Google Nest Mini - A tökéletes segítő az otthonodban? (Visszatekintés)

Minél több elektronikus eszköz áll rendelkezésünkre, annál kényelmesebbé válik az életünk. Ezen életkönnyítő eszközök képzeletbeli királya pedig a hangalapú keresőmotorok, amelyeket már régóta az Amazon Alexa ural.

De a sarkában van az egyre népszerűbb Google Nest Mini, amely minden egyes verzióval egyre jobb lesz. Mit értékelünk benne a legjobban? Mennyire kell jól tudnia angolul ahhoz, hogy a mindennapokban használni tudja? Ezt és még sok mást is megtudhatsz a mai áttekintésből.

Google Nest Mini
Berendezés tervezése
9.5/10
Funkciók
9.5/10
Ár
8.3/10
Olvashatóság
8.5/10
Vezérlők
9.5/10
Általános értékelés
9.1
10 pontból 10 pont

Az elején hozzá kell tennem, hogy a Google Nest Mini tesztelése előtt teszteltem Alexa-t is, így lehetaz áttekintés végén a két hangalapú keresőmotor közötti alapvető különbségek összehasonlítására is számíthat. Videós értékelésünk többek között itt található:

Dizájn szempontjából abszolút minden otthonba illik.

A Google Nest Mini praktikus kerek formájú és négy színben kaphatóSzinte bárhol elhelyezhető bármelyik otthonban. Sajnos a Cseh Köztársaságban csak két változat érhető el, de a jövőben biztosan több változatot is árusítanak majd belőle. Míg az alsó rész gumi a maximális tapadás érdekében, a felső részt 100%-ban újrahasznosított PET-palackokból készült szövet borítja. Ez az anyag nagyon kellemes tapintású, amit különösen akkor fog értékelni, haa hangerő kézi változtatásakor, a mikrofon be- vagy kikapcsolásakor.

Az elsődleges különbség az Alexához képest az, hogy a Google Nest Minit fel lehet akasztani a falra, de őszintén szólva úgy gondolom.Szerintem ez többé-kevésbé értelmetlen, mert ebben az esetben egy kábelt kell a falra akasztani, ami logikusan elég csúnyán néz ki. Másrészt, még mindig jobb, ha van ez a lehetőség, és nem használjuk, mintha nincs, és szükségünk van rá.

Google Nest Mini fali tartó
Ha nem szeretné, hogy egy csúnya kábel lógjon a falon, akkor úgysem fogja használni a Google Nest opciót
.

Jellemzők, amelyeken meg fog lepődni

Valószínűleg emberileg lehetetlen felsorolni az összes funkciót, amit a Google Nest Mini tud. Játszhatsz játékokat, hallgathatod kedvenc zenéidet, irányíthatod a világítást az egész házban, megismerkedhetsz a legújabbhíreket a világ minden tájáról, megtudhatja az időjárás-előrejelzést és még sok minden mást. Nekem magamnak különösen a következő funkciók tetszettek az alatt az idő alatt, amíg teszteltem ezt az intelligens asszisztenst:

"Ok Google, mesélj a napomról"

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbbeteknek van valamilyen reggeli rituáléja, amit állandóan ismételget. Ha ezt a mondatot mondja az intelligens asszisztensének, az automatikusan tájékoztatást ad a mai előrejelzésről. időjárás, közlekedés, tervezett találkozók és a legfrissebb világhírek. Ezen túlmenően a rendszer tájékoztathatja Önt a korlátozásokról is.a munkába menet, vagy a kedvenc zenei műfaját játszhatja le. De csak rajtad múlik, hogy mit teszel hozzá a reggeli (vagy esti vagy délutáni) rutinodhoz. Az intelligens asszisztens tehát ismét megspórolja a telefonod nézegetésével töltött időt, így már reggel az első dolgod lehet a hasznosabb tevékenységekkel foglalkozni.

Google Nest Mini funkciók
A Google Nest Mini segítségével nem kell reggelente a telefonodon keresgélned a napoddal kapcsolatos információkat
.

