MyProtein Impact Whey Isolate - Érdemes kipróbálni az egyik legnépszerűbb fehérjét?

Ezúttal a MyProtein egyik fehérjéről, az Impact Whey Isolate-ról készítettünk egy áttekintést. Tekintettel a márka általános ismertségére, eléggé meglepődtem, amikor rájöttem, hogy eddig csak a márka flavdropjait vizsgáltuk. De persze, ez most megváltozik ezzel a felülvizsgálattal. Ha tehát azon gondolkodik, hogy megvásárolja ezt a bizonyos fehérjét, vagy egyszerűen csak érdekli az összetevői vagy az ára, mindenképpen olvassa tovább. Ebben a felülvizsgálatban minden lényeges dolgot megtudhat.

Impact Whey Isolate
Kategória: Fehérjék
Oldhatóság
7.5/10
Emészthetőség
6.0/10
Összetevők
6.0/10
Ár
6.5/10
Általános értékelés
6.5
10 pontból 10 pont

Ártáblázat a következőkhöz Impact Whey Isolate
Bolt
Ár
Link
Ár:  30 990 Ft

Bárki, aki már egy ideje a fitneszvilágban van, legalább egyszer biztosan találkozott már a MyProtein márkával. Ez egy angol cég, amely 2004 óta van velünk. Azóta hatalmas fellendülésnek indult, és jelenleg termékei a világ több mint 70 országában kaphatók.

Összetevők, amelyek nem éppen kétszer lenyűgözőek

Ahogy az Impact Whey Isolate elnevezés már elárulta, ez egy tejsavó izolátum. Mit jelent ez számunkra? Egyszerűen arról van szó, hogy ez a tejsavófehérje nagyon tiszta formája, minimális zsír- és szénhidráttartalommal, de még laktózt is tartalmaz. A laktózérzékenyek számára az izolátumok sokkal megfelelőbb fehérjeformát jelentenek, mint a koncentrátumok. Ezenkívül, mivel szinte tiszta fehérjeforrásról van szó, az izolátumok nagyon gyorsan emészthetőek. Ebből a szempontból az Impact Whey Isolate elég jó termék.

Ami azonban a profikat illeti, sajnos ennyi. Tartalmaz továbbá szójalecitint és mesterséges édesítőszert szukralóz formájában. Ne értsen félre, nem azt mondom, hogy ez valami szörnyű vagy elfogadhatatlan dolog, egyáltalán nem. Mind a szójalecitint, mind a szukralózt rengeteg gyártó használja, és nagyon sok fehérjében megtalálható a különböző márkák között. És ez a probléma. Az Impact Whey Isolate egyszerűen nem kínál semmi extrát. A szójalecitin helyett a gyártó elfogadhatóbb alternatívát is használhatott volna napraforgólecitin formájában. A szukralóz pedig, bár nem káros, mégis csak egy mesterséges édesítőszer. Egy természetesebb édesítőszer, a stevia formájában nagyon üdvözlendő változás lenne.

Ezenkívül atermék összetételében nincsenek olyan emésztőenzimek, mint a papain, a bromelain vagy a laktáz. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én személy szerint mindig jól érzékelem a hiányukat. A lényeg, hogy az Impact Whey Isolate egy kis csalódás az összetevők tekintetében. Ez egy izolátum, de sajnos ez egy teljesen középszerű izolátum, amely nem kínál semmi extrát.Csak a leggyakrabban használt anyagokat tartalmazza, amelyeket nehéz lenne megtalálni egy igazán jó minőségű fehérjében.

