Xiaomi Mi Band 5 - Minden, amit tudni kell (felülvizsgálat)

AXiaomi Mi Band 5 egy új intelligens karkötő a jól ismert kínai Xiaomi cégtől. Milyen kitartást kínál, és milyen új funkciókat kínál? Mi a helyzet a különböző piacokra szánt különböző verziókkal? A Mi Band 5 végre NFC-t kínál nekünk? Ebben a felülvizsgálatban ezt fogjuk megvizsgálni.

Xiaomi Mi Band 5
Verzió
9.3/10
Megjelenítés
9.7/10
Funkciók
8.8/10
Állóképesség
9.3/10
Ár
9.0/10
Általános értékelés
9.2
10 pontból 10 pont

Vásároljon a legjobb áron

A Xiaomi Mi Band okoskarkötők 2014 óta vannak a piacon. Azóta egyre népszerűbbé váltak, és úttörő szerepet játszanak a viselhető eszközök szegmensében.

A Xiaomi Mi Band 5 videós áttekintése:

A falka

A csomagban minden alapvető dolgot megtalálsz, hogy elkezdhesd használni a szalagot. Mindenekelőtt tehát maga a Xiaomi Mi Band 5, a töltőbölcső és van néhány kézikönyv is. Természetesen van egy szilikon karkötő is, amelyet a jövőben bármikor lecserélhet.Minden egy fekete dobozba van csomagolva, amely első pillantásra jól néz ki. Belül tehát gyakorlatilag minden úgy van becsomagolva, ahogy azt a karkötő korábbi generációitól megszoktuk.

Xiaomi Mi Band 5 csomag

Lehet NFC-vel fizetni?

A Xiaomi Mi Band 5 gyakorlatilag két változatban létezik. Az első verzió természetesen a helyi piacra (azaz elsősorban Kínára), a második pedig a globális piacra készült. A helyi piacra szánt verzió egy kicsit többet kínál majd, például mikrofont az Amazon Alexa számára, vér oxigénszint-érzékelőt, és végül NFC-t. Maga a fizetés a Mastercard kártyával történik, amelyet a karszalagba tölt, majd csak fizetni kell. Ezt a három fejlesztést azonban nem láthatja a globális verzióban, amely a Cseh Köztársaságban érhető el.

Legalábbis egyelőre. De a globális piacon is megjelenhet egy továbbfejlesztett változat Xiaomi Mi Band 5 Pro néven. Lényegében ugyanarról a felturbózott változatról kell szó, mint ami a helyi piacon is elérhető. Erre a verzióra mindenképpen számíthatunk. A kérdés inkább az, hogy mikor fog ez megtörténni.

Xiaomi Mi Band 5 kijelző

Különbségek a Mi Band 4 és a Mi Band 5 között

Az első változás, amit biztosan észre fog venni, a két változat eltérő töltése. A Mi Band 4 esetében (a korábbi változatokhoz hasonlóan) magát az órát ki kellett venni a szilikonpántból, és be kellett helyezni a töltőbe. A Mi Band 5 készülékkel már átugorhatja ezt a köztes lépést. A bölcső mágneses, így egyszerűen ráhelyezheti a Mi Band 5 készüléket, és máris készen áll a töltésre.

A méret és a súly tekintetében itt gyakorlatilag nem történt változás, és mindkettő gyakorlatilag azonos. Ami azonban változott, az a kijelző, amely 1,1 hüvelykre nőtt. Az érzékelők is nagy változáson mentek keresztül, ahol továbbfejlesztették őket és finomították az eredményeket. Az ötödik verzió háromtengelyes gyorsulásmérőt és háromtengelyes giroszkópot kapott. Ezeket az érzékelőket például a megtett távolság mérésére használják. A sporttevékenységek nagyobb választékát is láthatod, mint ami a Mi Band 4 esetében elérhető volt.

De ha már megvan a Mi Band 4, valószínűleg nincs teljesen okod arra, hogy elgondolkodj az új verzióra való frissítésen. Az egyetlen pozitívum, ami miatt érdemes lenne fontolóra venni a váltást, egyértelműen a nagyobbVilágosabb és tisztább kijelző, amely nem csak könnyebben olvasható, de könnyebben is használható. Ha frissítesz, a Mi Band 4 szilikon karpántját is használhatod a Mi Band 5 legújabb verzióján.