"Ok Google, kapcsolja be a lámpáimat [szín]"

Ha intelligens izzókat használ, és szeretné kicserélni őket, nem feltétlenül kell elővennie a telefonját. Ismét megváltoztathatja a színt, beállíthatja a fényerőt, vagy egy egyszerű paranccsal be- és kikapcsolhatja a fényeket. Különösen szeretem ezt a funkciót este, lefekvés előtt, amikor miután elolvastam néhány könyvet, nem kellett fáradságosan felkelni és kézzel lekapcsolni a villanyt, hanem egyszerűen a fűtött ágyam kényelméből hanggal.

"Ok Google, hogyan készítsem el a [receptet]"

Önnel is előfordul időről időre, hogy van otthon néhány alapanyag, de nem tudja, mit főzzön velük? Ismét csak tegye fel a fenti kérdést, és a hangalapú asszisztens vagy közvetlenül a telefonjára küldi a receptet, vagy elkezdi diktálni a folyamatot . Hasonlóképpen, a főzési folyamat során is kérdezhet részlépéseket, és a programnak képesnek kell lennie arra, hogy válaszoljon a kérdésére.

Google Nest Mini főzési funkció
Nemcsak zenét hallgathat főzés közben, hanem ellenőrizheti is, hogy követi-e a helyes lépéseket.

"Ok Google, rádiót lejátszani"

Ha most nem szeretné lejátszani a dalokat a telefonjáról, akkor bekapcsolva hagyhatja a rádiót, amiA Google Nest Mini többféle rádiós lehetőséget kínál, és kiválaszthatja a kedvenc műfaját. A rádiók óriási előnyének tartom, hogy javítják az angol nyelvet, és például jobban megértetnek a külföldiekkel. Arról nem is beszélve, hogy a dalválaszték a legtöbb állomáson nagyon jó, és szinte mindenkinek megfelel.

Vannak a Google-nak hiányosságai?

A fent említett funkciók mellett ez a hangalapú asszisztens természetesen egy egész sor mással is rendelkezikch - megkérdezheted egy bizonyos étel tápértékét, hívhatsz egy Ubert, rendelhetsz ételt és még sok minden mást. Ami viszont zavart a Google Nest Mini működésével kapcsolatban, az az, hogy az eszköz nem tud párosítva maradni néhány kulcsfontosságú alkalmazással, például a Spotify-jal. Ez azért történik, mert a telefonja angol nyelvűre van állítva. Ha a telefonodat angol nyelvűre állítottad, a Spotify mindig párosítva marad. De persze ez a legtöbbünk számára nem reális, ezért a Google Nest Mini mínusz pontokat kap tőlem.

A második probléma maga a címzés, mert ha a Google Nest Minit az "Ok Google" megszólítással szólítja meg, akkor bekapcsolja akeresőmotor a telefonon, ami persze egyáltalán nem szándékos, és kisebb probléma.

Google Nest Mini hiányosságok A
Google Nest Mini megbízhatóan lejátssza a zenét, a népszerű rádióállomásokat és a YouTube-videókat
.

A Google Nest Mini ára viszonylag jól

A Google Nest Mini nagyban megkönnyítheti a mindennapjait, és ahogyan azt már valószínűleg kitalálta, sok mindenre képes. A funkciók széles skálája ezért némileg tükröződik az árban is, mivel egy hangalapú asszisztensért 26500 Ft-t kell fizetni. Bár ez egyesek számára soknak tűnhet, ha belegondolunk, mennyi időt és munkát igényelhet.e potenciálisan megspórolhatja, ez az ár az én szempontomból tökéletesen megfelelő, és mindenképpen újra megvenném a Google Nest Minit.

Google Nest Mini ár
Bár az Alexa valamivel olcsóbb, a Google Nest Mini egyértelmű befektetés a Google szerelmeseinek
.

Alexa nem jobb befektetés?

Ahogy ígértük, az áttekintés legvégén egy kis összehasonlítást készítünk a Google Nest Mini és a valamivel népszerűbb Alexa között. És bár izgatottan vártam a Google okos asszisztensét, néhány szempontból még mindig elmarad az Alexától.

Mitől jobb Alexa?

