Czech Virus Melatonin 100 tablet

Amelatonin a szervezetben rejlő anyag (az úgynevezett alváshormon), amely számos szervezetben, így az emlősökben is megtalálható. Szintje erősen függ a fény és a sötétség ...Bővebben

Gyártó: Brand
A címről 4 150 Ft

Hol lehet megvásárolni

Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.

Termékleírás

Amelatonin a szervezetben rejlő anyag (az úgynevezett alváshormon), amely számos szervezetben, így az emlősökben is megtalálható. Szintje erősen függ a fény és a sötétség váltakozásától. Az emberben a termelésének fő helye a tobozmirigyben van, ahonnan a véráramba kerül. A melatonin az egyik legfontosabb alvásszabályozó.

Atermelőképesség azonban az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken. Ez lehet az egyik oka annak, hogy idősebb korban és azoknál az embereknél, akiknek a vérében csökkent a melatoninszint, gyakrabban fordul elő álmatlanság.

ALVÁSSZABÁLYOZÓ

A melatoninszint szabályozását a hipotalamusz szuprachiasmatikus magja (SCN) végzi, amely neurotranszmittereken keresztül befolyásolja a tobozmirigyet. A melatonin legtöbb élettani funkcióját membránreceptorok közvetítik. Afő szabályozó a fény és a sötétség váltakozása.

Napközben a fény elnyomja az endogén melatoninszintézist. Az éjszakai mesterséges fény szintén elnyomja a melatoninszintézist. Ismételt éjszakai fényexpozíció esetén reggel megnövekszik a melatoninszintézis.

ALVÁSI HORMON

A hormont a tobozmirigy termeli (az agy feletti, azaz a mezencephalon része), és leggyakrabban az agyban, a kapcsolódó idegrendszeri szervekben és a nemi szervekben lokalizálódik. A melatonin szintézis kiindulási anyaga az esszenciális aminosav, a triptofán. A melatonin a növényekben is termelődik, ahol az oxidatív stressz elleni védelemként működik.

Kémiai szerkezete alapján a melatonin a szerotonin és a katekolaminok mellett a fenolos hormonok közé sorolható.

AZ ALVÁS FONTOSSÁGA

Azalvás alapvető jelentősége a racionális funkciók regenerálása. Az alvás az idegsejtek úgynevezett plaszticitása szempontjából is fontos. Ez utóbbi alapvető fontosságú a rövid és hosszú távú memória kialakulásának folyamatában. Így a rossz minőségű alvás a tanulás romlásához vezet. Ugyanakkor a sebesség és a pontosság is csökken.

Asportolók számára az alvás különösen fontos az izmok regenerálódása, a növekedési hormonok kiáramlása, az izomnövekedés és így tovább miatt. Minden profi sportoló tisztában van a minőségi alvás fontosságával.

MIÉRT A MI TERMÉKÜNK?

A melatonin étrend-kiegészítőként még mindig nem eléggé elterjedt a piacon, bár hatásait nem lehet tagadni. A piacon lévő termékek többsége a bevált "minél több, annál jobb" elvre támaszkodik, de a Melatonin esetében ez nem teljesen igaz. Minden személynek meg kell vizsgálnia a toleranciáját és szükség van a kisebb adagokra, ez természetesen nem Nem tanácsos 4-5 mg/tabletta adaggal kezdeni, hanem csak 2 mg/tabletta (vagy akár fél tabletta) adaggal, és fokozatosan tesztelni a toleranciát. Ez a termék az ország vezető melatonin specialistájával való együttműködés eredménye.

MELATONIN

Amelatonin étrend-kiegészítőként történő pótlása különösen az elfoglalt emberek, a keményen edző sportolók és a gyakran utazó emberek számára alkalmas. Ez nem függőséget okozó drog (!!!), hanem egy olyan, a szervezetben rejlő anyag, amely segíthet az alvás szabályozásában. A vényköteles gyógyszerekkel ellentétben az egészséges egyének számára nincsenek súlyos mellékhatásai, és gyakorlatilag lehetetlen túladagolni - adagolás de mindig konzultáljon orvosával, aki ismeri az Ön egészségi állapotát, és biztosan meg tudja adni Önnek a megfelelő dózisú Melatonint. Ahogy fentebb írtuk, mindig tesztelje saját toleranciáját, ideális esetben 1/2 tablettával (1 mg Melatonin) kezdjen.

Ajánlott adagolás:

  • Elalvás előtt vegyen be egy tablettát vízzel. A melatonin sötétben fejti ki hatását, ezért ne zavarja a fény a hatását. Különösen kerülje az úgynevezett kék fényforrásokat (mobiltelefonok stb.).

Tápértékek:

1 tabletta
Melatonin 2 mg

Összetevők:

Mikrokristályos cellulóz (töltőanyag), melatonin, csomósodásgátló: magnézium-sztearát (növényi eredetű).

Allergének:

Nem tartalmaz

Figyelmeztetés:

Gyermekek elől elzárva tartandó. Gyermekek, terhes vagy szoptató nők számára nem ajánlott.Ha vércukorbetegséget kezel, konzultáljon orvosával.Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Száraz helyen, 10-25°C-on, közvetlen napfénytől védve tárolja. Védje a fagytól.

A gyártó nem vállal felelősséget a nem megfelelő használat vagy tárolás okozta károkért. Felbontástól számított 60 napon belül felhasználható. Ez a termék nem helyettesíti a változatos étrendet. 18 éven aluliak számára nem alkalmas. Soha ne lépje túl a napi adagot. Használat előtt mindig konzultáljon egészségügyi szakemberrel!

Értékelésünk

Star mask
Átlagos: 0.00
Szavazott: 0 of people

Vélemények/tapasztalatok

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Vagy csak meg szeretnéd írni a tapasztalataidat? Küldjön nekünk véleményt vagy megjegyzést erről a termékről.

Hasonló termékek