Ticwatch Pro 3 - A legjobb okosóra az edzőterembe és a találkozókra? (Visszatekintés)

A meglehetősen sikeres előző modell után a Mobvoi egy új okosóra-modellel jelentkezik, ezúttal a TicWatch Pro 3 nevet kapta.

Mi mindent kínál ez az óra, és miért ez az egyik legjobb óra, amit jelenleg Androidon kaphatunk? Ezt fogjuk elmondani ebben a felülvizsgálatban.

Ticwatch Pro 3
Megjelenítés és tervezés
9.4/10
Funkciók
9.8/10
Szoftver és teljesítmény
9.2/10
Állóképesség
8.9/10
Ár/teljesítmény
9.4/10
Általános értékelés
9.3
10 pontból 10 pont

A Ticwatch Pro 3 valóban egy kisebb forradalom a Wear OS okosórák között. Érdekes újításokat és végre már nagyszerű akkumulátor-üzemidőt hoz. Nézzük meg őket közelebbről.

Tudja meg az aktuális árat

A fogyókúra sikeres volt

A Mobvoi sokat gondolkodott az órán, és ezt a kézműves kivitelezésen is láthatjuk. A készüléktest rozsdamentes acélból készült, ami robusztusságot és ellenállást ígér a karcolásokkal és kopásokkal szemben. Azt is észrevehetjük, hogy az óra vékonyabb, mint elődei. Az óra súlya 42 g, a méretei pedig 47 x 48 x 12,2 mm. Ezek mindenképpen jó pontok, mert a TicWatch Pro 3 sokkal jobban néz ki a csuklón, mint az előző modell.

-
A Ticwatch Pro 2020 és a Ticwatch Pro 3 közötti méretkülönbség óriási.

Semleges fekete színben kaphatók. Így gyakorlatilag bármivel viselheted. Ami viszont mínusz, az egyértelműen a forgó lunetta hiánya, ami megkönnyítené az óra kezelését. Így csak két oldalsó gombbal és egy érintőképernyővel kell beérnie. A gombokat beállíthatja, hogy elindítsa kedvenc alkalmazásait (vagy például a Google Assistantot). Aztán a gombok között van egy mikrofon.

-

A szíjfeldolgozást is meg kell néznünk. Vastagsága 22 mm, és szilikonból készült. Természetesen szükség esetén cserélhető. Az óra alján találhatóak a pulzusszám-érzékelők, a vér oxigénszintmérő és természetesen az akkumulátortöltő csapok. Ezenkívül az óra IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik, így akár úszni is mehet vele.

-
Az alján találjuk az érzékelőket és a töltőcsapokat.

Nagyobb, sőt kettős kijelző

Az óra esetében a gyártó egy 1,40 hüvelykes AMOLED Retina kijelzőre fogad, amely 454 x 454 pixeles felbontást kínál. Nagyon vidám színeket kínál, és az általános kialakítása nagyon vonzó. AzAlways On funkcióra is támaszkodhat, amely mindig bekapcsolva hagyja az órát. Ugyanakkor ez egy elsődleges kijelző, amelyet Gorilla Glass 3 üveg véd. Igen, ez az óra rögtön két kijelzővel rendelkezik.

-
Az AMOLED kijelző gazdag színeket kínál, amelyeket imádni fogsz.

A másik a normál LCD-kijelző, amely az elsődleges kijelző felett helyezkedik el. Ez a másodlagos kijelző már nem színes, és csak az időt, az eltelt lépéseket és egyéb szükséges információkat jeleníti meg. Ahogy valószínűleg sejtheted, a másodlagos kijelző célja az akkumulátor megtakarítása, és valóban, ha csak ezt a kijelzőt használnád, az akkumulátor élettartama akár 45 napra is nőhet.

A második kijelzőt az úgynevezett Essential mód bekapcsolásával aktiválhatod, de általában inkább olyan helyzetben használod, amikor már lemerült az akkumulátor, de nincs lehetőséged az órát most feltölteni. Az energiatakarékos LCD kijelző azonban automatikusan bekapcsol, amikor az órát elrakja, például éjszaka. Ez ismét megtakarítja az akkumulátor élettartamát, és így hosszabb akkumulátor-élettartamot biztosít töltésenként.