Bár a funkciók nagy része azonos, az Amazon Echo Dot jelentősen jobban kezeli a hangerőt.a zene, a hangzás tisztább, és a basszus határozottan sokkal jobban szól, mint a Google Nest. Arról nem is beszélve, hogy maga a maximális hangerő is nagyobb az Alexával. Természetesen ez a probléma megoldható a két eszköz párosításával.egy másik hangszóróra, de ha nincs hangszórója, és mégis hangosabb zenét szeretne, akkor az Alexa a legkézenfekvőbb választás.

Továbbá, ha külsőleg szeretné csatlakoztatni a hangszórót, az Alexa nyer. A hátoldalon a csatlakozókábel mellett egy 3,5 mm-es jack csatlakozót is találunk, amivel a Google Nest sajnos nem rendelkezik.

A harmadik dolog, amit még szeretnék kiemelni az Echo Dot esetében, az a világosabb értesítések. Egy LED-es gyűrűvel rendelkezik, amely a címzéskor: Az "Alexa" kék színnel világít, amikor a telefonon értesítést kap, narancssárgával világít, zöld színnel világít, amikorHa valaki hívja Önt, zöld színnel világít, ha pedig probléma van, pirosan világít. Határozottan egyértelműbb és feltűnőbb módon, mint a Google Nest Mini riasztása.

Az Alexa utolsó előnye pedig egyértelműen az alacsonyabb ár, hiszen a harmadik generációs Echo Dot körülbelül 7500 Ft-val olcsóbb, mint a második generációs Google Nest Mini.

Google Nest Mini vagy Alexa
Az Alexa határozottan kiemelkedőbb értesítésekkel, jobb hangzással és jobb árral rendelkezik
.

Hol nyer a Google Nest Mini?

Ahol a Google teljesen elkerüli az Amazont, az a dizájn. A Nest Mini lényegesen kisebb, mint az Alexa, ráadásul azáltal, hogy a gombokat a szövet alá építik, nem rontja el az okosasszisztens általános megjelenését. Ráadásul remélhetőleg hamarosan 4 szép szín közül választhatsz, míg az Echo Dot sötétszürke, világosszürke és fehér színben kapható, amelyek határozottan nem nyűgöznek le annyira. Szóval, merem állítani, hogy a jó méretek és az egyszínű, egyszínű szolid kialakítás kicsit praktikusabbá teszi ezt a dolgot.

A másik előny, amit határozottan látok, a Google-alkalmazásokkal való könnyebb párosítás, legyen szó naptárról vagy zenéről. Ha egy Alexát vásárolsz az Amazon első eszközeként, valószínűleg nem lesz Amazon Music és más alkalmazások, amelyeket az Echo Dot nyilvánvalóan előnyben részesít.

Ahol a Google Nest tapasztalatom szerint ismét kiemelkedik, az a nagyobb válaszkészsége a címekre. Nyugodtan csak suttoghat, és a készüléknek nem okoz gondot, hogy meghallja Önt, ami nem igazán mondható el az Alexáról.

Az utolsó nagy előnye egyértelműen a több nyelven való elérhetőség. Hasonlóképpen, a Google Nest Mini várhatóan sokkal hamarabb kap angol nyelvű támogatást, mint az Amazon, így ha fóbiád van az angol beszédtől, én mindenképpen a Google-t részesíteném előnyben.

Google Nest Mini kialakítás
A dizájn tekintetében a Google Nest Mini elsöprő fölénnyel győz
.

Végső értékelés

Azén szemszögemből nézve a Google Nest Mini egy igazán nagyszerű segítő, amely sok szempontból megkönnyíti az életét, és ami még fontosabb, pénzt takarít meg.időt olyan dolgokra, amelyek biztosan szórakoztatóbbak, mint az időjárás-előrejelzések keresése a telefonon vagy az asztali számítógépen.

Bár néhány területen még mindig alulmarad az Alexával szemben, határozottan nem rossz választás, és itt mindenért kárpótolva van.a prémium dizájn, a praktikum és a Google összes fontos alkalmazásához való kapcsolódás.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.