Egyéb

7 dolog, amit nem szabad elfelejteni az edzőterembe vinni

Az újévvel együtt sok újévi fogadalom is születik. Ha megnézted ezt a cikket, valószínűleg arra gondoltál, hogy jó ötlet lenne elkezdeni járni az edzőterembe.

Nos, az alábbi cikksorozatot kizárólag a kezdőknek ajánljuk. Nézzünk meg 7 dolgot, amit érdemes magunkkal vinni az edzőterembe a következő néhány bekezdésben.

1. Ruházat

Valószínűleg senki sem várja el teljesen, hogy ne hozzon magával sportruházatot az edzőterembe. Saját tapasztalataink alapján inkább jó minőségű melegítőnadrágokat tudunk ajánlani, amelyek melegen tartják az ízületeket, és így jobban megelőzik a sérüléseket. De ha a rövidnadrág kényelmesebb neked, akkor nem nagy ügy.

Ehhez adj hozzá egy jó minőségű, lehetőleg pamut pólót vagy páncélinget, és máris megvan minden, amire szükséged lehet. Ha minőségi tornaruhát keresel, saját tapasztalataink alapján a Total Store és a D-sport webáruházakat tudjuk ajánlani.

-

2. Jó cipő

Ajó minőségű edzőcipő sokkal fontosabb, mint azt a legtöbben gondolják. A legideálisabb cipők az edzőterembe tervezett "emelőcipők". Ha nem akar speciális cipőt vásárolni, bármilyen lapos talpú cipő megteszi (például a nagyon népszerű Converse). Ebben a cipőtípusban egyenletes terhelést kap az úgynevezett hárompontos lábtámasz (sarok, lábujj és kislábujj), így megelőzhetők a sérülések.

Ha magasabb sarokkal rendelkező cipőben edzenél, akkor például guggolás közben nagyobb nyomás nehezedne a térdeidre. A kezdő edzők számára ez nem jelent veszélyt, de a haladóknak érdemes lapos talpú cipőhöz nyúlniuk.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő edzőcipőt? A legjobb cipők edzéshez, crossfithez és súlyemeléshez.

3. Italos palack

Az ivás nagyon fontos minden sporttevékenységnél. Ugyanakkor nem szabad túlzásba vinni. Mint tudjuk, a folyadékok áthaladnak a vesén, amely megszűri őket.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a vesék csak bizonyos mennyiségű vizet képesek kiszűrni. És sajnos sportolás közben nem tudnak annyi folyadékot feldolgozni, mint máskor. Ezért semmiképpen sem szükséges többliteres hordónyi vizet vinni az edzőterembe. Egy shaker vagy bármilyen más ivópalack is elegendő.

-

4. Gyakorlatfüzet

A füzet nem teljesen szükséges a kezdők számára, de mindenképpen jó eszköz. Leírhatja az egyes gyakorlatokat, a sorozatokat és ismétlések számát, valamint az edzés teljes mennyiségét és intenzitását. Ez lehetővé teszi, hogy minden egyes edzést úgy módosítson, hogy az ne legyen ugyanaz, mint az előző. Természetesen, ha ragaszkodsz egy fix edzéstervhez, a notebook haszontalan számodra.

TIPP: Nem tudja, milyen gyakran kellene edzenie? Tanácsot adunk Önnek.

5. Törölköző

A törölközőt semmiképpen sem jó ötlet elfelejteni. A tornatermekben a bőrborítások nagyon érzékenyek, és az izzadság károsíthatja őket. A nagy embertömeg miatt pedig a törülköző használata is nagyon higiénikus. Nézd meg magad a következő videóban :-)

6. Saját fejhallgató

Ha nem szeretne az edzőteremben a rádióból zenét hallgatni, mindenképpen javasoljuk, hogy legyen fejhallgatója. Segítenek az előadásra koncentrálni, és nem vonják el a figyelmet a körülötted lévő hangokról. Ha nem tudja, milyen fejhallgatót válasszon, amely jól illeszkedik a füléhez és ellenáll a szagoknak.vagy izzadni, látogasson el a legjobb sportfejhallgatók rangsorába.

RANKINGS: A legjobb sportfejhallgatók edzőterembe és futáshoz!

7. Időzítő

Az időzítő (akár a telefonodon lévő is) nagyon hasznos eszköz a haladóbb edzők számára, akik pontosan nyomon akarják követni a szettek közötti szüneteket. Ha nem tartasz túl hosszú szüneteket a szettek között, akkor nagyobb mennyiségű rózsaszín szekréciót fogsz elérni.amely fontos szerepet játszik az izomtömeg építésében és a zsírégetésben.

A szünet hosszának szabályozása ismét alkalmasabb a haladóbb gyakorlók számára, kezdve aA kezdőknek inkább más dolgokra kell koncentrálniuk, például a gyakorlatok helyes végrehajtására stb.

Ha azon tűnődik, hogyan viselkedjen az első napon az edzőteremben, mit hozzon magával, hogyan kezdjen el...és mit kell kérdeznie, mindenképpen ajánljuk az alábbi videó megtekintését:

Később elkezdheti viselni:

Pre-edzés kiegészítés

Ha egy idő után még mindig élvezed az edzést, elkezdhetsz utánanézni a kiegészítőknek, például a kickernek. Ezekkel a kiegészítőkkel jobb véráramlást érhetsz el az izmaidban, késleltetheted a fáradtságot és növelheted a teljesítményedet. Ha a legjobb edzés előtti edzések érdeklik, látogasson el praktikus rangsorunkba.

Edzés utáni kiegészítő

Ha már a táplálékkiegészítőknél tartunk, egy jó minőségű fehérjetermék mindenképpen jól jön. Az ebből a kiegészítésből származó fehérje gyorsan felszívódik, és a szervezet minden szükséges tápanyaghoz hozzájut a kemény edzés után. Átfogó rangsorunkban megtalálhatja a legjobb fehérjéket.

-

Magnézium (folyadék és kocka)

A magnézium a kézre nagy segítség mindazoknak, akiknek a súlyzók kicsúsznak a kezükből, mert tökéletesen szárítja a bőrt. Ha modern fitneszközpontokba jár, mindenképpen folyékony magnéziumot válasszon, amely nem hagy maradványokat. A régimódi hardcore edzőtermekben általában gond nélkül használhatsz magnéziumkockákat.

Folyékony magnéziumot például a shop.bodybuilding.com oldalon vásárolhat.
Ellenőrizze az árat

Habhenger

Ez az edzéssegédeszköz rendkívüli módon segíti az izmok regenerálódását a kemény edzések után azáltal, hogy ellazítja és masszírozza őket. Emellett javítja a vérkeringést, helyreállítja az izmok rugalmasságát és csökkenti az izom- és ízületi fájdalmakat.

Minőségi habhengereket vásárolhat pl. a Bodybuilding.com oldalon.
Ellenőrizze az árat

Ez lenne minden ebben a cikkben, és reméljük, hogy segítettünk Önnek ebben.

Természetesen több, a kezdőknek szóló cikkre is számíthatsz, így lesz mire várnod. A cikk alatti hozzászólásokban szeretnénk visszajelzéseket kérni - Segített ez a cikk, vagy van valami fontos, amit kihagytál? Előre is köszönöm az esetleges észrevételeket.

TIPP: 23 legjobb könyv a fitnesz szerelmeseinek

Miért bízhat bennünk?

Hasonló cikkek

Megbeszélés (0)

Kérdése van? Vagy csak a véleményét szeretné kifejteni? Küldjön nekünk egy megjegyzést.