Smartlabs Hydro Traditional - Az egyik első hidrolizátum a piacon, mégis a legjobbak között van (Visszatekintés)

Nem sok fehérjehidrolizátummal kapcsolatos véleményt találsz az oldalunkon, de amikor lehetőséget kaptam a Smartlabs Hydro Traditional tesztelésére, egy pillanatig sem haboztam.

Sok embert ismerek, akik nagyon dicsérik ezt a fehérjét, és soha nem tudtam, hogy miért, mert soha nem próbáltam ki magamnak. De ez végre megváltozott, és elmondhatom, hogy a fehérje határozottan nem hagyott cserben.

Smartlabs Hydro Traditional
Kategória: Fehérjék
Ízlés
9.0/10
Oldhatóság
7.5/10
Emészthetőség
10.0/10
Összetevők
9.8/10
Ár
9.2/10
Csomagolás
8.3/10
Általános értékelés
9.0
10 pontból 10 pont

A Smartlabs Hydro Traditional a legelső hidrolizált fehérje, amely 2007-ben jelent meg a cseh piacon. Azóta sikerült sok rajongót és ellenfelet megnyernie. A hidrolizátumok biztosan nem mindenkinek valók, de ha adsz nekik egy esélyt, lehet, hogy nem akarsz változtatni.

Egy nagyon szokatlan fehérjecsomag

Első pillantásra feltűnt, hogy a fehérje nagyon szokatlan csomagolásban érkezik. Konkrétan, a fehérjém egy műanyag vödörben érkezett, amely nem éppen ideális méretű a tároláshoz, így az első napon a pincébe tuszkoltam, az egyetlen helyre, ahol elfér. Másrészt ez a csomagolási stílus azért is praktikus, mert még ha van is néhány maradék gombóc fehérje, nem kell a hosszú karral a pixel alján vadászni utána.

Azonban zavart, hogy a fehérje a fedél kinyitása után sokat porzott, mivel a fedél elég erős volt. és az alján fehérje volt kiömlött, így amikor kinyitottam, egy csomó fehérje füstje volt a konyhában. A fedél alatt még egy papírkiömlésgátló sem volt, hogy megelőzze ezt a problémát.

Ezért a kóstolás előtt el kellett kezdenem a takarítást, de ez csak egy részlet. Ezután az első negatív tapasztalat után a dolgok csak egyre jobbak lettek.

Smartlabs Hydro hagyományos csomag A
fehérje csomagolása nagyon szokatlan
.

Abszolút hibátlan kompozíció

A termék fő nyersanyaga a fehérjeforrás, amely enzimatikusan emésztett (hidrolizált) tejsavó koncentrátum.Ez a fehérje a jeges kávé íz 76%-ában és az étcsokoládé íz 70%-ában található meg.

Afehérje hidrolízisének mértéke 32, ami egyszerűen azt jelenti, hogy a fehérjerészecskék nagyon apró darabokra (molekulákra) bomlanak.tömege 1000 dalton alatt van), ami rendkívül gyors felszívódást és a tápanyagok maximális felszívódását eredményezi a szervezetben. Ez valóban a leggyorsabban elérhető fehérjeforrás, amelyet edzés után használhatunk.

Az étcsokoládé ízben a fehérje pörköletlen kakaóbabból származó kakaót is tartalmaz (eredetileg Ecuadorból). Ez egy minden szempontból kiváló választás, ez a minőségi kakaó a fehérjének a valódi csokoládé abszolút kiváló ízét adja.és ugyanakkor kiváló minőségű tápanyagokkal látja el a szervezetet különböző antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok formájában.

Smartlabs Hydro Hagyományos készítmény
Az étcsokoládé íz esetében értékeljük, hogy a gyártó pörköletlen kakaóbabból származó valódi kakaót használ
.

A fehérje természetesen azonos ízeket és természetes színezéket is tartalmaz, amit a legjobb választásnak tartunk. Manapság sok konkurens céggel, még mindig látjuk a különböző kémiai aromák vagy színezékek, amelyek gyakran károsak az egészségre, ezért ajánljuk a Smartlabs választását.

