A Pentha Pro® egy fehérjeital, amely öt különböző fehérjeforrás keverékéből áll. Gyakran találkozunk azzal a véleménnyel, hogy a leggyorsabban emésztődő fehérje, leggyakrabban úgy gondolják, hogya ...Bővebben
A Pentha Pro® egy fehérjeital, amely öt különböző fehérjeforrás keverékéből áll.
Gyakran találkozunk azzal a véleménnyel, hogy a leggyorsabban emésztődő fehérje, leggyakrabban úgy gondolják, hogya tejsavófehérje egy típusa, automatikusan a legjobbnak számít. Sok sportoló a "gyors" = legjobb izomtömeg-építésre alkalmas képzeletbeli egyenletet tartja. Ennek a logikának az értelmében hallunk egy másik kijelentést: "edzés után csak hidrolizálni, és csak a legmagasabb fokon hidrolizálni".
Te is észrevetted ezt? Igaz ez az állítás? Bizonyos sportágak esetében kétségtelenül így van, de ez biztosan nem igaz mindenre. Tisztában kell lennünk azzal , hogy mihez pótoljuk, milyen sporttevékenységet végzünk, milyen intenzitással, és ami a legfontosabb, mi a célunk!
Valószínűleg nem. Ha a célunk az izomépítés és a zsírégetés egyidejűleg, akkor a tejsavófehérje önmagában a maximumot nyújtja? A kutatások és a gyakorlat fényében úgy találjuk, hogy valószínűleg nem. A tejsavófehérje kétségtelenül nagyszerű táplálékkiegészítő, amely számos egészségügyi előnnyel jár, nagyon hatékonyan támogatja a proteoszintézist, és jelentős szerepet játszik annak serkentésében. A tejsavófehérje-hidrolizátum, mint más hidrolizált fehérjék, viszont segíti a gyors regenerálódást. A kombinált erőnléti sportokban (crossfit, sprintek, dobások,...) lehetővé teszi a gyakoribb edzést és ezáltal a nagyobb teljesítményt, az allergiások számára pedig minőségi aminosavakat biztosít az emésztési problémák kockázata nélkül.
De vajon a tejsavófehérje önmagában ideális választás, ha az izomtömeget szeretné maximalizálni? Valószínűleg nem.
Éppen ellenkezőleg, kiderült, hogy a "gyors" tejsavófehérje kiegészítése az úgynevezett "gyors" tejsavófehérjével nem a legjobb módja az izomtömeg növelésének. Az a tény, hogy egyes sportolók szerint a kazein által képviselt "lassú" fehérje számos előnnyel jár.Ez a fajta fehérje csak lefekvés előtt vagy napközben, az étkezések közötti hosszú szünetekben használható. Azonban egyre több tanulmány mutatja, hogy a "gyors" tejsavófehérje és a lassan emésztődő kazein kombinációja nem denaturált formában hatékonyabb az izomnövekedés elősegítésében, mint a "gyors" tejsavófehérje. sokszor hatékonyabb, és az ilyen keverék használata találja különösen a röviddel az edzés utáni időszakban. Ha egy mérsékelten gyorsan emészthető fehérjét adunk hozzá, akkor megkapjuk az úgynevezett ideális keveréket.
REVIEW: Hogyan értékeljük a több összetevőből álló Pentha Pro fehérjét?
Koncentráljunk most két komoly kutatásra. Az egyik első a tejsavó és a kazein kombinációjára összpontosított, és a texasi Baylor Egyetemen zajlott.
Sportolók két csoportja azonos, 10 hetes edzésprogramot végzett, amelynek célja az izomtömeg növelése volt. Az egyik csoport tejsavófehérje és micelláris kazein kombinációját, a másik csoport csak tejsavófehérjét szedett.
