A GymBeam True Whey, a Just Whey és más (felülvizsgálata) nagy tesztje (Review)

Ebben a cikkben többféle fehérjét (tejsavó koncentrátum és izolátum, micelláris kazein, szója izolátum és növényi fehérje) fogunk tesztelni és elemezni. vegán fehérje) a népszerű GymBeam márka, amely különösen azért népszerű, mert termékeit egyes esetekben a versenytársakhoz képest töredékáron kínálja.

De van-e értelme megvenni ezeket a termékeket? Összehasonlíthatóak-e az összetevőik a lényegesen drágábbakkal? Erre a következő sorokban adunk választ.

GymBeam Proteiny
Kategória: Fehérjék
Ízlés
6.5/10
Oldhatóság
7.6/10
Emészthetőség
5.7/10
Összetevők
3.2/10
Ár
9.1/10
Általános értékelés
6.4
10 pontból 10 pont

Mivel különböző kategóriájú fehérjéket fogunk értékelni, valahogyan fel kell osztanunk őket. Először is nézzük meg a népszerű tejsavófehérjéket, amelyek az összes fehérjetermék közül a legnépszerűbbek. a felhasználhatóság szempontjából a legjobb választás (természetesen attól függően, hogy a savót hogyan nyerik).

A tejsavófehérjék közül kifejezetten a True Whey, a Pure Iso Whey, a Just Whey-t fogjuk tesztelni és értékelni. Ezután értékelni fogjuk az úgynevezett éjszakai fehérjét(micelláris kazein), végül pedig megnézünk 2 vegán fehérjét, a szójafehérje izolátumot és a vegán biofehérjét.

1. GymBeam True Whey Protein

GymBeam True Whey felülvizsgálata

Alapvető információk:

Hogyan értékeljük az összetevőket?

A fő probléma az, hogy a GymBeam a weboldal leírásában azt állítja, hogy a fehérjét feldolgozzák. CFM eljárással, míg a termék címkéjén az áll, hogy szárított savókoncentrátum. Nehéz megítélni, hogy a GymBeam milyen eljárást használ, de ha ez a CFM, ami egy költséges eljárás, akkor a fehérje drágább lesz. Amikor közvetlenül a GymBeam márkától kértük ezt az információt, egy nagyon általános és homályos választ kaptunk, melybenazt mondták nekünk, hogy manapság szinte minden fehérje CFM, és hogy nem szükséges, hogy termékeinket ezekre a rövidítésekre alapozzuk. Természetesen nem értünk egyet, mivel a CFM-et nem igazán használják minden fehérjében, és minden CFM fehérje gyártója szívesen dicsekszik ezzel a három betűvel a terméken.

Ez egy tejsavó koncentrátum, amely 82,6 g fehérjét tartalmaz 100 g-onként, ha ízesítetlen fehérjét vásárol. Az édesített fehérje ízesített és színezett, így 7,6 g-mal kevesebb fehérjét tartalmaz. Ezt a számot nem vehetjük olyan pontosan, mert minden egyes ízesítésnél különböző anyagokat használnak különböző mennyiségben az édesítéshez. Azonban nem a fehérje, hanem a feldolgozás határozza meg, hogy mennyire jó a fehérje, milyen arányban tartalmaz bioaktív frakciókat stb. Sajnos a gyártó ezt nem említi a weboldalán.

Az emulgeálószer minden ízesítésben szójalecitin, a segédanyagok aromák és színezékek, az édesítőszer pedig szukralóz vagy stevia. Egyes ízek zsírtalanított kakaóport, fehér csokoládéforgácsot tartalmaznak. Itt valószínűleg nincs okunk panaszra, mivel ezek olyan anyagok, amelyek általában megtalálhatók a fehérjékben. Egy erősebb íz esetében lehet, hogy csak szükségtelenül nagy mennyiségben vannak ebben a fehérjében.

Hogyan értékeljük az ízét?

Mi a csokoládés-kókuszos ízű terméket teszteltük. A GymBeam fehérjék esetében általában ízlelgetni szokás. Ez mindenképpen egyéni tényező, de mi pozitívan értékeljük ezt az ízt. Mivel az íze hangsúlyosabb, fennáll a túlzásba vitel veszélye. Ezért ajánlatos az ízeket váltogatni. Valószínűleg nem lenne ésszerű, ha minden nap csak egy fajtát innánk.

A második vizsgált íz a "nem ízes" volt. A cukrozatlan tejsavó koncentrátum valószínűleg nem sok embert fog kielégíteni, de nekem személy szerint nem okozott gondot a fogyasztása. Ez nem olyasmi, amiért be kell dugni az orrodat, fel kell dugni az orrodba egy shake-et, majd mindent meg kell tenned, hogy ne jöjjön vissza. Egész egyszerűen meg lehet inni, miközben az ízétől meglehetősen semleges érzést hagy maga után.

