Vayu 2C+ - Minőségi fehérje Németországból? (Visszatekintés)

Mostanában sok megkeresést kaptam a fehérjével kapcsolatban Vayutól. A leggyakrabban feltett kérdés az volt, hogy valóban érdemes-e megvenni a fehérjét, illetve hogy miért használt a gyártó kalcium-kazeinátot, ha a közvélemény szerint ez egy olyan rossz fehérjeforrás.

Ahelyett, hogy mindenkit egyenként leírnék, úgy döntöttem, hogy kipróbálom a fehérjét magamnak, és leírom a fenti kérdésekre adott válaszokat. Tekintsük át tehát a Vayu 2C+ több összetevőből álló fehérjét.

Vayu 2C+
Kategória: Fehérjék
Ízlés
9.6/10
Oldhatóság
9.9/10
Emészthetőség
6.8/10
Összetevők
7.1/10
Ár
5.1/10
Általános értékelés
7.7
10 pontból 10 pont
A Vayu 2C+ legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

A Vayu márka csak nemrég jelent meg a cseh piacon. A termékeik a maguk módján mindenképpen érdekesek, és úgy mutatják be magukat, mint egy hardcore márka az igazi fitneszrajongók számára. De nem csak marketingduma ez? Térjünk rá magára a felülvizsgálatra, és nézzük meg, hogyan teljesített a Vayu 2C+ a tesztünkben.

-

Minőségi tápszer, amelyet az ellentmondásos kalcium-kazeináttal egészítenek ki.

A tejsavókoncentrátum a fő fehérjeforrás, amely az összes fehérje 75%-át teszi ki. Kisebb mínusz, hogy nem derül ki, hogyan dolgozták fel a savókoncentrátumot, CFM-módszerrel vagy más módszerrel. A gyártó honlapján közzétett, rendelkezésre álló aminosavspektrum alapján azonban hajlamos vagyok a CFM-módszert használni.

A tejsavókoncentrátumot a vitatott és démonizált kalcium-kazeináttal egészítik ki. Fontos azonban elmondani, hogy ez a fehérjeforrás nem olyan rossz a szervezetünknek, mint ahogyan azt gyakran írják. A fehérjepótlásra éhes szervezet szívesen nyúl a kalcium-kazeináthoz. Igaz, hogy teljesen másképp viselkedik a szervezetben, mint a klasszikus micelláris kazein, de ez nem rossz dolog. A kalcium-kazeinát jobban hasonlít a tejsavófehérjéhez, és a felhasználhatósága gyakorlatilag azonos. A magam részéről nem látok problémát a kalcium-kazeinát hozzáadásában, és a terméket emiatt semmiképpen sem szabadna leértékelni.

A fehérjében ízfokozókat használnak, de nincs meghatározva, hogy ezek a következők-e természetes vagy kémiai aromák, ezért azt kell feltételeznem, hogy a gyártó vegyi anyagokat használt. A prebiotikus rostot, a xantángumit a fehérje sűrítésére használták, ami egészséges a bélrendszerünk számára. Végül, de nem utolsósorban emésztőenzimek, különösen laktáz és proteáz is jelen vannak a termék jobb felhasználhatósága érdekében. Sajnos a pontos mennyiséget a gyártó nem közli.

A fehérjét szukralózzal édesítik, ami manapság okos és egészséges választás a termék édesítésére.

A tippünk
Legyen okos, és ellenőrizze az információk valóságtartalmát. A kalcium-kazeinát lehet, hogy a legolcsóbb fehérjeforrás, de ez nem jelenti azonnal azt, hogy rossz vagy nehezen használható. Ez is ugyanolyan fehérjeforrás, mint bármelyik másik, és a változatosság fontos az étrendben.

-

Tápértékek

Afehérje mennyisége 71% és 78% között mozog, attól függően, hogy milyen ízt választasz. Az alacsonyabb fehérjeérték általában a kakaó vagy más ízesítő összetevők hozzáadásának köszönhető. Ha a fehérjetartalmat a konkurens tejsavófehérjékkel hasonlítjuk össze, ez abszolút standard, így ezzel a fehérjével biztosan nem lehet hibázni.

Ami a zsírok és szénhidrátok 100 gramm termékre jutó mennyiségét illeti, itt is teljesen azonosak a következőkkel CFM Evolution a Prom-IN-től, Pure Elite Whey a Czech Virus-tól vagy mások.

-

Sikeres nem hagyományos ízek

Ízre nézve az összes általam tesztelt íz teljesen tökéletes. Valójában régóta nem kóstoltam ilyen finom fehérjét, és nem vettem észre semmilyen kémiai utóízt. A shakerben való keverés után kellemes krémes állagot kaptam, és még a fehérje is hosszabb ideig jóllakott. Ha a keverékhez egy darab gyümölcsöt is adsz, máris megvan a tökéletes edzés utáni snack.

A fehérje vízben való elkeverésekor a gyártó utasításait követtem, 30 g fehérje 300 ml vízhez.

