Amix Isoprime CFM: A legjobb fehérje a diétához? (Visszatekintés)

Az utóbbi időben elsősorban olyan fehérjéket tekintünk át, amelyek inkább az általános lakosságot célozzák meg. Olyan fehérjék, amelyek nem feltétlenül kiváló minőségűek, de jó ízűek és a nagyközönség szemében nagyra értékeltek. Ezért döntöttem úgy, hogy tesztelek egy olyan fehérjét, amely szerintem az abszolút legjobbak közé tartozik a piacon. Egy olyan fehérje, amely csak a legigényesebb egyéneknek való, akik nem fogadják el a kompromisszumokat.

Ezért teszteltem az Isoprime CFM-et az Amix-től. Mit gondolsz, hogyan állt a fehérje a felülvizsgálatunkban? Megéri-e felárat fizetni egy ilyen típusú, drágább fehérjéért? Milyen az íze? Mindezzel foglalkozunk a felülvizsgálatunkban.

Amix Isoprime CFM
Kategória: Fehérjék
Ízlés
8.3/10
Oldhatóság
9.6/10
Emészthetőség
9.8/10
Összetevők
8.7/10
Ár
9.2/10
Általános értékelés
9.1
10 pontból 10 pont

Sokáig inkább kerültem az Amix márkát, annak ellenére, hogy tudom, hogy ez az egyik legelismertebb márka Európában. Nemrég azonban úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt ennek a márkának, és azt kell mondanom, hogy nem csalódtam benne. Igaz, hogy a gyártó szeret ellentmondásos édesítőszereket vagy színezékeket használni, de egy alaposabb elemzés után az a benyomásom, hogy az Amix összetevői egyáltalán nem rosszak.

-

Fehérje összetétel kisebb hibákkal

A fő és egyetlen fehérjeforrás itt a CFM-módszerrel feldolgozott tejsavóizolátum. A CFM-módszer során a fehérje megőrzi az összes egészségügyi előnyét és az emberi szervezet számára hasznos fehérjefrakcióit. Ezek a frakciók fokozzák az immunitást, javítják az emésztést, javítják a sovány izomtömeg építésének képességét és még sok más egyéb.

A képletben találunk egy hozzáadott multi-enzim komplexet, a Digezyme-t. Ez egy összesen öt emésztőenzimből álló keverék, amely tovább egyszerűsíti az emésztést.a végtermék emésztése a maximális felhasználhatóság biztosítása érdekében. Konkrétan ezek az enzimek az amiláz, a celluláz, a proteáz, a laktáz és a lipáz.

A fehérjéhez nem meghatározott mesterséges aromákat adnak. Ezenkívül színezékeket is hozzáadnak, amelyek a választott íztől függően természetes vagy mesterséges eredetűek lehetnek. Ezek az anyagok azonban semmiképpen sem veszélyesek a szervezetre.

A fehérje emellett tartalmazza a szójalecitint, a természetes stabilizátornak számító xantángumit vagy guar-gumit.Ezeket a mai élelmiszeriparban általánosan használják, és a szervezetre teljesen ártalmatlanok. A guar rágógumi viszont jótékony hatással van az emberi szervezetre, mivel egy természetes rost, amely javítja az emésztési képességünket, sőt, étkezés után is teltségérzetet biztosít.

Az Isoprime CFM-et főként szukralózzal édesítik. Ezt kisebb arányban kiegészíti az aceszulfám, amelynek sajátos édesítő hatása van. Ez egy meglehetősen ellentmondásos édesítőszer, amely gyakran kerül vitákba, mert nem biztos, hogy ideális az emberi szervezet számára. Azonban számos tanulmány megerősítette az aceszulfám biztonságosságát, így nincs ok az aggodalomra, ebben a mennyiségben teljesen ártalmatlan.

-

Tökéletes tápértékek

A tápértékek minden választott íz esetében azonosak. A termék 100 grammjára jutó fehérje mennyisége átlagon felüli, 90%-os, ami a versenytársaknál nem tapasztalható. A termék 100 grammonkénti zsír- és szénhidráttartalmát tekintve mindkét makrotápanyag értéke 1,8 gramm. A fehérje tápértékei szinte tökéletesek, és több mint megfelelőek a diétához.

