Protein&Co CFM Whey Protein 80 - A fehérjék koronázatlan királya? (Visszatekintés)

A Protein&Co márkájú fehérje egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez egy megfizethető tejsavó koncentrátum, hasonlóan ahhoz, amit a MyProtein vagy a GymBeam termékektől ismerünk. Sajnos nem találtunk olyan fehérjét, amelyet az alacsony ár ellenére ajánlanánk. Főleg a kétes összetétel miatt.

Milyen a Whey 80 tejsavófehérje a Protein&Co-tól? Fel tudja venni a versenyt más fűszerezett fehérjékkel? Megfelelt az elvárásainknak? És tényleg olyan jó volt, mint amilyennek mondják?

Protein&Co CFM Whey Protein 80
Kategória: Fehérjék
Ízlés
9.7/10
Oldhatóság
9.4/10
Emészthetőség
9.2/10
Összetevők
8.9/10
Ár
9.7/10
Általános értékelés
9.4
10 pontból 10 pont

A gyártó Protein&Co egy kis cseh vállalat, amely büszke termékeinek maximális minőségére. Csak a legtisztább összetevőket használja, színezékek és tartósítószerek nélkül. Elég sok olyan termékük van a kínálatukban, amelyeket érdemes megemlíteni, ma azonban megnézzük a CFM fehérjéjüket, amelyet alig vártam, hogy kipróbálhassam.

-

A fehérje összetétele egyedülálló

A fehérjeforrás itt hővel nem denaturált tejsavó, amelyet CFM-módszerrel dolgoztak fel, amely megőrzi a fehérje összes bioaktív frakcióját. A fehérjében nem használnak színezéket, ami nagy előny. Ugyanakkor találunk ízesítőanyagokat is, de sajnos nincs feltüntetve, hogy ezek mesterségesek vagy természetesek.A csokoládéíz esetében hagyományosan kakaót is használnak, ami hozzájárul a végtermék hitelességéhez.

Aglicint a fehérjében elsősorban a termék ízesítésére használják. Kérésünkre a gyártó tájékoztatást adott arról, hogy a felhasznált glicint fermentációval, azaz természetes úton nyerik. Ezért vegánok számára is alkalmas. Azt is meg kell említeni, hogy a hozzáadott aminosav, a glicin kissé megváltoztatja a teljes a végleges fehérje aminosavspektrumát, de a változások minimálisak.

Továbbá, itt napraforgó lecitint használtak az elterjedtebb szójalecitin helyett. Manapság hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a napraforgó lecitin jobbmint a szójalecitin , pontosan a szója és annak a szervezetben lévő ösztrogénre gyakorolt hatása körüli ellentmondások miatt.Ugyanakkor azonban meg kell jegyezni, hogy ilyen kis mennyiségben a szója nem jó választás számunkra.a szója semmilyen szempontból nem rossz, ezért nem számít, hogy a fehérje szójalecitint vagy napraforgólecitint tartalmaz-e.

A fehérjét szukralózzal édesítették, amely egy kalóriamentes édesítőszer, amely biztonságos az emberi szervezet számára, és nem okoz semmilyen károsodást a szervezetben.Nem okoz emésztési problémákat vagy túlzott vízvisszatartást, ahogyan azt gyakran mondják.

Az ár alacsonyan tartása érdekében nincsenek emésztőenzimek, amelyek segítenék a fehérje felszívódását. Ez az egyetlen különbség a drágább és prémiumabb fehérjékhez képest. Személy szerint azonban nem látom nagy előnynek a probiotikumok hozzáadását a fehérjéhez, így összetételileg szinte semmi kivetnivaló nincs benne.

-

Tápértékek

Afehérjetartalom 75-79% között mozog. Manapság ez egy viszonylag magas érték, aminek nagyon örülök. A fehérje azonban magasabb szénhidráttartalommal is rendelkezik 100 grammonként, amely eléri a 10%-ot. Ami a természetesen előforduló zsírokat illeti, ezek értéke eléri a 8%-ot is (a választott íztől függően).Ezek az értékek inkább az átlag felettiek, és a végtermék magasabb fűtőértékét is tükrözik (akár 422 kcal/100 g).

Kisebb mínusz, hogy a gyártó nem közli a termék aminosavspektrumát, de ez csak egy apró részlet, és nem fogja zavarni az átlagfogyasztót.

Szerkesztés 14.10.2020 - Az aminosav spektrum már megjelent a gyártó hivatalos honlapján.

-

-

A fehérje oldhatósága és emészthetősége hibátlan.

A gyártó ajánlásának megfelelően 30 g fehérjét kevertem 200 ml vízbe, és a kész ital állaga enyhén krémes volt.A fehérje csak minimálisan habzott, a hab másodperceken belül leesett.

A fehérje oldhatóságával sem vettem észre semmilyen problémát, a keverék pillanatok alatt feloldódott, a fehérje nem képzett csomókat és teljesen instant volt.

A tippünk
A fehérje hozzáadása a zabkásához nagyon vizes állagot eredményez, vagylegyen óvatosabb, ha szereti a sűrű kását, és adjon hozzá kevesebb vizet.

-

Melyik íz tetszett nekünk a legjobban?

