MyProtein Vegan Protein Blend: csak egy újabb vegán fehérje kellemetlen ízzel?

Bár én határozottan nem vagyok az egyik Isten tudja, milyen nagy rajongója a MyProtein márka, egy dolog, amit meg kell az eredeti és különböző módon összeállított kiegészítők igazán nagyszerű választékával rendelkeznek. Nos, és az egyik ilyen a Vegan Protein Blend, amelyben a fehérje hagyományos tejsavó helyett borsó- és lóbab izolátumból származik. Megéri tehát befektetni? Vagy vannak sokkal elfogadhatóbb és jobb vegán fehérjék?

MyProtein Vegan Protein Blend
Kategória: Fehérjék
Oldhatóság
6.0/10
Emészthetőség
6.0/10
Összetevők
6.5/10
Ár
6.5/10
Általános értékelés
6.3
10 pontból 10 pont

A MyProtein Vegan Protein Blend legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

A MyProtein márka a hivatalos weboldalán a vegán életmódhoz igazított fehérje-kiegészítők sorát kínálja. A Vegan Protein Blend mellett létezik borsófehérje-izolátum, kenderfehérje, rizsfehérje, szójafehérje vagy akár szénsavas fehérjevíz is.

Egészen szép kompozíció

Mivel vegán fehérjekeverékről van szó, a Vegan Protein Blend nem tartalmaz tejsavót. Ahogy már a bevezetőben említettem, van borsófehérje-izolátum és fehérje a lóbabból vagy a lóbabból, ha inkább fehérjeforrásként használod. Ami nagyon érdekes és nagyszerű választás. A borsót gyakran a tejsavó legjobb alternatívájaként írják le. Más növényi fehérjeforrásokkal ellentétben nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális aminosavakat. Egyetlen hátránya azonban, hogy viszonylag alacsony az olyan kéntartalmú aminosavak, mint a metionin vagy a cisztein tartalma. Ezért ideális, ha rizsfehérjével kombináljuk, amely nagyon gazdag kén-aminosavakban.
A rizsfehérje helyett azonban további fehérjeforrásként lóbabot használnak. Ez egy meglehetősen érdekes választás, amely a következőhöz hasonló aminosavspektrumot kínál a szójafehérjéhez, de sajnos a borsóhoz hasonlóan nem tartalmaz nagy mennyiségű kénes aminosavat. A Vegan Protein Blend használata esetén ezért ajánlatos ezeket az aminosavakat folyamatosan más forrásokból pótolni.
Ezenkívül az összetevők között szerepel a mesterséges édesítőszer, a szukralóz, növényi tejszín, kurkumaolaj-kivonat és - némileg szükségtelenül - sűrítőanyag is. A sűrítőanyag- és szukralóz-tartalom ellenére, amely helyett például szteviol-glikozidoknak örültem volna, számomra ez végül is ennek a vegán fehérjekeveréknek az összetétele igen kellemes meglepetés.

Vegán keverék

Oldhatóság és tápértékek

Ahogy az a vegán fehérjék esetében lenni szokott, az oldhatóság messze nem volt tökéletes. A fehérje csomósodott és kellemetlen, krémes állagú volt. Az ivás határozottan nem volt túl kellemes, nem is beszélve az ízéről, amire mindjárt rátérek.
A Vegan Protein Blend tápértékei igen kellemesek. 100 grammonként körülbelül 381 kcal-t és összesen 74 g fehérjét tartalmaz. Egy 30 g-os adagban 22 g fehérje található, ami egy vegán fehérje esetében igazán nagyszerű érték. Az ízesítetlen változat még jobb tápértékkel rendelkezik.

Ízminősítés

És most elérkeztünk a sokak számára legfontosabb kategóriához, nevezetesen az ízléshez. Bár a Vegan Protein Blend jelenleg összesen kilenc ízben kapható a MyProtein weboldalán.Nekem személy szerint csak egy ízben volt alkalmam kipróbálni, a csokoládét. Kíváncsi vagy, hogyan sikerült?
Sajnos a csokoládé rendkívüli csalódás volt. Természetesen nem vártam csodákat egy vegán fehérjétől, de mégis szó szerint undorodtam attól, hogy milyen undorító íze van ennek a fehérjének. Kétségtelen, hogy ez az egyik legrosszabb ízű fehérje, amivel valaha találkoztam.

A tippünk
Mivel ennek a fehérjének az íze egyenesen rendkívül rossz, valószínűleg nem fogod élvezni, ha csak vízben fogyasztod. Azonban sokkal jobb íze van zabpehelybe, palacsintába vagy görög joghurtba keverve.

Megfizethetőség

Ami az árat illeti, a gyártó hivatalos honlapján egy 250 g-os csomagért 4620 Ft-t kell fizetni. Ha nagyobb kiszerelést szeretne vásárolni, a fitness007 oldalon megtalálja. Ott egy fél kilós csomag 6980 Ft-ba, egy kilós csomag 8820 Ft-ba, egy két és fél kilós csomag pedig 18150 Ft-ba kerül. A csomag méretétől függően egy adag ára 16 és 550 Ft között van.
Csak összehasonlításképpen: a legjobb vegán fehérjék rangsorában vezető Reflex Plant Based Protein 600 g-os csomagja 9150 Ft-ért kapható. Az ajánlott adag körülbelül 450 Ft. Ha a Vegan Protein Blend megvásárlásán gondolkodik, mindenképpen javaslom, hogy vásároljon a nagyobb és ezért kényelmesebb csomagokból.

A MyProtein Vegan Protein Blend legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Végső ítélet

Végeredményben a MyProtein Vegan Protein Blend egy elég jó termék, amely nagyszerű tápértékeket és kellemes összetételt kínál. Nagyra értékelem, hogy a tejsavó helyett a szója helyett borsó- és babfehérjét használnak, ami a tejsavó gyakrabban használt alternatívája.
De sajnos, ahol rendkívül rosszul teljesít, az az íze. Egyszerűen undorító volt, és csodálom azt, aki ezt kedveli. Természetesen figyelembe kell venni, hogy akilenc ízből csak egyet próbálhattam ki. De komolyan kétlem, hogy a többiek annyival jobbak lesznek, hogy ajánlom őket. Mi tehát a végső ítélet?
Bár a végén valószínűleg óvatos hüvelykujjat adok, nem igazán tudom ajánlani a megvásárlását. Valójában sokkal jobb vegán fehérjék vannak a piacon, amelyekbe szerintem sokkal jobban megéri befektetni, mint ebbe. Például a fent említett Reflex növényi alapú fehérje mellett a következőket javasolnám Vegán fehérje a BiotechUSA-tól, amely igazán jó minőségű és kiegyensúlyozott összetételt kínál nagyon alacsony áron.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.