Cseh vírusnapindító: Reggeli a shakerben? [felülvizsgálat]

Reggelizni vagy nem reggelizni? A sportolók körében a legtöbb esetben az az uralkodó vélemény, hogy esznekaz adók semmiképpen sem hiányozhatnak az étrendből. Mégis vannak olyanok, akik egyszerűen nem szeretnek korán ébredés után enni, vagy nincs rá idejük a reggeli rohanásban. Hogyan lehet megoldani egy ilyen helyzetet? Mai áttekintésünkben a Czech Virus márkájú Day Starter-t vesszük szemügyre, amely az egyik lehetséges megoldásként kínálja magát.

A Day Starter egy olyan termék, amely különböző anyagok meglehetősen érdekes kombinációját tartalmazza, amelyek állítólag segítenek beindítani a szervezetet és feltölteni az összes szükséges tápanyagot. Elkészítéséhez csak annyit kell tennie, hogy vizet önt a keverékre, és ugyanúgy összerázza, mintha fehérjét készítene. Mennyire voltunk elégedettek vele, és valóban helyettesíti-e a klasszikus reggelit?

Day Starter
Kategória: Fehérjék
Ízlés
8.0/10
Oldhatóság
10.0/10
Emészthetőség
9.0/10
Összetevők
9.0/10
Ár
9.0/10
Általános értékelés
9.0
10 pontból 10 pont

A Czech Virus Day Starter legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Elöljáróban meg kell jegyezni, hogy a gyártó maga is kijelenti a honlapján, hogy a Day Starter nem helyettesíti a teljes értékű étkezést. Amikor a véleményben arról beszélek, hogy a Day Starter alkalmas-e reggeli helyettesítésére, akkor nem úgy értem, hogy egy normál étkezés helyettesítésére szolgál. Cikkünkben Reggeli vagy nem reggeli? Melyik a jobb a fogyáshoz? rámutattunk, hogy a reggeli, abban az értelemben, hogy szinte közvetlenül az ébredés után eszünk, nem igazán...és hogy a délelőtt folyamán elég lesz enni. A Day Starter ezért alternatívaként szolgálhat azoknak, akik nem akarnak korán reggel szilárd ételt enni, de mégis szükségük van az étkezésre.de még mindig szükségük van némi energiára (akár az edzéshez, akár a normális munkahelyi működéshez). Mindazonáltal elvárható, hogy a reggeli időszakban megfelelő mennyiségű normál ételt is beiktassanak az étrendjükbe.

Átfogó és jól átgondolt kompozíció

A Day Starter alapja borsófehérje (konkrétan borsóizolátum), a védett Pisane® címkével. Általánosságban elmondható, hogy a borsófehérje könnyen emészthető, és viszonylag nagy mennyiségű értékes aminosavat tartalmaz. Meg kell azonban jegyezni, hogy a növényi fehérjék nem rendelkeznek az aminosavak teljes spektrumával, ezért e tekintetben messze elmaradnak a tejsavófehérjétől. Egy másik fontos összetevő a teljes kiőrlésű zabliszt, amely a szükséges összetett szénhidrátok forrásaként szolgál. Előnye, hogy magas az antioxidáns- és fehérjetartalma. Az összetételben zöld teát és guaranát is találunk, mint természetes koffeinforrást, amely fokozatosan hat. Nagy előnye a viszonylag magas rosttartalom is, ami reggelente nagyon előnyös. Ez lelassítja a glükóz felszívódását, így csökkenti a benne lévő élelmiszerek glikémiás indexét. Ennek eredményeképpen az ember hosszabb ideig érzi jóllakottnak magát az evés után.

Nem szabad megfeledkeznünk a többi jótékony hatású anyagról sem. Találhatunk itt vérkeringést segítő keveréket (l-citrullin és céklakivonat), spirulina és chlorella kombinációt, antioxidánsok, emésztőenzimek és gyógygombák keverékét. Amint az valószínűleg már jól látható, a Day Starter összetétele nagyon gazdag és összetett. Itt értékes fehérje- és szénhidrátforrásokat találunk, miközben más értékes anyagokat sem hagyunk ki. Összetételét tekintve tehát alapvetően nincs miért panaszkodni, és ebben a tekintetben a Day Starter nagyon jó minősítést érdemel tőlünk.