  • Abarackos joghurt (10/10 ) abszolút bomba. A fehérjét csak vízben kevertem el, és még mindig szó szerint ugyanolyan ízt kaptam, mint a boltban kapható valódi barackos joghurt. Nem igazán tudtam különbséget tenni az ízek között. Nagyon ízlett a fehérje, az íze nem túl édes, az állaga enyhén krémes, egyszóval az egyik legjobb íz, amit valaha kóstoltam.
  • Megvettema kókuszkrémet (9/10 ), mert esküdt kókuszimádó vagyok. Annak ellenére, hogy a fehérje íze nagyon jó volt, alacsonyabb osztályzatot kellett adnom, mivel alig éreztem a kókusz illatát. Igaz, az íze kellemesen édes, semmiképpen sem mesterséges, szinte tökéletes, de sajnos nem kókuszos. A fehérje inkább a vanília ízére emlékeztetett, de ez csak egy kisebb mínusz. Végül is nagyon élveztem a fehérjét.
  • Adupla csokoládé (9,5/10 ) teljesen finom. Már az első kortyban nagyon érezhető és hamisítatlan csokoládé ízt éreztem, amelyhez a tesztelés során függőséget is kialakítottam. A fehérje nincs túlcukrozva, és meglehetősen krémes, így nagyon jól sűríti a zabpelyhet, zabkását vagy hajdinát. Engem a cseh Vírus fehérje csokoládé-praliné ízére emlékeztet, amelynek nagyon hasonló íze volt, és amelyet szintén 9,5-re értékeltünk a 10-ből.
A tippünk
Ne féljen kísérletezni, és próbálja ki a különböző ízek keverését. Nekem a kókuszkrém és a dupla csokoládé keveréke vált be.

-

Kicsit kevésbé emészthető, de tökéletes oldhatóságú.

Amikor megkevertem a fehérjét a shakeremben , nem habzott, nem képződött csomó, és teljesen instant volt. Csakúgy, mint amikor a fehérjét zabkásába vagy fehér joghurtba keveri, minden gond nélkül.

Kicsit meglepett a termék rosszabb emészthetősége. A gyomrom nagyon érzékeny tud lenni bizonyos ingerekre, és itt enyhe gyomorgörcsöket és gázokat regisztráltam a fogyasztása után. Nem tudom, mennyi emésztőenzimet tartalmaz a termék, de szerintem a gyártó használhatott volna egy kicsit többet is.

Mindenesetre azok számára, akik nem érzékenyek a gyomrukra, ezek a problémák nem is lesznek észrevehetőek.

A tippünk
Ha nagyon érzékeny a laktózra, a fehérjére, vagy általában gyengébb a gyomra, legyen óvatos, milyen termékeket választ. Az emésztés az emberi egészség alfája és omegája.

-

Mikor a legjobb a fehérje bevitele?

A Vayu 2C+ fehérje nagyon könnyen és gyorsan felszívódó fehérjét, de lassabban emésztődő fehérjét is tartalmaz kazein formájában. Ezáltal ideális választás a nap bármely szakában két étkezés között vagy uzsonnára. Használhatja edzés után vagy közvetlenül ébredés után is.

A fehérjét kényelmesen keverheti zabkásába, joghurtba, túróba, vagy egyszerűen csak keverje össze vízzel vagy tejjel egy shakerben. Minden esetben tökéletesen élvezni fogja.

A tippünk
A fehérje nagyon krémes állagú, ezért alkalmas zabkásába való felhasználásra, amely tökéletesen besűrűsödik.

-

Magasabb ár, mint amire számítottam

Sokak számára kisebb hátrány lehet a magasabb ár. A fehérje 1500 grammos kiszerelésben 17150 Ft-ért kapható. Ez nagyjából 350 Ft adagonként, ami körülbelül ugyanannyi, mint egy hagyományos tejsavó koncentrátum.amelyet szintén az olcsóbb kalcium-kazeináttal egészítenek ki, nagyon magas áron.

Összehasonlításképpen, egy adag kiváló minőségű natív tejsavó izolátum BiotechUSA Iso Whey Zero 250 Ft-ba kerül . ami számomra megdöbbentő, mert a tejsavó izolátumot tartom a legjobb fehérjeforrásnak.

Sajnos a gyártó érvelésének logikája itt elkerül engem, és nem értem, hogyan juthatott Vayu ilyen magas összeghez.

A Vayu 2C+ legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Végső értékelés

Megéri tehát befektetni a Vayu 2C+-ba? Számomra sajnos nem.

Bár élveztem a fehérje tesztelését, bár az íze abszolút nagyszerű volt, nagyon rosszul esett a gyengébb minőségű a termék emészthetősége és különösen a rendkívül magas ár, annak ellenére, hogy ez egy ilyen közönséges fehérje.

Az általános érzésem a termékkel kapcsolatban nagyon vegyes. Szerintem érdemes legalább egyszer kipróbálni a Vayu fehérjét, hogy lássuk, mennyire felel meg Önnek, és hogy hajlandó lesz-e felárat fizetni érte. Azonban biztos vagyok benne, hogy nem fogom újra beszerezni.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.