Anapur természetes élelmiszer - Egy újabb táplálkozási képtelenség vagy jó diétapótló? (Visszatekintés)

Mint valószínűleg tudják, a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás bármilyen helyettesítőjével szemben nagyon negatívan állok. És még rosszabb, ha a gyártó spórol a nyersanyagokon, és az összes pénzt bonyolult marketingre költi. Nem sokkal azután, hogy felvettük a MANU-t, megkeresett az Anapur gyártója, hogy nem akarom-e kipróbálni a terméküket is.

Egy darabig gondolkodtam rajta, többször részletesen tanulmányoztam az összetevőket, és végül elfogadtam az ajánlatot. De elkezdtem gondolkodni azon, hogyan is kezeljem ezt a felülvizsgálatot, hogy ne úgy tűnjön, mintha olyasmit támogatnék, ami ellen alig egy hónapja még harcoltam. Nos, úgy gondoltam, hogy a legjobb, ha rámutatok az alapvető különbségekre.az Anapur és a legtöbb más étkezéshelyettesítő között, amelyek csak hasonlítanak egymásra. Akkor lássunk hozzá.

Anapur
Kategória: Italok
Ízlés
9.1/10
Összetevők
9.0/10
Ár
7.2/10
Emészthetőség
8.9/10
Telítettségi hatás
7.0/10
Általános értékelés
8.2
10 pontból 10 pont

Hol lehet megvásárolni?

Rögtön az elején hozzá kell tennem, hogy a szilárd ételek folyadékkal való helyettesítéséhez való hozzáállásom még mindig ugyanaz. A MANA-tól eltérően azonban az Anapur nem állítja be, hogy 100%-ban helyettesíti a szilárd táplálékot, hanem egy szituációs kiegészítés. A mai áttekintésünkben tehát arra összpontosítunk, hogy az Anapur hogyan működhet alkalmi étrend-kiegészítőként olyan helyzetekben, amikor nem követünk szilárd étrendet.

Anapur Szlovákia

Tehát mi különbözteti meg az Anapurt a többi étkezéshelyettesítőtől?

Ha összehasonlítja az Anapurt az ebbe a kategóriába tartozó konkurens termékek túlnyomó többségével, legalább egy érdekes dolgot talál. Az Anapur összetevői teljesen minimálisan feldolgozottak. Természetesen néhány összetevőt tovább kell feldolgozni, mert nyers állapotban kevésbé emészthetőek.A gyártó azonban, amennyire csak lehetséges, az összetevőket a lehető legtermészetesebb állapotukban tartja. Nézzünk meg néhány összetevőt, amelyek nagyon jól illusztrálják gondolataimat:

  • Camu camu a szintetikus C-vitamin helyett - bizonyára észrevette, hogy a gyártók 90%-a szintetikus l-aszkorbinsavat használ. Az Anapurban azonban a Camu Camu por C-vitamin forrásként található, amelynek sokkal szélesebb hatásspektrummal rendelkezik. Amellett, hogy erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, küzd a depressziós állapotok ellen, és nagyon jól segíti a fogyást.
  • Diófélék az olaj helyett - Míg egyes gyártók hajlamosak az olaj helyettdióféléket adni az italokhoz.Az Anapur közvetlenül dióféléket használ az italaiban. Természetesen kerüljük a felesleges kémiai feldolgozást, másrészt viszont fontos, hogyAzt is fontos megjegyezni, hogy a diófélék elsősorban ALA zsírsavakban gazdagok. Az EPA-val és a DHA-val ellentétben a szervezetünk nem tudja felhasználni ezt a zsírsavat, ezért még nem alakította át e két savvá. A probléma az, hogy ez az átalakulás nagyon pazarló, az ALA legfeljebb 10%-a alakul át EPA-vá és DHA-vá. Ebben az esetben lehet, hogy mégis inkább tengeri algát használnék.
  • Mák helyett kalcium - Alapvetően ugyanaz az eset, mint a camu camu. Míg a versenytársak túlnyomó többsége kalcium-karbonáthoz vagy hasonló kalciumforráshoz nyúl, az Anapur mákot használ. Ez is rendelkezik egyéb előnyökkel, például linolsav- és zsírsavtartalommal, rostokkal és fehérjékkel, viszonylag jó aminosavspektrummal.
  • Zabpehely helyett maltodextrin - amikor egy hasonló italt vizsgáltunk egy ideje.Említettük, hogy a gyártó az elérhető legolcsóbb összetevőket használja. Persze a zabpehely sem egy elképesztően drága alapanyag, de szénhidrátforrásként használni milliószor élvezetesebb, mint a maltodextrint.
  • Két különböző fehérjeforrás - A hasonló étkezéshelyettesítő készítmények túlnyomó többsége csak egy fehérjeforrást tartalmaz. Általában szójafehérje, amely a legolcsóbb. Ugyanakkor csak minimális mennyiségben tartalmaz néhány aminosavat, ami Rubner és Wolfcon az esszenciális aminosavakról, ha hosszú időn keresztül fogyasztják, az AMK mennyisége jelentősen csökken a fehérjékbe beépülve. Az Anapur a szójafehérjét mandulafehérjével kombinálja, amely bár alacsonyabb metionin-, lizin- és cisztein-tartalommal rendelkezik, mégis tartalmaz egy aránybanEzáltal aminosavtartalmát tekintve teljes értékű és kiegyensúlyozott étkezéssé válik.
  • Természetesen előforduló vitaminok és ásványi anyagok - Elég érdekes, hogy az összes ásványi anyagotA vitaminok és ásványi anyagok természetesen előfordulnak Anapurban, így a forrásuk a természetes összetevők, amelyekkel ez az ital rendelkezik. Ez kellemes változás a táplálékkiegészítőkhöz képest, ahol az anyagok 90%-a mesterségesen van hozzáadva. Az egyetlen hozzáadott összetevő a cianokobalamin (azaz a B12-vitamin), amely a fermentációs folyamat során dúsítja a chlorellát.

