Vilgain Energy Bar BIO: Nagyszerű snack minden alkalomra [felülvizsgálat]

Ki ne lenne időnként édesszájú? Ez elkerülhetetlen, hiszen még a profi sportolókat is gyakran "üldözi az édesszájúság". Szerencsére manapság már nem okoz gondot, hogy rengeteg alternatívát találjunk a hagyományos édességekre. Ezeknek köszönhetően anélkül kényeztetheted magad valami jóval, hogy a nap hátralévő részében magadat vernéd. Ma már a hagyományos szupermarketek polcain is találhatsz különféle "öko", "bio" vagy "nyers" édességeket, amelyek íze nagyszerűek, és segítenek leküzdeni az édesség utáni vágyat, ugyanakkor nagyon jó minőségű összetételűek és jó tápértékkel rendelkeznek. Azonban nem minden termék olyan egészséges, mint amilyennek állítják magukat, ezért mindig érdemes alaposan elolvasni az összetevőket.

Vilgain Energy Bar
Kategória: Fehérjeszeletek
Ízlés
9.0/10
Következetesség
9.0/10
Emészthetőség
9.0/10
Összetevők
10.0/10
Ár
9.0/10
Általános értékelés
9.2
10 pontból 10 pont

 

A Vilgain Energy Bar legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Mai áttekintésünkben a Vilgain Energy Bar BIO-t nézzük meg, amely szintén az egészséges édességek kategóriájába tartozik. Vajon tényleg olyan jó, mint amilyennek mondják? Vagy ez is csak egy marketingfogás? És lehet-e bűntudat nélkül megengedni magunknak? Az alábbiakban mindenre választ kaphat.

Minimalista összetevők

Ahogy a bevezetőben említettük, a kívülről egészségesnek tűnő termékek nagy része valójában a következőket tartalmazza ugyanannyi finomított cukrot, pálmaolajat és egyéb egészségtelen anyagot tartalmaznak, mint a hagyományos édességek. Ezért gondos és megfelelő szigorra van szükség ezen élelmiszerek összetételének értékelésénél. A Vilgain Energy Bar két ízben kerül forgalomba, amelyek összetevői nagymértékben eltérnek egymástól, ezért külön-külön bontjuk le őket. A kakaós magvak és mandula ízű csak 6 összetevőt tartalmaz. A szelet alapanyaga bio datolya. A datolya nagy mennyiségben tartalmaz egyszerű szénhidrátokat, amelyek energiával látják el a szervezetet, és nagyon fontos rostokat. Ez utóbbi viszont segít, hogy a szelet teltségérzetet adjon, és lassítja a cukor felszívódását. Egy másik fontos összetevő a pörkölt mandula. Ezek nagyszerű ízt adnak, és telítetlen zsírsavak forrásaként is szolgálnak. A többi összetevő a kakaómag, a kakaópor, a kakaópaszta és egy csipetnyi só. Egy szelet 178 kcal-t, 10 g zsírt, 15 g szénhidrátot, 6 g rostot és 4,4 g fehérjét tartalmaz.

Az eper és vanília íz szintén datolyán alapul, de kesudióval, eperrel és őrölt vaníliával van gazdagítva. Így mindössze 4 összetevőből áll, ami teljesen fantasztikus. Ez az íz 143 kcal-t, 5,6 g zsírt, 20 g szénhidrátot, 2,4 g rostot és 3 g fehérjét tartalmaz. Egyik íz sem tartalmaz finomított cukrot vagy más olyan anyagot, amelynek nincs helye egy minőségi szeletben. Az összes összetevő biogazdálkodásból származik, és nagyon magas minőséggel büszkélkedhet. Ezért az összetevőket csillagos ötössel kell értékelnünk. Mindkét szelet csak néhány olyan anyagot tartalmaz, amelyek kiváló minőségűek és a teljes összetétel összefüggésében értelmet nyernek. A viszonylag magas szénhidráttartalom miatt a szelet alkalmas gyors energiapótlásra, ugyanakkor hosszabb időre is képes jóllakatni.

Vilgain Energy BAR értékelések
Ezeknek a szeleteknek az összetételét nem lehet másként értékelni, mint pozitívan.

 

Egyik jobb, mint a másik. Szó szerint

Hogy tetszett nekünk mindkét szelet? Erre a kérdésre nehéz egyértelműen válaszolni. A kakaómag és a mandula íze szerintem sokkal jobb volt. Nagyon kellemes az állaga, és elég sok manduladarabot tartalmaz. Egyáltalán nem túlcukrozott, mivel az íz benne a leghangsúlyosabb a kakaó, amelynek kellemesen kesernyés íze van (nagyon emlékeztet az étcsokoládéra). A kakaóbabszemek természetesen nagy pluszt jelentenek, mivel fokozzák az ízét. Összességében a kakaómag és a mandula íz egy tisztességes 9,5 pontot érdemel a tízből.

Ezzel szemben az eperfa és a vanília íze sokkal édesebb. Az állaga is sokkal lágyabb, és kevesebb diónyi darabot rejt magában. Egyértelműen az eperfa dominál benne, ami az én ízlésemnek kicsit túlságosan elnyomja a vanília ízét. Ez utóbbi a változatosság kedvéért alig volt érezhető a szeletben. Az első ízhez képest lényegesen édesebb, ami egyeseknek tetszhet, de ebben az esetben inkább negatívumként értékelem. Ezért az eper és vanília íz a 10-ből 7,5 pontot érdemel.

Ne hagyja figyelmen kívül

Abszolút korrekt ár

Az energiaszeletek árai igen széles skálán mozoghatnak. Rengeteg olcsóbb, de drágább alternatívát is találhatsz a Vilgain Energy Barhoz képest. Tekintettel azonban a minőségi összetételére és a felesleges adalékanyagok hiányára, ezt az árat abszolút korrektnek tartom. A vélemény megírásának időpontjában egy szelet 29 koronába kerül, ami véleményem szerint teljesen megfelelő. Ebben az összefüggésben azonban érdemes megemlíteni, hogy egy szelet Vilgain Energy Bar csak 40 grammot tartalmaz, ami viszonylag kevés a konkurens termékekhez képest. Az ár tekintetében a Vilgain Energy Bar inkább a többi szelethez képest magasabban helyezkedik el. árkategóriában, de én mégis azon a véleményen vagyok, hogy az összetevők minőségét figyelembe véve az így kapott ár megfelelő.

 

A Vilgain Energy Bar legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Következtetés.

A Vilgain Energy Bar BIO, hogy őszinte legyek, nagyon kellemes meglepetés volt számomra. A legnagyobb dicséretet az összetevők érdemlik, mivel a szelet csak néhány összetevőt tartalmaz.amelyek mindegyike kiváló minőségű és biogazdálkodásból származik. Magas rosttartalmának köszönhetően elég hosszú időre is képes jóllakatni. Ami az ízét illeti, a kakaómag és a mandula íze teljesen elragadott, és mindenkinek bátran ajánlom. Tekintettel arra, hogy a szelet ára nem feleslegesen túlárazott, a Vilgain Energy szelet igazán jó minősítést kap tőlünk.

Neked van tapasztalatod a Vilgain Energy Barral kapcsolatban? Írjátok meg nekünk a hozzászólásokban, hogy nektek hogy ízlett!

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.