USN 100% Whey Premium: Olyan jó, mint mondják? [felülvizsgálat]

A Cseh Köztársaságban az USN márka nem tartozik a legismertebb étrend-kiegészítő gyártók közé, de a világon az abszolút élvonalba tartozik. Az Ultimate Sports Nutrition mindent kínál a prémium fehérjéktől, a kreatintól és a szupertöltött fehérjeszeleteken át a fehérjeszeletekig és a magas fehérjetartalmú tejitalokig. Több mint húsz év után a piacon, ez egyszerűen egy bevált márka, amely minden egyes új termékkel rengeteg pozitív véleményt kap. Ezért úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy mi is rávilágítsunk egy kicsit. Ezért mai értékelésünkben a márka zászlóshajó termékét vesszük szemügyre: az USN BlueLab 100% Whey Premium Protein-t. Hogy tetszett nekünk ez a fehérje? És vajon az összetétele esélyt ad-e arra, hogy felvegye a versenyt a legjobb fehérjékkel, amelyek hazánkban sokkal népszerűbbek?

USN BlueLab 100% Whey Premium Protein
Kategória: Fehérjék
Ízlés
9.0/10
Oldhatóság
9.0/10
Emészthetőség
9.0/10
Összetevők
8.0/10
Ár
7.0/10
Általános értékelés
8.4
10 pontból 10 pont

 

A USN BlueLab 100% Whey Premium Protein legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Elöljáróban megemlítem, hogy az USN repertoárjában elég sok tejsavófehérje-változat van. (koncentrátumok, izolátumok, hidrolizátumok, különböző kombinációk), de a növényi fehérjék hívei is megtalálják a magukét. Az USN borsófehérjéket vagy több növényi fehérjeforrás kombinációját tartalmazó növényi alapú termékeket is kínál.

Összetevők, amelyek nem okoznak csalódást

A BlueLab termékek azért különlegesek, mert a vásárlókkal együttműködve hozták létre őket. Valójában az USN az ő visszajelzéseik alapján addig finomította a formulákat, amíg el nem érték az abszolút tökéletességet. Legalábbis a vállalat így próbálja bemutatni. Mi a valóság? A BlueLab 100% Whey Premium Protein a tejsavó koncentrátum, izolátum és hidrolizátum kombinációja. Ezáltal folyamatosan felszívódik, ráadásul nagyjából minden helyzetbe beleillik. Egy adagolókanál (34 gramm) 24 gramm fehérjét, 2,3 gramm szénhidrátot és 1,8 gramm zsírt tartalmaz. Ezek meglehetősen tisztességes értékek, de hozzá kell tenni, hogy a piacon viszonylag elegendő tejsavó koncentrátumot találhatsz, amelyek nagyobb mennyiségű fehérjét tartalmaznak.

A fehérjeforrások mellett kakaópor is található (csokoládé ízűda), aroma, nátrium-klorid, szukralóz, guar és xantán gumi, valamint pH-stabil laktáz ToleraseTM formájában. Ugyanakkor értékelni kell az aminosavak teljes spektrumát és tartalmuk átlátható áttekintését. Végül pozitívan kell értékelnünk az összetételt. Nem egy olyan csoda, amely páratlan a piacon, ugyanakkor ezzel a fehérjével biztosan nem fog hibázni.

USN BlueLab 100% Whey Premium Protein vélemények

Könnyű elkészítés és kellemes íz

A jó íz és a sima oldhatóság talán a legfontosabb dolgok, amikor a fehérjét hosszú ideig használjuk. Szerencsére ebben az esetben nincs miért aggódni. A gyártó azt ajánlja, hogy egy adagolókanálnyit 150-200 ml vízben keverjünk el. Én azonban 250 ml vizet használtam, mivel az összes fehérjét ebben a mennyiségben kóstoljuk meg a véleményezéshez. A BlueLab 100% Whey Premium Protein kissé "krémesebb" állagú, de nem csomósodik és gond nélkül oldódik. Mégis úgy gondolom, hogy 150-200 ml víz egy kicsit kevés lenne. Ami az ízét illeti, nincs okunk panaszra.

Nekünk a csokoládé ízűt adták véleményezésre, és tényleg nem okozott csalódást. A csokoládé, röviden szólva, egy biztos tipp, és ritkán sikerül egy gyártónak igazán elrontania. Az íz nem mesterséges, ami számomra kellemes meglepetés volt, tekintve, hogy a tejsavó koncentrátum izolátummal és hidrolizátummal kombinált tejsavó-koncentrátumot használnak.Enyhe kétségeim voltak, és aggódtam, hogy a végső ízt túlságosan befolyásolja az izolátumok és hidrolizátumok tipikus mesterséges utóíze. De ebben a tekintetben sincs semmi kivetnivaló.

Könnyű emészthetőség

A BlueLab 100% Whey Premium Protein nem tartalmaz probiotikumokat, mint a tejsavó koncentrátumoknál gyakran előfordul, de azért megtalálható benne a prebiotikumként ható poliszacharid inulin és a laktáz enzim. Ez utóbbi nagyon hasznos a laktóz megemésztésében, amit természetesen különösen a laktózérzékenyek értékelnek. Saját tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy az emésztés szempontjából biztosan nincs kifogásolni valója a gyártóknak.

Indokolatlanul magas ár

Bár a tejsavóizolátum és a hidrolizátum tartalom nem jelentett nagy különbséget az általánosm fehérjetartalomhoz képest, határozottan érezni fogjuk a jelenlétüket, amint ránézünk a termék árcédulájára. Tény, hogy a konkurenciához képest eléggé többet kell fizetnie. És őszintén szólva nem hiszem, hogy egy ilyen magas ár megfelel a termék általános minőségének. Ez különösen igaz egy olyan helyzetben, amikor olyan termékek, mint a Czech Virus Pure Elite CFM vagy a Scitec 100% Whey Professional sokkal alacsonyabb áron kaphatók a piacon. A legjobb tejsavófehérjéket összehasonlító nagy összehasonlításunkban a legjobb helyen szerepel.

A USN BlueLab 100% Whey Premium Protein legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Értékelés a végén

Már régóta szerettem volna kipróbálni az USN BlueLab 100% Whey Premium fehérjét, de őszintén szólva kicsit többet vártam tőle. Összetételét tekintve nem marad el a konkurenciától, de ugyanakkor nem is múlja felül. Alapvetően ugyanez mondható el minden más szempontról is, kivéve az árát. Ez az egyetlen, ami átlagon felüli, de sajnos rossz értelemben. Mindent összevetve, úgy gondolom, hogy ennek a fehérjének mindenképpen megvan a helye a piacon (és az USN márka egésze mindenképpen megéri érdemes kipróbálni), de még mindig hiányzik belőle valami ahhoz, hogy piacvezetőnek lehessen tekinteni. Ez nem változtat azon a tényen, hogy ha úgy döntesz, hogy adsz neki egy esélyt, nem fogsz csalódni.

A mai felülvizsgálatban ez minden tőlünk. Ha bármilyen kérdése van, vagy esetleg szeretne beszélni velünk az USN termékekkel kapcsolatos tapasztalatairól, nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk a megjegyzésekben.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.