Mucuna Pruriens - A csoda bársonybab, amely javítja az alvást (felülvizsgálat)

A sporttáplálékkiegészítők ma már annyira népszerűek, hogy a sporton túl is ismerik őket. Mégis, vannak olyan kiegészítők, amelyeknek van valami, ami csak el van rejtve a fehérjék, aminosavak, vitaminok és egyéb kiegészítők fényében.

Azegyik ilyen a bársonybab, amelyet mai áttekintésünkben szeretnénk bemutatni. Hogyan működnek? Segíthetnek az alvásban? Vannak mellékhatásaik? Ezt és még sok mást is megtudhatsz a felülvizsgálatunkból.

Sametové fazole
Oldhatóság
9.0/10
Ízlés
5.6/10
Hatás
9.7/10
Ár
7.9/10
Emészthetőség
9.4/10
Általános értékelés
8.3
10 pontból 10 pont

Vásároljon a legjobb áron

Elöljáróban csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy én magam is a szintetikus melatonin helyett a bársonybabot vettem be a repertoáromba, aminek a használata kissé ellentmondásos lehet, mivel sokan még fáradtabbnak érzik magukat másnap reggel a fogyasztása után.

Egyébként mi az a bársonybab?

A bársonybab (latin nevén mucuna pruriens) a babfélék családjába tartozó növény, amelyet arra használnak, hogya bioaktív vegyületek, különösen az alkaloidák rendkívüli tartalma miatt. Említést érdemel például a szerotonin nevű neurotranszmitter, amely e növények szúrós szőrszálaiban található, valamint a mucunin, a triptamin, a mucunadinin, a flavonoidok, a kumarinok és mások.

De az ok, amiért a bársonybabot mindenképpen érdemes használni, elsősorban az L-DOPA nevű anyag tartalma miatt van, amely a dopamin előanyaga. Ennek köszönhető, hogy a mucuna pruriens boldogságérzetet okozhat és segíthet az alvásban.

Mucuna pruriens hatás A
bársonybab szó szerint tele van olyan anyagokkal, amelyek nem csak az alvásra lehetnek pozitív hatással.

Milyen hatása van a bársonybabnak?

A bársonybabot leginkább azért használják, mert képes javítani az alvás minőségét. Ennek a hatásnak a mechanizmusa nagyon egyszerű - a bársonybabban található L-DOPA áthatol agyunk hemencefalikus gátján, és így több dopamint szabadít fel. A dopamin pedig felelős a megfelelő elalvásért és az alvás REM-fázisának javításáért.

A fent említett gáton kívül a bársonybab a tobozmirigyre is hat, amely a melatonin természetes termeléséért felelős. Ezzel kapcsolatban nekem is van személyes tapasztalatom, mivel rendszeresen figyelemmel kísérem az alvásomat és aLefekvés előtt fogyasztok bársonybabot, sokkal hosszabb ideig (néha akár egy órát) mélyen alszom.

Mucuna pruriens hatások A
bársonybab egy igazán hatékony kiegészítő, amelynek hatását kétségtelenül észre fogja venni
.

Okozhatnak hallucinációkat? Vannak mellékhatásaik?

Ha legalább minimálisan ismeri a pszichedelikus szereket, akkor bizonyára nem idegenek önnek a triptaminvegyületek. Ha pedig alaposan megnézzük a bársonybab alkaloidáit, többek között dimetiltriptamint és 5-MeO-dimetiltriptamint találunk. Ezért elgondolkodhatsz azon, hogy a fogyasztásuk után hallucinációid lesznek-e. És természetesen nem is fog, mert ezeknek az anyagoknak a koncentrációja nagyon alacsony.

Ha koncentrált lenne, valószínűleg ezek a kiegészítők nem vény nélkül kaphatók. Tehát nem kell aggódnia emiatt a hatás miatt. Az egyetlen mellékhatás akkor jelentkezhet, ha jelentősen túllépi az ajánlott napi dózis - ez elsősorban izzadásban, megnövekedett pulzusszámban és idegességben nyilvánulna meg. Önt azonban nem fenyegeti komolyabb veszély.

TIPPÜNK: Minden az alvásról + 21 tipp az alvás javítására

Milyen formában ajánlott a bársonybab?

Ha úgy dönt, hogy mucuna pruriens-t szed, általában több lehetősége van. Választhat egész babot, a babból készült port vagy akár koncentráltabb kivonatot is. De melyik a legjobb?

