Big Zone Protein Juice - Finom fehérje kiváló tápértékkel (felülvizsgálata)

A Big Zone márka csak nemrég lépett be a cseh piacra, de rövid idő alatt sok rajongót szerzett. A Big Zone általában termékeik egyediségére, minőségére és maximális tisztaságára támaszkodik, ami termékeiket az abszolút csúcsok közé emeli.

Ezért döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk a fehérjeizolátumukat, amelyet Protein Juice-nak hívnak, valószínűleg azért, mert állítólag hasonlít egy ilyen gyümölcslére.

Ez persze nagyon felkeltette az érdeklődésünket, és úgy gondoltuk, hogy ki kell próbálnunk. A legtöbb ember többnyire dicséri ezt a fehérjét. Végezzünk tehát egy jó, részletes elemzést a termékről, hogy lássuk, hogyan is állta meg a fehérje a helyét a felülvizsgálatunk során. A felülvizsgálat teljesen objektív, és úgy van megírva, ahogyan mi valójában érzékeljük a fehérjét.

Big Zone Protein Juice
Kategória: Fehérjék
Ízlés
9.4/10
Oldhatóság
7.1/10
Emészthetőség
9.8/10
Összetevők
9.7/10
Ár
8.0/10
Általános értékelés
8.8
10 pontból 10 pont

A gyártó Big Zone egy viszonylag gyorsan növekvő márka a piacunkon, és számos termékükkel találkozhatunk a piacon. A múltban már teszteltük a fehérjéjüket Battle Whey és multivitamin Vita-min Inject, lásd azt is, hogyan állt fel ez a két termék a felülvizsgálatunkban.

Most pedig térjünk rá magának a sokat emlegetett tejsavó izolátumnak a felülvizsgálatára.

Big Zone Protein Juice ízek
Lehetőségünk volt kipróbálni a Big Zone Protein Juice-t az összes elérhető ízben
.

Mintafehérje-összetétel

Első pillantásra láthatjuk, hogy a fehérjeformulában nagyon kevés összetevő van, ami nagyra értékelhető. Egyszerűen fogalmazva, minél kevesebb összetevő van egy fehérjében, annál többminél tisztább a fehérje, annál természetesebb a szervezet számára, és annál könnyebben emészthető. Ami számunkra már a kezdetektől fogva nagy előny.

A fő és egyetlen fehérjeforrás itt a tejsavófehérje-izolátum, amelyet ultraszűrési módszerrel (azaz CFM) dolgoznak fel. Ez a módszer megtartja a fehérjében található összes bioaktív frakciót. Ez számos egészségügyi előnnyel jár a szervezetünk számára, például javítja az immunitást.

A fehérjéhez hozzáadott emulgeálószerként napraforgó lecitin van, ami egy változásez változást jelent a konkurens vállalatokhoz képest, amelyek többnyire szójalecitint használnak. Itt nincs nagy különbség, mindkét összetevő tökéletesen biztonságos a szervezet számára, és gyakranmég azt is hallhatja, hogy a napraforgó lecitin jobb a szervezet számára, mint a szójalecitin. Ezek az információk azonban gyakran megalapozatlanok, és gyakorlatilag nem érdekel minket, hogy a két összetevő közül melyiket használják. Mindkettő tökéletesen rendben van.

Az összetevők között megtaláljuk a citromsav hozzáadását is, amely a citrusfélékben természetes módon fordul elő. Azért adható a fehérjéhez, mert a citromsav szabályozza a felhasznált összetevők savasságát és lúgosságát.

A gyártó a természetes színezőanyagot, a béta-karotint is felhasználta, amely a Multivitamin és a Mango-Maracuja ízesítésű fehérjeösszetevőkben is megtalálható. Az eper-rebarbara ízben természetes színezékként céklaport találunk. Ezek a színezékek a lehető legjobb változatok, amelyeket a gyártó használhatott. Teljesen természetesek a szervezet számára, mondhatni egészségesek. Mindenképpen dicsérjük őket. A citromos tea ízesítésű termék azonban ammóniafestéket használ, ami vitatott, mivel az ammónia rákkeltő lehet. Ezeket a véleményeket azonban soha nem támasztották alá tudományosan, mégis megjelennek a köztudatban. Még így sem gondolom, hogy a fehérjében jelen lévő kis mennyiségben veszélyt jelentenének az emberre.

