Inkospor Active Pro 80 - Fehérje megkérdőjelezhető összetételű fehérje (felülvizsgálat)

Ebben a felülvizsgálatban a német Inkospor márkát fogjuk megvizsgálni. Megtudhatja, hogy a márka fehérjéi hogyan teljesítettek a tesztelésünk során, mit értékelünk bennük, és mit nem. Tehát ha csak gondolkodik azon, hogy fehérjéket vásároljon közvetlenül az Inkospor-tól, vagy csak egy másik fehérjét keres, amit kipróbálhat, mindenképpen olvasson tovább.

Először is, be kell vallanom, hogy ennek a márkának a létezése a közelmúltig teljes rejtély volt számomra. Így természetesen nagyon kíváncsi voltam, hogy mi is az Inkospor, és milyen minőségi termékeket kínál. Másrészt a márka ismeretlensége miatt bizonyos fokú bizalmatlanságot is éreztem a termékeivel szemben.

Milyen is ez valójában? Megéri befektetni az Inkospor márkába? Vagy inkább kerülje el? Természetesen megpróbálok itt válaszolni ezekre a kérdésekre.

Inkospor Active Pro 80 Protein
Kategória: Fehérjék
Ízlés
7.9/10
Oldhatóság
8.5/10
Emészthetőség
6.7/10
Összetevők
7.6/10
Ár
6.3/10
Általános értékelés
7.4
10 pontból 10 pont

Vásároljon a legjobb áron

Lehetőségem volt kipróbálni az Active Pro 80 Protein Shake több összetevőből álló fehérjét ettől a márkától, és tisztán aA felülvizsgálat végén helyet adok a vegán, glutén- és laktózmentes Active Protein turmixuknak. Őszintén mondhatom, hogy nagyon meglepett ennek a márkának a fehérjéinek az összetétele, bizonyos szempontból kellemesen, bizonyos szempontból kellemetlenül. Nézzük meg tehát.

-

Összetétel és emészthetőség

Az összetevők alapján könnyen kitalálhatjuk, hogy az Active Pro 80 Protein shake nem egy klasszikus tejsavófehérje, hanem egy több összetevőből álló fehérjekoncentrátum. Az uralkodó tejfehérje mellett tejsavó- vagy tojásfehérjét is találhatunk. Ez az összetétel teszi a több összetevőből álló fehérjéket a gyors, közepes és lassú emésztésű fehérjék nagyszerű forrásává.

Sajnos a márkában sehol sem találtam a fehérje feldolgozásának módját vagy az egyes fehérjeforrások pontos arányát. Tehát vagy a gyártó nem tünteti fel őket, vagy csak én nem vettem észre őket. Szóval ha valahol megtaláltátok a feldolgozási módot vagy a fehérjeforrások arányát, ne féljetek kommentben hozzászólni, örülnék neki.

Az ebből a márkából származó fehérjéket elsősorban rendkívül magas aminosavtartalmuk jellemzi, ami itt az aminosav-pontszámmal fejeződik ki. Nem tudod, mi az? Teljesen megértem, hogy őszinte legyek, én sem tudtam egészen mostanáig. Csak hogy egy ötletet adjak, az aminosav-pontszám (AAS) az Egészségügyi Világszervezet által meghatározott mutató. Tehát ez egyfajta mutatója a benne lévő fehérje minőségének, a kiválasztott termékben lévő egyes aminosavaknak a referenciafehérjéhez viszonyított arányával dolgozva. Mint már említettem, ilyesmivel még soha nem találkoztam más márkáknál. Bárhogy is legyen, azt kell mondanom, hogy ez a fehérje valóban nagy mennyiségben tartalmaz olyan aminosavakat, mint a leucin, izoleucin, prolin, valin vagy alanin. Az ilyen magas aminosavtartalomnak köszönhetően ezek a fehérjék több mint alkalmasak a regenerálódás támogatására.

-

Sajnos azonban a mesterséges cukor, a maltodextrin elég magasan jelenik meg az összetételben. Számos vélemény létezik erről a szénhidrátról, negatív és pozitív egyaránt. Nagyon gyakran említik, mint nagyszerű energiaforrást, mind edzés előtt, mind edzés közben, mind edzés után. Másrészt azt is meg kell említeni, hogy a maltodextrinnek viszonylag magas a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy hatással lehet a vércukorszintre. Azonban a fehérjékben, különösen ebben az árkategóriában, az ilyen hozzáadott anyagoknak véleményem szerint nincs sok keresnivalójuk.

