A húson túl: Milyen íze van egy mesterséges hamburgernek? (Visszatekintés)

Mi jut eszedbe, ha valaki egy 100%-ban növényi eredetű, egészséges húspótlóról beszél? Őszintén szólva én sem tudtam, és az ötlet, hogy borsófehérje helyettesítheti az én nagyon szeretett húsom, őszintén szólva egyáltalán nem tűnt reálisnak.

De mivel a Beyond Burger egyre népszerűbbé vált, én is kipróbáltam. Hogy ízlett-e nekem, hogy az összetevői legalább valamennyire elfogadhatóak-e, és hogy visszatérek-e valaha is a klasszikus húsburgerhez, megtudhatjátok a mai kritikából.

Beyond Meat Burger
Kategória: Élelmiszer
Összetevők
9.3/10
Ízlés
8.8/10
Következetesség
8.9/10
Ár
6.6/10
Általános értékelés
8.4
10 pontból 10 pont

Hol lehet a legolcsóbban vásárolni?

Ha jobban szereti a videót, mint a szöveget, akkor inkább nézze meg a részletesebb felvételeket tartalmazó videós értékelésünket:

Hogyan értékeljük a Beyond Burger összetevőit?

Szeretném előrebocsátani a mai véleményemet azzal, hogy teljesen elégedett voltam a Beyond Burger összetételével. A borsófehérje, a repce- és a kókuszolaj olyan összetevők, amelyeket mindenképpen érdemes megemlíteni, még inkább, ha a belőlük készült termék a húshoz hasonló ízű.

1. Borsófehérje

A Beyond Burger összetételében az első helyet a borsófehérje foglalja el, amely az aminosavak nagyon jó spektrumával rendelkezik, és ezért igazán jól használható. Legalábbis a növényi fehérje tekintetében. Közelebbről megvizsgálva, azt fogja találni, hogy ez a fehérje némileg hiányos. a cisztein, a metionin és a triptofán aminosavtartalmában, legalábbis mondjuk a népszerű tejsavófehérjéhez képest.

A teljes objektivitás érdekében azonban azt is meg kell említeni, hogy az arginin, a glicin és a fenilalanin képviselete rendkívül magas. A növényi fehérjék közül mindenképpen ez a lehető legjobb megoldás, ami lényegesen jobb. mint a szója, amely olcsó, meglehetősen ellentmondásos, és amelyet a gyártók túlnyomó többsége használ.

Beyond Meat Burger Hozzávalók A
borsófehérje kellemes változást jelent a szójafehérjéhez képest, amit nagyra értékelek
.

2. Repceolaj

A repceolaj egy másik meglehetősen jól megválasztott, jó tápértékkel rendelkező összetevő. Az általánosan használt olajok közül ennek van a legalacsonyabb telített zsírsavtartalma, amelynek egészségügyi hatásai meglehetősen ellentmondásosak. Szakértői honlapok szerint a repceolaj 24-38%-ban tartalmaz omega-3 és omega-6 (azaz linolsavat és alfa-linolsavat), amelyekről elmondható, hogy a jogszabályok szempontjából hozzájárulnak a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.

3. Kókuszolaj

A kókuszolajat elsősorban a sportolók körében használják, mert MCT-zsírtartalma (közepes láncúlánc), amelyet a szervezet viszonylag jó energiaforrásként tud felhasználni, különösen az állóképességi sportok esetében.Új kutatások azonban azt sugallják, hogy a kókuszolaj MCT-tartalma nem olyan magas, mint korábban gondolták. Régebbi cikkek akár 75%-os MCT-tartalomról is beszámoltak, de az újabb eredmények csak 15% körüli tartalomról számolnak be.

ABeyond Meat kókuszolaját egyébként finomítják, ami azt jelenti, hogy minden szennyeződéstől megtisztítják, ugyanakkor a kókuszolajban a szakértői weboldalak szerint elpusztítja az összes egészségügyi előnyt, például a polifenolokat - fontos antioxidánsokat. Különbséget kell tenni a részleges és a teljes finomítás között: a részleges finomítás során transzzsírok keletkeznek, amelyek lényegében ugyanaz a probléma, mint a hidrogénezett (szilárdított) zsírokkal, mint például a RAMA, FLORA és mások. A teljes finomítás azért előnyösebb, mert nagymértékben kiküszöböli a transzzsírsavak előfordulását, ezért általában előnyben részesítik.

