Xiaomi Amazfit Bip: A legjobb okosóra 2 000 CZK alatt (Áttekintés)

AXiaomi Amazit Bip egy olyan okosóra, amely számos nagyszerű funkciót kínál nagyon kedvező áron. Most már több mint egy hete tesztelem, és beszéljünk a személyes tapasztalataimról és arról, hogy mi tetszik a legjobban az órában.

Xiaomi Amazfit Bip
Tervezés és kivitelezés
9.5/10
Óra kijelző
9.3/10
Funkciók
9.7/10
Kitartás
9.9/10
Ár
9.9/10
Általános értékelés
9.7
10 pontból 10 pont

Kezdjük először magával az óra csomagolásával, amely meglehetősen tisztességesnek tűnik.

Acsomagban találjuk magát az órát, egy angol nyelvű kézikönyvet és egy bölcsőt a töltéshez. De mint később megemlítjük, szinte nem is lesz rá szükséged, mert az óra pokolian sokáig bírja feltöltve.

Megjelenítés

Azóra 1,28 hüvelykes kijelzője 176 x 176 pixel felbontású lesz. Ez egy érintőképernyős LCD-kijelző, amely, mint láthatja, még közvetlen napfényben is könnyen leolvasható. Ezenkívül továbbra is mutatja az aktuális időt és a megtett lépések számát.

Maga a kijelző görbülete 2,5D, így kialakításában hasonlít a népszerű Apple Watch-hoz, miközben Gorilla Glass 3, ami valami olyasmi, ami tartós lesz. A kijelző téglalap alakja ráadásul nagyon sportosnak és modernnek tűnik. Annak érdekében, hogy éjszaka is megnézhesse az órát, háttérvilágítással ellátott kijelzőt kínál, amelyet az óra koronájával aktiválhat.

Xiaomi Amazfit Bip kijelző

Tervezés és kivitelezés

Az Amazfit Bip nagyon könnyű, mindössze 31 grammos, így könnyen elfelejtheti, hogy órája is van. Valójában több mint fele annyit nyom, mint például a Zeblaze Vibe 3 óra, amelyet a legutóbbi videóban áttekintettem. Az alacsony súlyt az a tény váltja ki, hogy az óra teljes egészében műanyagból készült, a kivitelezés mégis elsőrangú.

Az óra oldalán találunk egy feltűnésmentes gombot, amelyet csak megnyomni lehet, pörgetve nem nyújt semmilyen funkciót. Nagy előnye, hogy az Amazit Bip IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát víz- és porálló, és ezzel a tanúsítvánnyal akár úszni is mehet. Az óra gyorsulásmérővel és beépített GPS-modullal is rendelkezik. Ez utóbbi pontossága plusz-mínusz 7 méter, ami egyáltalán nem rossz, épp ellenkezőleg. A sűrű forgalomban is elég gyorsan elkaphatja a jelet, amiért a Xiaomi sok dicséretet kapott.

Ahátoldalon természetesen található egy pulzusmérő, amely nem csak sportolás közben méri a pulzusszámot. Alatta 2 csatlakozót találunk a töltéshez. Négy szín - fekete, fehér, zöld és narancssárga - közül választhat. Aztán persze az óraszalag is cserélhető, így ha idővel elhasználódik, néhány koronáért lehet újat venni a kínai boltokban.

Xiaomi Amazfit Bip szívritmus-érzékelő

Nézze meg a kezelőfelületet

Nézzük meg egy kicsit részletesebben az óra kezelőfelületét és az általa kínált funkciókat. A kezdőlapról lefelé húzva a Ne zavarjon módba jutunk, felfelé húzva pedig a párosított telefon értesítéskezelőjébe.

A kezdőlapról balra lépve, itt találjuk alapértelmezés szerint az Alipay alkalmazást, de az alkalmazással átkapcsolhatunk az aktuális időjárásra, ami mindenképpen érdekesebb.

Jobbra haladva aztán a következőket találjuk:

  1. Status, amely tájékoztat minket a megtett lépésekről, a pulzusszámról és még sok másról.
  2. Tevékenységek, ahol kiválaszthatjuk, hogy csak futni, biciklizni vagy csak sétálni megyünk. A legutóbbi sportra vonatkozó összes adatot az óránk előzményei között tároljuk, a telefonunkon lévő alkalmazásban pedig teljes egészében az összes adatot.
  3. Időjárás, amely a telefonból meríti az adatokat.
  4. Ébresztőóra, amelyet az alkalmazás segítségével is beállíthat.
  5. Stopperóra
  6. Egyiránytű, amely segítségével láthatja például az aktuális tengerszint feletti magasságot, a magassági nyomást stb.
  7. Beállítások, amelyben új stílusú számlapot választhat, beállíthat egy előbeállítást az óra oldalán történő hosszú nyomásokhoz, pl. Egy tevékenység elindítása, a kijelző fényerejének beállítása és néhány más alapvető dolog (gyári beállítások, az óra kikapcsolása stb.)

