Reflex Micro Whey - Az egyik legjobb minőségű, de legdrágább izolátum (Review)

Akár hiszed, akár nem, már nagyon régóta vártam, hogy kipróbálhassam ezt a fehérjét. A rendelkezésre álló forrásokból tudom, hogy a fehérjetermékek között ez az abszolút csúcs, és az ára is ennek megfelelő. Ezért kíváncsi vagyok, hogy a termék valóban megéri-e az árát, vagy inkább felesleges befektetés.

Szóval hogyan állt fel a fehérje a részletes felülvizsgálatunkban? Megéri a termék a plusz pénzt? Hogyan szerepelt az ízpróbánkon? Újra megvenném ezt a fehérjét? Ezt és még sok mást is megtudhatsz a mai áttekintésből.

Reflex Micro Whey
Kategória: Fehérjék
Ízlés
9.2/10
Oldhatóság
9.8/10
Emészthetőség
9.9/10
Összetevők
9.5/10
Ár
6.1/10
Általános értékelés
8.9
10 pontból 10 pont

A Reflex Micro Whey legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

A Reflex Nutrition márka Angliából származik, és a legjobbak legjobbjai közé tartozik Európában. Ezért szinte biztos vagyok benne, hogy a felhasznált összetevők minősége a legjobb szinten van. A gyártó mindig arra törekszik, hogy a legjobb minőségű termékekkel rendelkezzen, amelyekhez extra hozzáadott értéket ad. A Reflex márka ma már a minőség szinonimája számomra, de térjünk rá magára a felülvizsgálatra.

-

A termék összetétele közel áll a tökéletességhez

A termék fő fehérjeforrásként natív tejsavó izolátumot tartalmaz. amelyet a legkíméletesebb CFM-módszerrel dolgoznak fel, amelynek köszönhetően megtartja minden bioaktív frakciója és a szervezet számára előnyös anyagai Nyersen natíva tejsavóizolátumot kisebb mértékben instantiált tejsavóizolátummal egészítik ki. Ez utóbbit szintén CFM-módszerrel dolgozzák fel, így mindkét fehérjeösszetevő a lehető legjobb minőségű.

A fehérje nem meghatározott aromát tartalmaz. Ezért nem tudjuk egyértelműen meghatározni, hogy az aroma mesterséges vagy természetes. A termékben használt színezékek azonban mind természetes eredetűek.

Továbbá a Reflex Micro Whey a szabadalmaztatott Digezyme márkanév alatt hozzáadott emésztőenzimeket tartalmaz. Ezek az emésztőenzimek bőséges mennyiségben vannak jelen, nevezetesen 166 mg 100 gramm termékenként. Biztosítják a teljes fehérje tökéletes emészthetőségét és biológiai hozzáférhetőségét, számomra mindenképpen nagyszerű választás.

Hogy a helyzetet tovább rontja, az emésztőenzimeket a Lactospore probiotikus kultúrával is kiegészítik. Itt azonban elég szkeptikus vagyok, mert a gyártó nem jelzi, hogy a probiotikumok milyen mennyiségben vannak jelen, és milyen mértékben aktívak.

A gyártó sajnos az aceszulfám K-t választotta elsődleges édesítőanyagként, amely ezután kisebb mértékben a kevésbé kifogásolható szukralózzal egészítik ki . Személy szerint én sem látok semmi rosszat az aceszulfámban, de itt meg kell említenem, hogy manapság hosszú vita folyik az aceszulfám mint olyan toxicitásáról és rákkeltő hatásáról. Azonban egyik tanulmány sem erősítette meg ezeket, ezért az aceszulfámot eddig biztonságos édesítőszerként jelölték meg, így én nem aggódnék túlságosan a fogyasztása miatt. A szukralóz egy általánosan használt biztonságos édesítőszer, és a lakosság többsége számára nem jelent problémát.

-

A fehérje tápértékei

Egy pillantásra láthatjuk, hogy minden egyes választott ízben 85% fehérje van, ami átlagon felüli, és a versenytársaknál nehezen megtalálható. Kisebb előnynek tartom azt is, hogy az ügyfélnek nem kell nehéz választania a következők között.ízt a fehérje mennyiségétől függően, hanem egyszerűen ahhoz nyúl, amelyikhez éppen kedve van.

