NaturalProtein - Keverje össze a saját minőségi fehérjét (felülvizsgálat)

A NaturalProtein abszolút újdonság a piacon, amely egyedülálló lehetőséget kínál a vásárlóknak , hogy saját ízlésüknek megfelelően keverjék össze saját fehérjekompozíciójukat. A gyártó nagy hangsúlyt fektet a legmagasabb minőségű összetevők és a legkíméletesebb feldolgozási módszerek használatára.

Ennek az egyedülálló megközelítésnek köszönhetően a márka nagy kíváncsiságot keltett bennünk. De hogyan teljesített a felülvizsgálatunkban? Megéri a lehetőséget, hogy saját receptúrát keverjen? És egyáltalán érdemes-e befektetni ezekbe a fehérjékbe?

NaturalProtein Protein
Kategória: Fehérjék
Ízlés
6.5/10
Oldhatóság
7.5/10
Emészthetőség
9.2/10
Összetevők
9.7/10
Ár
8.0/10
Általános értékelés
8.2
10 pontból 10 pont

Vásároljon a legjobb áron

Az ötlet, hogy pontosan az ízlésemnek megfelelő fehérjét keverhetek, határozottan vonzónak tűnt, és már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam a fehérjét. Utólag be kell vallanom, hogy valójában élveztem az egész hozzávalók kombinálását.

-

Összetevők és emészthetőség

Mivel az egyes fehérjék összetétele a keverés módjától függően változhat, az összetevők értékelése kissé bonyolulttá válik. Ezért megpróbálom néhány általános szempont szerint értékelni, és leírni az egyes ételek lehetséges előnyeit, amelyeket a gyártó kínál nekünk keverésre.

Fehérjeforrásként többféle lehetőség közül választhatunk. Ezek közül az első kettőt a CFM-módszerrel dolgozzák fel, amely a legkíméletesebb feldolgozási módszer.ami lehetővé teszi magának a tejsavófehérjének természetes és változatlan szerkezetének megőrzését. Ekkor a választás a 78%-os fehérjetartalmú tejsavófehérje-koncentrátum vagy a 87%-os fehérjetartalmú tejsavófehérje-izolátum között van. A különbség e két változat között elsősorban a többszörös mikroszűrés, ami az izolátum magasabb fehérjetartalmát eredményezi.

Ezen kívül a gyártó vegánoknak is kínál fehérjéket, amelyek tisztán kiváló minőségű növényi forrásokból készülnek. Pontosabban, ez a fehér rizsből izolált szerves rizsfehérje kombinációja.80%-os fehérjetartalommal és ugyanilyen fehérjetartalmú érett borsómagból származó bio borsófehérje . E két növényi fehérjeforrás kombinációjával kell elérni, hogyelegendő aminosav, ami a növényi fehérjék esetében gyakran problémát jelenthet.

Ami az édesítőszereket illeti, összesen három természetes édesítőszer közül választhatunk. Az első lehetőség talán a legismertebb és legszélesebb körben használt természetes édesítőszer , a StéVie, pontosabban szteviol-glikozidok, amelyek e növény leveleiből kivont édesítőszerek. A második lehetőség a nyírfacukor, amely édességében megegyezik a hagyományos cukorral, amelyhez képestde alacsonyabb a fűtőértéke és a glikémiás indexe. A harmadik lehetőség a kókuszcukor, amely a kókuszpálma virágainak nektárjából készül. Mindezek a lehetőségek tehát nagyon üdvözlendő alternatívái a mesterséges édesítőszereknek. Ezen túlmenően ezek a fehérjék nem tartalmaznak mesterséges színezéket vagy aromát. Így minden íz a lehető legjobb minőségből készül.a mogyorótól, kakaótól és kávétól a fagyasztott gyümölcsökig, kókuszdióig és vaníliáig.

Emésztésünk támogatására a gyártó kétféle rost közül választhatunk. Az első az inulin, egy rost, amelyet a cikóriagyökér kivonásával állítanak elő. A második a psyllium, amely egy rost, amelyet általában az indiai útifű nevű növényből vonnak ki.