Az eredmény az volt, hogy az első csoportban átlagosan két kilogrammal nőtt az izomtömeg, míg a második csoportban nem volt mérhető növekedés. Mindkét csoportban enyhe zsírcsökkenés volt tapasztalható. Hogy miért van ez így, azt a híres Mayo Klinika második tanulmánya segít megérteni. Megvizsgálták a fehérje felszívódását, és arra a következtetésre jutottak, hogy a tejsavó gyors felszívódásaa tejsavófehérje, amely lehetővé teszi az izom azonnali aminosav-ellátását, egyben a legnagyobb gyengesége is.
A tejsavófehérje nagyon gyors növekedést okoz az izomfehérje szintézisében, amit egy meglehetősen jelentős csökkenés követ. Kutatások kimutatták, hogy a micelláris kazein hozzáadása a tejsavóhoz lehetővé teszi a tartósaz izmok aminosavszintje stabil, és így hozzájárul az izomtömeg sokkal nagyobb mértékű növekedéséhez. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy ha maximalizálni akarjuk a nyereségünket, akkor a tejsavófehérje és a minőségi kazeinforrás kombinálása több mint előnyös.
Az új bizonyítékok azt mutatják, hogy a fehérje hozzáadása is előnyt jelenthet számunkra, kiegészítve az általános aminospektrumot. Beszéljünk még az úgynevezett blendekkel, vagyis több fehérjeforrás keverékével kapcsolatos tanulmányokról. Két meglehetősen nagyszabású tanulmányra fogunk összpontosítani.
Az elsőt a Journal of Nutrition című folyóiratban tették közzé, és a fehérjeszintézisre gyakorolt hatást vizsgálták az idő múlásával. Összehasonlított egy tejsavófehérje-izolátumból, egy izolátumból és egy izolátumból álló fehérjekeveréket.szójafehérje és micelláris kazein a tejsavófehérje-izolátummal szemben. A kutatás eredményei az előző bekezdés után nem meglepőek. Mind a tejsavó, mind a fehérjekeverék hasonlóan növelte a fehérjeszintézist, de a keverékfehérjekeverék hosszabb ideig fenntartotta a fokozott proteoszintézist.
A 2014-es nyomon követési vizsgálatban ugyanazokat a kiegészítő paramétereket alkalmazták, azaz a fehérje-kiegészítő fogyasztást reciprokálták.t közvetlenül az edzés után, és a Journal of Applied Physiology című folyóiratban közzétett eredmények egyértelműen a keverék mellett szólnak. A keverék az aminosavak lényegesen jobb felszívódását és hasznosulását eredményezte, mint a tejsavó önmagában. Egyszerűen fogalmazva, a gyors emésztésű tejsavófehérje, a lassú emésztésű kazein és egy mérsékelt emésztési sebességű fehérje keverékének használata...amelyet ebben az esetben a szójaizolátum képviselt, az izomnövekedés szempontjából előnyösebb, mint a tejsavófehérje használata.
A PENTHA PRO® egy sokoldalú fehérje minden fitneszrajongó számára. Úgy terveztük, hogy maximálisan támogassa az Ön erőfeszítéseinek eredményeit.
A PENTHA PRO® használható edzés után, de a nap bármely szakában is.
A PENTHA PRO® a legjobb fehérjeforrásokat egyesíti. Ugyanakkor finom krémes ízt kínál.
100 grammonként | 1 adag (40 g) | |
---|---|---|
energiaérték | 1529 kj/ 365 kcal | 611 kj/ 146 kcal |
zsírok | 4 g | 1,6 g |
- ebből telített zsírsavak | 1,4 g | 0,5 g |
Szénhidrátok | 12,5 g | 5 g |
- ebből cukrok | 1,7 g | 0,7 g |
Szál | 1,1 g | 0,5 g |
Fehérje | 70,4 g | 28,2 g |
só | 0,3 g | 0,1 g |
Igen, a PROM-IN® lépést tart a korral, vagy tiszteletben tartjuk a komoly kutatásokat. A PROM-IN®-nél folyamatosan figyelemmel kísérjük a legújabb táplálkozási kutatásokat és trendeket, hogy a legjobbat kínálhassuk ügyfeleinknek. Ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy speciális fehérjekeveréket, és ezért jött létre a PENTHA PRO®. A cél a lehető leghatékonyabb kombináció, figyelembe véve a jelenlegi tanulmányokat és a ténylegesen bizonyított hatásokat.