A versenytárs izolátumokhoz képest a fehérjetartalom jóval az átlag felett van. A versenytársak fehérjetartalma általában 84% körül van, néha még ennél is kevesebb.

A gyártó nagyszerű lépése, hogy teljes mértékben feltárja a fehérje specifikus aminosavspektrumát, ami csak megerősíti a felhasznált összetevők minőségét.

Átlagos tápértékek 100 g-ban:
Energiaérték 383 kcal /1627 kJ
Zsírok 1,8 g
(ebből telített zsír)
Szénhidrátok 1,8
(ebből cukrok)
Fehérje (szárazanyag) 90 g
Fehérje /szárazanyag/ csokoládéízekhez 87 g

-

Az ízek kellemesen megleptek minket

Mivel ez egy olyan fehérje, amely ilyen nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz, aggódtam, hogy milyen íze lesz a terméknek. De hogy őszinte legyek, amikor először megkóstoltam, ez a félelem elmúlt. A fehérjék mind nagyszerű ízűek, és mindig izgatottan vártam, hogy kipróbálhassak egy új ízt.

A fehérjét több ízben is kipróbáltam:

 • APiña Colada (9/10) egy nagyon szokatlan íz, amit a legjobban vártam. Már az első kortyban kellemesen édes íze van, ami a piña colada-ra emlékeztet, ahogyan azt ismerjük. Az érzékenyebbek talán érzékelhetnek itt egy enyhe csipetnyi kémiát, de engem személy szerint egyáltalán nem zavart, és nagyon élveztem az ízét.
 • A csokoládé (10/10 ) a leggyakoribb és leggyakrabban használt íz, de nagyon jó volt. A zabkásához adva tökéletes granola ízt adott. Még sima vízhez adva is volt egy határozottan édeskés csokoládéíz, amivel nem lehetett betelni.
 • A csokoládé-kókusz (9/10) összességében nagyszerű ízű, de meg kell jegyezni, hogy a kókusz íze nagyrészt elkerüli a figyelmemet. Van itt egy enyhe utalás, de ha azért veszed a fehérjét, mert szereted a határozott kókusz ízét, akkor csalódni fogsz.
 • Mocca-csokoládé-kávé (9/10), itt nem tudtam, hogy mit várjak az íztől, de teljesen el voltam ragadtatva tőle. Az enyhe csokoládés jegy, amelyet keserű kávés felhang kísér, teljesen más dimenziót ad a fehérjének. A mély L szerelmeseinek ez a legjobb választás.
 • Mogyoró-csokoládé-karamell (9/10), én személy szerint imádom a karamellás ízeket, és ez itt sem volt másképp. Valószínűleg ez a kedvenc ízem az összes közül. Ismét volt egy szép csokoládés alaphang, amelyet egy csipetnyi mogyorós karamell kísért. A BiotechUSA IsoWhey Zero-val azonban a csokoládé-karamell íz még egy kicsit jobb volt.
 • Azeper (6/10) nagy csalódás volt. Az íz összességében nem volt rossz, de az eper itt egyáltalán nem volt kiemelkedő, sajnos ez az íz nem tetszett nekem.
 • Apisztácia (8/10) nem annyira hangsúlyos, mint amennyire én személy szerint szerettem volna, de másrészt az íze nagyon jó. A pisztácia íze határozottan jelen van, és nem lehet kihagyni, az általános íz édes és nagyon kellemes.
 • ASütik és krém (9/10) egy másik íz, amelyet a legsikeresebbek közé sorolok. Nem rajongok a sütis-krémes ízekért, de itt be kell vallanom, hogy nagyon tetszett. Általában ez az íz nagyon túlcukrozott és vegyszeres, de itt minden összetevő tökéletesen kiegyensúlyozott.
 • Afehér csokoládé (7/10) egy olyan változat, amelynek nem vagyok nagy rajongója, de hogy objektív legyek, nagyon jó.Az íze valóban emlékeztet a boltban vásárolt valódi fehér csokoládéra. Az ízek tökéletesen kiegyensúlyozottak, és tejben teljesen finom.
 • A banán (7/10) kissé csalódást okozott nekem, mivel szeretem a színes banán ízét, ami itt sajnos hiányzott. Biztos vagyok benne, hogy néhány embernek tetszeni fog ez az íz, egyáltalán nem rossz, de én egy kicsit többre számítottam.
 • Avanília (6/10 ) sajnos egyáltalán nem volt kiemelkedő és kevés volt benne. Szerettem volna, ha a vaníliás íz változatosabb és az íze is vaníliásabb lenne, ezért nem ajánlom túlságosan ezt az ízt.
 • A Berry(8/10) egy másik olyan kevésbé hagyományos íz, amely feldobhatja az ember napját. Ez az íz összességében elég jó volt, és az első korty után erősen érződik az erdei gyümölcsök íze. Javaslom, hogy a fehérjét keverd el vízben, és hagyd egy kicsit hűlni, a bogyós gyümölcsök íze szépen kiemelkedik.
A tippünk
A fehérjét keverd össze joghurttal (én is ajánlom a Flavdrops-ot) és fagyaszd le. A végeredmény egy finom, krémes, kalóriaszegény fagylalt lesz, amit imádni fogsz.