El kell ismernem, hogy az érintőképernyő nagyon érzékeny és pontos, így az Amazfit Bip nagy pluszt kap ezért. Javaslom, hogy nézze meg a videós értékelésemet:

Csatlakozás a telefonhoz

A Bluetooth 4.0 segítségével az óra csatlakozik a telefonhoz, és az óra párosítható az Android 4 rendszerrel.4 vagy annál magasabb, vagy iOS 8.0 vagy annál magasabb, tehát szinte bármilyen eszközzel. Az óra és a telefon párosításához telepíteni kell a Mi Fit alkalmazást, amelyet angolul dobhatsz be. Ezután csak annyit kell tennie, hogy hozzáad egy új eszközt az alkalmazásban, bekapcsolja az órán az Eszközkeresés funkciót, és pillanatok alatt párosítani fogja.

Nézzük meg a legjobb funkciókat, amelyeket az óra párosítása után elvégezhet:

 • Értesítések fogadása - A párosítás után a telefonodon megjelenő összes értesítést megkapod az órádon. Tehát e-mail, Instagram-értesítések stb.
 • Az alkalmazáson keresztül más arcképmintákat is kaphatsz.
 • Beállíthat egy Tevékenység célt, azaz, hogy hány lépést szeretne naponta megtenni, és az alkalmazás értesítést küld, hogy sikerült-e teljesítenie vagy sem.
 • Nagyszerű áttekintés az összes tevékenységről, ahol az óra azt is megmutatja, hogy milyen útvonalat futottál, hány kalóriát égettél el stb. Ráadásul mindezt megoszthatod a barátaiddal, és egymást is heccelhetitek. Ez nagyon tetszik.
 • És sok más apró dolog, mint például, hogy képes legyen beállítani egy ébresztést az óráján , megváltoztatni a várost, ahonnan az adatokat az időjárás, az alváskövetés, stb. számára.

Xiaomi Amazfit Bip gps

Akkumulátorok

Az akkumulátor 190 mAh kapacitással és pokolian hosszú töltési idővel rendelkezik. Személy szerint én mindig 3-4%-ot használok ki az órámból egy nap alatt, és ez a pulzusmérő és a GPS bekapcsolásával történik aktivitás közben. Így nem probléma, hogy akár egy hónapos kitartás, ami óriási dolog. különbség a jelenlegi Ticwatch 2 készülékemhez képest, amelyet minden nap fel kell töltenem.

Ha egy hónap után kifogy a töltés, egyszerűen csatlakoztassa az órát a töltőállványhoz, és az másfél órán belül újra feltöltődik. Nos, csak szép, ez az, ahol az Amazfit Bip igazán meglepett engem.

Xiaomi Amazfit Bip állóképesség

Ár és hol lehet a legolcsóbban vásárolni

Azóra Csehországban 28330 Ft-tól, azaz 65 eurótól vásárolható meg. Valamivel alacsonyabb áron az AliExpress vagy a GearBest árusítja őket, de ott egy kicsit bonyolultabb a lehetséges panasz.

Következtetés

Ilyen alacsony árért az óra számtalan funkciót kínál, különösen GPS-t, ami ebben az árkategóriában nem gyakori. Lehet, hogy nem ér fel az Apple Watch-hoz, de ha egy olcsó okosóra alternatívát keres, a Xiaomi Amazfit Bip biztosan elegendő lesz nagyon hasonló funkciókkal.

Ha bármilyen kérdésed van az órával kapcsolatban, kérdezz bátran az alábbi hozzászólásokban, szívesen válaszolok bármire. Hasonlóképpen, ha valakinek megvan ez az óra, tudassa velem, mennyire elégedett vele.

És ha szeretnél néhány robosztusabb órát, nézd meg a korábbia Zeblaze Vibe 3 HR óra korábbi áttekintése, amely még feleannyiba kerül, és ismét hasonló funkciókat kínál, csak a GPS hiánya miatt.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.