Chevron Nutrition 100% Whey Protein: Van esélye ennek a fehérjének a sikerre? [felülvizsgálat]

A Chevron Nutrition csak tavaly lépett be a sporttáplálkozási piacra, de még ilyen rövid idő alatt is sikerült sok sportoló tudatába kerülnie. Repertoárjában a termékek széles skálája szerepel, a legnagyobb figyelmet természetesen a fehérjék kapják. Így nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy átnézzük a 100%-os tejsavófehérjéjüket, amely állítólag felveszi a versenyt a már bizonyított gyártók más termékeivel, különösen a nagyszerű ízével és oldhatóságával. Mennyire voltunk elégedettek a fehérjével? Van-e esélye a Chevron Nutritionnak arra, hogy a piacon lévő hasonló termékekkel szemben érvényesüljön? Mindezt és még sok mást is megtudhatsz a mai áttekintésből.

100% Whey Chevron Nutrition
Kategória: Fehérjék
Ízlés
7.0/10
Oldhatóság
8.5/10
Emészthetőség
9.5/10
Összetevők
9.0/10
Ár
6.0/10
Általános értékelés
8.0
10 pontból 10 pont
A Whey Protein Chevron Nutrition legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Mielőtt rátérnénk az értékelésre, tisztáznunk kell a dolgokat. A Chevron Nutrition csak tavaly óta van a piacon, de a gyártó már 2017-ben elkezdte a termékek fejlesztését és a receptúrák tesztelését. Ezért értékelésünkben teljesen objektívek leszünk, és nem vesszük figyelembe azt a tényt, hogy újonnan érkezett a piacra. Valójában az ilyesminek egyáltalán nem lenne értelme, mert a végfelhasználót a körülményektől függetlenül a végtermék minősége érdekli.

Jó összetétel, minimális mesterséges anyagokkal

A Chevron Nutrition fehérje a tejsavó koncentrátumot és izolátumot kombinálja. Ez a tény csak megerősíti azt, amit a gyártó az egyik fő előnyeként mutat be - ez mindenkinek szól. Nem számít, hogy kezdő vagy haladó sportoló vagy. A Chevron úgy készíti termékeit, hogy a sportolók legszélesebb körének igényeit elégítse ki. Tehát egy adagolókanálban 22,8 gramm fehérje van, ami elég tisztességes adag. Természetesen az egyes anyagok konkrét összetétele és arányos képviselete az ízektől függően változik. Általánosságban azonban elmondhatjuk , hogy aChevron Nutrition fehérjéjében nincs semmiaggályos. A joghurt és az eper ízét például a céklapor és az aszalt eperdarabok adják.

Egy nagy plusz, amit semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagynunk , aDigeZyme® emésztőenzim-keverék jelenléte. Ez többek között azokban a termékekben található, amelyek a legjobb emésztőenzimek rangsorának élén állnak . Ezért egy adag fehérjében összesen 30 milligramm amiláz, proteáz, celluláz, laktáz és lipáz található. Ezek nagyszerűek az emésztés szempontjából, és az egész fehérjét a következő szintre emelik.

A 100% Whey Protein összetételét pozitívan értékeljük.

Az emészthetőség felülmúlhatatlan

Mivel a fehérje a legtöbb sportoló étrendjében napi szinten megtalálható, az emészthetőség valóban kulcsfontosságú. Arosszul emészthető fehérje nap mint nap történő fogyasztása tökéletes módja annak, hogyemésztési zavarokat okozzon magának. Figyelembe véve, hogy az előző bekezdésben mennyire dicsértük az emésztőenzim-tartalmat és annak a jobb emésztés érdekében kifejtett előnyeit, valószínűleg nem kell tovább dicsérni a dicséretet. A DigeZyme®keverék valóban garancia a minőségre, és ebben az esetben is gondoskodik a problémamentes emésztésről. Soha nem volt emésztési problémám vagy nehézségi érzésem a fehérje fogyasztása után. Épp ellenkezőleg. Ebből a szempontból csak ajánlani tudom.