Az összetevők között szerepel az aromák használata, de nem derül ki, hogy ezek természetes vagy mesterséges aromák. Akárhogy is, a fehérje megkóstolása után hajlamosabb lennék azt hinni, hogy mesterséges aromákat használtak.

A tejsavóizolátumot szukralózzal édesítették. Számunkra ez az egyik legjobb édesítőszer, amit egy gyártó használhatott volna. Persze lehet azzal érvelni, hogy a gyártó szteviol-glikozidokat is használhatott volna az édesítéshez, ami de nem tartom rossz lépésnek a szukralóz használatát, épp ellenkezőleg. A szukralóz egy teljesen biztonságos édesítőszer, amely manapság számos termékben megtalálható. A túlzott fogyasztás például az emésztési zavarok vagy a visszatartás kockázatát rejti magában. vízvisszatartás, de ez csak a túlfogyasztás kockázata, amit mi még csak meg sem közelítünk.Szóval ne aggódj a szukralóz miatt, nem tesz veled semmit.

A tippünk
Nagyon meglepett minket a fehérje kivételes összetétele. Ha értékeli a maximális tisztaságot és a felhasznált összetevők minimális mennyiségét, a Big Zone Protein Juice a megfelelő választás az Ön számára.
Big Zone Protein Juice összetevők A
Big Zone Protein Juice összetétele példaértékű
.

A fehérje rendkívül magas habképző képessége

A Protein Juice emészthetősége egy szóval teljesen hibátlan. Nem vettem észre semmilyen jelét a fehérje emésztésének zavarának, puffadásnak, gyomorfájásnak vagy bármilyen más problémának.Nagyon nagyra értékelem, mert én egy kicsit érzékenyebb vagyok ezekre a dolgokra, és meg tudom állapítani, hogy a fehérje jó minőségű, és mikor nem. Itt látható, hogy a gyártó büszke az összetevők minőségére, és a felhasznált tejsavóizolátum valóban kiváló minőségű.

A fehérje tesztelésekor követtem a gyártó utasításait, 30 g fehérjét 300 ml vízben kevertem össze, és az így kapott állag gyönyörűen vizes, gyümölcslére emlékeztető volt. Pontosan a gyártó által megadottak szerint. Sajnos, amikor a fehérjét az előírt mennyiségű vízbe kevertem, a fehérje rendkívül felhabzott, és több percet kellett várnom, mire a hab lecsillapodott. Ugyanakkor voltak kisebb oldhatósági problémák is, amikor csomók maradtak a felszínen. A hosszabb keverés azonban megoldja ezt a problémát, így számomra nem számít annyira, de meg kellett említenem. A következő teszthez egy kanállal megkevertem a fehérjét az üvegben, és minden teljesen sima volt. Nem javaslom, hogy a fehérjét shakerben vagy turmixgépben keverje össze, hacsak nem szeretné, hogy a fehérje nagyon habos legyen.

Kipróbáltam a fehérjét joghurtban vagy túróban is, és itt is problémát észleltem a por oldhatóságában, csomók maradtak benne. Ezért azt javaslom, hogy a fehérjét óvatosan és hosszabb ideig keverje össze, hogy elkerülje a csomósodást.

A tippünk
Használja ki a nyári hónapokat, és készítse el a tökéletes nyári fagylaltot. Keverje össze a görög joghurtot a Big Zone Protein Juice-zal, és fagyassza le. Alternatívaként különböző gyümölcsdarabokat vagy dióféléket is adhat hozzá.
Big Zone Protein Juice oldhatósága
Csalódtunk a fehérje valóban extrém habzása miatt, amire a gyártónak oda kellene figyelnie.