A keverék alapja továbbra is a natív tejsavófehérje, amely az izomnövekedés legjobb aminosavforrása. Ez az alap kiváló minőségű koncentrátumra és izolátumra épül, mindkettő a kíméletes CFM módszerrel feldolgozva. A natív formában lévő gyors fehérjeforrásokat OPTIPEP® márkájú tejsavó peptidek hozzáadásával egészítik ki. Előnyük elsősorban a fehérjeemésztés serkentése, nem pedig a gyors felszívódás, ahogy azt sokan gondolják. Ez egy gyenge pont az izomnövekedés szempontjából. Úgy állítottuk be ezeknek a peptideknek az adagolását, hogy kihasználjuk a natív fehérjeforrások természetes anabolikus hatását, ugyanakkor az emésztést támogató előnyöket is.
A gyors fehérjeforrásokat kiegészíti a fő anabolikus komponens, amely egy kiváló minőségű tejizolátum.tejfehérje, mint a micelláris kazein (lassú fehérje), valamint a natív tejsavófehérje természetes forrása. A tejsavófehérje és a kazein aránya a termékben 2:1, ami megfelel a kiváló felszívódás és az anabolizmus maximális stimulálása szempontjából ideálisnak.
Az egész keveréket tojásfehérje-izolátummal egészítik ki, amely a közepesen gyors fehérjéket képviseli, valamintMindenekelőtt tökéletesen kiegészíti a teljes aminosavspektrumot, miközben csökkenti az inzulinreakciót.
Zab Smoothie: pentha pro® fehérjekeverék (cfm-módszerrel feldolgozott tejsavófehérje-koncentrátum (tej, emulgeálószer: szójalecitin), micelláris kazein (tej), szárított tojásalbumin , cfm-feldolgozott tejsavófehérje-izolátum (tej, emulgeálószer: szójalecitin), enzimatikusan hidrolizált tejsavófehérje (tej)), instant gluténmentes zabliszt, sűrítőanyag: guargumi; enzimek: laktáz, bromelin, papain; édesítőszer: szteviol-glikozidok.
Fahéj: pentha pro® fehérjekeverék (micelláris kazein (tej), cfm-feldolgozott tejsavófehérje koncentrátum (tej), emulgeálószer: szójalecitin), enzimatikusan hidrolizált tejsavófehérje (tej), szárított tojásalbumin, cfm-feldolgozott tejsavófehérje-izolátum (tej, emulgeálószer: szójalecitin)), színezék: karamell, enzimek: laktáz, bromelain, papain, édesítőszer: szukralóz, fahéjkivonat 1,2%.
Csokoládé: pentha pro® fehérjekeverék (micelláris kazein (tej), cfm-feldolgozott tejsavófehérje koncentrátum (tej, emulgeálószer: szójalecitin), enzimatikusan hidrolizált tejsavófehérje (tej), szárított tojásalbumin, cfm-feldolgozott tejsavófehérje-izolátum (tej, emulgeálószer: szójalecitin)), zsírtalanított kakaópor 8 % (emulgeálószer: szójalecitin), sűrítőanyag: guar gumi, aroma, enzimek: laktáz, bromelain, papain, édesítőszer: szukralóz.
Áfonya: pentha pro® fehérjekeverék (cfm-módszerrel feldolgozott tejsavófehérje-koncentrátum (tej, emulgeálószer: szójalecitin), micelláris kazein (tej), szárított tojásalbumin, enzimatikusan hidrolizált tejsavófehérje (tej), cfm-feldolgozott tejsavófehérje-izolátum (tej, emulgeálószer: szójalecitin), természetes aroma, enzimek: laktáz, bromelain, papain, színezék: céklakoncentrátum, édesítőszer: szukralóz.
Ajánlott adagolás:
Elkészítési útmutató: keverjen 40 g-ot (2 igazított adagolókanál) egy shakerben 200-400 ml csendes vízben vagy tejben.