Mindflow: tényleg segít a tanulásban és a termelékenységben? (Visszatekintés)

A gyártó szerint a Mindflow egy teljesen természetes táplálékkiegészítő, amely képese azonnal beindítja elménket, késlelteti a fáradtságot és sokszorosára növeli termelékenységünket. Így az úgynevezett nootropikumok közé sorolható, amelyeket már részletesen tárgyaltunk ebben a cikkben a legjobb intelligens gyógyszerekről. Röviden, ezek alapvetően olyan anyagok, amelyek pozitívan befolyásolhatják agyunk tevékenységét.

Mivel még soha nem próbáltam hasonló étrend-kiegészítőt, nagyon kíváncsi voltam, hogy mit mutat a Mindflow. Másrészt, még mindig maradt bennem némi szkepticizmus, és inkább nem vártam csodákat. Milyen következtetésre jutottam? Van értelme befektetni ebbe a kiegészítésbe? Mindent megtudhatsz róla ebben a felülvizsgálatban.

Mindflow
Kategória: Egyéb
Ár
4.5/10
Összetevők
8.8/10
Hatékonyság
1.0/10
Adagolás
5.0/10
Csomag mérete
6.0/10
Általános értékelés
5.1
10 pontból 10 pont

Vásároljon a legjobb áron

Főiskolásként rendszeresen küzdök a saját halogatásommal, így egy olyan kiegészítő, amely elősegíti a termelékenységet és a koncentrációt, tökéletes választásnak tűnt számomra a teszteléshez. Így végül lehetőségem nyílt kipróbálni ennek a táplálékkiegészítőnek két típusát, nevezetesen a Mindflow Focus 2.0-t és koffeinmentes változatát, a Mindflow Decaf-ot.

Az összetevők, amelyek első pillantásra nagyszerűnek tűnnek.

Mint a hasonló vélemények esetében, először is lebontom ennek a bizonyos kiegészítésnek az összetételét. Mielőtt tehát rátérnék a hatékonyságára, megpróbálom itt legalább röviden elmagyarázni, hogy a Mindflowban található egyes anyagok milyen előnyöket biztosíthatnak Önnek.

mindflow összetétel

AMindflow összesen 12 teljesen természetes anyag kombinációját kínálja számunkra, a következő összetételben A koffeinmentes változat csak abban különbözik a klasszikus változattól, hogy nem tartalmaz koffeint és valamivel nagyobb dózisú L-tirozint.

A gyártó azt javasolja, hogy a kívánt hatás előtt körülbelül húsz perccel vegyen be két tablettát. Egy ilyen adagnak a következő összetételt és az egyes anyagok arányát kell tartalmaznia.

 • 120 mg koffein a lendületért és a szükséges energia biztosításáért. A koffein olyan vegyi anyag, amely az adenozinreceptorokra hatva serkenti a központi idegrendszert. Ezért több órán át késleltetheti a fáradtságot, és energiával tölthet fel minket.
 • A240 mg L-theanin elsősorban az elme megnyugtatására és a koffein esetleges mellékhatásainak enyhítésére szolgál. A zöld teában természetesen megtalálható nem esszenciális aminosav, amely megnyugtatja a szervezetet és relaxációs állapotot idéz elő.
 • 60 mg Ginkgo biloba többek között a vérkeringés és a véráramlás javítása, az agysejtek aktivitásának támogatása és a fáradtságérzet késleltetése érdekében.
 • 20 mg DMAE állítólag növeli az acetilkolin termelését, amely az ecetsav és a kolin észtere, amely neurotranszmitterként működik a szervezetben. Röviden, tehát pozitív hatással kell lennie a koncentrációra, és ezáltal a tanulási képességet is javítania kell.
 • 200 mg Alpha GPC, amely a fent említett DMAE-hoz hasonlóan egy nagyon fontos neurotranszmitter, amely biztosítja az agy megfelelő kolinellátását. Az Alpha GPC-nek pozitív hatással kell lennie a koncentrációnkra, a tanulási sebességünkre is.a tanulást, és nem utolsósorban javítja a memóriánkat vagy a hangulatunkat.
 • 30 mg 80%-os ginzeng kivonat a vitalitás támogatása, a jó hangulat fenntartása és a mentális és fizikai erőnlétre gyakorolt általános pozitív hatásai érdekében. A ginzeng egy különleges növényfajta, amely számos aminosavat, vitamint vagy poliszacharidot tartalmaz. A ginzeng legfontosabb összetevői a ginzenozidoknak nevezett glikozidok.
 • 100 mg Guarana kivonat, amely a koffeinhez hasonló funkcióval rendelkezik, amelyet többek között a Guarana magok is tartalmaznak. A guarana serkenti a központi idegrendszerünket, késlelteti a fáradtságot, javítja a fizikai és szellemi vitalitást, és többek között pozitív hatással van az emésztésre.
 • 2 mg piperin, amelyet a feketeborsból történő kivonással nyernek, és amely a csípősségért felelős. Ez az alkaloid növelheti az olyan anyagok felszívódását, mint a szelén, a B- vagy a C-vitamin, fokozhatja az emésztőenzimek termelését, és nem utolsósorban antioxidáns hatású.
 • 130 mg Rhodiola rosea, amely az egyik legfontosabb adaptogén, amely pozitív hatással van az idegrendszerre, és használata erősen ajánlott a hosszú távú stressz kapcsán. Különösen ajánlott a szellemileg vagy fizikailag megterhelő munkát végzők számára.
 • 300 μg B12-vitamin, más néven kobalamin, a vízben oldódó B-vitaminok csoportjába tartozik. Bár elsősorban a normál energiaanyagcsere támogatására szolgál, többek között a sejtosztódás folyamatában vagy a vörösvértestek képződésében is részt vesz.
 • 100 mg kurkumin számos jótékony hatást biztosíthat szervezetünk számára. Amellett, hogy támogatja az idegrendszer normális működését vagy a májműködést és az emésztést, antioxidáns hatású is.
 • 350 mg L-tirozin, amely egy nagyon fontos aminosav, amely segít a koncentráció javításában.Antikatabolikus hatása van, és többek között elősegíti a jó hangulatot és a motivációt.