4. Egyéb anyagok (a Beyond Meat kevesebb mint 2%-ban tartalmaz ilyen anyagokat):

Bambuszrost, metil-cellulóz, burgonyakeményítő, maltodextrin, élesztőkivonat, só, napraforgóolaj, növényi glicerin, szárított élesztő, arabikum gumi, aszkorbinsav, céklalé, módosított keményítő, ecetsav, almakivonat, citromlé koncentrátum.

Hol lehet a legolcsóbban vásárolni

Érdekes íz, ami távolról sem emlékeztet a húsra.

Ha megnézted ezt a kritikát, kilencven százalékban ennek a bekezdésnek köszönhetően. Amikor a Beyond Meat-t teszteltük, összehasonlításképpen egy klasszikus marhahamburgert is készítettünk. Az első szempont, ami eltér a két élelmiszer között, az az illat. Valójában a zöldséges hamburger kinyitásakor kutyakonzervhez hasonló szag csapott meg minket, míg a húsnak... hússzaga volt, mint a húsnak.

Aztán volt még egy különbség, mégpedig a következetesség. Amikor felvettük a Beyond burgert, észrevehetően puhább volt, nem tartotta jól az alakját. Előrebocsátom, hogy ez a hőkezelés után változott meg, amikor a zöldséges burger már nem tartotta össze magát. Bár eredetileg azt hittem, hogy a Beyond Burger elkészítése kicsit tovább tart majd, ugyanannyi időbe telt, mint a hagyományos hús elkészítése.

Aztán jött a tényleges kóstolás. És őszintén szólva nem tudom, mihez hasonlítanám ezt a növényi alapú termékekből álló keveréket. Az íze nem túl hangsúlyos, és a húshoz képest határozottan és kevésbé merev, és amikor kinyomkodod, a leve is kijön. Ez egy érdekes ízélmény, ha egy burgerrel kényezteted magad, mint én tettem, klasszikus zsemlével és zöldségekkel, egy bizonyosAz ízt azonban nagyon nehéz összehasonlítani valami ismerős dologgal. A zöldséges burgert magadnak kell megkóstolnod.

Beyond Meat Burger konzisztencia
Még ha a Beyond Burger íze nem is olyan jellegzetes, a zsemlével és a zöldségekkel kombinálva biztosan annyira fogod szeretni, mint mi
.

Egy olyan ár, ami valószínűleg arra késztet, hogy ragaszkodjon a klasszikus húshoz.

Ha eddig nem is találtam komolyabb hibát a Beyond Burgerrel kapcsolatban, most már nem így van. Két körért (és így két adag zöldséges hamburgerért) majdnem 3330 Ft-t kell fizetni, ami a klasszikus húsokhoz képest igen kedvezőtlen helyzetbe hozza. Három szelet minőségi marhahúsos hamburgerért majdnem 1670 Ft-val kevesebbet fizettünk. És ha annyira szereted az ételt, mint mi, akkor a hamburger mindkét adagját könnyedén megeheted egyedül is. A magasabb árat figyelembe véve, úgy gondolom, hogy a Beyond Burger mindenképpen megér egy próbát, de aValószínűleg nem fog radikálisan beépülni az étrended szerves részeként az étrendedbe.

Hol lehet megvásárolni a Beyond Burger legolcsóbban?

Beyond Meat Burger vs. Beef Burger
A Beyond Meat ára sajnos nagyon magas
.

Végső értékelés

Őszintén szólva, annyira szeretem a húst, hogy meg vagyok győződve arról. hogy semmilyen Beyond Meat nem helyettesítheti azt az étrendemben. Bár ezeknek a húspótlóknak a gyártói arról beszélnek, hogy nem kell kifosztani a bolygót ahhoz, hogy egy steak-et ehessünk, én másképp közelíteném meg a dolgot. A túlzott húsfogyasztás határozottan nem egészséges, és ha alternatívára (vagyis nem helyettesítőre) van szükséged, akkor ez mindenképpen jól jöhet.

Ez egy minőségi termék, amely nem tartalmaz semmilyen felesleges anyagot (bár természetesen a normál húsban nincs maltodextrin vagy gumiarábikum). Az egyetlen hátránya sajnos a magasabb ár, ami valószínűleg az oka annak, hogy a legtöbben még mindig a húst részesítik előnyben. De ez a hamburger mindenképpen megér egy próbát.

Nos, ennyi volt ebben az értékelésben. Ha már kipróbálta a Beyond Burger-t, örülnénk, ha megosztaná velünk a hozzászólásokban. Hasonlóképpen, tegyen fel nekünk bármilyen kérdést a hozzászólásokban, és mi szívesen válaszolunk rá.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.