Az íz volt az egyik elsődleges dolog, ami miatt ki akartam próbálni a fehérjét. A gyártó felejthetetlen ízélményt ígért nekünk, én pedig már régen nem ettem olyan fehérjét, amit egyenesen élveztem volna. Ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a kevésbé ismert márkát, és azt kell mondanom, hogy nagyon kellemesen meglepődtem. Ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb ízű fehérje, amit valaha kóstoltam. Íme az egyes ízek értékelése:

  • Cseresznye (9,5/10 ) Amikor először kóstoltam, nem nagyon tetszett, de idővel egyre jobban megszerettem. Mire teljesen ki tudtam élvezni az egész cseresznyés shake-et, kiürült, és gyakorlatilag függővé váltam ettől az íztől. Az ízét egy tejes meggyes turmixhoz hasonlítanám, amely egyáltalán nincs túlcukrozva, és az íze valóban természetes.
  • Apisztácia (9/10) volt a leggyengébb a márka összes íze közül, de még mindig a legjobb pisztáciás fehérjék közé sorolom, amelyeket valaha is ettem. Ismétlem, a fehérje nincs túlédesítve, és az íze nagyon természetes, az első ízben. finom pisztácia íze van, amelyet tejes mellékíz kísér.
  • A Choco-Banana (9,5/10 ) teljesen lenyűgözött. Az első kortyban a banán intenzív ízét érezzük, de rögtön utána egy kellemes csokoládés alaphang köszönti. Ráadásul a fehérje nem túlságosan túlcukrozott, épp ellenkezőleg. Számomra ez az egyik legtermészetesebb csokoládé-banános fehérje, amit valaha kóstoltam.
  • A csokoládés brownie (9,5/10 ) egy igazi bomba. Már az első kortyban érezni lehet az intenzív kakaós alaphangot, amelyet enyhe tejes jegyek kísérnek. Az ízek tökéletesek ebben a kombinációban, és a csokoládészimfóniák minden kedvelőjének ajánlom.
  • Amogyoró (10/10) nyűgözött le a legjobban a tesztelt fehérjék közül. A múltban rossz tapasztalataim voltak a mogyoró ízű fehérjékkel kapcsolatban.A mogyoróval rossz tapasztalatom volt, és itt sem vártam nagy csodát, de nagyot tévedtem. Az első kortynál azonnal éreztem egy finom diós jegyet.majd egy édes, tejes íz. A fehérje a lehető legtermészetesebb és tökéletesen kiegyensúlyozott ízű. Minden egyes további kóstolással egyszerűen egyre többet és többet akartam.
  • Avanília (9,5/10) egy régi, jól bevált fehérje íz, amely egyszerűen működik. Itt a vanília az utolsó részletig ki van dolgozva, és azt kell mondanom, hogy még soha nem kóstoltam ilyen vaníliát.
  • Azeper (9,5/10) egy másik nagyszerű íz a Protein&Co. A fehérje ismét nem túlédesített, az édes tejkrém által kísért epres alaphang itt nagyon intenzíven érezhető. Az élményt egy kevésbé édes epres turmixhoz hasonlítanám.
  • ABiscuit Cookies (9,5/10 ) egy kekszre emlékeztető íz, ami teljesen hihető. Meglepődtem, hogy ezt az ízt mennyire azonos módon lehet utánozni egy fehérjében. Lehet, hogy az én ízlésemnek már édesebb, de ha szereted az amerikai sütiket, valószínűleg nem találsz jobb helyettesítőt a piacon. Ezt az ízt ugyanolyan jól falatoztam, mint az összes előzőt. Dicsérem és ajánlom.

-

Mikor használtam a fehérjét?

A fehérje CFM-módszerrel feldolgozott, gyorsan és könnyen emészthető tejsavó-koncentrátumot tartalmaz, így leginkább edzés utáni használatra alkalmas. Én is használtam ilyenkor.

A fehérje a nap bármely szakában, étkezések között vagy snackként is fogyasztható. Én személy szerint használtam már zabkásába, joghurtba, túróba vagy akár palacsintába is.

A tippünk
Ha intenzívebb fehérjeízt szeretne, adjon hozzá több fehérjekeveréket, vagy használjon kevesebb vizet.

-

Valódi minőség a pénzért

A fehérje ára nagyon alacsony egy ilyen minőségi termékhez képest. A gyártó hivatalos honlapján a termék ára kétkilós kiszerelésben kevesebb mint 11670 Ft. Ebben az esetben egy adag ára 180 Ft lesz. Kevés gyártó tudja ilyen alacsonyra csökkenteni az árat.

Úgy gondolom, hogy mindenki megengedheti magának ezt a terméket, és őszintén szólva a fehérje minősége meghaladja a sokkal híresebb és népszerűbb márkákat.

Hol lehet megvásárolni ezt a fehérjét a legolcsóbban?

-

Végső felülvizsgálat

Megéri befektetni a Protein&Co fehérjébe? Nemcsak hogy kiállta a tesztelésünket, de még az elvárásainkat is felülmúlta.A Protein&Co CFM Whey 80 minőségi formulával, mesés ízekkel és nagyon kedvező árral rendelkezik , amely nem fogja megtörni a költségvetését.

Merem állítani, hogy ebben az árkategóriában aligha talál hasonló minőségű fehérjét. Ha tehát megfelelő edzés utáni fehérjét keres, amire nem szeretne nagy összeget költeni, akkor valószínűleg a megfelelő jelöltre bukkant.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.