Xiaomi Haylou LS01 és LS02 - Hihetetlenül olcsó okosórák, amelyek valóban sokat tehetnek (felülvizsgálat)

Ma együtt nézzük meg a Xiaomi Haylou LS01 okosórát. Ez egy nagyon megfizethető árú okosóra, mégis rengeteg funkciót kínál. Mit kínál, és miért érdemes megfontolni a vásárlást?

Xiaomi Haylou LS01
Tervezés
8.2/10
Megjelenítés
8.8/10
Funkciók
8.5/10
Állóképesség
9.7/10
Ár
9.8/10
Általános értékelés
9.0
10 pontból 10 pont

AHaylou az első márka, amelyet a Xiaomi a szárnyai alá vett. Az év 2015 volt. Jelenleg Haylou elsősorban az okosórák kutatására és vezeték nélküli fejhallgatókra összpontosít.

Xiaomi Haylou LS01 videó felülvizsgálat:

A csomag tartalma

A csomagban megtalálható maga az óra, de természetesen van egy töltőbölcső és kézikönyvek is. Ezeket általában nem fogja használni, de a biztonság kedvéért. Ha megpróbálja bekapcsolni az órát, akkor sokkot kaphat. Nem fog.

Ne aggódj, nem romlott el, csak szállítási módban van. A bekapcsoláshoz legalább néhány másodpercre be kell helyeznie a töltőbölcsőbe, hogy aktiválódjon.

Xiaomi Haylou LS01 okosóra felülvizsgálata A
kicsomagolt órákat USB-n keresztül kell aktiválni
.

A Haylou Sport alkalmazásnak megvannak a maga furcsaságai...

Ahhoz, hogy az órát a telefonhoz csatlakoztassa, szüksége lesz egy Haylou sport nevű alkalmazásra, amely megtalálható mind a Google Store-ban, mind az Apple App Store-ban. Érdekes módon a Xiaomi Haylou LS01 egy teljesen új alkalmazást használ, és nem például a Xiaomi Mi Fit. Alkalmanként találkozhatsz egy-egy érdekes vagy viccesen hangzó fordítással, ami természetesen nem befolyásolja magának az alkalmazásnak a működését. Ennek ellenére el kell ismernem, hogy az alkalmazás lehetne kifinomultabb is. Még mindig sok a tennivaló.

Az alkalmazásba való regisztráció, majd a párosítás az órával nagyon gyors. Ne aggódj, nem fogsz fél délutánt tölteni vele. Az alkalmazással ezután könnyen beállíthatók az értesítések és egyéb alapvető fontosságú dolgok az okosóra számára.

Xiaomi Haylou LS01 okosóra felülvizsgálata
Remélhetőleg a Haylou Sport alkalmazás idővel javulni fog, és a cseh nyelv is bekerül
.

Órafeldolgozás és kijelző

Ha megnézzük az óra feldolgozását, akkor azt találjuk, hogy teljesen műanyagból készült. De ez nem teljesen rossz dolog. Valójában az óra elképesztően könnyű, így gyakorlatilag nem is fogja érezni a kezén. Az óra hátulján találhatók a töltőcsapok és természetesen a pulzusmérő. A pánt 18 mm széles, és szükség esetén könnyen utánrendelhető.

Az óra kijelzője egy 1,3 hüvelykes LCD-panelből áll. Talán a gyártó választhatott volna kisebb keretet, de ne feledjük, hogy egy igazán olcsó óráról beszélünk. Érdekes módon, ha balról jobbra és jobbról balra mozogsz a környezetben, a mozgások rángatóznak. De ha felfelé és lefelé mozogsz, akkor a környezet gyönyörűen folyékony.

Sajnos az óráról hiányzik az Always On kijelző funkció. Ha azonban tudni szeretné, mennyi az idő, csak emelje fel a csuklóját, és az óra magától fel fog világítani. Ez a funkció nagyon megbízható, így nem kell aggódnia amiatt, hogy a kezét előre-hátra rángatja, és nem kap választ. Ezután a beállításokban a fényerőt is beállíthatja az igényeinek megfelelően.

Xiaomi Haylou LS01 okosóra felülvizsgálata
Első pillantásra a Xiaomi Haylou LS01 teljesen prémiumnak tűnik
.

Smartwatch funkciók

Most nézzük meg közelebbről az óra jellemzőit. Arra semmiképpen ne számítson, hogy például az órájával fizethet, jegyzeteket szinkronizálhat vagy dalokat tölthet le. Mivel ez egy elsősorban sportolásra szánt óra, nem hiányzik a pulzusszámmérés, meaktivitás, kalóriaégetés és természetesen lépésszámláló.

Egy másik funkció a Relax, amelynek segítségével ellazulhat és fellélegezhet egy kicsit. Ne aggódjon, az óra az ébresztő funkciónak köszönhetően képes arra is, hogy felébressze Önt. Ami még jól jöhet, az azenei vezérlő funkció, amely lehetővé teszi, hogy a telefonon lévő dalokat kihagyja vagy teljesen szüneteltesse.

Xiaomi Haylou LS01 okosóra felülvizsgálata Az
óra alapvető funkciókat kínál, de ez a legtöbb ember számára elegendő lesz
.