Végül, de nem utolsósorban a fehérjét szukralózzal édesítették, amelyet a második legegészségesebb édesítőszernek tartanak. A legjobb édesítőszerként itt a gyártó használhatott volna steviát, de az általában kevésbé hatásos.és nehéz megmondani, hogy elnyomná-e a keserű hidrolizált fehérjét. Ezért teljesen megértjük, hogy a gyártó a szukralóz használatát választotta, ami szerintünk nagyszerű választás.

A tippünk
Aszukralózzal való édesítés manapság a mindennapok rendje, de túlzott fogyasztás esetén nem kívánt visszatartó erőt okozhat, példáulvízvisszatartás vagy bélproblémák, de hatalmas mennyiséget kellene belőle fogyasztani, ami a fehérjetermékek esetében biztosan nem így van. Tehát emiatt semmiképpen sem kell aggódnia.

Tápértékek

A jeges kávé ízesítésénél a fehérje tápértékei a DH32 hidrolizátumok közül jóval az átlag felett teljesítettek. A fehérjetartalom itt szép 76%, ami szokatlan az ilyen típusú fehérjéknél, és nagyon elégedettek voltunk vele.

Az étcsokoládé ízben a tápértékek egy kicsit rosszabbak abban az értelemben, hogycsak 70% fehérje van benne, ami inkább az átlag alatt van. Ez azonban csak egy apró részlet, amellyel az átlagos vagy haladó edzőnek semmilyen módon nem kell foglalkoznia.

Hacsak nem tartasz nagyon szigorú diétát, és nem kell gondosan figyelned minden egyes grammra afehérje-, szénhidrát- és zsírbevitelét, majd válassza ki az Ön által kedvelt ízeket, és semmiképpen se korlátozza magát.

Nagy előnye, hogy a gyártó a hivatalos weboldalán teljes mértékben közzéteszi a következőketA fehérje aminosavspektruma mindig egy szuverén lépés, amit nagyra értékelünk.

Az aminosav spektrum alapján láthatjuk, hogy a fehérje akár 24%-ban tartalmaz elágazó láncú aminosavakat (BCAA) és akár 18,78% L-glutaminsav, amelyet nagyra értékelnek a haladó sportolók és azok, akik maximális fehérje minőséget szeretnének edzés után.

Tápértékek (kávé)

100g-onként adagonként 45g
Energiaérték 1696 kJ 763 kJ
408 kcal 184 kcal
Zsírok 8 g 3,6 g
Szénhidrátok 5 g 2,25 g
Fehérje 76 g 34,2 g
0,3 g 0,135 g
A tippünk
Edzés után ne fogyasszon egyszerre 30 g hidrolizált fehérjénél többet. Ha többet használna, fennáll annak a veszélye, hogy a szervezetbe bevitt fehérje egy részeglükózzá alakul, és a fehérje nem fog úgy hasznosulni, ahogyan azt az edzés után szeretné.
Smartlabs Hydro Traditional tápértékek
Tápértékét tekintve a fehérje nem sok kivetnivalót
tartalmaz.

Igazán élvezni fogja az ízeket

Már az elején el kell mondanom, hogy a hidrolizált fehérjék íze szöges ellentétben áll a közönséges koncentrátumok ízével. Általánosságban elmondható, hogy minél magasabb a hidrolízis foka, annál keserűbb a fehérje. És mivel a Hydro Traditional a legmagasabb fokú hidrolízist alkalmazza (32), a keserűség valóban érezhető. Azt kell mondanom azonban, hogy a gyártónak nagyon jól sikerült kezelnie a keserűséget, és még mindig nagyon élveztük az ízeket.

Mégis, ha nem szereted a kesernyés ízt, akkor valószínűleg a hidrolizátumokat sem fogod túlságosan szeretni, de mivel én szeretem a kesernyés ízt, nekem ezeknek a fehérjéknek az íze is tetszett. A Hydro Traditional-t két ízben próbáltuk ki, jeges kávé és étcsokoládé. A fehérje vízben való elkeverésekor a gyártó utasításait követtem, 45 g fehérje 200-300 ml vízhez. Íme az egyes ízek értékelése:

  • Jeges kávé (9/10), ez az íz nagyon meglepett. Én személy szerint már több kávéízű fehérjét is kipróbáltam, de ez lett a legjobb. A fehérje kellemesen édes, amikor először fogyasztod, de egy idő után érezni lehet a keserűséget, amit én személy szerint szerettem. Nem hiszem, hogy van jobb alternatíva az igazi kávé szerelmeseinek.
  • Étcsokoládé (9/10), ez tényleg az étcsokoládé igazi ízéről szól. Mivel a gyártó valódi kakaóbabot is ad a fehérjéhez, az íze igazán kiemelkedik. Amikor a fehérjét az ajánlott mennyiségű vízben elkevertem, rendkívül keserűnek találtam a fehérjét, akár magához a kakaóbab fogyasztásához is hasonlíthatnám. Több vízzel azonban a keserűség eltűnt, és nagyon élveztem a fehérjét. Ha szereted a müzlire emlékeztető édes csokoládé ízt, akkor nem fogod szeretni ezt a fehérjét. Ebben az esetben inkább a következőket javasolnám Hydro Whey Zero a BiotechUSA-tól, ami lényegesen édesebb. Ha azonban szereted az igazi étcsokoládét, akkor ez az íz abszolút kincs lesz számodra.
A tippünk
Turmixolja össze a jeges kávé ízű fehérjét jéggel együtt, és máris tökéletes, krémes jeges kávét kap.
Smartlabs Hydro Hagyományos ízek
Mindkét tesztelt íz megérte
.

Zökkenőmentes emészthetőség, de kevésbé oldódik

Mivel ez egy enzimatikusan emésztett (hidrolizált) tejsavó koncentrátum, a fehérje emészthetősége és felhasználhatósága elsőrangú. A fogyasztás után nem fogsz bélpanaszokat tapasztalni, nincs puffadás, semmi ilyesmi.

A vízben való elkeverés után a fehérjében csomók maradtak (de ez a hidrolizátumokkal is előfordul).), ezért kanállal kellett kevergetni, vagy javaslom, hogy a fehérjét turmixgépben készítsük el.

A fehérje állaga vizes, és az elfogyasztása után hamar megéhezik. Ez így van, a hidrolizátum a lehető leggyorsabban bejut a véráramba, lehetővé téve, hogy az edzést követő egy órán belül teljes értékű étkezést fogyasszon.

TIPPÜNK
Ha olyan fehérjét szeretnél, amely hosszabb ideig tart jóllakottan az edzés után, válassz egy bizonyítottan egészséges fehérjét. tejsavó koncentrátum vagy több összetevőből álló fehérje, amely a legjobb választás edzés után.

Mikor a legjobb a fehérje bevitele?

A Hydro Traditional a leggyorsabban felszívódó fehérjét tartalmazza, amelyet a szervezetbe juttathat. A fogyasztástól számított 20 percen belül kezd felszívódni a véráramba, így leginkább edzés utáni használatra alkalmas .

A másik alternatíva, amit a hidrolizátum használatára látnék, közvetlenül reggel ébredés után, amikor a szervezet éhes egy éjszakai böjt után. Más napszakokban nem használnám a hidrolizátumot éppen a rendkívül gyors felszívódása miatt, ami nagyon specifikus és a nap folyamán (pl. Nem lenne teljesen megfelelő egy snack helyett.

Smartlabs Hydro Hagyományos használat A
hidrolizált fehérjéket edzés után vagy reggel, ébredés után ajánlom
.

Elfogadható ár, ami meglepett minket

Általában a hidrolizátumok ára nagyon magas, de a Hydro Traditional esetében meglepődtünk, hogy ez nem így van. A hidrolizátum a legnagyobb, 2 kg-os kiszerelésben 21650 Ft-ba kerül. Első pillantásra ez soknak tűnhet, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a fehérje feldolgozásának legfejlettebb formája.

Egy adag ára 470 Ft, de ez annak a ténynek köszönhető, hogy a gyártó azt állítja.egy adag 45 g, ami sokkal nagyobb, mint a konkurens márkáké. Ha az adagot 30 g-ra számítja át (ami a leggyakoribb ajánlott napi adag), akkor a Hydro Tratitional 320 Ft-ba kerül Önnek adagonként. Ez az ár már sokkal jobban hat az emberekre, és csak ajánlani tudjuk ezt a hidrolizátumot. Sőt, ha kivárod a megfelelő pillanatot, akkor a Hydro Traditional akciósan gyönyörű 19980 Ft-ért vagy még kevesebbért is hozzájuthatsz.