-

Fürge operációs rendszer

A TicWatch Pro 3 előnye a gyors operációs rendszer. A gyártó Mobvoi itt is a Google Wear OS-t választotta. Ez önmagában is biztosítja a gyors párosítást az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonnal, és az értesítések is nagyon jól működnek. Róluk később. Maga az operációs rendszer számos alkalmazást kínál majd a felhasználóknak, ami nagy különbség a piacon lévő más okosórákhoz képest. Az óra és a mobil közötti kapcsolat tökéletesnek mondható, az operációs rendszer környezete nem omlik össze, ami az óra továbbfejlesztett hardverének is köszönhető.

-

Ami sok dicséretet érdemel, az egyértelműen a Google Asszisztens. Csodálatosan működik az órán, és a bejövő üzenetekre adott válasz diktálására is használható. Ráadásul angol nyelven is működik, ami lehetőséget ad arra, hogy az eddigieknél sokkal univerzálisabban használd (gyakorlati alkalmazásokat találsz ebben a videós áttekintésben). Kár, hogy nem jön ki túl jól a többi Google-eszköz különböző rutinjaival. Az órán számos előre telepített Ticwatch alkalmazást is talál, amelyek közül sokat valóban használni fogsz.

-
A Google Assistant olyan funkció, amelyet nem találsz a Xiaomi, a Samsung vagy a Huawei okosórákon.

A Play Store-ból különböző alkalmazásokat, például a Spotify-t telepítheted az órádra. Bár az óra nagy belső tárhellyel rendelkezik, sajnos a Spotify-ból nem tudsz majd letölteni semmit. Ez a lehetőség egyszerűen nincs meg. És sajnos nem ez az egyetlen furcsaság. A másik kétségtelenül a YouTube Music hiánya. Hogy ez miért van így, arról fogalmunk sincs, de valószínűleg van egy sokkal alapvetőbb oka. A Google Payt is megtalálod, de sem a Cseh Köztársaság, sem Szlovákia nem támogatott régió, így nem tudsz fizetni az órával.

-
A legtöbb kedvenc alkalmazásodat megkapod az órán.

Új processzor a hosszabb akkumulátor-üzemidőért

A hardver nagyot lépett előre ennél az óránál. A gyártó az új Qualcomm Wear 4100 processzorhoz nyúlt. Ez 12 nm-es technológiával készül, és ez a processzort erősebbé teszi elődjénél. Ez lehetővé teszi az alkalmazások gyorsabb elindítását és magának az operációs rendszernek a zökkenőmentesebb működését. A processzor is energiatakarékosabb, így az akkumulátor nem szenved olyan sokat.

A régebbi processzorok sokkal nagyobb igénybevételnek voltak kitéve, ezért az okosóra akkumulátorának élettartama maximum két nap volt. A TicWatch Pro 3 azonban 3-4 napos akkumulátor-üzemidőt kínál, amit mindenképpen értékelni fog, ha például egy hétvégére megy valahová. Még ha sokat is használod az órát, akkor is akár három napig is kitart.

-
A Wear OS lehetővé teszi az útvonal megtekintését a Google Mapsben.

A kitartás valóban kiváló ezzel az órával. A hátránya azonban az, hogy az óra nem támogatja a vezeték nélküli töltést. Ez azt jelenti, hogy csak csapokon keresztül töltheti, és nincs lehetőség például a telefonról történő fordított töltésre. Bár a csapok zökkenőmentesen működnek, ez azt jelenti, hogy ha valahová mész, akkor be kell pakolnod egy extra kábelt. De a vezeték nélküli töltés hiánya nem ok arra, hogy elítéljük az órát. Körülbelül két óra alatt töltődik nulláról száz plusz százra, ami nem is olyan rossz egy 577 mAh-s akkumulátortól.

-
Az óra a töltőcsapokon keresztül töltődik.

Az óra csatlakoztathatósága is fontos. A beépített Wi-Fi vevőre támaszkodhat. Ezenkívül az óra letölti a jelszavakat a párosított telefonról, így nem kell semmit sem beírni, és az óra magától csatlakozik a vezeték nélküli internethez. A Bluetooth itt van az 5.0 verzióban, és az óra 1 GB operatív memóriával rendelkezik, ami a Wear OS számára a gyors és agilis környezethez szükséges feltételes minimum. Maga a dalok és podcastok letöltésére szolgáló belső tárhely 8 GB méretű.