Xiaomi Mi Band 5 vs. Mi Band 4

Mi Band 5 design és kijelző

A fitneszszalagoknál megszokott módon nagyon könnyűek és kényelmesek a viselésükhöz. Az 5 hátoldalán klasszikus töltőcsapok, valamint egy pulzusszám-érzékelő található. Az ígért 50 méteres vízállóság szintén előnyös. Bár a Mi Band 5-tel nem ajánlom teljes mértékben a búvárkodást, nyugodt szívvel mehetsz úszni.

Ahogy fentebb írtam, a Mi Band 5 1,1 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, ami önmagában is jól néz ki. A nagyobb méretnek köszönhetően könnyebb használni és olvasni. Ott van még a klasszikus alsó lágy gombos "vissza" funkció, amelyet szintén ismerünk a zenekar korábbi generációiból. Beltéren elegendő az 50% körüli fényerő beállítása, de ha a szabadban jár, javaslom, hogy a fényerőt a maximumra állítsa. A kijelző ekkor gyönyörűen olvasható lesz, de az akkumulátort kicsit jobban fogod szorongatni. A Mi Band 5 nem rendelkezik automatikus fényerőbeállítási lehetőséggel, így ezeket a feladatokat magadnak kell elvégezned.

Xiaomi Mi Band 5

Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy nem kapták meg az Always On display funkciót. De ez nem baj, a kijelzőt úgy állíthatod be, hogy világos legyen, amikor a csuklódat a telefonra fordítod. Meg kell jegyezni, hogy ez a funkció nagyon megbízhatóan működik. Ezenkívül beállíthatja az úgynevezett éjszakai üzemmódot, amikor a kijelző egy bizonyos órától egy bizonyos óráig teljesen kikapcsol. Ez megakadályozza, hogy a kijelző éjszaka világítson, ami nemcsak az akkumulátort meríti, hanem az alvást is zavarja.

Ha rajong a tárcsaváltásokért, akkor a Mi Band 5 biztosan tetszeni fog Önnek. Nemcsak magának a Mi Band 5 memóriájában tárolt néhány tárcsát, hanem magában a mobilalkalmazásban is nagy részük megtalálható. Itt már mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb tárcsát. Nagy előnye a tárcsák testreszabásának lehetősége. Beállíthatja, hogy milyen információkat és értékeket szeretne a tárcsán megjeleníteni, és nem marad az alapértelmezett beállításoknál.

Xiaomi Mi Band 5

Mi Fit alkalmazás

Az alkalmazásról folyamatosan említés történik a felülvizsgálatban. Szokás szerint a Mi Fit alkalmazással párosíthatod a csuklópántot és a telefont. Ezután mindenféle változtatásokat is elvégezhet a beállításokon stb. Az alkalmazás nagyon kifinomult, köszönhetően a Xiaomi kemény munkájának és tapasztalatának.

A Mi Fit alkalmazásban nyomon követheti például a lefutott útvonalat is. Természetesen maga a karszalag nem rendelkezik GPS-szel, így az útvonal feltérképezéséhez szükséged lesz a telefonodra. Amikor befejez egy tevékenységet, a csuklópánt és a telefon adatai párosításra kerülnek. Teljes áttekintést kap a pulzusszámáról, a megtett távolságról és a lefutott útvonalról is.

Az alkalmazással a parancsikonokat is testre szabhatja. Tehát ha a csuklópántot bepöccinti, meghatározhatja, hogy mi jelenjen meg melyik pozícióban. Legyen szó időjárási adatokról vagy zenevezérlési lehetőségekről. A Xiaomi Mi Band 5-öt is kiválthatja. Csak állítsa be ezt a funkciót, amikor megnyomja a sáv zárógombját, elindul egy visszaszámlálás, és három másodpercen belül a telefon lefényképezi Önt. Nem csak csoportos szelfik készítésére alkalmas.

Xiaomi Mi Band 5

Értesítések és telefonhívások

Az alkalmazáson belül ezután könnyedén beállíthat bármilyen értesítést, amelyet meg szeretne jeleníteni. Egy kis babrálást igényel, de az eredmény megéri, és a Mi Band 5 mindig azt mutatja, amit szeretne. Örülni fog annak is, hogy az értesítéseket az ékezetekkel együtt is el tudja olvasni. Az ékezetes betű lehet kisebb, de nem jelenik meg kérdőjel vagy más karakter a helyén. Sajnos nincs lehetőséged válaszolni az értesítésekre vagy üzenetekre, így szükség esetén a telefonodért kell nyúlnod. Bár a szövegben az angol nyelv támogatott, a karkötő menüje még nem támogatja az angol nyelvet.

