Japán Gyokuro Tea - Nem egészen hétköznapi zöld tea (felülvizsgálat)

Ha rendszeresen olvassa cikkeinket és nézi videóinkat, biztosan észrevette, hogy nem vagyunk az edzés előtti stimulánsok nagy támogatói. És még az edzéseken kívül is jelentősen korlátozzuk a használatukat. Számomra a legutóbbi nagy változás az volt, hogy leálltam a szeretett kávém fogyasztásával, és átálltam a zöld teára.

De leginkább a Gyokuroba szerettem bele, amibe véletlenül botlottam bele, amikor Peter Ludwig podcastját néztem. A kávéhoz hasonló a hatása? Milyen az íze? Javítja a termelékenységet? Ezt és még sok mást is megtudhatsz a mai áttekintésből.

Gyokuro
Kategória: Italok
Ízlés
9.8/10
Ár
6.9/10
Hatás
9.9/10
Minőség
9.8/10
Hatás az egészségre
9.4/10
Általános értékelés
9.2
10 pontból 10 pont

Vásároljon nagyszerű áron

Az elején még meg kell jegyeznem, hogy több árkategóriában is kipróbáltam a Gyokurot, így a mai értékelésben azt is megtudhatjátok, hogy személy szerint melyiket részesítem előnyben.

Mi az a Gyokuro egyébként, és miben különbözik?

Hogy ne legyen az az érzésed már az áttekintés elején, hogy a Gyokuro csak egy túlárazott a zöld teát, meg kell jegyeznünk legalább az alapvető különbségeket a klasszikus teától. Először is a művelés módja, mert a gyokuro ültetvényeket a betakarítás előtt legalább két hétig náddal és szalmával borítják, amelynek Ez növeli a klorofilltartalmat és csökkenti a tanninok mennyiségét, ami mindenekelőtt az ízben tükröződik, amely kevésbé fanyar. A bokrokat ez a folyamat viszonylag kimeríti, ami azt eredményezi, hogy a betakarítás évente csak egyszer lehetséges, amely a második ok, és részben a válasz arra, hogy miért olyan magas az ilyen teák ára.

És miben különbözik más teáktól? Először is a magas koffeintartalom, amely nélkül a legtöbben aligha tudjuk elképzelni az életünket. De ha csak koffeint tartalmazna, a kávé sokkal olcsóbb megoldás lenne.Ezenkívül a Gyokuro 3-szor több L-theanint tartalmaz, mint más zöld teák, ami az agyban relaxációs érzést idézhet elő, és késleltetheti a fáradtságot. Ugyanakkor ez egy aminosav, nem pedig egy stimuláns, amely alapvetően befolyásolná például az alvás minőségét. Éppen ellenkezőleg, egyes információk szerint növeli az alfa-hullámok aktivitását, így még az alvást is segíti.

Gyokuro zöld tea
Hogy a Gyokuro nem éppen egy közönséges zöld tea, rögtön tudni fogja, amint kinyitja az első csomagot
.

Hogyan készül a Gyokuro?

Ahogy a bevezetőben már felvázoltam, jelenleg a zöld teát kávéra cseréltem, így márugyanakkor, mint a kávé - egyrészt, ez indokolt, például ajól, mert nem csak felvidít, de ugyanakkor a Gyokuro élvezete közben mással is találkozol. Az edzés előtt is kipróbálhatja. Nekem személy szerint ez egyfajta edzés előtti meditáció, mert még a legigényesebb programban is időt szánok arra, hogy mentálisan felkészüljek az edzésre.Forró teát iszom, ami nekem személy szerint nagyon jó felkészülés, különösen a téli estéken, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam.

És hogyan kell a Gyokurot megfelelően elkészíteni? Mindenképpen 80 °C alatti hőmérsékletű vizet kell használnia, különben nemcsak az ízét, hanem a zöld tea egészségügyi előnyeit is tönkreteszi. Javaslom, hogy legalább 5 percig áztassa a teát 50-60°C-os hőmérsékleten, hogy a lehető legjobban kifejlődjön az íze.

Gyokuro készítmény
Bár a Gyokuro szobahőmérsékleten is áztatható, mi 50-60°C-ot ajánlunk
.

Egy leírhatatlan íz, amit meg kell tapasztalnia!

AGyokurohoz még egyötödik, umami néven ismert ízt is kitaláltak, így nagyon nehéz megközelíteni az e zöld tea fogyasztásával járó érzéseket. Azonban, összehasonlítva a közönséges zöld teával, amelyet valószínűleg bármelyik szupermarketben vásárolhat, ez teljesen más.

Az íze sokkal intenzívebb, nincs benne szélsőséges keserűség, és összességében egy ízélmény. A kimosott tea színe világoszöld, aromája pedig meglehetősen intenzív, de leginkább az első felöntéskor. A második és harmadik infúziót is megteheti, de ezek már gyengébb ízűek.

Gyokuro íz A
gyokuro akkor a legfinomabb, ha kis csészékből és lassan isszuk
.

Hol lehet megvásárolni?

Milyen hatásokra számíthatsz? Észrevettél valami jelentőset?

Ha a legtömörebben kellene összefoglalnom a Gyokuro tea hatását, valószínűleg azt mondanám, hogyhogy hosszan tartó stimulációt biztosít, de nem rendkívül erős vagy rendkívül intenzív. Ha elolvastad a stimulánsmentes edzés előtti kiegészítőkről szóló cikkünket, akkor már biztosan észrevette, hogy külön bekezdést szenteltünk a legtöbb stimuláns rövid távú hatásának. És ezt szeretném kiemelni a Gyokuro teával kapcsolatban, mert fogyasztása után akár több órán keresztül is érzem az enyhe stimulációt, ami a kávéval határozottan nem volt jellemző.

Természetesen a Gyokurot nem lehet összehasonlítani a hatás erősségét tekintve mondjuk a stimulánsok mennyiségével néhány erős rúgókde határozottan elegendő, és ha egy könnyű lökést keres a nap indításához, akkor ez a lehető legjobb választás.

Gyokuro hatások Én
személy szerint naponta kétszer iszom a Gyokurot, egyszer reggel, másodszor pedig edzés előtt
.

Egyes fajták ára akár 3330 Ft is lehet adagonként

Mivel a Gyokuro egy igazán különleges és hatékony zöld tea, ez az árában is tükröződik. Én magam többféle változatot is kipróbáltam már, de számomra egyértelműen a normál változat a legjobb, amit például a ManuTea-ban vásárolok. Az ára 100 grammonként körülbelül 7500 Ft, ami 380 Ft-nak felel meg adagonként.

Néhány Gyokura természetesen sokkal drágább, az ízük intenzívebb. és a hatása egy kicsit erősebb, de 3330 Ft-t fizetni egy adagért természetesen elképzelhetetlen. Emiatt úgy gondolom, hogy az ár/minőség arányt tekintve az olcsóbbak bőségesen elegendőek.

Gyokuro ár
Gyokuro minden árkategóriában megtalálható, de semmiképpen sem szükséges a legdrágábbakat megvenni
.

Vásároljon a legjobb áron

Végső értékelés

A Gyokuro határozottan nem egy csodatea, amely könyörtelenül megadja aenergiahullámok és többszörös erő- és állóképesség-növekedés az edzések során. De például a munkahelyen nagyon kellemesen stimuláló lehet, és sokkal produktívabb leszel. és a következő néhány órában nem fogod magad fáradtnak érezni, ami nyilvánvalóan nagy előny. Az pedig, hogy Gyokur élvezni fogja, csak hab a tortán.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.