Prom-IN CFM Stevia - Nagyszerű természetes fehérje? (Visszatekintés)

A Prom-IN jelenleg azon kevés cégek egyike, amelyek nem félnek rendszeresen valami teljesen új és szokatlan terméket piacra dobni. Ennek a szemléletnek köszönhetően az évek során számos egyedi, nagyon jó minőségű terméket sikerült létrehozniuk. Hihetetlenül és méltán vagyunk kíváncsiak minden egyes új termékükre. Ezzel a vadonatúj, steviával édesített fehérjével természetesen nem volt ez másképp.

A nagyon sikeres CFM Evolution fehérje után már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam ezt az új terméket. De hogyan teljesített? Mitől különleges az összetétele? És egyáltalán megéri befektetni?

Prom-IN CFM Stevia
Kategória: Fehérjék
Ízlés
8.4/10
Oldhatóság
9.2/10
Emészthetőség
9.5/10
Összetevők
8.8/10
Ár
7.1/10
Általános értékelés
8.6
10 pontból 10 pont

A Prom-IN CFM Stevia legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Mivel igazán nagy fehérjefogyasztónak tartom magam, az évek során rengeteg fehérjét volt alkalmam kipróbálni. Az olyan nagyon népszerű márkák fehérjéitől, mint a Scitec Nutrition vagy az Extrifit, egészen a valamivel olcsóbb márkák fehérjéiig, mint a Mutant vagy a MyProtein. Szóval határozottan sok összehasonlítási alapom van, és nyugodtan mondhatom, hogy ez az új fehérje a Prom-IN-től biztosan nem fog elveszni a mai hatalmas versenyben.

-

Összetétel és emészthetőség

Az itt használt fehérjeforrás a CFM-módszerrel feldolgozott tejsavófehérje-koncentrátum. Ennek a módszernek köszönhetően a nyers fehérje természetes és változatlan szerkezete megőrizhető.fehérje, amely nem veszít el egyetlen fontos alkomponenst sem. Ezért ezt a módszert jelenleg a tejsavófehérje feldolgozásának legkíméletesebb módszerének tartják.

Ahogy a fehérje neve is sugallja, steviával édesített, pontosabbanszteviol-glikozidok, amelyek a növény leveleiből nyert édesítőszerek. Mivel a steviát általában természetes, ráadásul biztonságosabb alternatívájának tartják a mesterségesHatározottan nagyra értékelem a használatát. A mesterséges édesítőszerek mellett ez a fehérje nem tartalmaz mesterséges színezéket.

Továbbá, ebben a termékben napraforgó lecitint használnak a gyakrabban használt szójalecitin helyett. A meglehetősen elhanyagolható mennyisége ellenére azonban mindenképpen üdvözlendő alternatívának tartom, tekintettel a szója ellentmondásos természetére.

A jobb emészthetőség érdekében ebben a termékben, akárcsak a Prom-IN CFM Evolutionben, megtalálható a papain, a bromelain és a laktáz proteolitikus enzimek. Ezenkívül probiotikus kultúrákat és inulin nevű rostot is használnak. Az emésztés és a lehető legjobb emészthetőség támogatása érdekében a gyártó egy teljes körű és személyesen is megerősíthetem, hogy egyáltalán nem volt gondom az emészthetőséggel.

-

Oldhatóság és tápértékek

A fehérje tökéletesen oldódott, mind vízben, mind tejben vagy túróban. Emellett soha nem voltak csomók vagy túlzott hab. Véleményem szerint nagyon kellemes krémes állaga is van, ami nagyon jól eltelít, legalábbis érzékelhetően.

Ez a fehérje 100 grammonként körülbelül 380 kcal-t tartalmaz, fehérjetartalma pedig körülbelül 71-74 g/100 gramm. Egy 40 g-os adag (két adagolókanál) tehát körülbelül 29 g fehérjét tartalmaz, ami nem túl magas fehérjetartalom.Másrészt viszont a legtöbbünk számára tökéletesen megfelelő. Természetesen a szénhidráttartalom itt is függ a választott íztől, de alapvetően körülbelül 4-10 g/100 g.