Ne hagyja figyelmen kívül
A chlorella az utóbbi időben nagy divat volt. Számos egészségügyi előnye van, és meglepően sok fontos tápanyagot tartalmaz. A legjobb chlorella-kiegészítők összehasonlításában rangsoroltuk a legmegbízhatóbb termékeket, amelyekkel a chlorellát beillesztheted az étrendedbe.

Az edzés előtti emészthetőség nem ideális

Az emészthetőség fontos kritérium minden hasonló termék esetében. Különösen akkor, ha ez az első étel (vagy ital), amit az illetőszemély a nap folyamán az étrendjébe foglal, az emészthetőség nagyon fontos. Ebben a tekintetben egy nagyon fontos dologra kell rámutatni. A gyártó szerint. A Day Starter különösen alkalmas azoknak a sportolóknak, akik szeretnek reggel edzeni, de nem szeretnének edzés előtt semmi nehéz ételt fogyasztani. Ebben az esetben persze érdemes inkább egy hasonló italhoz nyúlni. Azonban, ahogy az előző bekezdésben említettük, a Day Starter rostot is tartalmaz, amely bár segít a teltségérzet hosszabb ideig tartó előidézésében, nem túl alkalmas edzés előtt. Ez azért van, mert lassítja más anyagok emésztését, ami nem kívánatos a sportteljesítmény előtt. A szervezetnek több időre van szüksége ahhoz, hogy az italban lévő összes szénhidrátot és fehérjét felszívja. Emiatt kissé óvatos lennék a Day Starter edzés előtti szedésével. Ha azonban adsz magadnak egy megfelelő mennyiségű szabadidőt, akkor nem lesz gond, és nyugodtan elmerülhetsz a Day Starterben.

Íz és oldhatóság

Ami a termék elkészítését illeti, az teljesen problémamentes, és a termék nem habzik vagy csomósodik jelentősen az elkészítés során. Abban az esetben, ha nem fogsz edzeni, a Day Starter-t tejben is el lehet keverni, ami igazán jó ízt ad neki. Nagy hatással volt ránk a pisztáciás sajttorta-változat, amelynek sokkal jobb íze van, ha tejben, mint vízben készítik.

Jó ár a konkurenciához képest

A legjobb vegán fehérjéket összehasonlító összehasonlításunkban szereplő növényi alapú fehérjékhez képest a Day Starter árban nagyon jól teljesít. Ráadásul számos egyéb egészségügyi előnyt is tartalmaz, amit a hagyományos fehérjékben nem találsz meg. Ezért az ár tekintetében semmiképpen sem kritizálhatunk semmit. Egy csomag körülbelül 30 normál adagot tartalmaz, így ha ragaszkodik a az ajánlott adagolással egy egész hónapig kitart. Ebben a tekintetben tehát nagyon pozitívan kell értékelnünk.

A Czech Virus Day Starter legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Megéri befektetni a Day Starterbe? Mik az alternatívák?

Végezetül válaszolnunk kell arra a kérdésre, hogy a Day Starterbe valóban érdemes-e befektetni. Az én szemszögemből nézve ez egy olyan termék, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni azoknak, akik nem akarnak reggelente pénzt veszíteni.hanem inkább csak egy gyors shake-et és később a munkahelyen eszem. De ha a reggeli edzés előtt energiára van szükséged, én egy klasszikus kickert választanék, valami igazán könnyű étellel kombinálva. Így több gyors cukrot viszel be, és elkerülöd a rostokat, amelyek általában nem igazán jók edzés előtt.

Azonban összetett és meglehetősen jól átgondolt összetételének köszönhetően nem igazán talál olyan terméket a piacon, ami egyesíti az összes összetevőt (fehérje, szénhidrátok, antioxidánsok, chlorella spirulinával, C-vitamin, gyógygomba, koffein stb.). Természetesen lehetőség van az egyes anyagok külön-külön történő megvásárlására, de ez sem az ár, sem a praktikum szempontjából nem éri meg.

A mai értékelésben ez minden tőlünk. Kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy esetleg van egy tapasztalata, amit szeretne megosztani? Írja meg nekünk a cikk alatti hozzászólásokban!

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.