Votamax Performance Protein - Egy forradalmi étrend-kiegészítő? (Visszatekintés)

Amikor lehetőséget kaptam a BrainMax Performance Protein tesztelésére, egy pillanatig sem haboztam. Már egy ideje szerettem volna kipróbálni, de a magas ára miatt sosem jutottam el odáig. De végre eljött az idő, és tényleg időt szántam a Performance Protein felülvizsgálatára.

A gyártó a hivatalos weboldalán azt állítja, hogy ez nem egy átlagos fehérje. Arról ír, hogy a fehérje segíthet javítani az emésztésünket, hogyan erősítheti a bélrendszerünket és a bélmikrobiomot, hogy miként képes észrevehetően növelni az immunitásunkat, vagy akár erősíteni az ínszalagjaink és inaink állapotát.

De vajon igazak-e ezek az állítások? Segíthet a termék mindezeken a problémákon, vagy ez csak egy marketingfogás? Versenyezhet a fehérje más márkákkal? Mindezt a mai áttekintésben eláruljuk.

Votamax Performance Protein
Kategória: Fehérjék
Ízlés
8.8/10
Oldhatóság
8.8/10
Emészthetőség
9.8/10
Összetevők
9.8/10
Ár
7.2/10
Általános értékelés
8.9
10 pontból 10 pont

A BrainMax egy cseh, fiatal, dinamikus márka, amely különböző egyedi termékeket hoz a piacra, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni. A múltban áttekintést készítettünk a BrainMax 3.0 Anabolikus tőr a BrainMax 2.1 Neurohacker. A weboldalunkon megnézheti, hogyan alakultak ezek a vélemények, de most térjünk rá egy nem hagyományos Performance fehérje tesztelésére.

Egy átgondolt formula, amelyet az átlagos edző is értékelni fog

A legfontosabb dolog minden terméknél természetesen az összetétele, és ez itt sincs másképp. Első pillantásra a fehérje összetétele nagyon különbözik a szokásos versenyfehérjékétől.

Találunk itt egy natív tejsavó koncentrátumot, amely itt 62%-ban van jelen. A gyártó nem jelzi, hogyan dolgozták fel a savót, ami téves benyomást kelt. A gyártó által közzétett fehérje aminosavspektrumából azonban arra következtethetünk, hogy a fehérje egy ismerta CFM módszerem, amely megőrzi az emberi egészség szempontjából fontos fehérjefrakciókat.

A második legnagyobb képviseletet a hidrolizált I. és III. típusú kollagén jelenti, amelyet a termékhez adnak hozzá.A termék a kötőszövetek, inak, ízületek, porcok, inak, bőr vagy haj erősítésére szolgál . A hidrolizált kollagén egy ellentmondásosabb összetevő, amely nem biztos, hogy mindenki számára vonzó. Ahhoz, hogy a kollagént az emberi test megfelelően fel tudja használni, a lehető legjobb minőségűnek kell lennie, ami nagyon magas árat jelent. A gyártó azt állítja, hogy itt a legmagasabb minőségű kollagént használták fel, ami a fehérje teljes árának is megfelel.

Ahétköznapi edzők számára a hidrolizált kollagén hozzáadása nagyon pozitív dolog, merta kollagénes fehérje később segíthet nekik az ízületi, porc- és egyéb ínfájdalmakon, amit biztosan sokan értékelni fognak. Másrészt, a haladóbb edzők számára szerintem ez egy eléggé feleslegesen hozzáadott extra összetevő, aminek egyáltalán nem kellene ott lennie. Én személy szerint inkább külön-külön pótolnám, így beállíthatom a bevitt mennyiséget.

BrainMax Performance Protein összetevők
A teljesítményfehérje számos egészségügyi előnnyel büszkélkedhet. De vajon igazak-e?

A fehérje továbbá hozzáadott kolosztrumot tartalmaz, amelyet 40%-os immunglobinszintre standardizáltak. A kolosztrum eredetileg az anyatejben található, és az immunitás fokozása és a bél mikroflóra erősítése érdekében adjuk hozzá a termékhez. Ez ismét felveti azt a kérdést, hogy a szervezetünk milyen mértékben tudja felhasználni a kolosztrumot, hogy annak minden előnyét érezzük. Az immunitás erősítése valóban igazolt előnye a kolosztrumnak, de ami a bélflóra erősítését illeti, itt is óvatosabb lennék. Ezt a tényt semmilyen módon nem erősítették meg, így inkább nem hagyatkoznék rá. Egyes tanulmányok azonban rámutatnak, hogy a kolosztrumnak jelentős hatása lehet a sovány izomtömeg növekedésére, ami egy nagy előny, amit a gyártó nem is említ.

