Smartlabs Smart Whey Protein: egy szilárd fehérje, amely nem fog elrontani semmit [értékelés]

Ha csak egy táplálékkiegészítőt használhatna élete végéig, melyik lenne az? Lefogadom, hogy olvasóink túlnyomó többsége a tejsavófehérjét választaná. Bár nem ez a legfontosabb kiegészítő, népszerűsége könnyen felülmúlja az összes többi terméket. Ennek számtalan oka van. A fehérje megfizethető és rendkívül hatékony fehérjeforrás, amely végül is elengedhetetlen az izomnövekedéshez.

Smartlabs Smart Whey
Kategória: Fehérjék
Ízlés
8.5/10
Oldhatóság
9.0/10
Emészthetőség
9.5/10
Összetevők
9.0/10
Ár
8.0/10
Általános értékelés
8.8
10 pontból 10 pont

A Smartlabs Smart Whey legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Még azt is ki merem jelenteni, hogy a tejsavófehérje az erősítés egyfajta szimbólumává vált - használjaszinte mindenki használja, és ki ne távozna edzés után az edzőteremből egy shake-kel a kezében, olyan, mintha nem is edzett volna. Természetesen tisztában vagyunk a fehérjék iránti érdeklődésükkel, ezért folyamatosan igyekszünkés más fehérjéket tesztelünk, amelyekről részletes véleményt adunk. Ezért ma a Smart Whey Protein-t vesszük szemügyre a legendás cseh Smartlabs cégtől.

Amikor azt mondom, hogy a Smartlabs márka élő legenda a cseh piacon, egyáltalán nem túlzok. 2007-ben bevezették a Cseh Köztársaságban az első hidrolizátumot, amelyet külön áttekintésben fogunk megvizsgálni. Maga a vállalat egy évvel korábban alakult, és azóta sikerült fenntartania termékeinek nagyon magas minőségét. Büszke többek között a minőségi összetevők használatára, a vitatott édesítőszerek (aceszulfám K, aszpartám) elkerülésére és a megfizethető árra.

Szinte hibátlan kompozíció

A fehérje legfontosabb összetevője természetesen a fehérje. A Smart Whey Protein összesen 28 gramm fehérjét tartalmaz egy adagban, ami igazán nagy adag. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez elsősorban az ajánlott adag nagyságának köszönhető. Minél nagyobb az adag, annál több fehérje fér bele logikusan. De ugyanez vonatkozik a többi összetevőre is, ami elég nagy hátrányt jelenthet. A 28 gramm fehérje mellett adagonként 5,6 gramm szénhidrátot is kapsz, ami a konkurenciához képest sok. A zsírok esetében valamivel jobb a helyzet, adagonként körülbelül 2 gramm zsírt tartalmaz.

Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy például a Smart Whey Protein diétában nem lesz szerencsés választás. A fent említett 28 gramm fehérje azonban igazán jó előfeltétele az izomtömeg építésének. Természetesen tartalmazza az összes esszenciális és félig esszenciális aminosavat, és a teljes aminosavspektrum akár 18 elemet is tartalmaz. Nagy pozitívumnak tartom a káros vagy vitatott édesítőszerek hiányát, amelyekkel sajnos manapság elég gyakran találkozhatunk. Figyelembe véve az összes érvet és ellenérvet, nagyon pozitívan kell értékelnem a kompozíciót. A legnagyobb hiba természetesen a magas szénhidráttartalom, de egyébként tényleg nincs mit kifogásolni. Ráadásul a fehérje tökéletesen emészthető, ami mindig a minőségi és jól felépített összetétel jele.

A Smart Whey-t többek között az összetétele miatt kell dicsérnünk.
Többek között a Smart Whey összetételét is meg kell dicsérnünk
.

Az összetéveszthetetlen íz és a problémamentes oldhatóság

Mi a legnagyobb aggodalma, amikor új fehérjét vásárol? Nekem személy szerint az íz és az oldhatóság. Ha nem tetszik a fehérje íze, vagy problémája van azzal, hogy nem oldódik fel eléggé minden alkalommal, amikor használja.feloldódik, valószínűleg nem leszel vele túlságosan elégedett, még akkor sem, ha teljesen tökéletes tápértékkel rendelkezik. Az íz, amit tesztelnünk kellett, a csokoládé volt, egy abszolút klasszikus. Valószínűleg mindannyian kóstoltunk már számtalan csokoládéfehérjét, így van mihez hasonlítanunk. Személy szerint a Smart Whey Protein-t a viccesebb csokoládé ízek kategóriájába sorolnám. A gyártó Ecuadorból származó pörköletlen kakaóbabból származó kakaót használt, ami sokkal fényűzőbben hangzik.mint a klasszikus "kakaópor" címke, amelyet a legtöbb gyártónál talál.