Hogyan működnek az értesítések?

Ami az értesítéseket illeti, az alapvető közösségi hálózatokat és kommunikátorokat, például a Facebookot, a WhatsAppot stb. a telefonon lévő alkalmazáson keresztül csatlakoztathatja az órához. Ha egy speciális alkalmazást szeretne például egy okosotthonból, akkor sajnos ez nagyon valószínűtlen, hogy beállítható.

Ha értesítést kap az órájáról, például a Messengerről, készüljön fel arra, hogy időnként lemarad az ékezet, de ezzel együtt lehet élni. Az értesítések természetesen SMS-ek vagy hívások esetén is működnek. Az SMS-üzenetet elolvashatja, de a telefonálással összefüggésben csak azt tudja, hogy ki hívja, de a hívást nem tudja felvenni. Ezt telefonon keresztül kell megtennie.

Xiaomi Haylou LS01 okosóra felülvizsgálata
Sajnos egyes értesítésekből hiányoznak a diakritikus jelek
.

Tárcsák és sporttevékenységek

Ezután a beállítások között megváltoztathat néhány alapvető tárcsát. Ha a sporttevékenységeket nézzük, találkozhatunk gyaloglással, futással, kerékpározással, edzéssel stb. Futás vagy gyaloglás közben a GPS hiánya miatt lefagyhat. Így nem lehet visszakövetni például egy térképen, hogy hova futottál. A gyalogolt vagy futott kilométerek számát tehát elsősorban az érzékelők és a kihagyott lépések alapján számítják ki. Ami biztosan tetszeni fog, az az IP68-as tanúsítvány, így az óra nagyon jól kezeli a nedves környezetet. Akár úszni is lehet vele, de a mélymerülés nem ajánlott.

Ha összehasonlítjuk a tevékenységeket az Amazit GTS-sel, azt mondhatjuk, hogy a pulzusmérés nagyon hasonló volt, sőt a pulzusszám gyorsabban frissül ezen az órán. Az adatok ezután automatikusan szinkronizálódnak a telefonjával, így nagyon könnyen nyomon követheti az eredményeket a telefonján is.

Xiaomi Haylou LS01 okosóra felülvizsgálata A
Xiaomi Haylou LS01 bravúrosan kezeli a sporttevékenység méréseit
.

Meglepően hosszú akkumulátor-üzemidő

Ami mindenképpen meglepő lesz, az a tartóssága, amely egyetlen töltéssel körülbelül tíz napot bír ki. És ez akkor van így, ha a folyamatos pulzusmérés be van kapcsolva. Ha kikapcsolja ezt a funkciót, akkor könnyen elérheti a 14 nap körüli akkumulátor-üzemidőt, ami igazán nagyszerű szám, és nem sok óra büszkélkedhet hasonló kitartással.

A töltés a töltőcsapokon keresztül történik. Ezek megtalálhatók a csomagban. Előnye, hogy az órát a számítógépen keresztül töltheti.

Xiaomi Haylou LS01 okosóra felülvizsgálata Az
óra egy teljes nyári vakációra elegendő lesz
.

Ár és vásárlás helye

Miután a bevezetőben említettük, hogy ez egy nagyon olcsó óra, az árcédulát is ki kell szednünk az útból. Jelenleg körülbelül 600-650 koronáért lehet megvásárolni. Az órát bármelyik cseh webáruházban vagy az AliExpressen vásárolhatja meg. Itt azonban ügyeljen arra, hogy aglobális verziót válassza . A kínai verzió sok gondot okozhat, mivel nem támogatja az angol nyelvet.

Azonban, még ha a cseh piacon is rendeled meg az órát, itt sajnos nem találsz angolul. Szerencsére van angol. A kínai változat esetében csak kínai és orosz nyelvet kapna, ami nem mindenki számára elfogadható.

xiaomi haylou LS01 vs. ls02
Ezt az áttekintett okosórát az új LS02 modell váltotta fel, amely jobb kijelzőfelbontással (320x320px), több sportmóddal és, ami a legfontosabb, gazdaságosabb Bluetooth 5-tel rendelkezik.0 (az óra most 14 nappal tovább bírja, egy teljes hónappal). Mindenképpen ajánlom, hogy megvásárolja ezt az új változatot.

Következtetés

Azon gondolkodik, hogy inkább ezt az okosórát vagy esetleg a Mi Band karkötőt válassza? Akkor lehet, hogy elégedett leszel, a választás teljesen a te kezedben van. A Xiaomi Haylou LS01 okosóra és a Mi Band 4 okoskarkötő szinte azonos tulajdonságokkal rendelkezik, így pusztán az esztétikai preferenciáid szerint választhatsz.

Összefoglalva, az órák értékelése, amely valóban meglepett. Az óra akár két hétig is bírja, ami elképesztő. Hasonlóképpen, a kijelzőt sem szabad kihagyni. A szaggatott környezet egy kicsit bosszantó, de ezt valószínűleg egy jövőbeli szoftverfrissítéssel javítani fogják. Szintén kiábrándító a GPS hiánya. De maga az óra vicces, és mint olcsó lehetőség, több mint használható.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.