A többi érték, ami minket érdekel, a szénhidrátok és a zsírok. Ami az utóbbit illeti, a termék 100 grammjában nem találsz 0,7 grammnál több zsírt. A szénhidrátok viszont magasabbak, 7 g és 5,6 g között mozognak 100 g termékenként, a választott íztől függően.

A gyártó még a termékben lévő fehérje konkrét aminosavspektrumát sem adja meg , ami az én szemszögemből nézve elég nagy kár, de a hátoldalonNincs kétségem afelől, hogy a fehérje minősége a legjobb szinten van.

100 g
1 adag*
Energiaérték
1586 kJ / 373 kcal
476 kJ / 112 kcal
Zsírok
0,6 g
Ebből telített zsírsavak
0,2 g
Szénhidrátok
7,0 g
2,1 g
Melyek közül a cukrok
1,8 g
0,5 g
Fehérje
85 g
26 g
0,40 g
0,12 g

-

Könnyű emészthetőség és oldhatóság, de magasabb habzóság

Követtem a gyártó utasításait az elkészítéshez, 30 gramm fehérjét 300 ml vízben kevertem össze. Először is meg kell említenem, hogy a termék oldhatósága egy kicsit hiányos. Egy shakerben legalább 15 másodpercig kell rázni a keveréket, hogy minden feloldódjon. Másrészt, ha turmixgépet használsz, a keverék azonnal feloldódik, de tényleg rendkívül habzik.Az alapos rázás után az így kapott ital nagyon híg, és természetes édes aromával rendelkezik. Rázást követően szintén keletkezik hab, de sokkal kisebb mértékben.

Amikor a fehérjét belekeverjük a zabkásába, az állagát alig zavarja. Mivel ez egy natív tejsavófehérje-izolátum, amely minimális zsírt és szénhidrátot tartalmaz, az emészthetőség és a biológiai A termék emészthetősége és biológiai hozzáférhetősége páratlan , amit a fent említett Digezyme emésztőenzimek is elősegítenek.

-
A fehérjeturmix turmixgépben történő elkészítésénél ügyeljünk a magas habzásra, javaslom például, hogy dobjunk bele banánt vagy más gyümölcsöt, hogy ezt megelőzzük.

A legsikeresebb íz? Egyértelműen banán.

Sok olvasó kétségtelenül kíváncsi arra, hogy milyen íze van a fehérjének. Az egyetlen íz, amit nem próbáltunk ki, az eper, azonban az összes többi nagyon jól sikerült. Az ízek részletesebb bontása az alábbiakban olvasható.

Az utolsó dolog, amit még el kell mondani, hogy véleményem szerint ez a fehérje nem vásárolt aaz ízéért, hanem a kivételes minőségéért, kivételes tulajdonságaiért és tisztaságáért. Ezért a tesztelés során nem támasztottam túlzó igényeket az ízzel szemben, mint általában más fehérjék esetében.

  • Csokoládé (9/10), a csokoládéval soha nem hibázol. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik irányba indulj el, a csokoládé mindig biztos tipp. És azt kell mondanom, hogy nem okozott csalódást. A fehérje kellemesen édes és teljesen természetesnek tűnik. Az étcsokoládé szerelmesei biztosan csalódni fognak, de a müzli szerelmesei örülni fognak. Ha intenzívebb ízt szeretne, adjon hozzá kevesebb vizet. Azt is ajánlom, hogy keverje össze a csokoládé és a vanília ízét, a fehérjeturmix teljesen új dimenziót kap.
  • Avanília (9/10) egy másik biztos tipp. Ismét azt kell mondanom, hogy az íz a fogyasztás során teljesen természetes és éppen elég édes volt. Az egész csomag felbontása után érezhető vanília illatú, ami vágyat ébreszt. Számomra ez egy fergeteges, autentikus vanília íz, amelyet a gyártó tökéletesen hangolt. Másrészt viszont ne várjon olyan ízt, ami miatt a fenekén ül. Figyelembe kell vennie, hogy ez egy tejsavó izolátum magasabb fehérjetartalommal, így az íze nem lesz olyan, mint amihez esetleg hozzászokott.
  • Abanán (9,5/10) a legtöbbetek számára nagyszerű választás lesz. A teljesen hamisítatlan és gazdag banáníz pontosan az, amit egy ilyen fehérjétől elvártam. A fehérje és a víz arányát azonban jól kellett eltalálnom, mert ha túlzásba viszed a vízzel, a végső shake nagyon vizes lesz, és a banán íze nem lesz érezhető. Egy ilyen fehérje nem sokat ér. Másrészt, ha csokoládéfehérjével keveredve zabpehelyben kap egy nagyszerű kombinációt, amit imádni fogsz. Összességében a banános ízre nincs panaszom, és mind a tízzel ajánlom.