Egész bab

Ha egész babot választ, valószínűleg egy csomag kemény babot kap.a babot, amelyet először durván összetörünk, felöntjük forró vízzel, és néhány percig állni hagyjuk. Véleményem szerint ez a lehetőség kissé kivitelezhetetlen, és ezért nem ajánlott.

Bársonyos bab  Az
egész babot nehezebb elkészíteni, ezért nem ajánlott
.

Babkivonat

A babkivonat valószínűleg jobb választás, mivel csak körülbelül 0,5 g kivonatot kell használnia, amely jóval több mint 90% L-DOPA-t tartalmaz . Másrészt elég nehéz kimérni a fél grammot, ezért én személy szerint a sima port részesítem előnyben. De ha nincs vele problémája, akkor ez egy jobb megoldás.

TIPPÜNK!
A bársonybab terhes és szoptató nőknek, nagyon alacsony vérnyomásúaknak és gyermekeknek semmiképpen sem ajánlott.

Babpor

Tapasztalatom szerint a mucuna pruriens por határozottan a legjobban működik, mivel csak Vegyünk 1-2 teáskanálnyit, és oldjuk fel vízben, ami lehet hideg is. Az elkészítés egyszerű, hatékony, és még csak fáradságos méricskélésre sincs szükség, mert még aHa egy grammot téved, nincs túladagolás veszélye.

Mucuna pruriens por
Véleményünk szerint a por a legjobb a lehetséges lehetőségek közül
.

Hogyan készítettem el a mucuna pruriens-t és milyen az íze?

A bársonybab elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Mivel a port használtam, csak két teáskanálnyit kellett feloldanom vízben és elkeverni. Az, hogy mennyi vizet kell használni, szorosan összefügg az ízzel, ami őszintén szólva szörnyű. Tényleg nem emlékszem, hogy valaha is hasonlóan rosszat kóstoltam volna.

Természetesen nincsenek észrevehető adalékanyagok vagy ilyesmi, az íze teljesen természetes, de ez ebben az esetben sajnos egy kicsit gondot jelent. A babnak valóban olyan íze van, mint a vízben feloldott lisztnek, ezért sokat kell túlesned magadon. Én személy szerint azt javaslom, hogy minél kevesebb vizet használjunk, és egy kortyban igyuk meg, mert így az íze szinte fel sem tűnik. Ami az időzítést illeti, nekem a lefekvés előtti 30 perc bevétele vált be a legjobban.

Mucuna pruriens íz A
bársonyos babot biztosan nem fogja élvezni, ezért azt javaslom, hogy minél kevesebb vizet használjon
.

Ár-ügyileg, mucuna pruriens működik ki elég jól

A legtöbbször az árak megismerése erősen szubjektív kérdés, és ezúttal sem lesz ez másképp. Ha 100 g babport vásárol (a lehető legkisebb kiszerelésben), az kevesebb mint 2330 Ft-ba kerül. És egy adaghoz körülbelül 7-10 g-ot használ, így szélsőséges esetben egy napi adag ára 230 Ft lesz, ami az én szempontomból még mindig elfogadható ár. Sajnos, ha összehasonlítja az árat például a melatoninnal, amelyet szintén áttekintettünk, sokkal drágább. De még ha felárat is kell fizetni, legalább a bársonybabot mindenképpen megéri kipróbálni.

Próbálja ki a bársonyos babot

Mucuna pruriens ár A
melatonin árban mindenképpen jobban jár, de a bársonybab hatás szempontjából lényegesen jobb
.

Végső értékelés

Aminőségi alvás minden ember számára elengedhetetlen, függetlenül attól, hogy mire összpontosít. Szeretne a csúcson teljesíteni az edzőteremben és jól néz ki? Ezt valószínűleg nem tudod megtenni alvás nélkül. Szeretne reggel leülni dolgozni, és néhány órán keresztül ugyanolyan hatékonyan dolgozni? Fáradtan nagyon nehezen fog menni. Ezért kell a legnagyobb hangsúlyt fektetnie az alvásra.

Ha nem tudja, hogy hol van még mit javítania, akkor olvassa el a témának szentelt külön cikkünket.A bársonybab nagyon jól bevált nekem, és mindig ajánlani fogom őket, még akkor is, ha egy kis felárat kell fizetni a használatukért.

Mucuna Pruriens bársonyos babok felülvizsgálata (videó):

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.