Mars Protein Bars - Nagyszerű fitneszpótló a népszerű édességek helyett? (Visszatekintés)

Ahogy a fitnesz egyre népszerűbbé válik, sok gyártó hajlamos a népszerű élelmiszerek egészségesebb helyettesítőit létrehozni. Nem kell messzire mennünk példáért, hiszen a Czech Virus is készítChoconutegészséges és ízletes helyettesítője a népszerű, de egészségtelen kenőcsnek.

Most pedig a kezünkbe kerültek a Mars fehérjeszeletek, amelyek állítólag alternatívát jelentenek egészségtelen névrokonuknak. Hogy tetszettek nekünk? Jelentősen jobb az összetétel? Megéri a befektetést? Tudja meg a mai felülvizsgálatból.

Mars Snickers HiProtein Bar
Kategória: Fehérjeszeletek
Összetevők
5.5/10
Ízlés
9.6/10
Következetesség
9.3/10
Ár
7.2/10
Emészthetőség
9.3/10
Általános értékelés
8.2
10 pontból 10 pont
Ártáblázat a következőkhöz Mars Snickers HiProtein Bar
Bolt
Ár
Link
Ár:  940 Ft

Az elején még hozzá kell tenni, hogy két különböző rudat próbáltunk ki.Snickers és Bounty, így mindkettő rövid összehasonlítását várhatjátok.

Az összetevők határozottan nem egyenértékűek egy egészséges szelethez.

Valószínűleg nem kell hosszasan vitatkozni arról, hogy a klasszikus szeletek, mint a Mars vagy a Bounty, hogyan teljesítenek az összetevők tekintetében, mertminden szupermarketben kaphatóak, és minden egészséges élelmiszerek híve rágalmazza őket. Szóval kicsit nagy elvárásaim voltak a fehérjeváltozatokkal szemben, ami rögtön kiderült, hogy hiba volt. A Mars Protein szelet összetételéről alkotott benyomásomat több különböző dolog is elrontja:

  • Apálmaolaj használata, amely egy nagyon ellentmondásos összetevő. Egyrészt jelentős ökológiai hatása miatt, másrészt pedig azért, mert magas telített zsírsavtartalma összefüggésbe hozható az érelmeszesedés és a magas koleszterinszint kialakulásával.
  • Azalacsonyabb rendű fehérjeforrások tartalma, mivel a tejfehérje és a tejfehérje mellettszójafehérje-izolátum és hidrolizált kollagén is található a Mars szeletben. Míg a szójafehérje még mindig nem jelent akkora problémát, mivel a hiányzó triptofánt egyébfehérjeforrások, a hidrolizált kollagén használata nem indokolt, és sajnos elrontja a benyomásomat.
  • Más, nem teljesen megfelelő nyersanyagok felhasználása, amelyek közé természetesen a következőket sorolom invertcukorszirup, emulgeálószerek, színezékek és aromák, amelyeknek semmi keresnivalójuk egy egészséges szeletben.

A Bounty fehérjeszelet egyértelműen jobban teljesít, mivel nem tartalmaz rossz minőségű fehérjeforrásokat, csak tejfehérjét és tejsavófehérje-koncentrátumot. Összességében kevesebb hozzáadott összetevővel rendelkezik, ezért jobb az általános összetétele. Másrészt nagyjából ugyanannyi egyszerű cukrot tartalmaz, azaz kevesebb mint 9 g 51 g-os szeletenként.

Azonban nem hibáztatni ezeket a szeleteket, a szupermarketekben kapható változatokhoz képest sokkal több fehérjét és dúsítást tartalmaznak. Kisebb mennyiségű szénhidrátot és zsírt tartalmaznak, így ebből a szempontból egyértelműen jobb választás. A fehérjeszeletek között azonban nem sikeresek.Mars szelet összetétele

Hol lehet megvásárolni?

Mikor volt a tökéletes idő a Mars fehérjeszeletekre?

Amint az előző bekezdésből valószínűleg kiderült, az összetevők semmiképpen sem ideálisak, és a Mars szeletek messze nem egészségesek. Mivel azonban próbaképpen vásároltam néhányat, főleg akkor használtam őket, amikorNagyon vágytam valami édesre és kalóriadúsra, de nem akartam a klasszikus szupermarket szeleteket. És el kell ismernem, hogy ha megkívánod, akkor tényleg megbízhatóak, és ebben az esetben mindenképpen ajánlom őket neked.

Mars bar ideális idő
A csalónapodra ez a szelet tökéletes. Máskor viszont alig fogja használni
.

Ízre nézve nem fogod észrevenni a különbséget.

Ha csalódtam is ezeknek a fehérjeszeleteknek az összetevői miatt, az ízük miatt nagyon izgatott voltam. A nem fehérje változatukhoz képest az ízük pontosan ugyanolyan, így egyáltalán nem fogsz különbséget észrevenni:

  • ASnickers és a mogyoróvaj (9.9/10) íze mesés volt. Az állaga elég lágy, így nem törik ki rajta a foga. A szelet egész ropogós mogyoródarabokat tartalmaz, és karamellával van bevonva, ami egy abszolút zseniális kombináció. A klasszikus Snickers szelethez képest talán az egyetlen különbség az állaga, amely a fehérje felhasználása miatt kissé porosabb.
  • ABounty (9.9/10 ) defacto ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Snickers. Az állagát tekintve kissé merevebb, és egy kicsit többet kell rágni, de ízre nézve Ízét tekintve szinte teljesen megegyezik a Bounty-val, csak a kókusz íze szerintem nem olyan intenzív. Mindenesetre, ha szereted a Bounty-t, és egy könnyebb, kevesebb nem kívánt összetevővel rendelkező változatot keresel, akkor ez a kézenfekvő választás.
Mars szelet íze
Ízre teljesen elégedettek voltunk a Mars szeletekkel
.

Árban ez egy teljesen átlagos bár.

Amikor a mi munkánkat végeztük a legjobb fehérjeszeletek rangsoraazt találtuk, hogy ezeknek a rudaknak a túlnyomó többsége 39 és 59 font közé esik. Egy Snickers szeletért kedvezményes akciókon kívül 820 Ft-t kell fizetni, ami teljesen átlagos ár. A Bounty szelet ugyanez, ezért ár tekintetében nincs okunk panaszra.

A Reflex például 1150 Ft-ért gyárt egy rudat, ahol amagas ár tényleg nem helyénvaló, de ha összehasonlítjuk aMars rudak a konkurenciával, teljesen átlagosak, még akkor is, ha az áruk első pillantásra magasnak tűnhet.

Ártáblázat a következőkhöz Mars Snickers HiProtein Bar
Bolt
Ár
Link
Ár:  940 Ft
Mars bar ár Az
egész 19 g fehérje egy adagban és a kellemes ár egy nagyszerű kombináció, de sajnos a benyomásunkat elrontják az összetevők
.

Végső értékelés

Hogy őszinte legyek, a Mars fehérjeszeletekkel kapcsolatos érzéseim nagyon vegyesek . Egyrészt egy igazán szemét összetétel, amihez bizonyára kevesebb adalékanyag is elkelne, másrészt jó ár és mesés íz. Ha a szeletet csak egy hagyományos Snickers alternatívájaként tekinted egy csaló étkezés során, akkor jól szolgálhat.

De ha olyan szeletet keres, amely csak a legjobb minőségű összetevőket tartalmazza, akkor máshol kell keresnie. A fenti összehasonlítás például segíthet ebben, ahol a Mars szeleteknek, jó ízük és megfizethető áruk ellenére, esélyük sincs.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.