Értesítések és telefonálás

Az értesítéseket már érintettük egy kicsit, most egy kicsit részletesebben kellene foglalkoznunk velük. Az értesítések pontosan működnek. Ha üzenetet kap, egyszerűen válaszolhat egy smiley-val, pl.vagy a fent említett cseh nyelvű hangbevitel. A különböző alkalmazásokból érkező értesítések ugyanúgy működnek.

Az óra mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik. Problémamentesen telefonálhat vele. Egyszerűen csak válaszoljon a hívásra az órán, és máris indíthatja a hívást. Ebben a készülékben a működés nagyon egyszerű, a hívás pedig tiszta és hangos.

-
Az értesítések fogadása nagyszerűen működik. Hatalmas előnye az angol nyelvű üzenet diktálása.

Tevékenységkövetés és előre telepített alkalmazások

Az aktivitást az óra a beépített érzékelőkkel méri, és az előre telepített alkalmazásokon keresztül jeleníti meg. Ezek az alkalmazások szépen megtervezettek és világosak. Az egyik ilyen például a TicHealth, amely az összes érzékelőtől származó adatok és az Ön általános aktivitásának egyértelmű feldolgozását kínálja. A TicOxygen viszont azt mutatja meg, hogy mennyire oxigéndús a vére. Egy másik fontos alkalmazás a TicPulse, amely segít a pulzusszám mérésében.

-
Előre telepített felügyeleti alkalmazások a Ticwatch-tól.

Ha nem szeretne előre telepített alkalmazásokat használni, akkor tökéletesen lehetséges a Google egyik alkalmazásával, konkrétan a Google Fit alkalmazással. Ez más eszközökről származó összes adatot is összesíthet (pl. Oura Ring), így sokkal több kontrollt kaphat tevékenységei felett, ráadásul egyetlen alkalmazásban.

Ha túrázik valahol, akkor a barométer is érdekelheti, amely megmondja amilyen magasságban tartózkodik éppen, és ezt még a tevékenységében is rögzítheti. Utólag több információnak, köztük a barométernek köszönhetően képet kaphatsz arról, hogy mennyire volt megerőltető a túra.

A tippünk
A Google Fit edzőtermi aktivitáskövető az egyik legpontosabb alkalmazás, amelyet valaha teszteltünk. Az alkalmazás képes a mesterséges intelligencia segítségével megkülönböztetni a konkrét gyakorlatokat, amelyeket végzel, és az ismétléseket is megszámolja.
Ha tehát egy stílusos okosórát keres alkalmi viseletre, valamint pontos aktivitáskövetésre, a Ticwatch Pro 3 remek választás.

-
Az óra nagyszerűen motivál arra, hogy elegendő testmozgást végezzen a nap folyamán.

Ár a cseh piacon

Ha megnézzük az óra árát, a hivatalos áruházban 300 euróért lehet hozzájutni. A Cseh Köztársaságban még nem kapható, de az ára nem haladhatja meg a 9500 eurót.

Az órát a Mobvoi hivatalos weboldaláról vásároltuk meg tesztelésre. A küldemény egy héten belül megérkezett a lengyel raktárból, így elkerülheti a CLA vagy az ÁFA megfizetését. Reklamáció esetén a Mobvoi fedezi a termék összes szállítási költségét.

Hol lehet megvásárolni a Ticwatch Pro 3 legolcsóbban?

Következtetés

A felülvizsgálat lezárásaként még egyszer meg kell ismételnünk, hogy ez valóban az egyik legjobb óra, amit Androidra (de iOS-re is) kaphat. A nagyon vicces kettős kijelző és a karcsúsított test első látásra megfogja Önt. A dizájnban nincs semmi kivetnivaló. Az óra jól néz ki egy megbeszélésen, és ugyanolyan jól néz ki az edzőteremben is.

Ami csalódást okoz, az a vezeték nélküli töltés hiánya, valamint a Spotify-ból való offline zeneszámok letöltésének lehetősége is hiányzik. De ez biztosan nem olyan drasztikus, ami miatt azt kellene mondanod, hogy nem akarod ezt az órát. Gyors és gyors operációs rendszer és akár négy napos akkumulátor-üzemidő egyetlen töltéssel, ez a TicWatch Pro 3, amelynek ára 300 euró (158330 Ft a jövőbeli csehországi értékesítésben).

Ticwatch Pro 3 (VIDEO REVIEW):

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.