Indiana Jerky: A legjobb snack útközben, vagy nitrittartalmú hús?

Ha hozzánk hasonlóan Ön is szeret mindenféle kirándulásokat tenni a természetben, akkor bizonyára nem kell hosszasan bemutatni a Jerkyt. A szárított hús fehérjeszeletekkel együtt a lehető legjobb snack. És ha róluk van szó, a legtöbbeknek a népszerű Indiana Jerky jut eszébe. De vajon ez a legjobb is? Minden összetevő jó minőségű, vagy van benne valami, aminek nem kellene? Melyiket ajánljuk leginkább? Ezt és még sok mást is megtudhat a mai felülvizsgálatunkból.

A teljesség kedvéért még hozzá kell tennünk, hogy ezt a rántott húst több változatban is kipróbáltuk. ízek, ezért ízkritikánkban a legfinomabb csomagot ajánljuk.

Indiana Jerky
Kategória: Élelmiszer
Ízlés
8.5/10
Praktikusság
9.9/10
Emészthetőség
8.9/10
Összetevők
8.0/10
Ár
8.5/10
Általános értékelés
8.8
10 pontból 10 pont
A Indiana Jerky legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

A nátrium-nitrit nem használható szárított húsokban

Ha arra számítottál, hogy a jerky, ahogy a neve is sugallja, csak jerky-t tartalmaz, akkor nagyot tévedtél. Az Indiana Jerkyben számos más összetevő is megtalálható, bár a hús (bármelyik változatot is választja) természetesen az első helyen áll. Konkrétan:

  • Étkezésisó és holt tengeri só, amelyek logikusan elkerülhetetlen összetevők, amelyek célja a hús jobb megőrzése és megfelelő fűszerezése.
  • Acukor, a dextróz és a maltodextrin azok az összetevők, amelyek a hús édességét adják. A dextróz a glükóz, egy gyakori monoszacharid D-formája. A maltodextrin több glükózmolekula egyesítésével jön létre. Ezek olyan összetevők, amelyeknek véleményem szerint nem szabadna a szárított húsban lenniük.
  • Karamell, amely színezőanyagként szolgál a termékben, hogy a húst vonzóvá tegye. Ez egy nem vitatott és nem vitatott összetevő, amelynek használata természetesen nem kifogásolható.
  • A termék ízesítéséreborsot és fokhagymát használnak.
  • Nátrium-nitrit, amely tartósítószerként működik. A rendelkezésre álló rendelkezésre álló szakértői információkrákkeltő, még nagyon kis dózisban is. Ez elég ok arra, hogy elkerüljem az Indiana Jerky-t, mivel más szárított húsok nem használják ezt az anyagot. JimJerky, például.
  • Egyéb felhasznált összetevők: aroma, füstaroma, szójafehérje-hidrolizátum, élesztőkivonat, borecet,

Ha valaha is alaposabban elgondolkodott a nitritek és nitrátok hatásairól, akkor tudni fogja, hogy fogyasztásuknak számos buktatója van. Ezért az én szemszögemből nézve ez tökéletesen elegendő indok arra, hogy elkerüljük ezt a húst, és helyette más terméket válasszunk.

A mi tippünk!
A JimJerky 's szárított húsok nem tartalmaznak nitriteket vagy nitrátokat. A Fine Gusto húsok még csak húst és sót is tartalmaznak, így mindkettő sokkal jobb, és mi személy szerint jobban kedvelnénk.
Indiana Jerky nátrium-nitrit Akár
pulyka-, csirke- vagy marhahúst választ, mindegyik tartalmaz nátrium-nitritet
.

Vásároljon a legjobb áron

Túl édes az én ízlésemnek

E felülvizsgálat céljából kipróbáltam ennek a jerky-nek több különböző változatát, és mindegyiknek a jellemzője egy kicsit túl édes az ízlésemnek. édes íz, ami valószínűleg nem csak a cukor (amely a legtöbb más termékben megtalálható), hanem a dextróz és a maltodextrin használatának is köszönhető. Azt is be kell vallanom, hogy bár nincs különbség a pácolás nélküli marha-, csirke- és sertéshús között. hús esetében nyilvánvalóan észrevehető a különbség, a szárított húsok esetében a különbség nem volt ennyire markáns. A csirkehús persze egy kicsit puhább volt, de egyébként az íze (az azonos ízesítésnek köszönhetően) nagyon hasonló volt. Ezért jobb lenne a szárított húst íz alapján megkülönböztetni a részletes értékelés során:

  • Az Original Jerky , ahogyan azt már a címben is jeleztem, nagyon túlédesített volt. Ha rendszeresen olvassa a véleményünket, akkor tudja, hogy nagyon értékelem a természetes ízű dolgokat, legyenek azok kiegészítők vagy különféle diétás helyettesítő anyagok. Tehát ha a hús édes, az automatikusan nagyon vegyes érzéseket vált ki belőlem. A többi márka, amelyet eddig volt alkalmam megkóstolni, nem volt ilyen édes, és azt kell mondanom, hogy ez jobban illik hozzám. De lehet, hogy talál rajongókat. Ennek az íznek 10-ből 8 pontot adok.
  • Sajnos aHot&sweet-et nem találtam sokkal édesebbnek, mint az eredeti változatot, és a fűszeres húsok kedvelőinek sem fog tetszeni. Bár a Heurekán néhány kritikus rámutat arra, hogy a hús rendkívül megég, én személy szerint, és egyébként sem vagyok hozzászokva a fűszeres ételekhez. Nagy elvárásaim voltak ezzel a változattal kapcsolatban, amelyek sajnos nem teljesültek. Ezért 10-ből 6-ra értékelem.
  • Aborsos volt talán az egyetlen elfogadható megoldás, mert a bors íze valóban érezhető volt, de ugyanakkor nem olyan extrém, hogy zavarja a hús ízét. Szerintem lényegesen kevésbé édes, mint az előző verzió, és ez pontosan az, amit keresek. Ha az egész csomagot megeszed, biztosan égni fog a szád, de tényleg nem valami őrültség, és csak ajánlani tudom. Ezért a 10-ből 9 pontot adok.
Indiana Jerky édes íze
Bár már több ilyen szárított húst is kipróbáltunk, egyiktől sem voltunk elragadtatva
.

Az ár, amely az ésszerűség határain belül van, kellemes.

Az első szempont, amit ki kell emelnünk, a viszonylag kellemes ár. Ha úgy döntesz, hogy a 25g-os csomagot veszed, amit én személy szerint a legjobbnak tartok, mert például a 100g már feleslegesen nagy, akkor 920 Ft-t kell fizetned érte. Ez viszonylag magas ár, de a többi szárított húshoz képest még így ismert például a Fine Gusto Jerky körülbelül 80 Ft-val drágább. Ne feledkezzünk meg a többi kiszerelésről sem, 60 g szárított hús 1970 Ft-ba, 100 g-os kiszerelés pedig 2720 Ft-ba kerül. Az ár tehát valamivel alacsonyabb a konkurenciához képest, de az összetételben lévő nátrium-nitrit nagyon elrontja az összbenyomást.

A Indiana Jerky legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat
Indiana Jerky ára
Erősen kételjük, hogy az indiánok nitritet ennének
.

Jó rágcsálnivaló a sétához vagy a sóvárgás leküzdéséhez.

Általában két helyzetben használom a Jerky-t. Először is, a különböző megerőltető túrákon, amikor nincs helyem, hogy ahogy nagy mennyiségű ételt cipeljek, de szükségem van valamire, ami megtart engem. másodszor pedig például filmnézés közben, amikor egészségesebb alternatívát szeretnék a chips vagy más egészségtelen rágcsálnivalók helyett.

Indiana Jerky ízesítés A
praktikus csomagolásnak köszönhetően a Jerky nemcsak túrázáshoz, hanem az autóba vagy a tévébe is kiváló.

Végső felülvizsgálat

Abarátságos ár és a viszonylag jó elérhetőség (az Indiana Jerky számos üzletben és drogériában is kapható) sok vásárló számára egyértelmű választássá teszi ezt a húst. A nátrium-nitrit azonban véleményem szerint elég ok arra, hogy ezt a húst teljes mértékben elkerüljük.

Nem nehéz más márkájú húsokat sem találni, például a Fine Gusto húsok a Teta drogériákban kaphatók, a Rossmann a JimJerky-t kínálja, és még sorolhatnánk. Tehát biztosan sok lehetőség van, és én személy szerint mindenképpen a tartósítószer nélküli szárított húst részesítem előnyben. Minél kevesebb hozzáadott összetevőt tartalmaz a hús, annál jobb az Ön számára.

Nézze meg a legjobb rántott húst a piacon a 2024 oldalon !

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.