Következtetés

Kevés pénzért, sajnos kevés zene. Ez egy ízletes fehérje, de nem rendelkezik egyértelműen meghatározott módszerrel a tejsavó kinyerésére. Az alacsony árból ítélve sejthető, hogy ez egy alacsony minőségű eljárás lesz, amely például a következő termékeket állítja előpéldául denaturált fehérje, ahol a fehérje nem tartalmaz annyi növekedési faktort és bioaktív frakciót.

A tippünk
Ha egy igazán olcsó fehérjét keresel, amely garantáltan a CFM-módszert alkalmazza a szárítás helyett, nézd meg a Namaximum fehérjéről szóló véleményünket. 249 fontért magasabb minőségű fehérjét kap egy bevált formulával.

2. GymBeam Pure Iso Whey

GymBeam Pure Iso Whey felülvizsgálata

Alapvető információk:
  • GymBeam Pure Iso Whey.
  • Súly: 1000g, 2500g
  • 4 ízesítés.
  • Ár: 9150 Ft, 16480 Ft
  • Értékelésünk: 6/10

Hogyan értékeljük az összetevőket ?

Megismétlem magam. Ismét sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy ennek a fehérjének az esetében milyen eljárást alkalmaztak a tejsavó kivonására. A tejsavó izolátum alapvető előnye, hogy minimális zsírt és cukrot tartalmaz, és laktózmentes. Így jobban és gyorsabban emészthető, mint a klasszikus koncentrátum.

A termékhez 6 g BCAA-t adunk, ami 100 g-onként 10,3 g leucinra, 4,9 g izoleucinra és 5,8 g valinra javítja az aminosavprofilt. Ez növeli a teljes fehérjetartalmat, amely az édesített változatban 86 g/100 g. Nem látunk jelentős előnyt a BCAA-k hozzáadásában a termékhez. A magasabb BCAA-tartalom miatt a termék íze keserű, amit édesítőszerekkel kell pótolni.

A szukralózt édesítőszerként használják. Az emulgeálószer ebben az esetben nem szójalecitin, hanem karboximetilcellulóz, amely nem jelent egészségügyi kockázatot. Eléggé meglepett minket a kókuszolajból származó MCT zsír jelenléte, de ez nem olyasmi, ami valahogyanAz MCT gyors energiaforrás, ami nem hátránya az izolátumnak. Végül természetesen ott vannak az ízesítők és színezékek. Sajnos nem tudjuk megbecsülni ezeknek az anyagoknak a százalékos arányát.

Hogyan értékeljük az ízt?

Az első tesztelt íz a Strawberry Cream volt. Az íz nem okoz csalódást, de úgy látjuk, hogy a túlivás kockázata sokkal nagyobb ezeknél a gyümölcsös ízeknél, mint a nem gyümölcsöseknél, mint például a csokoládé vagy a vanília. Semleges érzésem van ezzel az eper ízzel kapcsolatban. Nem okozott csalódást, de nem is okozott nagy csalódást.

Az ízesítetlen izolátumot is teszteltük. Mivel a fehérjét minimálisra csökkentették a zsírtól és a cukortól, nyilvánvaló volt, hogy az íze rosszabb lesz, mint a True Whey-é, és így is lett. A magasabb BCAA-tartalom is megtette a magáét. Mint a fent említett True Whey ízesítetlen fehérje esetében - semmi olyan, amit ne lehetne kezelni.

Következtetés

Ez egy emészthetőbb fehérje, mint a True Whey. A nagy hátránya ismét az, hogy nem tudjuk biztosan, hogyan dolgozzák fel a savót. Az alacsony ár nem utal arra, hogy ez egy CFM módszer. Tekintettel arra, hogy sem a True Whey, sem az Iso Whey nem mutat jelentős egészségügyi előnyöket, mi az Iso Whey-t választjuk, mint a jobb választást.

3. GymBeam Just Whey

GymBeam Just Whey felülvizsgálata

Háttér:
  • GymBeam Just Whey.
  • Súly: 1000g, 2000g
  • 4 ízesítés.
  • Ár: 8320 Ft, 13980 Ft
  • Értékelésünk: 7/10

Hogyan értékeljük az összetevőket?

A tejsavó koncentrátum, izolátum és hidrolizátum kombinációja. Ismétlem, nem vagyunk biztosak az előállítás technológiai folyamatában, és nem tudjuk, hogy milyen arányban van jelen a koncentrátum, az izolátum és a hidrolízis. Tekintettel arra, hogy 100 grammonként 75 g fehérje, 7 g szénhidrát és 5,1 g zsír van benne, úgy véljük, hogy a magasabb szénhidrát- és zsírtartalom miatt inkább 60-70%-os koncentrátum lesz.