Abszolút tökéletes tápértékek

A Big Zone Protein Juice abszolút nagyszerű tápértékekkel rendelkezik , a 100 g fehérjetartalom 82,4%-83,4% között mozog, ami egy izolátum esetében nagyon elfogadható érték. Azt mondanám, hogy a fehérjetartalom itt teljesen elegendő. Ha ezt összehasonlítjuk a konkurens izolátumokkal, a fehérjetartalom azonos vagy nagyon hasonló. A piacon találhatunk alacsonyabb fehérjetartalmú (80% vagy kevesebb), de magasabb (akár 90% körüli) izolátumokat is.

Nagyon szuverén lépés a gyártó részéről a fehérjében található fehérjék aminosavspektrumának közzététele. A Big Zone így erősíti meg a minőséget, amellyel oly sokat dicsekszik. Itt kell megemlíteni, hogy a fehérje mindössze 354 kcal-t tartalmaz 100 gramm termékenként, a citromos tea ízű pedig 352 kcal-t. Ugyanakkor a termék 100 grammja mindössze 0,8 g zsírt és 2,2 g szénhidrátot tartalmaz, ami olyan elképesztő érték, amilyet egyszerűen nem találsz.

Tápértékek (multivitamin ízesítés):

100 g 1 adag (30 g)
Energiaérték 1503 kJ/354 kcal 451 kJ/106 kcal
Zsírok 0,8 g 0,2 g
- ebből telített zsírsavak 0,4 g 0,1 g
Szénhidrátok 2,2 g 0,66 g
- ebből cukrok 1,4 g 0,4 g
Szál
Fehérje 83,2 g 25 g
0,78 g 0,24 g
tippünk
A 90% körüli fehérjetartalmú izolált fehérjéknek nem lesz olyan jó íze, mint a 83% körüli fehérjetartalmú izolátumoknak. Válasszon tehát körültekintően, és kérdezze meg magától, mi a célja. Mindenképpen inkább jó minőségű, jó ízű, 80%-os fehérjét válasszunk.
Big Zone Protein Juice tápértékek
Magas fehérje- és minimális szénhidrát- vagy zsírtartalmú.
Erről szólnak a
tejsavó izolátumok
.

Szokatlan ízek, amelyek meglepik Önt

Végül elérkeztünk a legnagyobb vonzerőhöz, amellyel a fehérje büszkélkedhet, ez pedig az ízek. Ha érdekelnek a különböző szokatlan fehérje ízek, vigyázz, biztosan nem kóstoltál még ilyet. Meglepődve tapasztaltuk, hogy ezek mind teljesen eredetiek, és nem hasonlítanak a piacon kapható konkurens fehérjékhez. Ha a klasszikus csokoládés, vaníliás, tejes ízek helyett másra vágyik, a Protein Juice az Ön számára készült. Itt az egyes ízek értékelését mutatjuk be:

  • Amangó-maracuja (9/10 ) egyike azoknak a nagyon szokatlan ízeknek, amelyeket a konkurens fehérjékben nem talál. Kár érte, mert az íze nagyon finom. Először azt hittem, hogy egy nagy csipetnyi mesterséges ízt fogok érezni, de az első korty után ezek a félelmek eloszlottak. Ha nem tudnám, hogy mit kóstolok, azt mondanám, hogy 100%-os mangólé maracujával. Az íze tényleg hihető, nagyon meglepett.
  • Azeper-rebarbara (9/10 ) az az íz, amit a legjobban vártam. De az első kóstolás után azt kell mondanom, hogy eléggé csalódott voltam, mivel nagyon vegyi utóízt hagyott a nyelvemen. A következő kóstoláskor azonban már nem éreztem ezt az utóízt. Mintha finom eperillatúvá változott volna. Ezt az ízt egy szóval jellemezném, és ez a tökéletesség. Én személy szerint ezt az ízt görög joghurttal kombinálva szeretem a legjobban, amit a fagyasztóba teszek, hogy lefagyasszam. Röviden, a fagylalt finom.
  • Acitromos tea (9/10 ) egyike azoknak az ízeknek, amelyeket egyáltalán nem szerettem volna a fehérjével együtt, de végül teljesen finom íze van. A szupermarketek jeges teáihoz hasonlítható, de sűrűbb állagú és természetesen jobb tápértékkel. A fehérje édesebb, de a citrom enyhe leheletnyi aromája még mindig kiemelkedik. Ráadásul, ha nyáron a hűtőben hűtjük, teljesen frissítőnek fogjuk találni. Ezt az ízt csak pozitívan lehet értékelni.
  • AMultivitamin (9/10) egy másik nagyszerű íz, amit nagyon szerettem. Az egyetlen negatívum a magasabb habzás, így a fehérje bekeverése után meg kell várni, amíg a hab lecseng. Ízre azonban a fehérje igazán felizgatja az embert. A Caprisone vagy a Tang multivitaminlevekhez hasonlítható, de nekem sokkal jobb az íze. Persze az íze csak mesterséges, de az íz hihetősége tényleg tökéletes, és lehűlés után újra nagyon fogod élvezni.
A tippünk
A fehérje nagyon habzik, ezért ne használjon turmixgépet az elkészítéséhez. Javasoljuk, hogy a fehérjét egy kanállal keverje össze.
Big Zone fehérje juice íz felülvizsgálata
Az ízek igazán finomak, de könnyen előfordulhat, hogy idővel túlzásba viszi a fogyasztásukat.

Mikor a legjobb a fehérje bevitele?

A Big Zone Protein Juice nagyon könnyen és gyorsan felszívódó fehérjét tartalmaz. A legjobb közvetlenül edzés után bevenni, hogy az aminosavak a leggyorsabban eljussanak az izmokhoz.

A nap bármely szakában frissítő italként is fogyaszthatja. Én személy szerint azt javaslom, hogy keverje össze görög joghurttal vagy túróval, és fagyassza le egy időre. Csodálatos gyümölcsös fagylalt lesz belőle.

Mivel ez egy nagyon jó minőségű tejsavó izolátum, ezért általában nem ajánlott.A fehérjét semmiképpen sem ajánlott megfőzni, ha meg akarja őrizni a fehérje összes egészségügyi előnyét.

A tippünk
Bár a gyártó azt állítja, hogy ez egy fehérje juice, akkor is használhatja edzés utáni zabkásákhoz. Én személy szerint rizskásához adom az ananásszal együtt, az így kapott keveréket egy időre a fagyasztóba teszem, és kész. Nem ismerek ennél üdítőbb edzés utáni élvezetet.

Az ár megfelel a minőségnek

A gyártó a fehérjét csak egy méretben és 1 kg-os kiszerelésben értékesíti. Egy kilós kiszerelésért 13320 Ft-t kell fizetni, ami 400 Ft-nak felel meg adagonként. Itt sokan azt mondják, hogy a fehérje nagyon drága, de én személy szerint nem így gondolom. Mindenki tudja, hogy a minőségért többet kell fizetni, és ez itt sincs másképp.

Véleményem szerint az ár megfelel a Big Zone által kínált termék minőségének. Szép bónuszként nagyon szokatlan, kellemes ízek jelennek meg. El kell azonban ismernünk, hogy a hasonló minőségű Iso Whey Zero, amelyet nemrégiben teszteltünk, 270 Ft/adag áron kapható. Már ez is nagy különbség, és kár, hogy a Big Zone nem készít 2 kg-os csomagot, amely így sokkal kedvezőbb árú lenne.

A Big Zone Protein Juice legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat
Big Zone Protein Juice vs. Iso Whey Zero A
BiotechUSA izolátum 270 Ft/adag, tehát lényegesen olcsóbb
.

