Vilgain Lactose Free Whey Protein: Tökéletes ár-érték arány [felülvizsgálat]

Bár a tejsavófehérje a legelterjedtebb táplálékkiegészítő, határozottan nem mindenki számára alkalmas. Tejből készülnek, ami azt jelenti, hogy a laktózérzékenyeknek kerülniük kell őket. Ellenkező esetben kellemetlen emésztési problémákat okozhatnak. A laktózérzékeny embereket ezért általában a tejsavó-hidrolizátumokra (aizolátumok), amelyek a savókoncentrátumokhoz képest minimális laktózt tartalmaznak. Az izolátumok és a hidrolizátumok azonban drágábbak, és közel sem rendelkeznek olyan jó ízjellemzőkkel.

A Vilgain márka azonban egy nagyon elegáns megoldással állt elő. Laktózmentes tejsavófehérjéje csak nyomokban tartalmaz laktózt. Ugyanakkor ez egy klasszikus koncentrátum, amely olcsóbb és sokkal vonzóbb ízű, mint az izolátumok és hidrolizátumok. Mai értékelésünkben közelebbről megnézzük ezt a fehérjét, hogy érdemes-e beruházni rá, és hogyan teljesít a konkurenciához képest.

Vilgain Lactose Free Whey Protein
Kategória: Fehérjék
Ízlés
8.0/10
Oldhatóság
9.0/10
Emészthetőség
10.0/10
Összetevők
10.0/10
Ár
10.0/10
Általános értékelés
9.4
10 pontból 10 pont

 

A Vilgain Lactose Free Whey Protein legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Nem hiszem, hogy a Vilgain márkát be kell mutatni. Jelenleg ez az egyik legnépszerűbb cseh termék.sportkiegészítők között, és különösen a fiatal sportolók körében nagyon népszerű. A Vilgain termékekről olvashat például a Vilgain Protein Bar vagy a Vilgain Whey Protein értékelésében.

Tiszta összetevők mesterséges adalékanyagok nélkül

Ha az egyszerűség híve vagy, és szereted, ha a táplálékkiegészítőd minimális adalékanyagot tartalmaz, akkor ez a termék garantáltan tetszeni fog. A Vilgain Lactose Free Whey Protein nem tartalmaz mesterséges színezéket vagy édesítőszert. A vaníliakrém íz csak tejsavó koncentrátumot, laktáz enzimet, őrölt vaníliát és stevia levélből származó természetes édesítőszert tartalmaz. A csokoládé shake íz vanília helyett szárított kakaót és természetes aromát tartalmaz. A felhasznált tejsavókoncentrátum 100 g-onként legfeljebb 0,04 g laktózt tartalmaz, 100 g-onként legfeljebb 0,04 g laktózt.míg a normál savókoncentrátum körülbelül 4-6 g laktózt tartalmaz 100 g-onként. A gyártó a laktóz emésztéséért felelős laktáz enzimet adta a tápszerhez. Természetesen a fehérjét CFM-módszerrel dolgozták fel, így minden fontos fehérjefrakció megmaradt, és nem történt lebomlás.

A mesterséges édesítőszerek hiánya már önmagában is egy fejezet. Manapság szinte minden fehérjében találunk valamilyen adalékanyagot, amely javítja az ízét és a színét. A Vilgain Lactose Free Whey Protein azonban ebből a szempontból kiemelkedik, és csak őrölt vaníliát és szteviol-glikozidokon alapuló édesítőszert tartalmaz. Ezeket a sztívia levelekből vonják ki, és 100%-ban természetes és kalóriamentes édesítőszert jelentenek. Bár a mesterséges édesítőszerek valójában nem olyan veszélyesek, mint ahogyan azt gyakran állítják, ez kétségtelenül nagyon jó hír sok ember számára. Személy szerint azt kell mondanom, hogy nekem tetszik, hogy a termék a lehető legkevesebb anyagot tartalmazza, mert a következőkön kívül a tejsavó összetevőn és némi természetes édesítőszeren kívül az összes többi összetevő de facto felesleges.

Ne hagyja figyelmen kívül
Tejtermékek - igen vagy nem? Tanácsot adunk, hogy kerülje-e a tejtermékeket vagy sem.

A minta oldhatósága

Egy adag fehérje a klasszikus 30 g-ot jelenti, amelyet a gyártó 200-250 ml vízben való feloldást javasol. Ebben az esetben egy egykilós kiszerelés 33 normál adaghoz elegendő. Egy adag vaníliakrém 23,7 g fehérjét, 2,1 g szénhidrátot (ebből 1,7 g cukor) és 2 g zsírt tartalmaz. A konkurenciához képest ezek egészen normális értékek. Míg a legtöbb más fehérje a víz mellett tejjel is keverhető.tejjel, ebben az esetben laktózérzékenyeknek nyilvánvaló okokból nem ajánljuk.

Értékelnem kell, hogy a fehérje nem habzik és jól oldódik vízben keverve. Ha már van némi tapasztalatod a Vilgain fehérjékkel, akkor nagyjából ugyanerre számíthatsz. Nekünk soha nem volt problémánk ezzel a gyártóval ebből a szempontból.