Ha megnézzük a telefonos lehetőségeket, azok eléggé korlátozottak ezzel a karkötővel. A bejövő hívást elutasíthatja vagy elhalaszthatja , de a mikrofon hiánya miatt a hívás fogadása nem lehetséges.

Xiaomi Mi Band 5

A karkötő új jellemzői

A karkötő első új funkciója az úgynevezett PAI. Ennek a funkciónak a nap folyamán nyomon kell követnie és ki kell értékelnie a tevékenységét. Legyen szó akár az elvesztett lépésekről, edzési tevékenységről és így tovább. Az ideális PAI-értéknek a nap végén 100-nak kell lennie. Őszintén szólva, hogy ez a funkció hogyan működik, egyelőre rejtély.

A második új funkció a légzés nevű funkció. Ez a funkció meglehetősen elterjedt az okosórák és karkötők esetében. Ezzel a funkcióval meg kell tanulnia megfelelően lélegezni, például ha stresszes, és le kell nyugodnia.

A harmadik újdonságnak mondható funkció a stresszszint mérése. Az óra az aktuális pulzusszáma alapján megmutatja, hogy jelenleg mekkora stressznek van kitéve. Ha jobban stresszel, azonnal használhatja a fent említett légzésfunkciót.ami kissé megnyugtatja Önt, már csak a nyugodtabb légzés által is.

Xiaomi Mi Band 5

Az alváskövetés is elérhető a Mi Band 5-ben. A pánt mérni fogja, hogy mennyi ideig aludt, vagy hogy az alvás egyes szakaszai mennyi ideig tartottak. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez egy nagyon indikatív mérés, és nem vehető teljesen komolyan. Ez a funkció azonban teljesen elegendő ahhoz, hogy nagyjából tudja, mikor aludt el, és mikor kelt fel. Kiválaszthatja az éjszakai üzemmód funkciót is, amelyet már fentebb leírtunk.

TIPPÜNK: 21 bevált tipp az alvás javítására

-

Karkötő tartóssága

Hogy megtudjam, hogy a különböző tevékenységek során mennyit fogyaszt az akkumulátor, felállítottam néhány forgatókönyvet, hogy teszteljem a tartósságot. Az első forgatókönyv úgy volt beállítva, hogy a fényerő 100%-ra volt állítva, a folyamatos pulzusmérés be volt kapcsolva, és a karkötővel itt-ott sporttevékenységet mértünk. Ilyen használat mellett a csuklópánt élettartamát körülbelül 7 napra becsülik.

A második forgatókönyvben a fényerő már csökkent, és a pulzusszámmérések hosszabb időközönként korlátozódtak. Ebben az esetben az akkumulátor lassabban merült le, és valahol 12-13 nap körüli akkumulátor-élettartamot lehet elérni, ami mindenképpen szép kitartás.

Xiaomi Mi Band 5

Ár

Tekintettel arra, hogy ez egy újdonság, a Xiaomi Mi Band 5 körülbelül 25000 Ft-ért árulja. Ha összehasonlítjuk az ár alakulását a Mi Band 4-gyel, az ár kezdetben hasonló volt, de fokozatosan csökkent. Így feltételezhető, hogy a karkötő ötödik generációja is hasonló lesz.

A Mi Band 4-ről a Mi Band 5-re való frissítés valószínűleg nem teljesen szükséges. Az egyetlen dolog, ami erre csábíthat, az egy nagyobb kijelző, ami egy kicsit többA kijelző egy kicsit nagyobb lett, így sokkal jobb a sáv használata és az értesítések olvasása. De ha az alacsonyabb kategóriák egyikét birtokolja, akkor a frissítés mindenképpen megéri.

Xiaomi Mi Band 5

Következtetés

AXiaomi Mi Band 5 egy nagyszerű fitnesz karkötő, amely rengeteg funkciót kínál. Az előző generációhoz képest elégedett voltam a nagyobb kijelzővel és a praktikusabb töltőbölcsővel. Nagy kár azonban, hogy a karkötő még mindig nem teszi lehetővé az NFC-fizetést, amire egész évben vártunk.

Ha egy hasznos kütyüt keresel a lépésszámok követésére és a sporttevékenységek mérésére, a Mi Band 5 jó választás, és szívesen ajánljuk.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.