Impact tejsavó izolátum

Nagyon kellemes tápértékek

Bár nem voltam nagyon elégedett ennek a fehérjének az összetételével, el kell ismernem, hogy az oldhatóságával nem voltak nagyobb problémáim. Szinte nem hagyott csomókat, és bár talán egy kicsit túl krémes volt számomra.következetesség, könnyű volt túllépni rajta, sőt idővel meg is szoktam.
A tápértékek tekintetében az Impact Whey Isolate 100 grammonként nagyon kellemes 373 kcal-t tartalmaz. Mivel izolátumról van szó, a fehérje mennyisége 100 grammonként 90 g. Egy 25 g-os adagban körülbelül 23 g fehérje található, ami határozottan nagyon jó érték. Ennek a fehérjének a szénhidráttartalma 2,5 g/100 g. Tápértékek tekintetében ez a fehérje határozottan nagyon kellemes meglepetés számomra.

Ízminősítés

És itt jön a sokunk számára legfontosabb elem ebben a felülvizsgálatban, ami természetesen az íz. Előre szólok azonban, hogy sajnos csak az egyik nem jelentetta huszonhárom íz közül. Szóval, hogyan értékeljem ezt az ízt?
A natúr csokoládé egy olyan íz, amitől persze nem vártam Isten tudja, mennyi csodát. Ennek ellenére ez az íz sajnos csalódást okozott nekem, méghozzá egészen extrém módon. Tényleg fogalmam sincs, hogy ez azért van-e, mert el vagyok kényeztetve egy abszolút nagyszerű ízű fehérjével egy márkától.Protein&Co, vagy az az egyszerű tény, hogy az Impact Whey Isolate egyszerűen undorító ízű fehérje. De ilyen mesterséges és furcsa ízű csokoládé ízű csokoládét már régóta nem ettem, és komolyan irigylem azokat, akik élvezik ezt az ízt.

A tippünk
Ennek a fehérjének az íze egy kicsit elfogadhatóbb volt számomra, amikor belekevertem a zabpelyhembe. zabkása, vagy túróba vagy görög joghurtba keverve holland kakaóval együtt.

Egy kicsit bonyolultabb megfizethetőség

Hogyan teljesít az Impact Whey Isolate a megfizethetőség szempontjából? Itt ez egy kicsit bonyolultabb a szokásosnál. Míg a gyártó hivatalos weboldalán egy egykilós csomag ebből a fehérjéből 26650 Ft-ba kerül, a fitness007 weboldalán ugyanez a csomag mindössze 12480 Ft-ért kapható. Tehát vagy 670 Ft alatt, vagy csak 300 Ft-t kell fizetnie egy adagért. Ami pokoli nagy különbség.
De akárhogy is nézem, még egy kedvezőbb ár sem változtatja meg a termékkel szembeni negatív hozzáállásomat. Csak összehasonlításképpen: a fent említett Protein&Co fehérjéből egy kilogrammos csomag 18320 Ft-ért vásárolható meg. Minőségileg az Impact Whey Isolate meg sem közelíti ezt a fehérjét.

Ártáblázat a következőkhöz Impact Whey Isolate
Bolt
Ár
Link
Ár:  30 990 Ft

Végső ítélet

Végül nem tudok pozitív értékelést adni a MyProtein Impact Whey Isolate-nak. Ez egy izolátum, tehát alapvetően egy tiszta tejsavófehérje, nagyszerű tápértékekkel. Egyébként ez egy teljesen középszerű fehérje, amely a biztonságra támaszkodik, és összetételében semmi érdekeset nem kínál. Amikor megkérdezik, hogy megéri-e befektetni, azt kell mondanom, hogy nem.
Hasonló árért jobb minőségű fehérjéket találhat, sokkal jobb ízzel és, ami a legfontosabb, összetétellel. Ha azonban mégis úgy dönt, hogy a MyProtein márkába fekteti a pénzét, ahelyett, hogy a hivatalosa márka honlapja helyett inkább a fent említett fitness007 portálon keresztül vásárolnám meg ezt a fehérjét. Másrészt, a honlapunkon talál egy kedvezményes kódot az első vásárláshoz Ott kaphat Impact Whey Isolate sokkal kedvezőbb áron. Én személy szerint inkább az olyan márkák fehérjéihez nyúlnék, mint a Prom-In, Reflex, CzechVirus vagy a már említett Protein&Co.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.