Vilgain Laktózmentes tejsavó fehérje
A vaníliakrém ízét jól értékeljük, de megértjük, hogy nem biztos, hogy mindenkinek ízlik.

Az emészthetőség miatt nem kell aggódnia.

Ennek a fehérjének talán legfontosabb tulajdonsága az emészthetősége. Nekem személy szerint soha nem voltak emésztési problémáim egyetlen Vilgain márkájú fehérje után sem, így a tapasztalataim valószínűleg nem lesznek meglepőek. Azonban ezúttal sem tapasztaltam semmilyen problémát, és a Vilgain Lactose Free Whey Protein tejsavófehérje teljesen emészthető volt az én szemszögemből. A laktóz hiánya miatt azonban nem kell aggódni, hogy nagyjából bárkinek gondot okozna az emésztés. Ha azonban súlyos laktózérzékenységben szenved, és aggódik a fehérje szedése miatt, azt tanácsolnám, hogykezdje kisebb adagokkal, és idővel növelje azokat. Őszintén szólva nem hiszem, hogy ebből a szempontból bármi probléma lehet.

Egy fanyar íz, ami nem mindenkinek fog tetszeni

Ha a nagyon határozott ízű fehérjék rajongója vagy, akkor egy lépéssel tovább kell menned. Ha viszont a finomabb ízeket kedveled, amelyek nem szuper hangsúlyosak, de nincs mesterséges utóízük, és nem fárasztanak el gyorsan, akkor elégedett leszel. A Vilgain fehérjék általában finomabb ízűek és nem túlságosan hangsúlyosak, amit én személy szerint mindig előnynek tartok. A Lactose Free Whey Protein azonban a mesterséges édesítőszerek hiánya miatt még a Vilgain márka mércéjéhez képest is elég fanyar. Kérdés tehát, hogy Ön személy szerint mit preferál. Tapasztalataim szerint azt kell mondanom, hogy ha egy fehérjét hosszú ideig használok, akkor jobban szeretem, ha minél enyhébb. Ellenkező esetben egy idő után megunom, és néha kényszerítenem kell magam, hogy megigyam. Szerencsére itt nem ez a helyzet.

Mindkét íz nagyon finom és természetes. De teljesen megértem egyesek kifogásait, hogy a fehérjék alulízesítettek. Ha jobban szereted a hangsúlyosabb ízeket, akkor ez a fehérje egyszerűen nem fog tetszeni neked. Másrészt ez érthető, tekintve, hogy teljesen természetes édesítőszereket használnak. Véleményem szerint a Vilgain Lactose Free Whey Protein nagyon jól teljesít a kizárólag természetes összetevőkre támaszkodó fehérjékhez képest. Végső soron tehát a magunk részéről kiválónak értékeljük ennek a fehérjének az ízét, bár megértjük, hogy nem mindenki fog velünk egyetérteni.

Ne hagyja figyelmen kívül
Ha olyan fehérjét keresel, amely minimális laktózzal és erősebb ízzel rendelkezik, próbáld ki a Biotech USA Iso Whey Zero-t (értékelés).

Rendkívül kedvező ár

A Vilgain étrend-kiegészítőkről szóló véleményekben gyakran mondjuk, hogy a konkurenciához képest elég sokba kerülnek. Ezúttal azonban pont az ellenkezőjét kell megállapítanunk. Egy kilós kiszerelés 599 koronába kerül a vélemény megírásának időpontjában. Ez egyébként pontosan ugyanannyi, mint amennyiért ugyanattól a gyártótól egy hagyományos tejsavó koncentrátumot is vásárolhat. De a konkurens termékekhez képest ez az ár teljesen példátlan. Valójában a legjobb tejsavófehérjéket összehasonlításunkban szereplő termékek túlnyomó többsége sokkal drágább. Igaz ugyan, hogy némelyikük tartalmaz különböző emésztőenzimeket és egyéb hozzáadott anyagokat, de ezek valójában másodlagosak. Tekintettel a teljesen tiszta összetételre, az adalékanyagok hiányára és a szinte nulla laktóztartalomra, ennek a fehérjének az ár/minőség aránya egyszerűen tökéletes.

A Vilgain Lactose Free Whey Protein legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Végső összefoglaló

A laktózmentes fehérjék piaca a Cseh Köztársaságban nem elterjedt, a Vilgain Lactose Free Whey Protein ezért minden laktózérzékeny sportoló számára egyértelmű választás. Ki kell emelnünk abszolút tiszta összetételét, amelyben csak néhány összetevőt talál, és nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, színezékeket vagy ízesítőket. Ez a fehérje problémamentes emészthetőséget, enyhe és természetes ízt, valamint minőségi összetételt kínál nagyon versenyképes áron, amellyel a piacon lévő más termékek aligha tudnak versenyezni. A Vilgain Lactose Free Whey Protein ezért nem csak a laktózérzékenyek számára remek választás, hanem alapvetően mindenkinek, aki igazán minőségi fehérjét keres kedvező áron.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.