Egészen átlagos íz

Be kell vallanom, hogy amikor ezt a fehérjét akartam véleményezni, nagy elvárásaim voltak az ízét illetően. A kóstolás után azonban eléggé csalódott voltam. Ne értsen félre, az ékzár biztosan nem tartozik azok közé a fehérjék közé, amelyeket az első kóstolás után soha többé nem akar látni. Valójában nagyon szeretem a joghurt és az eper ízét. De egy olyan fehérjétől, amely állítólag elsősorban a nagyszerű íze miatt veri a konkurens termékeket, tényleg többet várnék. Az ékzár nem fogja Önt ebben a tekintetben megbántani a piacon lévő többi fehérjéhez képest, de nem is fog különösebben lenyűgözni.

A joghurt és az eper íze először nem nyűgözött le nagyon. Elég ízetlen volt, és a végén volt egy gyenge mesterséges utóíze. Ez azonban az én hibám volt, mert túl sok vízzel kevertem a fehérjét. Ebben a tekintetben mindenképpen javaslom, hogy kövesse a gyártó által ajánlott adagolást, amely azt tanácsolja, hogy egy adagolókanál 250 milliliter vízzel keverjen össze. Ellenkező esetben nem fogod igazán élvezni. Másrészt, kevesebb vízzel a mesterséges utóíz sokkal szembetűnőbb. Ezért meg kell találnia azt a kompromisszumot, amely mellett a legjobban fogja élvezni a fehérjét. Izgatottan vártam, hogy a szárított eperdarabok hogyan hatnak majd a végső ízre. De hogy őszinte legyek, észre sem vettem, hogy ott vannak. Végső soron tehát ez nem egy slágerparádé. Ha a fehérje íze kulcsfontosságú számodra, nézd meg a legjobb fehérjéket tartalmazó rangsorunkat, ahol biztosan megállod a helyed.

Ízre nézve nem voltunk nagyon lenyűgözve ettől a fehérjétől.

Zökkenőmentes oldhatóság

A jó oldhatóság sok ember számára döntő tényező a fehérje vásárlásakor. Az, hogy egy ital elfogyasztása után egy csomó csomó vagy feloldatlan por van a szájában, igazán nem kellemes élmény. Szerencsére a Chevron esetében nem ez a helyzet. Bár igaz, hogy a rázást követően egy ideig habzik, de ez nem komoly, és semmiképpen semrontja el az ízét.

Abszolút túlzó ár

Minőségi fehérjét találni jó áron elég nagy kihívás lehet. És a Chevron sajnos nem könnyíti meg a keresést. Nem azért, mert nem jó minőségű vagy rossz összetevőkből áll. A probléma az, hogy adagonként 380 Ft-t kell fizetni, ami a konkurenciához képest sok. Például az ilyen Prom-IN CFM Evolution, amelyet az egyik legjobb (ha nem a legjobb) fehérjének minősítettünk ,körülbelül 17 koronába kerül kiskanálonként. És számtalan hasonló eset van. A Chevron összetevői dicséretesek, de semmiképpen sem elégségesek ahhoz, hogy megérje ennyi felárat fizetni érte. Az ár a legnagyobb akadály ebben az esetben, ami nagyon megnehezíti a Chevron számára, hogy versenyezzen más gyártókkal.

A Whey Protein Chevron Nutrition legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Megéri?

A Chevron Nutrition fehérje számos pozitívumot, de negatívumot is hordoz magában, és meglehetősen vegyes érzéseket vált ki belőlem. A legnagyobb probléma persze a túlzó ár, amely még a piacon kapható legjobb fehérjéket is meghaladja, ami sok embert határozottan elriaszt. Bár az összetevők dicséretet érdemelnek, ez még mindig semmi úttörő. Az emésztőenzimtartalom kivételével nem igazán tartalmaz semmi olyat, ami további említésre méltó lenne. Ízben az átlagos tartományban vagyunk, bár elismerem, hogy ez a kategória elég szubjektív. Ha jobban belegondolok ,nem tudoksemmilyen okot, amiért...Én ezt a fehérjét bármelyik fehérje ranglistánkon szereplő fehérjével szemben előnyben részesíteném. Mégis, biztosan lesznek olyanok, akik élvezni fogják, és mindenekelőtt nagyszerű emészthetőségét értékelik.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.