Esszenciális ásványi anyagok: étrend-kiegészítő kényelmes áron [felülvizsgálat]

A Czech Virus márkát bizonyára nem kell hosszasan bemutatnom. Ez az egyik legnépszerűbb márka a cseh piacon, amely többek között a következőket kínálja olyan szponzorok, mint Pavel Beran, Jiří Tkadlčík és Lenka Myslivcová. A híres nevek mellett a Czech Virus természetesen elsősorban a termékek minőségéről és változatosságáról ismert. És az egyik terméküket is részletesen tárgyalja ez a felülvizsgálat. Ez egy Essential Minerals kiegészítő, amely a D3 és K2 vitaminok érdekes kombinációját tartalmazza magnézium és szelén ásványi anyagokkal.

Czech Virus Essential Minerals
Ár
8.5/10
Hatás
7.0/10
Adagolás
8.0/10
Összetevők
7.0/10
Csomag mérete
8.0/10
Általános értékelés
7.7
10 pontból 10 pont

A Czech Virus Essential Minerals legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Miért olyan fontosak számunkra ezek a vitaminok és ásványi anyagok?

A vitaminoknak és ásványi anyagoknak természetesen szerves részét kell képezniük az étrendünknek. Sajnos még egy igazán változatos és egészséges étrend mellett is gyakran nem veszünk be annyit, amennyit kellene. A legfontosabb, de egyben a leginkább hiányos vitaminok és ásványi anyagokA D-vitamint és a magnéziumot általában a legfontosabb ásványi anyagoknak és ásványi anyagoknak tartják a szervezetünkben.
A magnézium olyan ásványi anyag, amely több mint száz különböző biokémiai reakcióban vesz részt a szervezetünkben. Ezenkívül segít a stressz enyhítésében, javítja az agyműködést és még a vérnyomást is csökkenti. Ezenkívül formájától függően javíthatja az alvás minőségét, vagy éppen ellenkezőleg, serkentheti szervezetünket.
A magnézium mellett a D-vitamin is nélkülözhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. Pozitívan befolyásolja immunrendszerünket, csontjaink és izmaink egészségét, és nem utolsósorban hangulatunkat vagy energiánkat. Ha többet szeretne megtudni mindezekről a hatásokról, kérjük, olvassa el aa D-vitaminnal és a magnéziummal részletesen foglalkozó korábbi cikkeinket.
Még a szelén és a K2-vitamin sem olyan vitaminok és ásványi anyagok, amelyeket alá kellene becsülni. A szelén fontos ásványi anyag az immunrendszerünk és a pajzsmirigy működése szempontjából. Ezenkívül hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, jótékony hatással van a haj állapotára és többek között a normál spermatogenezisre.
Ami a K2-vitamint illeti, leggyakrabban a D-vitaminnal együtt található meg a táplálékkiegészítőkben, mivel mindkét vitamin szinergikusan hat egymásra. Az egyik tehát támogatja a másik hatékonyságát. A K2-vitamin jelentősége elsősorban abban rejlik, hogy az immunrendszer és a csontok egészségének támogatása mellett, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is, és összefügg a megfelelő véralvadással.

Az Essenctial Minerals nagyon fontos ásványi anyagok és vitaminok kombinációja.
Az Essenctial Minerals nagyon fontos ásványi anyagok és vitaminok kombinációja
.

Érdekes összetétel és kellemes adagolás

A gyártó két kapszula Essential Minerals bevétele a nap bármely szakában ajánlott. Én személy szerint azt javasolnám, hogy az egyik kapszulát reggel éhgyomorra, a másikat pedig valamikor a nap folyamán, étkezés után vegye be. Ebben a két kapszulában összesen 4600 NE van a D-vitamin leghatékonyabb formájából, a D3-ból. Mivel az általánosan ajánlott napi adag 400 és 800 NE között van, és anéha több mint 2000 NE ajánlott, ez nagyon magas D-vitamin-mennyiség.
Ezen kívül 50 mcg K2-vitamint is találunk benne, MK-7 formájában, amely számunkra a leghatékonyabb és bioaktívabb forma. A K2-vitamin ajánlott napi adagja azonban 150 és 200 mcg között van. Két kapszulában lévő tartalma így jelentősen alulbecsült a D-vitaminhoz képest. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy elsősorban a D-vitamin hatásainak támogatása érdekében szerepel itt, amellyel szinergikusan hat.
Ami a magnéziumot illeti, 250 mg magnézium található egy ajánlott adagban, citrát formájában. Ez általában 15 %-os elemi magnéziumtartalommal rendelkezik, és a felszívódási aránya akár 90 % is lehet. Így egy ilyen adagban körülbelül 37 mg elemi magnézium található. Az ajánlott napi bevitel azonban 300-400 mg. Még a magnézium esetében is nyilvánvaló, hogy ez a szint nem túl magas.
Végül a szelén, pontosabban 55 mcg nátrium-szelenit, szintén megtalálható két Essential Minerals kapszulában. Ez a szelén szervetlen formája, amely nem szívódik fel olyan hatékonyan a szervezetünkben, mint a szerves forma. Általánosságban elmondható, hogy a szelén ajánlott napi bevitele 55 mcg körül van. Ebben a tekintetben két kapszula tartalma elegendőnek tűnik.

Sajnos az esszenciális ásványi anyagok egy kicsit drágábbak.
Sajnos az esszenciális ásványi anyagok kicsit drágábbak
.

Csomag mérete és ára

A 60 kapszulát tartalmazó csomag jelenleg 4150 Ft-ért kapható. Ez azt jelenti, hogy egy adag két kapszula körülbelül 130 Ft-ba kerül. Az ár alapvetően megegyezik a Reflex nagyon népszerű Nexgen árával. Figyelembe véve a két étrend-kiegészítőben lévő hatóanyagok mennyiségét, az Essential Minerals ára első pillantásra kissé borsosnak tűnhet. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az Essential Minerals nem a klasszikus multivitaminok helyettesítésére szolgál, hanemhanem inkább kiegészítésként, ami azt jelenti, hogy soha nem kell külön megvásárolnia a D-vitamint és a magnéziumot. És ebben a tekintetben nagyon kedvező áron kapható.

A Czech Virus Essential Minerals legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Végső ítélet

Az Essential Minerals végső soron egy jó kiegészítő, egyedi összetétellel, amelyet viszonylag kedvező áron lehet beszerezni. Ha nem szeretné külön megvásárolni a magnéziumot és a D-vitamint, az Essential Minerals kétségtelenül pontosan az, amit keres.
Fontos azonban szem előtt tartani, hogy közel sem tartalmaz annyi magnéziumot, mint a csak magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítők. Ez azonban még mindig magnézium, kiváló minőségű citrát formában. Számos más étrend-kiegészítőhöz képest ez még mindig egy nagyon jó minőségű formula, amelyben a minőség győz a mennyiség felett. Ahogy fentebb említettem, ha nem akarsz túl sok pénzt költeni vitaminokra és ásványi anyagokra.az Essential Minerals kiváló választás a szükséges magnézium és D-vitamin pótlására.
Abban az esetben azonban, ha nem bánja, hogy egy kicsit többet kell fizetnie a kiegészítőkért, akkor is azt javasolnám, hogy a magnéziumot és a D-vitamint külön-külön vásárolja meg. A nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok közül csak egyet tartalmazó étrend-kiegészítők a legtöbb esetben sokkal nagyobb arányban tartalmazzák ezeket az anyagokat, amelyek szervezetünkben hiányoznak.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.