A fehérjéhez hozzáadott utolsó nem szabványos összetevő a kókuszolaj, amely az MCT-zsírok forrása. Ezeket a zsírokat a szervezetünk nagyon könnyen és gyorsan emészti, így nem lassítják a tejsavófehérje gyors felszívódását. Egy másik fontos előnye, hogy a kókuszolaj bizonyítottan erősíti a bélflórát, ami segíti az emésztésünket és az immunitásunkat.

Végül a fehérjében megtaláljuk a természetes rostot, a guargumit, amely egy prebiotikum, amely ismét támogatja az emésztésünket azáltal, hogy táplálékot nyújt a bélbaktériumainknak (probiotikumok).

Valódi kakaót is tartalmaz (a csokoládé ízben), ami pusztán az íz fokozására szolgál.

A terméket szteviol-glikozidokkal édesítik. Ezt a módszert tartják a legegészségesebbnek az emberi szervezet számára, és nagy előnye, hogy teljesen természetesnek tartjuk. A Stevia még antioxidánsként is működik, és segíthet az emésztésben.

A tippünk
Ha csak tiszta tejsavófehérjét keres megfizethető áron, nézze meg régebbi összehasonlításainkat. A teljesítményfehérje viszont inkább prémium kategóriás.
BrainMax Performance Protein vs GymBeam Az
olcsó GymBeam fehérje és a drága Performance fehérje között valóban nagy a különbség
.

Tápértékek

Ha megnézzük a fehérje tápértékeit, láthatjuk, hogy ez egy klasszikus tejsavó koncentrátum, kiegészítve a következőkkel hidrolizált kollagénnel, így a teljes fehérjetartalom 75%, ami egy elég magas fehérjeérték, amivel nagyon elégedettek voltunk.

Napjainkban egyre gyakrabban találunk olyan fehérjéket, amelyek sok 70% körüli fehérjetartalom, sőt néha még kevesebb, ami határozottan helytelen, és nem is kellene, hogy így legyen. Ezekhez a termékekhez képest a Performance Protein nagyon jól megállja a helyét, és ezt nagy előnynek tekintjük.

A gyártó a fehérje aminosavspektrumát is teljes mértékben nyilvánosságra hozza, amit nagyra értékelünk. A hivatalos honlapon még a tejsavófehérje, a hidrolizált fehérje és a hidrolizált fehérje pontos arányát is elolvashatjuk.kollagén, kókuszolaj, vagy akár a termékben található nyomelemek pontos mennyisége.

Nem sok gyártó ad ilyen részletes tájékoztatást a termékeiről, ennek pontosan így kell kinéznie. Ajánljuk.

BrainMax Performance Protein tápértékek

A fehérje csak két ízben kapható

Ha szereted a nagyon édes, merész termékeket, akkor itt egy kicsit csalódni fogsz.A két tesztelt íz inkább kevésbé hangsúlyos és nem olyan édes, ami egyeseket zavarhat, de mi örömmel fogadjuk.

A fehérje tesztelésekor a gyártó utasításait követtem, 35g terméket kevertem el 200ml vízben. Tekintsük át egyenként a két ízvilágot:

  • A csokoládé (8/10) a csokoládé ízek kedvelőinek egyértelmű választása. A fehérje nincs túlcukrozva, épp ellenkezőleg. Kellemes kakaóillatot és ízt találtam, amely a müzlire emlékeztetett. A csokoládé íz volt a kedvencem, és biztosan nem fogsz vele rosszul járni.
  • Avanília (8/10 ) nem túl édes, de határozottan érezhető a vanília íze. Tetszett, hogy az íze tényleg a természetes vaníliára emlékeztetett, és nem éreztem semmi nyomát sem a kémiának. Az ízek itt gyönyörűen kiegyensúlyozottak voltak. Ha szereted a vaníliát, te is elégedett leszel.
BrainMax Performance Protein ízek A
Performance Protein mindkét íze teljesen természetes, így nem fogod könnyen túlevésbe esni
.

A fehérje gyenge oldhatósága és nagyfokú habzása

Először is, foglaljuk össze a fehérje emészthetőségét. Ez utóbbi egyszóval tökéletes. Nem vettem észre semmilyen emésztési problémát, puffadást vagy bármilyen gyomorfájást. Mivel nekem kicsit érzékenyebb az emésztésem, azt mondhatom, hogy itt tényleg minden a legjobb szinten van.

Az állaga nagyon vizes volt, amikor 35 g fehérjét 200 ml vízben elkevertem. A krémességnek nyoma sem volt, sőt, a fehérje nagyon habzott, és várnom kellett néhány percet, mire a hab lecsillapodott. Ugyanezek a problémák voltak a fehérje oldhatóságával, ahol sokkal hosszabb ideig kellett kevernem a fehérjét, mint a konkurens fehérjéknél szokásos.

