Xiaomi Airdots Pro - Olcsó vezeték nélküli fejhallgató (felülvizsgálata)

Ma bemutatjuk a Xiaomi AirDots Pro vezeték nélküli fejhallgatót. Ez egy új termék a piacon, amely csak néhány hete jelent meg. Előnye, hogy a fejhallgató érdekes paramétereket kínál, ráadásul olyan áron, amelyet senki más nem kínál a piacon.

Ez a Xiaomi egyik előnye. Két verzió létezik - az egyik a Pro, amit ma bemutatunk, a másik pedig a klasszikus verzió. Erről majd az áttekintés végén beszélünk egy kicsit.

Xiaomi AirDots Pro
Tervezés
8.5/10
Állóképesség
8.0/10
Csatlakozás
9.5/10
Hang
9.5/10
Ár
9.0/10
Általános értékelés
8.9
10 pontból 10 pont

Hangminőség

A fejhallgató hangminőségét a Spotify prémium alkalmazáson keresztül teszteltem, ahol a legmagasabb hangminőséget állíthatom be. Ez lehetővé teszi a fejhallgató maximális körülmények közötti tesztelését. Ahhoz, hogy igazán jó hangminőséget kapjon belőlük, egy kicsit játszania kell az equalizerrel. De ha ez sikerül, akkor igazán jó minőségű térhatású hangzást és tiszta magas hangokat kaphat. Mint ilyen, a hangminősítést a tízből kilencre értékelném.

A hang tömörítése AAC kodek segítségével történik. Ez elegendő, bár a piacon vannak jobb kodekekkel rendelkező fejhallgatók. Ezek azonban lényegesen drágábbak is, így nem meglepő, hogy a Xiaomi inkább ehhez a lehetőséghez nyúlt, ami tulajdonképpen elegendő. A legideálisabb hangzást akkor kapja, ha a telefon hangerejét 60-70% körülire állítja. Nagyobb hangerőnél ez akkor nem egészen így van.

Xiaomi Airdots Pro felülvizsgálat

Fontos előnyök/hátrányok

Ami kifogásolható a fejhallgatóval kapcsolatban, az a kissé hosszabb válaszidő. Zenehallgatás esetén ez nem számít, de ha például videót nézne, a hang nem fog illeszkedni a videó cselekményéhez. Itt a hosszabb reakció valójában nagyon feltűnő és nagyon zavaró. Maga a fejhallgató elég nagy, de jól illeszkedik a fülbe. Sportolás közben is tesztelték őket, és nem estek ki a fülből. Az IPX4 minősítésnek köszönhetően, amely garantálja az izzadtsággal szembeni ellenállást, tökéletesen alkalmasak sportolásra. Részben vízállóak is. Alapvetően, ha lefröcsköli őket, semmi sem történhet velük. Én azért aggódnék, hogy eláznak.

Ami nem működött olyan jól, az a doboz kialakítása, amely töltőállomásként is funkcionál. A töltöttségi szintet jelző egyetlen LED teljesen elégtelen. Bár tudod, hogy van benned némi energia, fogalmad sincs, hogy ez ötven, harminc vagy száz százalék. Hasonlóképpen, a doboz súlypontja rossz, így ha üres, és kinyitják, felborul.

Xiaomi Airdots Pro felülvizsgálat

A fejhallgató önmagában körülbelül három órán át képes zenét lejátszani. A töltődokkoló 100 mAh kapacitással rendelkezik, ami a fejhallgató körülbelül három töltésre elegendő. Így akár kilenc órányi zenét is hallgathat. Nagy előnye, hogy a dokkoló USB-C csatlakozóval rendelkezik, így a teljes feltöltés körülbelül egy órát vesz igénybe. Ez önmagában is elég. A fejhallgatót nagyon könnyű használni, így a Xiaomi e tekintetben sokat dicsekedhet.

A fejhallgatónak környezeti zajszűrő funkcióval is rendelkeznie kell. Sajnos ennek a funkciónak az eredménye nem nagyon hallható, így gyakorlatilag mindegy, hogy be van-e kapcsolva ez a funkció vagy sem. Kár érte, biztosan jól jönne, ha egyszer tényleg működne a funkció. A dalok átugrása funkció is hiányzik. Bár a Google Assistant segítségével kihagyhatja, ez nem éppen ideális vezérlés.

Csatlakoztathatóság és kapcsolódási sebesség

Ami határozottan nagyszerű, az az átviteli sebesség és a gyors párosítás. A dobozban lévő fejhallgatót először párosítja, amint kiveszi, automatikusan csatlakozik a telefonjához, és már hallgathatja is a zenét. A fejhallgatót Android és iOS rendszerrel is párosíthatja. A fejhallgatón mikrofon is található, amely lehetővé teszi a telefonálást is. A hang tiszta és zajmentes.

xiaomi airdots vs. xiaomi airdots pro
Említettem, hogy a fejhallgatónak két változata van. A klasszikus változat ezer koronával olcsóbb, gyengébb akkumulátorral is rendelkezik. De ironikus módon jobb a dobozuk kialakítása és még Bluetooth 5.0 is van, a Pro verzió csak Bluetooth 4.2. Az ár-teljesítmény arány egyértelműen jobb, mint a Pro verzióé.

Hol lehet legolcsóbban megvásárolni az Airdots Pro fejhallgatót?

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.