-

Az egyes ízek értékelései

Számomra teljesen világos, hogy a fehérjéket túlnyomó többségünk többnyire ízlés vagy ár alapján választja ki. Gyakran nem törődünk a tápértékkel vagy magának a fehérjének a részletes elemzésével. Nézzük tehát végre azt, ami valószínűleg a legjobban érdekli Önt. Először is az egyes ízek értékelése. Ez a fehérje jelenleg csak három ízben kapható. Szóval mik ezek?

  • ACinnamon Roll (8/10) volt az az íz, ami a legjobban érdekelt, és őszintén szólva először kissé csalódott voltam benne. A kellemes fahéjas íznek itt olyan furcsa utóíze van, hogy egy ideig tartott, amíg megszoktam. Idővel azonban amúgy is megszerettem ezt az ízt, és különösen tejben vagy túróban egészen csodálatos íze van.
  • Avaníliás tejeskávé (8,5/10 ) hatalmas meglepetés volt számomra, mivel nem igazán szeretem a kávéízű termékeket. Ebben az esetben azonban egyáltalán nem bántam az ízét, sőt, épp ellenkezőleg, nagyszerűnek találtam. A vanília szerelmeseinek talán egy kicsit csalódás lehet, mert nem igazán éreztem benne a vaníliás jegyeket. Ha azonban szereted a kávé ízeket, mindenképpen ajánlom, hogy próbáld ki ezt az ízt.
  • Azeper (6,5/10 ) meglehetősen vizes és ízetlen ízű. Éreztem néhány apró eperjegyet, de ez határozottan az egyik leggyengébb íz, amit valaha teszteltem. Ezt a változatot nem ajánlom túlságosan, mivel egy fahéjas tekercsre vagy vaníliás tejeskávéra lényegesen több szipogást kapsz.
A tippünk
Nagyon szerettem a fahéjas tekercs ízét , különösen zabpehelyben almával, vagy túróban egy kis holland kakaóval és étcsokoládéval.
Ami a vaníliás tejeskávét illeti, ajánlom, hogy próbálja ki ezt az ízt tejben, amelyben pontosan olyan íze volt, mint a jeges kávénak, amit bármelyik élelmiszerboltban kaphatsz.

-

Megfizethetőség

Mi a helyzet a megfizethetőséggel? Sajnos úgy látom, hogy ennek a fehérjének az ára jelentős hátrányt jelent. Egy kilós csomag 9980 Ft-ba kerül, ami azt jelenti, hogy egy adag kevesebb mint 400 Ft-ba kerül. Figyelembe véve a nagyon hasonló fehérjék minőségét, mint például a Prom-In CFM Evolution vagy a nemrégiben felülvizsgált Protein&Co CFM Whey Protein 80, az ára összehasonlíthatatlanul magasabb.

Végső soron inkább a fent említett termékek valamelyike felé hajlanék. Ha azonban mégis ezt a fehérjét választja, biztosan nem fog hibázni, és valamivel magasabb árért egy hozzá illő terméket kap.

A Prom-IN CFM Stevia legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

-

Végső ítélet

A Prom-IN CFM Stevia Protein-t határozottan nagyon jó minőségű terméknek tartom, amelynek egyetlen hibáját a viszonylag magas árában látom. Azonban azok számára, akik nem félnek egy kicsit többet fizetni a minőségi termékekért, ez a fehérje mindenképpen nagyszerű választás. A pénzéért egy teljesen egyedi fehérjét kap, természetes összetétellel, kellemes ízzel és tökéletes oldhatósággal.

Az ezzel a fehérjével szerzett tapasztalatok után már nagyon várom, hogy kipróbálhassam a Prom-IN márka más termékeit is, amelyekről most már tudom, hogy sok éven át teljesen rosszul hagytam figyelmen kívül. Nekem személy szerint ez a fehérje tökéletesen megfelelt, és csak ajánlani tudom.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.