Ha azonban a fehérjét például zabkásához, joghurthoz vagy túróhoz adod, nem kell ezekkel a problémákkal foglalkoznod. Az oldhatóság problémamentes lesz, és a fehérje semmilyen módon nem fog habzsolni.

A tippünk
Miután a fehérjét vízben elkevertem , az állaga nagyon vizes volt, ha krémesebb állagot szeretne, használjon kevesebb vizet vagy több port.
BrainMax Performance Protein habzó fehérje A
Performance Protein esetében nagyobb habzást tapasztaltunk, mint más fehérjéknél
.

Rendkívül magas ár, ami megálljt parancsolt nekünk.

A gyártó hivatalos honlapján a fehérje 16650 Ft-ba kerül 1 kg-os kiszerelésben . Véleményünk szerint ez valóban rendkívül magas ár . A gyártó azt állítja, hogy a legmagasabb minőségű összetevőket használta fel, amit mi magunk is megerősítettünk a fehérje használata közben. A mi szempontunkból azonban ez valóban egy prémium termék, amely csak kevés vásárlót fog találni.

Egy adag ára 500 Ft körül van, ami sokkal drágább, mint a legjobb minőségű nyersanyag.tejsavó izolátum vagy hidrolizátum, amelyet a piacon kapható legjobb minőségű tejsavófehérjének tartanak.

A Votamax Performance Protein legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Mikor használtam a terméket?

A Performance Protein könnyen és gyorsan felszívódó tejsavófehérjét tartalmaz, így leginkább edzés vagy más fizikai tevékenység utáni használatra alkalmas.

A nap bármely szakában is használhatja a fehérje pótlására. A fehérjét számos receptben felhasználhatod, azonban itt óvatos lennék, hogy hőkezeld a fehérjét, ami megzavarhatja a natív fehérje szerkezetét, és megsemmisítheti a termék által kínált összes említett előnyt.

Alternatív termékek?

Jó esély van arra, hogy a Performance Protein elriasztja Önt az árával, amiért természetesen nem hibáztatjuk. Ezért adok néhány tippet a hasonló fehérjékről, amelyek szintén segítik az emésztést, a bélflórát, a regenerálódást és a tiszta izomnövekedést.

Az első jó minőségű alternatíva a következő Pure Elite CFM a Cseh Vírusból, amely hasonló formulával rendelkezik, kókuszolaj vagy hidrolizált kollagén jelenléte nélkül, ami egyesek számára előnyös lehet. A fehérje 77%-os fehérjetartalommal rendelkezik, ez még magasabb, mint a Performance Protein. A termék minősége itt is kiemelkedően fontos, és ezt a fehérjét csak személyes tapasztalatból tudjuk ajánlani.

Czech Virus Pure Elite CFM - A legjobb összetételű fehérje a piacon?

A második alternatívát egy fehérjében látnám CFM probiotikumok a bevált Prom-IN márkától, amely szintén nagyon hasonló összetételű. Nem tartalmaz kókuszolajat vagy hidrolizált kollagént, de a probiotikumok és prebiotikumok hozzáadásának köszönhetően segíti az emésztést és a bélflórát. Ennek a fehérjének a minősége az abszolút csúcsok közé tartozik, és mi mindenképpen ajánljuk Önnek.

Prom-IN CFM probiotikumok. (Visszatekintés)

BrainMax Performance Protein alternatív termékek
A magas árért megfelelő összetételt kap a Performance Protein
.

Végső felülvizsgálat

Érdemes befektetni a BrainMax Performance Proteinbe? Őszintén szólva, azt hiszem, a legtöbb edző számára inkább nem. Egyáltalán nem azt mondom, hogy a fehérje rossz vagy rossz minőségű. Éppen ellenkezőleg, a minőség elsőrangú, és összességében ez egy nagyszerű termék, de az ár nagyon extrém . és úgy gondolom, hogy a legtöbb szabadidős sportoló számára ez a fehérje nem.Ha azonban van szabad pénze, szeret befektetni a testébe, és a lehető legjobb minőséget szeretné, akkor a Performance Protein kiváló választás.

Azonban még mindig lehetséges, hogy feleannyiért fektessen be egy minőségi fehérjébe, és a megtakarított pénzt minőségi multivitamin, omega-3 és más alapvető táplálékkiegészítők beszerzésére fordítsa. Ha azonban úgy dönt, hogy kipróbálja a Performance Protein-t, nem fog csalódni. Az egyetlen dolog, ami elrontja a fehérje általános benyomását, az a magas ár, de egyébként egy nagyon jó minőségű fehérjéről van szó, amely minden igényt kielégít.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.