Protein Juice vs. Battle Whey

Két tejsavófehérje van, mindkettő ugyanattól a márkától. Mindkettő ugyanarra a célra használható, és tökéletesen emészthető. Mindkettőnek tökéletes az íze, és nagyon népszerűek a közönség körében. De miben különbözik valójában ez a két termék?

  • ABig Zone Protein Juice jobban megfelel azoknak, akik a piacon kapható legtisztább fehérjeforrást keresik. Inkább azoknak való, akik szigorú diétát tartanak, azoknak, akik egy gramm felesleges zsírt vagy cukrot sem akarnak fogyasztani. Sokkal jobb választásnak tartom az edzés utáni használatra is, amikor a tested éhezik a tápanyagokra, és az izolátum sokkal gyorsabban juttatja el ezeket a tápanyagokat az izmokhoz. Inkább azoknak való, akik szeretik a gyümölcsízeket, vagy a hagyományos gyümölcslevek egészségesebb alternatíváját keresik.
  • A Battle Whey a Big Zone-tól, másrészről, egy tejsavó koncentrátum, amely alkalmasabb a következő célokraanap bármely szakában használható, mivel egy kicsit lassabban emésztődik, mint egy tiszta izolátum, mint a Protein Juice. A fehérjetartalom itt 73-75,5% körül van, ami teljesen átlagos, de tökéletesen elfogadható egy átlagos edző számára. Ez egy nagyon jó minőségű fehérje, amelynek nagy előnye, hogy számos receptben felhasználható, és a hőkezelés miatt sem kell aggódnia. A Protein Juice-hoz képest szögesen eltérő ízvilággal rendelkezik, ami véleményem szerintSzerintem sokkal jobban fogod élvezni, ha szereted a hagyományosabb fehérje ízeket. A Battle Whey nagy előnye az ár, mivel egy adag körülbelül 300 Ft-ba kerül.

BigZone Battle Whey - Top fehérje nem hagyományos ízekben (felülvizsgálat)

Mindkét fehérje íze eléggé különbözik, de egyikükkel sem lehet hibázni. Ha szereti a gyümölcsös ízeket, válassza a Protein Juice-t, ha a klasszikus "tejes" ízeket, válassza a Battle Whey-t. Egyébként mindkettő pontosan ugyanúgy vehető.

A tippünk
A Protein Juice nagyszerű tápértékei miatt a legszigorúbb diétákhoz is tökéletes társ. Ha inkább a tejtermékek ízét kedveli, és nem törődik annyira a tápértékkel, válassza a Battle Whey-t.

Végső értékelés

Ismét elérkeztünk a legfontosabb kérdéshez. Megéri befektetni a Protein Juice-ba? Véleményünk szerint igen. Kivételes tápértékével, összetételével és ízével biztosan sok rajongót fog megnyerni. Az egyetlen probléma az, hogy egyesek nagyon hamar túlzásba viszik a fogyasztását, ezért célszerű lenne több ízesítéssel rendelkezni, hogy variálni lehessen a fehérjét. Ha azonban pénzt fektet be egy minőségi tejsavóizolátumba, valószínűleg nem az íz lesz az első számú prioritás az Ön számára, hanem a funkcionalitás és a minőség. A Big Zone márkával pedig biztosan nem kell aggódnia emiatt.

A fehérjével kapcsolatos végső érzésem meglehetősen pozitív. Persze, vannak hibák, például az oldhatóságban és a habosságban, de ez szinte mindenben megtalálható.az összes fehérjét, és miután kipróbáltál annyi fehérjét, mint én, nem fogsz aggódni ilyen triviális dolgok miatt. A rossz oldhatóságot és a habzást nagyon könnyű kijátszani, így nem veszem őket nagy mínusznak. És az íze? Ez nagyon szubjektív, csak ki kell próbálnod magadnak.

Úgy gondolom, hogy a Protein Juice egy kivételes termék, amelynek nincs konkurenciája a piacon. Nem találsz hasonló ízű fehérjéket, és már csak ezért is sok rajongóját fogja biztosítani, és nincs más választásunk, minthogy ajánljuk neked a fehérjét.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.