Maga az íz nem túl erős, amit vagy örömmel fogad, vagy nem. Nekem nagyjából megfelel, mert minél hangsúlyosabb a fehérje, annál hamarabb túlissza az ember. A Smart Whey Protein szintén nem túl édes, így ha kiegyensúlyozott fehérjét keresel.kiegyensúlyozott ízű, de nem túl erős, biztosan tetszeni fog. Ami az oldhatóságot illeti, nem vettem észre semmilyen problémát a használata során. Végső soron tehát nagyon pozitívan értékelem az ízét és az oldhatóságát.

Indokolatlanul magas ajánlott adag

Amikor a magas fehérjetartalomról beszéltem, megemlítettem az ajánlott adag nem szabványos méretét. A gyártó két adagolókanálnyi adagolást javasol, így egy adag 40 gramm fehérjét tartalmaz. Ez természetesen negatív hatással van arra, hogy hány koronába kerül Önnek egy adag. És ebben a tekintetben természetesen nem tudok túláradni a nagy dicséretekkel. Végül is, egy kanál Smart Whey Protein többe kerül, mint a piacon lévő legjobb fehérjék rangsorának élén álló termékek többsége. Természetesen módosíthatod az adagolást, de ezzel a fehérjetartalom is csökkenne, ami a teljes értékű fehérje egyik legnagyobb előnye. Személy szerint azonban úgy gondolom, hogy még ha kissé csökkented is az adagot, akkor is tisztességes mennyiségűA szénhidrátok mennyiségét is csökkenti, és a fehérje is tovább tart.

Eredeti csomagolás

Amikor a Smart Whey Protein megérkezik otthonába, az első dolog, ami feltűnik, a szokatlan csomagolás. A Smartlabs a fehérjéket kis műanyag vödrökbe csomagolja. Először nem tudtam, hogy mit gondoljak erről a választásról, de egy idő után arra a következtetésre jutottam, hogy teljesen tökéletes. Bár a tárolás szempontjából kissé praktikátlan, a fehérjét egy széles nyílású vödörből hihetetlenül könnyű kiszedni. Lehet, hogy teljesen banális dolognak tűnik, de egy klasszikus pixel utolsó fehérjéjének levadászása rendszeresen nagy megpróbáltatás számomra. Be kell vallanom azonban, hogy amikor először nyitja ki a fehérjét, valószínűleg meg fog lepődni, hogy a csomag mekkora része poros.

A Smartlabs Smart Whey legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Következtetés.

Figyelembe véve, hogy mennyi fehérjét volt alkalmunk kipróbálni, elég nehéz bármilyen módon lenyűgözni minket. A fehérjepiac hihetetlenül zsúfolt, és a gyártók számára rendkívül nehéz valami eredetivel előállni. Egy kis tesztelés után eljutsz abba a szakaszba, amikor egy jó fehérje már nem elég jó. A piacon ma már olyan sok lehetőség van, hogy az ügyfelek egyre igényesebbek. Ezért van az, hogy néha, még egy minőségi fehérje áttekintésekor is úgy érezhetjük, mintha kritizálnánk azt.

A Smart Whey Protein pontosan ez az eset. Eltekintve a véleményem szerint értelmetlenül beállított ajánlott adagtól és a hozzá kapcsolódó magas szénhidráttartalomtól, itt tényleg nincs sok kritizálnivaló. De ha azt mondanám, hogy ez az egyik legjobb fehérje a piacon, amit mindenképpen ki kell próbálnod, akkor sem lenne teljesen tiszta a lelkiismeretem. Érdemes kipróbálni a Smart Whey Protein-t? Ezzel biztosan nem lehet rosszul járni. Van jobb megoldás? Kétségtelenül igen. Ezzel kapcsolatban még egyszer utalok a legjobb fehérjéket tartalmazó rangsorunkra, amelyben csak a piacon kapható legjobb fehérjéket találja.

A mai áttekintésünkben ennyi a mi részünkről. Természetesen örülni fogunk, ha megírja véleményét a Smart Whey Proteinről a hozzászólások rovatban. Bármilyen kérdéssel vagy észrevétellel is kapcsolatba léphet velünk.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.