-
Ne féljen keverni az ízeket. Nagyon jónak találtuk a banán/csokoládé vagy a csokoládé/vanília változatot.

Mikor a legjobb a Micro Whey bevétele?

Mivel a Reflex Micro Whey szinte azonnal felszívódó fehérjét tartalmaz, ezért a legalkalmasabb az edzés utáni azonnali használatra.

A nap bármely szakában használhatja zabkásákhoz, joghurtokhoz vagy más édes receptekhez. Ha azonban étkezés helyett használod, javaslom, hogy adj hozzá némi zsiradékot, például mogyoróvaj formájában, hogy hosszabb ideig jóllakott maradj.

Végül, de nem utolsósorban, ismét meg kell említenem, hogy nem ajánlott a fehérjét semmilyen módon megfőzni, mivel ez tönkreteszi az összes a fehérjében található egészségügyi előnyök, valamint a hozzáadott emésztőenzimek és probiotikumok.

A tippünk
A fehérje önmagában nem tölt fel. Ha közvetlenül edzés után veszi be, akkor egy órán belül gond nélkül fogyaszthat szilárd ételt. Uzsonnára azonban egy másik opciót javasolnék.

-

A fehérje szükségtelenül magas ára

A fehérjét csak egy nagy, 2270 grammos kiszerelésben lehet kapni, ami kedvezmény nélkül 31650 Ft-ba kerül. Ebben az esetben egy adag 420 Ft-ba kerül, ami a konkurenciához képest jóval magasabb ár, mint amihez hozzászoktunk.

Ha összehasonlítom az Amix Isoprime CFM-vel, itt egy adag 350 Ft-ba kerül. Ami szerintem már elfogadhatóbb ár. Az Amix esetében azonban nem talál natív tejsavó-összetevőt, hanem csak instant tejsavó-összetevőt. Az én szemszögemből ez nem nagy mínusz, de meg kellett említenem. A fehérjében emésztőenzimek is találhatók. A fehérjéről ezen a linken talál egy áttekintést.

Engedélyezek magamnak még egy összehasonlítást a BiotechUSA Iso Whey Zero natív tejsavó izolátummal. A felhasznált fehérje minősége pontosan ugyanaz, mint a Reflexé, az egyetlen különbség az emésztőenzimek hiánya és több ballasztanyag az összetételben. Itt egy adag ára 270 Ft, ami már drámai különbség. A fehérjéről részletesebb áttekintést itt olvashat.

A Reflex Micro Whey legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

-
Ugyanolyan minőségű izolált fehérjéket kaphatsz sokkal alacsonyabb áron, mint a Reflex-től. Válasszon gondosan, vagy forduljon hozzánk kérdéseivel.

Végső felülvizsgálat

Megéri tehát befektetni a Reflex Micro Whey-be? Sajnos azt kell mondanom, hogy inkább nem. Az én ízlésem szerint ilyen magas felárért a fehérje nem nyújt semmilyen extra előnyt a konkurens fehérjékhez képest. Sokkal jobb pénzért ugyanolyan minőségű fehérjét kaphat, ugyanolyan hatásokkal és használhatósággal.

De ne értsen félre, a Micro Whey egy abszolút nagyszerű fehérje, amellyel nagyon elégedett voltam. Örülök, hogy lehetőségem volt kipróbálni egy ilyen kiváló minőségű fehérjét, de ha újra választanom kellene, inkább egy olcsóbb változathoz nyúlnék.

A fehérje általános érzése nagyon pozitív, ha a fehérje nem kerülne ennyi pénzbe, akkor tízből tízre értékelném, de aAzok számára, akik nem bánják, hogy többet kell fizetniük, a Micro Whey lesz a legjobb választás.

Biotech USA Iso Whey Zero - A legjobb ízű izolátum a piacon?

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.