csak tiszta fehérjével van dolgunk. Azonban több összetevőből áll. Az első a tejsavó izolátum. Az izolátumok jellemzően magasabb fehérjetartalmúak és emészthetőbbek, mint a tejsavókoncentrátumok. Alacsonyabb a laktóztartalmuk is, ami sokak számára lényegesen jobb emészthetőséget jelent. Ebben a tekintetben tehát nincs mit kifogásolnunk a gyártónak. A többi összetevővel már egy kicsit rosszabbul állunk. Nem sokat tudunk róluk. A gyártó csak annyit közöl, hogy a tejsavóizolátum mellett tejfehérje-keveréket is tartalmaz az összetétel. Arról azonban nem ad bővebb információt, hogy mely fehérjékről van szó.

Erre a problémára már rámutattunk a Vilgain Protein Bar értékelésében. A Vilgain márka fehérjeszeleteinél szintén csak meg nem nevezett tejfehérje szerepel fehérjeforrásként. A tejfehérje azonban lehet, hogy kiváló minőségű micelláris kazeint rejt, de ugyanilyen könnyen lehet, hogyugyanúgy lehet gyenge minőségű kalcium-kazeinát is, amelyet az emberi szervezet rosszul hasznosít. Emiatt nehéz részletesen értékelni az összetételt, mivel a gyártó egyszerűen nem ad elegendő információt.

Sütés Protein Vilgain vélemények
Az összetétel nem teljesen átlátható, ami rontja az összbenyomást.

Sokoldalú felhasználás

A Vilgain Baking Protein édes és sós receptek részeként egyaránt használható. A gyártó szerint a fehérje a receptekben a liszt akár 30%-át is helyettesítheti. Az Ön fantáziájára van tehát bízva, hogy miként használja fel. A fehérje íztelen, így nem kell aggódnia amiatt, hogy bármilyen módon befolyásolja a recept ízét, amelyhez hozzáadja. Az olyan klasszikus ételek mellett, mint a palacsinta, a muffin, a banánkenyér és hasonlók, amelyekhez szokás fehérjét adni, a következőket is tehetedA Vilgain Baking Protein például pizzához, házi kenyérhez vagy karácsonyi süteményekhez is használható.

Ne hagyja figyelmen kívül
Hogyan csökkenthetem a cukortartalmat sütés közben? Tippjeink 15 egészséges cukorhelyettesítőhöz.

Milyen tapasztalataink vannak ezzel kapcsolatban?

Ha használtál már valaha fehérjét sütésnél, valószínűleg észrevetted, hogy a futásA fehérje hajlamos csomósodni, és az így kapott tészta elég száraz lehet. Szerencsére a Vilgain sütőfehérjével semmi ilyesmitől nem kell tartanod. Tésztaösszetevőként teljesen problémamentesen működik a sütésben. Az eredményül kapott tészta gyönyörűen habos és határozottan nem túl száraz (ez természetesen nem csak a sütőfehérjének köszönhető). A különbség egy hagyományos fehérjéhez képest a sütési tulajdonságok tekintetében tehát nyilvánvaló. A fehérje emészthetőségét is érdemes megemlíteni. Mivel nagyrészt tejsavóizolátumból áll, minimális laktózt tartalmaz, így még a laktózérzékenyek számára sem jelent problémát.

Sütési fehérje Actin felülvizsgálata
A különbség a Baking Proteinnel való sütéskor egy pillantással látható.

A magas ár nagy negatívum

Ha a Vilgain Baking Proteinnek van hátránya, az egyértelműen az ára. A grammonkénti árat tekintve még drágább, mint a legjobb tejsavófehérjéket tartalmazó listánk első helyezett termékei. De vele ellentétben ezek különböző fehérjefrakciókat, emésztőenzimeket is tartalmaznak, és ízesítettek is. Pusztán anyagi szempontból tehát jobban megéri egy jó minőségű, hagyományos fehérjét használni sütéshez, mint egy speciális, sütésre szánt fehérjét vásárolni. Persze lehet azzal érvelni, hogy a Vilgain sütőfehérje jobb tulajdonságokkal rendelkezik a sütés szempontjából, de kérdés, hogy ez olyan nagyszerű-e? előnye, hogy megéri a piacon kapható legjobb fehérjéknél drágábban megvásárolni egy speciális fehérjét.

A Vilgain sütőfehérje legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Szüksége van egy speciális fehérjére a sütéshez?

Ezt a kérdést már érintettük az előzőekben. A válasz pedig a lényeget tekintve nagyon egyszerű. Tényleg nincs szükséged speciális fehérjére a sütéshez. A Fehérje lebomlik a főzés és sütés során? megtudhatod, miért nem kell aggódnod amiatt, hogy a fehérje a sütés során annyira lebomlik, hogy megszűnik teljes értékű fehérjeforrásnak lenni. Az egyetlen negatívum, hogy a fehérjefrakciók és egyéb anyagok elveszítik hatásukat. Ha azonban csak az a fontos, hogy fehérjét adj a receptedhez, bármilyen tejsavófehérje megteszi.

Másrészt nem lehet azt mondani, hogy egy speciális, sütéshez való fehérje nem rendelkezik bizonyos előnyökkel. Ahogy fentebb már írtuk, állagát tekintve sokkal jobb választás a hagyományos fehérjékhez képest. Ugyanakkor azonban ismét fel kell hívni a figyelmet a magas árára. Végső soron tehát elsősorban az Ön anyagi lehetőségeitől függ. Ha nem bánod, hogy némi plusz pénzt kell költened egy különleges fehérjére, akkor biztosan nem fogsz rosszul járni. Azonban semmiképpen sem szükségszerű, és könnyen meg lehet nélküle is birkózni.

Ne hagyja figyelmen kívül
Kipróbáltunk egy hagyományos fehérjét is a Vilgain-tól. Olvassa el a Vilgain tejsavófehérjéről szóló véleményünket.

Összefoglaló a végén

A hagyományos fehérjékhez képest a Vilgain sütőfehérje sokkal jobb állagú a tészta részeként, és a kapott tészta is sokkal bolyhosabb. Fehérjeforrásként azonban pontosan ugyanúgy működik, mint a hagyományos fehérjék. Ráadásul a gyártó nem ad meg minden információt a fehérje előállításához felhasznált fehérjeforrásokról. Ár szempontjából biztosan nem a legolcsóbb termék, és a grammonkénti árat tekintve még a legjobb tejsavó koncentrátumoknál is több pénzbe kerül. Hogy megéri-e ez a fehérje végső soron attól függ, hogy milyen elvárásokat támasztasz vele szemben. Ha fehérjeforrást keresel a kedvenc receptedhez, akkor a hagyományos fehérjével is beéri. De ha a fehérje pótlása mellett a lehető legjobb tészta állagot szeretnéd elérni, és nem bánod, ha felárat kell fizetned érte, akkor a Vilgain sütőfehérjének van értelme számodra.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.