Renovality Magnézium Oil Spray - Hatások, adagolás és személyes tapasztalataink (Vélemények)

A magnézium az egyik legtöbbet hiányolt ásványi anyag a sportolók körében. Mai áttekintésünkben azt szeretnénk megvizsgálni, hogy a magnéziumolaj a leghatékonyabb módszer-e, amellyel pótolhatja a magnéziumot a szervezetében.

Leírjuk a személyes tapasztalataimat, és elmagyarázzuk, hogyan működik a magnézium spray egyáltalán.

Renovality Hořčíkový olej
Összetevők
9.3/10
A nyersanyagok minősége
9.4/10
Ár
9.1/10
Hatékonyság és hatás
9.2/10
Ár/teljesítmény arány
9.3/10
Általános értékelés
9.3
10 pontból 10 pont

Miért érdemes magnéziumot külsőleg pótolni?

A magnézium a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag. Felelős az izomösszehúzódások, a vérnyomás, az inzulin anyagcsere, az idegi átvitel szabályozásáért, és döntő fontosságú.az adenozin-trifoszfát anyagcsere kofaktora (ATP = a dolgozó izomzat legfontosabb energiaforrása). Gyakran mondják, hogy ez a legfontosabb ásványi anyag. Ez a kijelentés azonban kissé téves, mivel alapvetően mindegyik ásványi anyag egyformán fontos, és egyik nélkül sem tudnánk hosszú távon működni.

Amagnéziummal csak az a probléma, hogy a szervezetnek nagyobb az igénye, ezért gyakran hiányt szenved. Az általános ajánlások arra vonatkozóan, hogy mennyi magnéziumot kellene naponta bevinnünk, 350 mg körül vannak. Ez a szám azonban sokkal magasabb lehet, mivel a tényezők (fizikai aktivitás, stressz, életkor, ...) növelik a magnéziumszükségletet.

Egy rövid összehasonlítás
Acink nyomelem ajánlott napi adagja 10 mg. Ha ennek az ajánlott adagnak a duplájára jutnánk, akkor csak 10 mg cinkkel több cinket kellene bevennünk.
A magnézium esetében, ha az ajánlott napi adag kétszeresét szeretnénk elérni, további 350 mg-ot kellene bevennünk.

Renovality magnéziumolaj - mi az?

Mi az a magnéziumolaj?

Valószínűleg mindannyian ismerjük a magnézium szájon át történő pótlását. Kevesen tudják azonban, hogy a magnéziumpótlásnak van egy másik formája is, a bőrön keresztül, magnéziumspray-k és -olajok használatával.

Ez víz és magnézium-klorid kombinációja (a Renovality magnéziumolaj esetében 31%), amelyet a következő módon nyernek kiaz ősi Zechstein-tóból származik, amely mintegy 250 millió évvel ezelőtt létezett. A Zechstein magnézium-kloridot a magnézium legtisztább természetes formájának tartják a világon.

Magnézium a mikroszkóp alatt: előnyök, adagolás és legjobb formái

Hogyan működik a magnéziumolaj?

Bár bőrünk védőgátat képez, bizonyos anyagok számára átjárható. Egyszerűen fogalmazva - ugyanúgy, ahogyan a testünk a bőrön keresztül kiválasztja az izzadságot (azki), az is lehetséges, hogy bizonyos anyagok a bőrön keresztül jutnak be a szervezetbe. Az ilyen típusú alkalmazást transzdermálisnak (bőrön keresztül) nevezik, és a különböző krémek ezen az elven működnek.tapaszok, nikotin- vagy hormontapaszok, valamint a már tárgyalt magnéziumolaj.