A Smartlabs Hydro Traditional legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

A fő különbség a tejsavó-hidrolizátum és a koncentrátum között

A tejsavó-hidrolizátummal kapcsolatban sokan azt gondolják, hogy extrém izomnövekedést fog eredményezni, ami nem egészen igaz. Az izomnövekedés gyakorlatilag azonos lesz a hidrolizátum, az izolátum és a koncentrátum fogyasztása után, de mi a hidrolizátum? ami annyira nagyszerűvé teszi, hogy biztosítja az izmok lehető leggyorsabb regenerálódását az edzés után. Nagyon egyszerűen fogalmazva, akkor képes lesz arra, hogy ugyanazt a részt újra sokkal hamarabb, mint korábban, ami lehet, hogyközvetve nagyobb izomtömeghez vezetnek (itt jön be a hidrolizátum = több izom tévhit).

A hidrolizátum másik hatalmas előnye, hogy szinte semmilyen fehérjét nem igényel az emésztéshez, ezért nem terheli meg az emésztést. Ez nagyon hasznos azok számára, akik tömegnövelő epizódban vannak, pl.és szükség van a szervezet fehérjével való ellátására anélkül, hogy az emésztést feleslegesen megterhelné.

Azt is megemlíthetném, hogy a hidrolizátum fogyasztása után lesz a legnagyobb inzulinválaszod, ami az izmaid térfogatában is megmutatkozik, de ez csak akkor igaz, ha magát a fehérjét fogyasztod. Ha tehát inkább hozzászoktál ahhoz, hogy valamilyen szénhidrátot (gyümölcs, zabkása...) és fehérjét fogyasztasz edzés után, az inzulinreakció pontosan ugyanolyan lesz a hidrolizátum és a koncentrátum esetében is.

Ahidrolizált fehérjék a sportolók egy nagyon kis csoportja számára készültek, leginkább az állóképességi sportolók körében népszerűek, akiknek sokáig és gyakran kell edzeniük.

Én, mint testépítő, sokszor próbáltam hidrolizált fehérjéket, de gyakorlatilag nem éreztem sok változást egy klasszikus koncentrátumhoz képest. A nagy előny számomra az emésztés megkönnyítése volt, de másrészt, amikor tejsavó izolátumot használtam, szintén nem volt gondom az emésztéssel. Szóval számomra a hidrolizált fehérje eléggé haszontalan a testépítéshez és az edzőtermi edzésekhez, de valamitmindenkinek más lehet a véleménye, és ez Öntől és az Ön preferenciáitól függ.

TIPPÜNK
Ha maximálisan támogatni szeretné az izmok regenerálódását edzés után, miközben minimálisan nehezíti a testet. hidrolizátum a megfelelő választás az Ön számára. Ne számítson azonban nagyobb izomtömeg-növekedésre a tejsavó koncentrátumhoz képest.
Smartlabs Hydro Hagyományos különbségek
A hidrolizált fehérjék biztosan nem mindenkinek valók.
Azonban a
haladó edzőknek is sokat tudnak nyújtani
.

Végső értékelés

Megéri tehát befektetni a Smartlabs Hydro Traditionalba? Ha alkalmi edző vagy, sajnos valószínűleg nem. Ha Ön haladó és profi sportoló, csak Önön múlik, hogy eldöntse, hogy a hidrolizátum használatának előnyei megfelelőek-e az Ön számára.

Azt kell mondanom, hogy összességében nagyon kellemesen meglepett a fehérje. Ahhoz képest, hogy ez volt az első hidrolizátum az országban, még mindig nagyon magas színvonalat képvisel, és ami a fehérje minőségét illeti, nincs okunk panaszra.

Az íze nagyon sajátos, kesernyés. Ha még soha nem evett hidrolizátumot, készüljön fel arra, hogy teljesen más íze lesz, mint amihez eddig hozzászokott. Lehet, hogy valakinek tetszik a fehérje, lehet, hogy nem, nincs más dolga, mint kipróbálni.

A fehérje általános érzése határozottan nagyon pozitív, és csak ajánlani tudom Önnek. Az egyetlen dolog, ami elrontja a benyomásomat, az a fehérje csomagolásának módja, a Smartlabsnak ezen dolgoznia kellene.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.