Önmagában egy fejezetet képeznek az úgynevezett "szuperélelmiszerek" . Itt a gyártó olyan élelmiszerekre utal, amelyek számos vitamin, ásványi anyag vagy enzim magas tartalma miatt nagyon jótékony hatással vannak az egészségünkre. Összesen hat különböző étel közül választhatunk, amelyeket szabadon kombinálhatunk a fehérjéhez. Nevezetesen a chia mag, a Maca, a bazsalikommag, a kendermag, a zabpehely vagy a Colostrum. Határozottan úgy látom, hogy a fehérjém kiegészítése ezekkel az anyagokkal hatalmas lehetőség. ami még egyedibbé teszi a márka étrend-kiegészítőit. Összetételét tekintve gyakorlatilag nincs okunk panaszra.

Azok számára, akik nem akarnak időt pazarolni a saját fehérje keverésére, a gyártó lehetőséget ad a következőkrea lehetőség, hogy az előre összekevert keverékek közül válasszunk, attól függően, hogy milyen célra vásárolunk egy adott fehérjét. Ezután választhatunk előre összekevert keverékek közül, amelyek összetételét például diétára, sportra vagy immunitásra szabták.

Mi a legjobb kombináció?
A fehérje keverésekor mindenképpen vegye figyelembe a preferenciáit és kedvenc ízvilágát. Azonban, ha ajánlhatjuk, kiváló kombinációk:
  • Tejsavófehérje (80% és 90%), bio holland kakaó aroma, cikóriagyökér rost, stevia édesítőszer, chia mag, maca, bazsalikommag, kendermag.
  • Tejsavófehérje (80% és 90%), dél-amerikai kávé aroma, cikóriagyökér rost, sztívia édesítőszer, BIO holland kakaó.

-

Oldhatóság és tápértékek

Hogyan állnak ezek a fehérjék az oldhatóság szempontjából? Nos, hogy őszinte legyek, sok gondom volt a legtöbb íz oldhatóságával. Alapvetően az összes íz sok csomót vagy kis darabot hagyott maga után.ami a legtöbb esetben eléggé kellemetlenné tette a fehérje fogyasztását.

Ami a tápértékeket illeti, azok meghatározása ismét nagyon egyéni, az adott fehérje kiválasztott összetevőitől függően . Ha a gyártó által kínált kiegyensúlyozott keverékről beszélünk, ez a fehérje 100 grammonként körülbelül 360 kcal-t tartalmaz. A fehérjetartalom ebben az esetben körülbelül 67 g/100 g. Egyetlen 35 g-os adag tehát nagyjából 23 g fehérjét tartalmaz, ami nem éppen úttörő. Azonban rá kell mutatnom, hogy ez egy előre összekevert, kiegyensúlyozott keverék. Az Ön által kevert fehérje ezért a végeredményben kissé eltérő értékeket mutathat.

rosszabb oldhatóság és tápérték?
Fontos figyelembe venni, hogy a fehérje mellett más szuperélelmiszereket is kapsz (ha hozzáadod a tápszeredhez).amelyek nem adnak hozzá fehérjét, de gyorsan növelik a fehérje tápértékét.
És mivel a fehérje oldhatósága nem a legjobb, inkább a zabpehelyhez adok fehérjét. zabkása és más receptek, ahol a holland kakaó és más összetevők szépen kiemelkedtek.

-

Egyedi ízminősítések

Vegyük az egyes ízminősítéseket egy szemernyi sóval, mert a legtöbb valószínűleg a fehérje végső íze teljesen más lehet, mivel a hozzávalókat maga fogja összekeverni. Ennek ellenére szeretnénk áttekinteni a NaturalProtein által kínált ízeket:

  • Amálna 8/10 nagyon kellemes meglepetés volt, mivel nagyon hasonlított a valódi málna ízére, vízben vagy tejben elkeverve. Ez az íz azon kevesek egyike, amelyek kipróbálását ajánlom.
  • A kakaó 6,5/10 elég ízetlen, ha összehasonlítjuk más márkák csokoládé ízével. Mégis, ez az egyik jobb íz, és keserűsége valóban az igazi kakaóra emlékeztet. Az édes ízek kedvelőinek azonban nem igazán ajánlom.
  • Vanília 5/10 A Vanilla 5/10-nek egy bizonyítottan klasszikusnak kellett volna lennie, mint más márkáknak. Sajnos, ez egy hatalmas csalódás volt számomra, mert volt egy csomó túl sok oldhatatlan darabka, ami szó szerint kellemetlenné tette ennek az íznek a fogyasztását. Ráadásul még maga a vanília sem volt különösebben jellegzetes.
  • Eper 7/10 nagyon hasonlít a málnára, azaz hasonlít az igazi eper ízére, ami miatt egyáltalán nem rossz ízű. Én személy szerint azonban nem szeretem annyira az epret, így a málna íz nekem jobban tetszett.
  • ABanana 5.5/10 egy újabb kellemetlen meglepetés volt számomra. A vaníliához hasonlóan túl sok oldhatatlan darabot tartalmazott. Maga a banán íze sajnos nagyon ízetlen és ízetlen volt.
  • Meglepő módon a8/10-es mangónak egyáltalán nem volt rossz íze. A csomók minimálisra csökkentek, és az íze általában kellemes és édes volt. Tehát az ezzel az ízzel kapcsolatos félelmeim teljesen feleslegesek voltak, és a málnával együtt egyértelműen ez a legjobb íz.
  • Akókusz 6/10, bár az illata elég kellemes volt, az íze végül nagyon ízetlen és ízetlen volt. Ráadásul megint borzasztó sok oldhatatlan darabot tartalmazott, ami nagyon megnehezítette az ivást.
  • Mogyoró 6/10 Sajnos amogyoró ismét sok oldhatatlan darabot hagyott maga után. Végül azonban ez volt az egyik jobb íz, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy mogyorórajongó.

Tehát az ízek nem nagyszerűek az ízek szempontjából. Ennek oka, hogy a gyártó nem használ ellentmondásos édesítőszereket vagy mesterséges aromákat. Tehát csak Önön múlik, hogy egy minőségi tápszert vagy egy jó ízű fehérjét részesíti-e előnyben.

A tippünk
Ezek közül az ízek közül sokszorosan jobb ízű volt, amikor gyümölcsökkel és mézzel együtt adtam őket zabpehelyhez, túróhoz vagy joghurthoz.

-

Megfizethetőség

És végül, mi a helyzet ezeknek az egyedülálló fehérjéknek a megfizethetőségével? Az előző kritériumok többségéhez hasonlóan az egyes fehérjék ára összességében kissé eltér.attól függően, hogy kevered-e és hogyan kevered a fehérjét, vagy milyen keveréket választasz.

Egy 700 grammos csomag ára tehát 499 és 11970 Ft között mozoghat. Ez azt jelenti, hogy egy adag 25 és 600 Ft közötti összegbe kerül, ami egy kicsit több, mint amit sokan gondolnánk. Másrészt, a saját fehérjéjét maga keverheti össze, és a lehető legjobb összetevők közül választhat.

Hol lehet megvásárolni ezt a fehérjét a legolcsóbban?

-

Végső ítélet

A végső értékelés tehát kissé problémás ezekkel a fehérjékkel. Egyrészt nagyszerű és kiváló minőségű összetevőket tartalmazó kiegészítők, amelyeket Ön is testre szabhat. Másrészt azonban ezeknek a fehérjéknek az ára meglehetősen magas. Sőt, ha összehasonlítom őket a nemrégiben felülvizsgált, kiváló minőségű fehérjékkel, mint a Protein&Co CFM Whey Protein 80 vagy a Prom-In CFM Stevia Protein, nem tudok megszabadulni attól a benyomástól, hogy többet fizetsz a saját fehérje keverésének lehetőségéért, mint a minőségért. Ezzel persze nincs semmi baj, ez egy nagyon egyedi lehetőség, amit mindenképpen ajánlok, hogy egyszer kipróbáld.

Azonban a fitneszedzők számára, úgy találom, hogy az egyik fent említettAhol hasonló minőséget kaphatsz alacsonyabb áron, ráadásul sokkal jobb ízzel. Azonban ki akarja megpróbálni a saját fehérje keverését, vagy megtalálni a viszonylag magas árat és meglehetősen problémás ízt. nem félnek befektetni a NaturalProtein fehérjékbe. A pénzéért egy kiváló minőségű fehérjét kap az úgynevezett "szuperélelmiszerek" hozzáadott értékével, ami mindenképpen megér egy próbát.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.