-

A fehérje könnyű emészthetősége és oldhatósága

Követtem a gyártó utasításait, és 28 gramm fehérjét (1 adagolókanál) kevertem 200-350 ml vízbe.Az így kapott ital nem volt krémes, ellenkezőleg, vizes állagú volt, nem habzott, és kellemesen édes illata volt. Amikor a fehérjét belekevertem a zabkásába, az én ízlésemnek túl vizes volt az állaga, ezért óvatosan, kevesebb vizet tegyünk a zabkásába.

A fehérjét joghurtban és túróban is kipróbáltuk, minden teljesen sima volt, az állagát semmi sem zavarta. A fehérje nem habzott, nem képzett csomókat és teljesen instant volt. Mivel ez egy nagyon tiszta tejsavófehérje-izolátum, amely minimális zsírokat és szénhidrátokat tartalmaz, a termék emészthetősége verhetetlen.

A tippünk
Ha zabkását főz, válasszon kevesebb vizet. Az izolátum hozzáadása vizesebb állagot eredményez, ami meglepheti Önt.

-

A legjobb időpont a fehérje használatára?

Az Isoprime CFM nagyon könnyen és gyorsan felszívódó fehérjét tartalmaz, így a legjobban alkalmas az edzés utáni használatra.

A nap bármely szakában is használhatja, például zabkásákban, joghurtokban. vagy más édes receptekhez, de vigyázzunk, a fehérje nagyon vizes állagot eredményez. Ez ronthatja a zabkása krémességét.

Mivel nagyon jó minőségű tejsavó izolátumról van szó, nem ajánlott a fehérjét bármilyen módon hőkezelni, mivel ez tönkreteszi az összes fehérjét. a fehérjében található egészségügyi előnyök, valamint a hozzáadott emésztőenzimek és egyéb mikrotápanyagok.

-

Kiváló minőség nagyszerű áron

A gyártó a fehérjét a legnagyobb, 2000 grammos kiszerelésben kínálja a hivatalos honlapján, összesen 25000 Ft-ért., ahol egy adagolókanál 350 Ft-ba kerül, ami a piacon kapható "közönséges" tejsavófehérjékkel összehasonlítható ár.

Egy ilyen izolátum BiotechUSA Iso Whey Zero még kevesebbe kerül (270 Ft adagonként), de kevesebb fehérjét kell elviselnie 100 grammonként. Így az Amix IsoPrime CFM-et az egyik legjobb fehérjék közé soroljuk, amelyek kellemes árcédulával rendelkeznek.

Ártáblázat a következőkhöz Amix Isoprime CFM
Bolt
Ár
Link
Ár:  31 990 Ft -17%

-

Végső értékelés

Megéri tehát az Isoprime CFM-be befektetni? Ahogy már a felülvizsgálat elején is mondtam, ez a fehérje az abszolút csúcsok közé tartozik. Nagyon meglepett a tápértékeivel, az összetételével és az ízével, és még én magam sem számítottam rá, hogy mennyire bele tudok szeretni.

A fehérje általános érzése? Teljesen el vagyok ragadtatva. Természetesen van néhány hiba az összetevőkben, de ha a terméket egészében értékelem, akkor teljesen nagyszerű. Ha olyan tejsavóizolátumot keresel, amely az ár-minőség arányt tekintve szinte tökéletes, akkor az Amix Isoprime CFM az Amix terméke.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.