Kék tea - Az Ayurveda leggyakrabban használt növénye segít az általános vitalitásban (Visszatekintés)

Ha a különböző teafajtákra gondol, melyik jut eszébe először? A legtöbben a zöld vagy fekete teára gondolnak, de csak a hozzáértőbbek gondolnak a félzöld, fehér vagy vörös teára.

De mi a helyzet a kék teával? Még sosem hallottál róla? Ez nagy hiba, mert az ayurvédikus gyógyászatban ez az egyik leggyakrabban használt gyógynövény. Független felülvizsgálatunkban ma megvizsgáljuk a termék előnyeit és ízét.

Modrý čaj
Kategória: Italok
Ízlés
8.5/10
Ár
6.0/10
Hatás
8.9/10
Minőség
9.9/10
Általános értékelés
8.3
10 pontból 10 pont

Hol lehet megvásárolni?

Kezdetben hozzá kell tenni, hogy a tea legtöbb pozitívumát csak akkor lehet majd látni, ha hosszabb idő elteltével, és ezért vettük a fáradtságot, hogy a teát elég hosszú ideig teszteljük.

Mi az a kék tea egyébként?

Akék tea alapvetően nem tea, hanem egy közönséges gyógynövény, amelyet teaként készíthet. A Clitoria ternata egy trópusi növény, amely akár 6 méter magasra is megnőhet. Nemcsak a gyümölcséért termesztik, hanem azért is, mert képes nitrogénnel gazdagítani a talajt, és ezáltal javítani annak általános minőségét.

Igazán sokoldalú növény, hiszen nemcsak a virágai, hanem a hüvelyei vagy akár a gyökerei is felhasználhatók. A virágok azonban kétségtelenül a legszélesebb körben felhasználhatók. Számtalan egészségügyi előnye mellett gyakran használják festékként is, pl.Burmában tésztába mártják és megsütik, Thaiföldön pedig még szirupot is készítenek belőle.

De atipikus színe mellett rendkívül sok pozitív hatása is van az emberi egészségre. Bár ezekről részletesebben is beszélni fogunk, amikor rátérünk a hatásra, érdemes előrebocsátani és kiemelni például az emésztésre, a hangulatra, a bőrre és a hajra gyakorolt pozitív hatását. Ezenkívül enyhítheti az ízületi gyulladásos fájdalmakat, csökkentheti az asztma tüneteit, és az idegrendszerre is hatással van.

Kék tea tulajdonságai
A kék tea az egyik legkülönlegesebb tea, amit a piacon találhat. De a színe mellett szokatlan hatásai is vannak, amelyekre évszázadok óta használják
.

Egyszerű előkészítés, amit bárki megtehet

Elgondolkodhat azon, hogy a kék tea valóban kék-e, és nem csak egy kereskedelmi név. Természetesen az, de a konkrét árnyalatot nagyon nehéz leírni, mert a tea elkészítéséhez használt víz pH-értékétől függ.

Már néhány csepp citrom hozzáadása is hirtelen kékből intenzív lilává változtatja a teát. Maga a tea elkészítése nagyon egyszerű. Használjon 5 kék tealevelet, és öntsön rá 250 ml forró vizet (a vízforralót állítsa 100 °C-ra). Miután leöntötte, hagyja a kék teát 5-7 percig ázni, majd szűrje le.

Ennek a teának azonban, ellentétben az olyan zöld teákkal, mint a Gyokuro (amelyet nemrég teszteltünk), semmiképpen nem ajánlom a második felöntést.

Kék tea hatás A
tea elkészítése nagyon egyszerű
.

Abszolút leírhatatlan íz

Ami a kék tea ízét illeti, teljesen leírhatatlan, és különbözik bármi mástól, amit eddig kóstoltam. A tea egyáltalán nem keserű, de az illata elég furcsa. Az ízéből nyilvánvaló, hogy gyógynövény, mert egyetlen teának sincs ugyanolyan íze. (bár a külföldi weboldalak gyakran próbálják a zöld teához hasonlítani).

Eléggé földes, és az illata és az íze kissé a tengeri moszatra emlékeztet, ami Párszor megkóstoltam, de ízre biztosan nem olyan, ami különösebben érdekelne. Ha citromot adsz hozzá, nemcsak a szín változik, hanem az íz és az illat is jelentősen különbözik, a tea az én szemszögemből nézve határozottan sokkal jobb.

És milyen hatásra számíthatsz?

Ahogy a bevezetőben egyszer már említettem, nagyon sokáig teszteltem a teát. Az ok egyszerű, külföldi weboldalak a hatások olyan széles skáláját sorolja fel, hogy egyszerűen nehéz elhinni. Természetesen a legtöbb hatást nem tudod magad ellenőrizni, ezért csak azt szeretném kiemelni, amit valóban észreveszel, ha rendszeresen fogyasztasz kék teát.

Számomra az abszolút kulcsfontosságú és nagyon pozitív hatás az alvásom általános minőségének javulása volt. A klitorisz megnyugtatja a testet, eltávolítja a feszültséget, sőt nyugtató hatású is lehet.Tehát ha napközben fáradtabb vagy, mint amennyire az egészséges, én mindenképpen adnék egy esélyt a kék teának. Az indiai gyógyászat ezt a növényt különösen székrekedés esetén ajánlja, mivel jótékony hatással van az emésztőrendszerre.

Ezt saját tapasztalatomból is meg tudom erősíteni, mert mivel elég sok húst eszem, időnként kissé savasnak éreztem magam, és a kék tea ebben is segített. Azonban más hatásokból, amelyeket személyesen nem tapasztaltam, határozottan megemlíthetem a gyulladáscsökkentő hatásokat.Megemlíthetem a gyulladáscsökkentő hatását, a máj egészségére gyakorolt jótékony hatását, sőt az ízületi fájdalmak csökkentését is az ízületi gyulladásban. Ezenkívül a tea segít a légzőszervi problémákon, táplálja a hajat és a bőrt, és elősegíti a termékenységet mind a férfiak, mind a nők esetében.

Kék tea készítése A
kék tea hatásai sokrétűek, és mindenki találhat okot a használatára
.

Sajnos, egy kicsit többet kell fizetnie, mint amennyit az embernek fizetnie kell.

Ha a kék teának van valamilyen hátránya, az a rendkívül magas ára. 100 g kék teáért szinte hihetetlen 8980 Ft-t kell fizetni. Ehhez képest ez még mindig sokkal több, mint amit ugyanennyi Gyokuráért fizetünk, ami az egyik legjobb zöld tea. Tehát a kék tea inkább egy különlegesség, mint egy hagyományos ital, amely jó kóstolásra.

Hol lehet a legolcsóbban kék teát vásárolni?

Végső értékelés

A kék tea határozottan olyasmi, amit szívesen kipróbáltam, és határozottan ajánlom neked is. Mivel azonban ízre nem egy csoda, és az ára is nagyon magas, tényleg csak kipróbálni érdemes, nem pedig rendszeresen fogyasztani.

Tehát ha a ManuTea-n (vagy bárhol máshol) vásárolsz, adj hozzá 50 g kék teát a kosaradhoz. De külön vásárolni érte nem éri meg véleményem szerint.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.