Ennél a fehérjénél már látszik, hogy láthatóan igyekeznek javítani rajta. A fehérjéhez DigeZyme® emésztőenzimeket adtunk , hogy javítsuk a fehérje emészthetőségét és felhasználhatóságát.

A fehérje hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Az ásványi anyagok esetében sajnos nem mindig szerves vegyületekről van szó, így hasznosságuk bizonyos esetekben csekély. A fehérjékhez általában nem adnak vitaminokat és ásványi anyagokat. A hozzáadásuk megemlítése azonban vonzóbbá teheti a címkét, különösen a beavatatlanok számára.

Ami a segédanyagokat illeti, ez is rendben van. Semmi sem káros az egészségre. Vannak ízesítők és édesítőszerek szukralóz és szteviol-glikozidok formájában.

Hogyan értékeljük az ízét?

Az általunk tesztelt Chocolate Milkshake ízét találtuk egyértelműen a legjobbnak az összes korábbi és az azt követő fehérje közül. Összekeveréséből egy jól oldódó, finom ital lett. Ebben az esetben az ízre nem lehet panasz. Hosszabb időn keresztül történő fogyasztásával kapcsolatban nincs tapasztalatunk, így nehéz megmondani, hogy idővel milyen íze lesz a fehérjének.

Következtetés

Atesztelt tejsavófehérjék közül ez a legjobb választás. A minőségi konkurens márkákkal összehasonlítva azonban sajnos átlagos vagy átlag alatti. Ennél a fehérjénél, akárcsak a fent tesztelteknél, az ár nagyszerű, de a minőség rovására megy.

Ahogy mondtuk. Az a tény, hogy nem vagyunk biztosak a technológiai folyamatban, nagyon fontos. Ez minden fehérje alapvető szempontja. Az ár semmiképpen sem utal arra, hogy ez egy CFM-fehérje lenne.

KÖVETKEZTETÉS A TEJSAVÓFEHÉRJÉRŐL
Összességében meglehetősen csalódottak vagyunk a tejsavófehérjében. Ezeket a fehérjéket jól lehet használni például sütéshez, mivel maga a minőség nem olyan magas, és ezért a sütés nem fosztja meg a fehérjéket az egészségügyi előnyöktől.
Az ár ebben az esetben elképesztő, de mégis azt javasoljuk, hogy fizessen többet, és fektessen be jobb minőségbe.Jobb minőségűfehérje, amely egyértelműen feltünteti a technológiai folyamatot, amellyel a tejsavófehérjét nyerik. Itt megtekintheti fehérje rangsorunkat, és inspirálódhat.

4. GymBeam Micellar Kasein

GymBeam Micellar Kasein felülvizsgálata

Alapvető információk:

A micelláris kazein nagyszerű választás, ha hosszú ideig (akár 7 órán keresztül) szeretné ellátni a szervezetét fehérjével. A micelláris kazein használatáról különböző vélemények vannak, és sokan azzal érvelnek, hogy helyettesíthetjük túróval. Lényegében ez a helyzet. Vannak azonban olyan egyének, akik nem annyira boldogok a nagyobb mennyiségű túrótól - emésztési zavarokat és puffadást okoz nekik. Ebben az esetben a micelláris kazein segíthet.

Hogyan értékeljük az összetevőket?

A micelláris kazeineket általában a tejfehérje mikroszűrésével és ultraszűrésével nyerik. Mivel még soha nem hallottunk semmilyen más technológiai eljárásról a micelláris kazein előállítására, gondolom, itt sem lesz ez másképp. Ez tehát micelláris kazein, amelyhez nem mérgező édesítőszereket és ízesítőanyagokat adnak, hogy a terméknek ízt adjanak.

Ennek a fehérjének az esetében nem sok információt kapunk. 100 grammonként 75 g fehérje van benne, ami szinte minden versenytárs micelláris kazeinjével közös.

Hogyan értékeljük az ízét?

A tesztelt íz a vanília volt. A micelláris kazeineknek sajátos íze van, amely ezekben a fehérjékben is megjelenik. Itt sem volt ez másképp. A tejsavófehérjék határozottan eltérő ízűek, és a micelláris kazein íze nem hasonlítható hozzájuk. Mégis, ebben az esetben ez egy fergeteges íz.

Következtetés

A piacon nem sok gyártó kínál micelláris kazeint. Sokan tényleg beérik a túróval, amely szintén hasonló árú, mint a micelláris kazein. Tehát ez inkább attól függ, hogy mennyivel több túrót bírsz. Ha ez nem felel meg Önnek, mindenképpen kipróbálhatja a micellás kazein alternatíváját.