Hatékonyság és adagolás

Bár a fenti képlet önmagában nagyon jó benyomást kelthet, ne hagyja magát becsapni. Valójában a Mindflow hatékonysága és eredményessége miatt ez már nem is olyan rózsás. A tesztelés során az ajánlott adagolás mellett, ami két tabletta, kipróbáltam egyszerre egy, sőt három tablettát is, és az eredmény? Alapvetően egyáltalán nem, tényleg fogalmam sincs, hol történt a hiba. Mivel a Mindflow koffeinmentes változata egyáltalán nem nyűgözött le, az én meglehetősen extrém koffeines szokásom nem lesz az. Tehát a probléma valószínűleg magával a termékkel van, aminek egyszerűen nem éreztem semmilyen hatását rajtam, még egyszer sem, miközben teszteltem.

mindflow focus adagolás

A nulla hatáson kívül egyesek számára problémát jelenthet maguknak a tablettáknak a mérete is, amelyek valóban elég nagyok. Tehát akinek hasonló problémái vannak a tabletták lenyelésével, mint nekem, annak biztosan nem lesz kellemes a Mindflow szedése.

Megfizethetőség

AMindflow Focus 2.0 és a Mindflow Focus Decaf megvásárlásakor összesen két lehetőség közül választhat, nevezetesen a 30 tablettás vagy a 90 tablettás csomagból. A kisebbik 8170 Ft-ba, a nagyobbik pedig 21500 Ft-ba kerül. A kisebb kiszereléssel egy adag két tabletta körülbelül 530 Ft-ba kerül. A nagyobbik, két tabletta körülbelül 470 Ft-ba kerül.

A Mindflow biztosan nem sorolható a teljesen olcsó kiegészítők közé. Persze, ha működne, egy ilyen ár nem lenne probléma. A szinte nulla hatékonysága miatt azonban azt kell mondanom, hogy a Mindflowba való befektetés egyszerűen nem kifizetődő.

Végső ítélet

Végső soron eléggé csalódott vagyok a Mindflowban. Nagyon reméltem, hogy a kívánt hatás legalább az első használatnál érezhető lesz, de nem volt. Így nem tehetek mást, minthogy azt írom, hogy egyszerűen nem ajánlom senkinek. Mégis, nem szabad elfelejteni, hogy ezt csak a személyes és meglehetősen negatív tapasztalataimra alapozom. Természetesen lehetséges, hogy valaki másnak a Mindflow valóban pontosan úgy fog működni, ahogyan azt kell, de ezt nem tudom garantálni.

mindflow vélemények

De ha még mindig érdekel a Mindflow a meglehetősen lesújtó véleményem ellenére, és nem aggódsz túlságosan az ára miatt, akkor mindenképpen ki kell próbálnod. Ahogy fentebb írtam, kávéimádóként és edzés előtti rúgóként rendkívül hozzászoktam a koffeinhez. Tehát könnyen lehet, hogy a Mindflow teljesen más hatással lesz rád, mint rám.

De amúgy sem várok csodákat, mert számomra tényleg nincs vesztenivalóm. Két nagy tabletta lenyelése helyett inkább a frissen őrölt kávét részesítem előnyben. A hatás gyakorlatilag nulla még kávéval is. De legalább egy jó kávét tudok élvezni, ellentétben a tablettákkal.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.