A magnéziumolajat a bőrre permetezzük, és a bőr a verejtékmirigyeken keresztül jut el a avéráramba a magnéziumot felszívni képessejtekhez. Az orális magnéziummal szembeni nagy előnye, hogy az alkalmazott magnézium átugorja az emésztést. az emésztőrendszer, amely gyakran elpusztítja a magnézium egyes szájon át bevitt formáit, vagy egyáltalán nem szívódik fel. A magnézium transzdermális formája a bőrön keresztül szívódik fel, ezáltal visszafordítja ezt a "károsodást".", ami kiküszöböli ezt a károsodást, és lehetővé teszi, hogy a magnézium sokkal gyorsabban eljusson a sejtekhez, mint a szájon át történő beadás esetén.

A fő előnyök tehát a következők:

  • Közvetlenül felszívódik, megkerülve az emésztőrendszert.
  • Nincs hasmenés kockázata (mint a szájon át szedhető magnézium esetében).
  • Szinte azonnali hatékonyság
  • Görcsök esetén helyileg is alkalmazható a hely kezelésére
  • Könnyen alkalmazható
  • Mint sportoló, aki rendszeresen használ magnéziumolajat (különösen, amikorgörcsök), jelentős megkönnyebbülést érzek néhány perccel azután, hogy felhordtam a területre.

Hátrányok:

  • Bizsergést okozhat, mielőtt az ember hozzászokik.
  • Irritálhatja a bőrt (ritkán - különösen sérült területen vagy pl. frissen gyantázott bőrön).
  • Hatásai még nem teljesen kutatottak, és kevés tanulmány létezik (egyesek még azt is sugallják, hogy a magnézium olaj nem tudja hatékonyan pótolni a magnéziumszintet hosszú távon, de további kutatásokat várunk).

Renovality Magnézium olaj hogyan működik

Hogyan kell helyesen használni a magnéziumolajat?

Az idő nem számít. A legjobb alkalom a meleg zuhany (fürdő) után alkalmazni, amikor a bőrünk pórusaiés képesek több magnéziumot beengedni a szervezetbe. Különösen ajánlott az ízületi gödrökre, például a hónaljra vagy a térd alatti gödörre alkalmazni. Azonban bárhol alkalmazható a bőrön, a kezeken vagy a lábakon. Kerülje azokat a területeket, ahol a bőr gyenge vagy sérült. Ne alkalmazzon magnéziumolajat az arcra és a nemi szervekre.

Magnézium olaj adagolás

Megelőző intézkedésként általában napi egyszeri 3-5 spriccelés ajánlott. Bizonyos problémák esetén az alkalmazott magnéziumadag többszörösére növelhető. Ha akut görcsök lépnek fel, javaslom, hogy magnéziumolajat közvetlenül az érintett területre kenje, és masszírozza be a bőrbe.

-

Mennyibe kerül? Meg fogsz lepődni...

Meg fog lepődni, hogy a magnéziumolaj nagyon jó áron kapható. Ha összehasonlításképpen a magnézium jó minőségű, kapszulás formáját szedi, akkor egy havi csomag körülbelül 4170 Ft-t tesz ki. A Renovality magnéziumolaj ára magasabb, körülbelül 5000 Ft kezdeti befektetéssel jár.de egy 200 ml-es kiszerelés 3-4 hónapig tart rendszeres használat mellett. Ez nagy különbség, ami hosszú távon pozitív hatással lesz a pénztárcájára.

A Renovality Hořčíkový olej legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Következtetés

A magnéziumolaj ideális segítő minden ember számára. Nagyon kedvező árú és hosszú ideig tart. Javaslom, hogy megelőzésre és akut görcsökre használjuk, amelyek gyakran előfordulhatnak a sportteljesítmény során. Nem javaslom a magnézium szájon át szedhető étrend-kiegészítők formájában történő kiiktatását, mivel, mint már utaltam rá, ellentmondásosak az adatok is vizsgálatok, amelyek azt mutatják, hogy a transzdermális forma nincs jelentős hatással a magnézium hosszú távú pótlására a szervezetben. Minden bizonnyal még sok tanulmányra lesz szükség ahhoz, hogy ez az információ egyértelműbbé váljon.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.