Az itt használt édesítőszer a vitatott mesterséges édesítőszerek közül az aszpartám és az aceszulfám K páros. Ha érdekli a mesterséges édesítőszerek kérdése, olvassa el korábbi, ezzel a témával foglalkozó cikkünket.

Tehát röviden csak annyit mondanék, hogy az aszpartámot nagyon gyakran démonizálják, főként azért, mert kis mennyiségű mérgező metanolt metabolizál a szervezetünkben. Ez az összeg azonban abszolút minimális, és Lukáš Roubík maga is hozzáteszi a témával kapcsolatban, hogy a legtöbbmennyiségű metanol keletkezhet még narancslé vagy paradicsomlé fogyasztásakor is. Ezenkívül az aszpartámot a világ több mint 90 országában engedélyezték, és számtalanszor tesztelték egészségügyi biztonságosságát.

Még a másodikként említett aceszulfám K-t is gyakran démonizálják potenciális toxicitása és rákkeltő hatása miatt. Ezeket az állításokat azonban még semmilyen módon nem erősítették meg. Így ez az édesítőszer az emberi szervezet számára is biztonságos. Azonban ez még mindig mesterséges édesítőszer, ami azt jelenti, hogy semmiképpen sem szabad túlzásba vinni.

A fent említett édesítőszereken kívül a másik nagy meglepetés számomra az volt.m a vízben oldódó B-vitaminok csoportjába tartozó különböző vitaminok egész sorának magas tartalma volt. Találhatunk itt például riboflavint (B2), piridoxin-hidrokloridot (B6), folsavat (B9) vagy tiamin-mononitrátot (B1).

A fehérjékhez képest, amelyeket a múltban volt alkalmam tesztelni, ez egy teljesen más összetételű készítmény. Az olyan általánosan használt anyagok, mint a szukralóz vagy a szteviol-glikozidok biztosan nem találhatók ebben a fehérjében. Sajnos nem találsz benne emésztést támogató proteolitikus enzimeket sem, amit én személy szerint kissé csalódást keltőnek találtam az árát tekintve. Sőt, az is megerősítést nyert, hogy a papain, bromelain és laktáz tartalmú fehérjéket a szervezetem sokkal jobban emészti, mint az ezen enzimek nélküli fehérjéket.

-

Oldhatóság és tápértékek

Alapvetően nem volt jelentős problémám a fehérje oldhatóságával. A fehérje nem habzott feleslegesen, és nem hagyott csomókat. Ebben a tekintetben gyakorlatilag nincs okom panaszra.

100 grammonként ez a fehérje körülbelül 360 kcal-t tartalmaz, míg a fehérjetartalomnak itt 80 g-nak kell lennie 100 grammonként. Ez azt jelenti, hogy egy 25 g-os adag 20 g fehérjét tartalmaz, ami viszonylag magas. A szénhidráttartalom itt 100 grammonként 11 g körül van.

-

Az egyes ízek értékelése

Végül elérkeztünk a felülvizsgálat sokak számára legfontosabb pontjához, ami természetesen az egyes ízek értékelése. Az Inkospor márka meglehetősen széles választékot kínál a különbözőa mogyorótól vagy kókusztól kezdve a citromosig vagy ananászosig. Összesen négy ízben volt lehetőségünk kipróbálni, nevezetesen áfonyás joghurtot, vaníliát, pisztáciát és kókuszt. Szóval, mit gondolsz? Sikeresek voltak ezek az ízek vagy sem?

  • Azáfonyás joghurt 6,5/10 átlagos ízű volt. Azonban zabkásába, joghurtba vagy túróba nagyszerű volt, és sokkal jobb ízt kínált, ha valódi áfonyával vagy málnával kombinálták.
  • AVanilla 7,5/10 biztosra vehető volt, és ebben az esetben biztosan nem okozott csalódást. Valójában a vanília íze nekem nagyon finom volt. Különösen a zabkásában, amit egy idő után már el sem tudtam nélküle képzelni.
  • Pisztácia 6/10 Valószínűleg ezúttal a legrosszabbul sikerült. Az áfonyás joghurthoz hasonlóan ez is egy elég átlagos íz, nem sok izgalmas dologgal. A fent említett áfonyás joghurthoz képest azonban sem zabkásához, sem joghurthoz nem igazán illik.
  • Akókusz 10/10 teljesen isteni ízű, és a jelenlegi kedvenc fehérjém lett. A fehérje kivételesen krémes, ráadásul kókuszdarabkákat tartalmaz a még nagyobb változatosság érdekében. Íze változatos és jellegzetes, de nem túlédesített. A fehérje hozzáadása a zabpehelyhez a csokoládébabbal együtt abszolút tökéletes kombinációt alkotott.

