Opti Omega-3: A legjobb omega-3 a piacon? [felülvizsgálat]

Bár az omega 3 zsírsavak első pillantásra nem tűnnek olyan érdekesnek, mint a tejsavófehérje, a kreatin vagy az edzés előtti kickerek. Pedig az egyik legfontosabb táplálékkiegészítő, hiszen a tipikus közép-európai étrend biztosan nem tartalmaz belőlük eleget. Ezért a mai áttekintésben megnézzük az egyik legjobban értékelt kiegészítőt ebben a kategóriában. Az Opti Omega-3 rendkívül magas minőségű összetétellel és magas hatóanyagtartalommal rendelkezik. Hogyan teljesített ez a termék a tesztünkben? És érdemes-e kipróbálni?

Health Institute Opti Omega 3
Kategória: Egyéb
Ízlés
8.0/10
Minőség
10.0/10
Csomag mérete
9.0/10
Összetevők
10.0/10
Ár
9.0/10
Általános értékelés
9.2
10 pontból 10 pont

 

A Opti Omega 3 legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Az Opti Omega-3 az Egészségügyi Intézet márkája. A céget 2008-ban alapították, és alig egy évvel később kezdte meg saját étrend-kiegészítőinek gyártását. A vállalat küldetése, hogy gondoskodjon azokról az emberekről, akik a rossz életmóddal összefüggő betegségekben szenvednek.

Abszolút tiszta összetevők

A minőségi omega-3 zsírsavak legfontosabb szempontja a tiszta összetétel. Az Opti Omega-3 alapja az izlandi kis halakból nyert halolaj. A termék ezért nagy mennyiségben tartalmaz EPA-t és DHA-t, amelyek természetes módon fordulnak elő ebben az olajban. A halolaj emellett háromszorosan szűrt, így megőrzi a lehető legjobb minőséget. A készítmény narancsaromát is tartalmaz az íz fokozása érdekében. Érdemes azonban azt is megjegyezni, hogy az Opti Omega-3-nak még narancsaroma nélkül sincs halszaga, ami szintén a különleges kíméletes szűrés következménye.

Az Opti Omega-3 hatalmas előnye a magas hatóanyagtartalom. A konkurens termékek túlnyomó többségével ellentétben ugyanis folyékony termékről van szó. Ezért minden egyes adag sokkal koncentráltabb, mint a kapszulaformájú termékek esetében. Ezért egy adag akár 950 mg EPA-t és 600 mg DHA-t is tartalmaz. Ez többszöröse a konkurens termékekben lévő mennyiségnek.

Opti Omega vélemények
Összetételét tekintve az Opti Omega 3 valóban nagyszerű.

 

A tárolás egy kicsit nem praktikus

A táplálékkiegészítő folyékony formája azonban a magasabb hatóanyagtartalom előnye mellett egy komoly hátrányt is hordoz magában. Ez pedig a meglehetősen praktikátlan felhasználás. Az Opti Omega-3-at hűtőben kell tárolni, ami önmagában eléggé korlátozó. Ezen kívül szükség van egy kanálra és vízre az iváshoz. A hagyományos kapszulákhoz képest az Opti Omega-3 szedése ezért meglehetősen bonyolult.

Egy adag körülbelül 5 ml, ami a gyakorlatban egy fél evőkanálnak felel meg. Ezzel az adagolással egy csomag körülbelül 40 napig tart. Amennyiben más adagolás mellett dönt, tartsa szem előtt, hogy az üveg tartalmát a felbontástól számított 3 hónapon belül fel kell használni. Ez egy újabb hátrány a klasszikus, kapszulaformájú étrend-kiegészítőkhöz képest. De kérdéses, hogy ez hány ember számára jelent majd valódi problémát.

Ne hagyja figyelmen kívül
Milyen egészségügyi előnyei vannak az omega 3 zsírsavaknak? Ezt és még sok mindent megtudhatsz az Omega 3 mikroszkóp alatt című cikkünkből.

Az íze nem biztos, hogy mindenkinek ízlik

Míg más kapszulás termékeknél előfordulhat, hogy egyáltalán nem zavar az íz, az Opti Omega-3 esetében érdemes megállni egy kicsit. A gyártó állítása szerint az olajnak egyáltalán nincs halszaga, és ezen a téren meg kell adnom neki a bizalmat. Lenyelés után azonban határozottan érezhető némi utóíz. Ez nem rossz dolog, de érdemes figyelembe venni, ha rendszeresen és hosszú távon szeretnénk omega-3 zsírsavakat szedni.

Opti Omega 3 vélemények és tapasztalatok
A kellemetlen halíz vagy -szag miatt hiába aggódna.

Kiváló ár-érték arány

Egy nagyon fontos szempont, amit mindig figyelembe kell venni egy étrend-kiegészítő kiválasztásakor, természetesen az ára. Magas minősége ellenére az Opti Omega-3 messze nem a legdrágább termékek közé tartozik a piacon, bár szerintem ez teljesen érthető lenne. Éppen ellenkezőleg. Napi adagra vetítve olcsóbban jön ki, mint sok konkurens termék, amelyek összetétele jelentősen gyengébb. Az így kapott ár/minőség arány tehát abszolút tökéletes.

Ne hagyja figyelmen kívül
Melyek a legjobb omega-3 zsírsavforrások? Összeállítottunk egy listát a 9 legjobb természetes omega 3 forrásról.

Végső értékelés

Az Opti Omega-3 egy olyan termék, amelyet határozottan ajánlhatok mindenkinek, aki minőségi omega 3 zsírsavakat keres. Kiváló formulával rendelkezik, és ráadásul napi adagonként olcsóbban jön ki, mint sok konkurens termék. Az íze talán nem mindenkinek tetszik, de nagyon könnyen megszokható. Emiatt az Opti Omega-3 kiváló minősítést érdemel tőlünk.

Ha nem nyűgözte le ez a termék, ne hagyja figyelmen kívül a legjobb omega-3 zsírsavak összehasonlítását, ahol rengeteg más minőségi terméket talál.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.