A tippünk
Nemrégiben összehasonlítottuk a piacon kapható legjobb micelláris kazeineket. Ha tehát részletesebb véleményeket szeretne olvasni a különböző márkájú éjszakai fehérjékről, nézze meg rangsorainkat.

5. GymBeam fehérje szója izolátum

GymBeam fehérje szója izolátum felülvizsgálata

Háttér:

Hogyan értékeljük az összetevőket?

Nem látunk semmilyen jelentős előnyt, amit a szójafehérje nyújt. A szója gazdag lehet (nem fehérjében) fehérjében, de ennyi. Már többször leírtuk, hogy a szója kockázatos alap anyag, és ismételt felhasználás esetén számos problémát okozhat.

Hogyan értékeljük az ízét?

Vaníliát teszteltünk. Az íze nem túl erős, a szója eléggé átjön a fehérjében, de akinek nincs problémája a szója ízével, az nem fogja bánni ennek a fehérjének az ízét sem. Ebben az esetben különösen nagyra értékeltük, hogy a fehérje nincs túlcukrozva, és kisebb lesz a túlzásba vitel veszélye.

Következtetés

A szójafehérje semmilyen előnnyel nem jár, és nagyon szegényes aminosavspektruma miatt "halott fehérjének" neveznénk.

6. Vanavita Bio Vegán Fehérje

Vanavita Bio Vegan Protein felülvizsgálata

Alapvető információk:

Hogyan értékeljük az összetevőket?

Soha nem hittem volna, hogy egy vegán fehérjét fogok reklámozni, de így van. Azt kell mondanom, hogy ez pontosan az, amit egy vegán keres. És még mi, akik a klasszikus tejsavó rajongói vagyunk, is elégedettek vagyunk ennek a terméknek az összetevőivel, és nem okoz gondot, hogy ezt a fehérjét is beiktassuk étrendünk feldobására.

Ez egy növényi alapú komplex, amely borsó-, rizs- és kenderfehérje kombinációjából áll. Ezek a lehető legjobb összetevők, amelyeket egy vegánnak kínálhat. Nem tudjuk, hogy milyen arányban található meg itt, de számunkra pozitívum, hogy a legjobb alapanyag (borsóch) szerepel az első helyen, ami azt jelenti, hogy tudjuk, hogy ez van jelen a legnagyobb mennyiségben a fehérjében.

Gyümölcsporok, bio kókuszcukor és természetes aromák keverékét tartalmazza. Ezek semmiképpen sem káros dolgok, sőt, éppen ellenkezőleg, megvan a helyük ebben a termékben.

Hogyan értékeljük az ízét?

Az íze nem lenyűgöző, de ez a minőségi vegán fehérjék esetében megszokott. Valószínűleg nem fogod élvezni, de meg fogod szokni. Úgy gondoljuk, hogy a túlzásba vitt ivás kockázata ebben az esetben minimális. Az ízét mindenképpen megbocsátanám a minőségi összetevőkért.

Következtetés

Mindenképpen ajánlott minden vegánnak. Ha nem vagy vegán, valószínűleg meg sem veszed. Ha azonban véletlenül mégis a kezedbe kerül, mindenképpen próbáld ki.

Következtetés a GymBeam Proteinhez

Nagy csalódás számunkra, sajnos. A lényeg, hogy a GymBeam egy olyan márka, amely az árat helyezi előtérbe a minőséggel szemben, és ez valóban megmutatkozik a termékeken. Nyilvánvaló, hogy minden termék megtalálja a vevőjét, de mi személy szerint nem fektetnénk be egy bizonytalan formulába. Ha olcsó fehérjébe tervezel befektetni, akkor inkább a Protein&Co márkát keresd, amit mi nem Kiterjedten teszteltük, és el voltunk ragadtatva az összetevőitől, az ízektől és a megfizethető árától.

Nos, ennyit a mai értékelésről. Milyen tapasztalatai vannak a GymBeam fehérjékkel kapcsolatban? A minőségi összetevőket vagy az alacsony árat részesíti előnyben? Írjon nekünk a hozzászólásokban.

Magazinunkról
A SvětFitness.cz egy független portál volt, van és mindig is lesz. Csak olyan termékeket ajánlunk, amelyeket mi magunk is használnánk, és amelyekbe mi magunk is befektetnénk. Ezért nem fogadunk el semmilyen szponzori adományt, és nem engedjük, hogy egyes gyártók megvesztegessék magunkat.
Haértékeled ezeket az értékeket, akkor mesélj magazinunkról sporttársaidnak. Cikkeinkben és véleményeinkben igyekszünk minden területet (súlyzós edzés, táplálékkiegészítés, táplálkozás) lefedni, így mindenki számára kell, hogy legyen valami.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.