-

Megfizethetőség

Ami a megfizethetőséget illeti, ezek a fehérjék a versenytársakhoz képest meglehetősen drágák. Az Inkospor weboldalán egy 750 g-os csomagot 11650 Ft-ért lehet beszerezni. Egy 25 g-os adag körülbelül 380 Ft-ba kerül. Ez persze nem tragédia, összehasonlítva a minőségileg jobbAzonban összehasonlíthatatlanul több az olyan jobb minőségű fehérjék esetében, mint a Czech Virus MPS-5 Pro vagy a Prom-In Pentha Pro Balance.

Hol lehet legolcsóbban fehérjét vásárolni?

Végső ítélet

Ha úgy dönt, hogy az Inkospor több összetevőből álló fehérjét vásárol, nem fog nagy hibát elkövetni. Számomra azonban ez egy meglehetősen, mondhatni, megkérdőjelezhető összetételű fehérje, amely elismerten magas fehérjetartalommal és aminosav-pontszámmal büszkélkedhet. Másrészt viszont olyan felesleges vagy meglehetősen ellentmondásos anyagokat tartalmaz, amelyeket a hasonló árkategóriájú fehérjéknek nem szabadna tartalmazniuk.

Tehát, ha egy kiváló minőségű, több összetevőből álló fehérjét keres, nagyszerű összetétellel, aÉn inkább valami olyasmit keresnék, mint a fent említett Prom-In Pentha Pro Balance és a cseh Virus MPS-5 Pro. Véleményem szerint ez a két fehérje összetételét és árát tekintve sokkal jobb és megfizethetőbb választás. Ha azonban mégis úgy dönt, hogy az Inkospor több összetevőből álló fehérjét vásárol, akkor biztosan nem fog rosszul járni, és viszonylag magas árért viszonylag jó minőségű, több összetevőből álló fehérjét kap.

-

Az Active Protein shake glutén- és laktózmentes

Végül elérkeztünk a már beígért vegán fehérjéhez. A legjobb a végén? Nos, nem vagyok benne teljesen biztos. Ha azonban laktózérzékeny vagy vegán étrendet követ, akkor mindenképpen érdekelheti ez a fehérje.

Fehérjeforrásként szóját használ. Nem meglepő módon a viszonylag gyakran használt szójalecitint is megtaláljuk. Az aceszulfám K-t ebben a fehérjében is használják édesítőszerként, de aszpartám helyett szteviol-glikozidokkal egészítik ki. Amit természetesen a fentebb áttekintett fehérjéhez képest határozottan pozitívumnak tartok. Itt is találunk vízben oldódó vitaminokat a B-csoportból, például riboflavint (B2), piridoxin-hidrokloridot (B6) vagy folsavat (B9).

Ami az oldhatóságot illeti, ezzel a fehérjével sem voltak nagyobb komplikációim. Elég jól feloldódott, és minimális csomókat hagyott maga után. 100 grammonként ez a fehérje 370 kcal-t tartalmaz. A fehérjetartalom ismét 80 g/100 g, ami azt jelenti, hogy egy 25 g-os adag 20 g fehérjét tartalmaz.

Az Inkospor összesen két ízben kínálja ezt a fehérjét, nevezetesen vaníliában és csokoládéban. Lehetőségem volt kipróbálni a vaníliát, és azt kell mondanom, hogy kellemesen meglepődtem. Természetesen, ha valahogy zavarja Önt a szója íze, akkor valószínűleg nem fogja szeretni ezt a fehérjét. Nekem személy szerint azonban tetszett, és ebből a szempontból csak ajánlani tudom.

Egy 450 g-os csomagot azonban 8650 Ft-ért lehet kapni. Az ár tehát meglehetősen magas. Amikor vegán fehérjét választasz, végül egy olyan márkájú fehérjéhez nyúlnék, mint a NaturalProtein. Ha azonban nem bánja a szóját, és nem bánja, hogy egy kicsit többet kell fizetnie, nem látok nagyobb problémát ezzel az Inkospor fehérjével. Így biztosan nem fogsz vele rosszul járni, de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy megéri az árát.

-

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.