A többi összetevő közül mindenképpen érdemes megemlíteni a cikóriagyökeret, amely nagyon jó.Nagyon jó prebiotikus funkcióval is rendelkezik, akárcsak a cékla és a csalán, amely jótékony hatással van a prosztatára. Összefoglalva, az EPA és a DHA hiányától eltekintve az Anapur összetétele nagyon jó.

További információ

Anapur Szlovákia

Különleges, de természetes íz

Az én szemszögemből nézve az Anapurnak nagyon kellemes íze volt, de először hozzá kellett szoknom. Amikor először kóstoltam ezt az italt, azt hittem, hogy nem is fogom tudni befejezni, de minden egyes további kóstolással javult az általános benyomásom. Az ízek minden lehetséges módon "rétegződnek", és érezni a különböző keveredéseiket.

Nagyra értékelem, hogy az Anapur nem próbálja millióféle ízben elérhetővé tenni, mert maga a natúr változat teljesen lenyűgözően néz ki.természetes, és az ízek rétegződése miatt még rendszeres fogyasztás esetén sem áll fenn annak a veszélye, hogy megszokjuk, és emiatt undorodni kezdünk tőle. Azt is felejthetetlen előnynek tartom, hogy a konkurens termékekkel ellentétben az Anapur egész darabokat tartalmaz, így jó (véleményem szerint még kívánatos is) megrágni őket.

Anapur Szlovákia
Lehet, hogy az Anapur nem a legszembetűnőbb és legcsábítóbb színű, de teljesen természetesnek tűnik és teljesen természetes az íze
.

Könnyen elkészíthető és fogyasztható

AzAnapur elkészítéséhez körülbelül 500 ml vizet használtam, és egy tasak tartalmát kiürítettem ashakerbe, amelyet az Anapur a termékkel együtt küldött nekem. A cég shakere azonban nem különleges, az Anapur bármilyen szélesebb nyakú sportpalackban elkészíthető. Csak rázza össze néhányszor, és máris kész az étel.

Az állaga kissé sűrűbb, mint a konkurens termékeké, és az Anapur egész darabokat is tartalmaz, amelyek rágása kívánatos. Határozottan nem egy olyan ital, amit másodpercek alatt meg tudsz enni, írnom kellett.t lassan és alaposan megrágni, de még mindig képes voltam például dolgozni, miközben fogyasztottam, és semmilyen módon nem volt korlátozó. Miután megittam, eléggé jóllakottnak éreztem magam, azonban a magas kalóriabevitel miatt nem tudtam Nem mondhatom, hogy kifejezetten jóllaktam volna, és az ajánlott napi 5 tasakos adag is jóllakott volna. Azt merem azonban állítani, hogy az alacsonyabb kalóriaigényű és ülőmunkát végző emberek legfeljebb elégedettek lesznek. Ismétlem, csak napi egy étkezés helyettesítésére ajánlom, az én szemszögemből nézve semmiképpen sem ideális, hogy 100%-ban az Anapurból vegyük az ételt.

Anapur Szlovákia
Maga az Anapur nagyon jól oldódik, azonban egész darabokat is tartalmaz, amelyek természetesen nem keverednek, és óvatosnak kell lennünk a fogyasztásukkal.

Két különböző nézet az árról

Ha egy 35 adagot tartalmazó csomagot vásárol, akkor egy zacskó Anapurért körülbelül 920 Ft-t kell fizetnie. Ha ugyanazt a csomagot a népszerű MANA-tól vásárolja meg, az azonnal 250 Ft-val kevesebb. Az árral kapcsolatban két lehetséges nézet létezik. Ha az Anapurra úgy tekintesz, mint egy olyan táplálékkiegészítőre, amely nem tölt fel, és éhes leszel, akkor 920 Ft nyilvánvalóan sok. De ha az Ön számára ez egy étteremben elfogyasztott ebédet helyettesít, amiért többszörösét fizetné, akkor természetesen nagyon jó az ára. Az én szemszögemből nézve ez elsősorban a fogyasztás gyakoriságától függ, és attól, hogy mennyire tud jóllakni.

Anapur Szlovákia
Míg például az ilyen fehérjék lényegesen olcsóbbak, az Anapur egy teljes értékű étel, amely a legtöbb embert jóllakatja.

Hol lehet a legolcsóbban vásárolni

Végső értékelés

Az Anapur nem egy csodás teljes értékű étkezéspótló, amelytől búcsút mondhat a szilárd tápláléknak. Az Anapur még csak nem is a legolcsóbb étel, ami minőségtől függetlenül éppen csak jóllakat. De őszintén szólva, ez határozottan a legjobb átfogó étkezéspótló, amit a piacon találsz. Ha magamnak kellene választanom egy "kiegészítőt" ebből a kategóriából, hogy elfoglaltan nyúljak hozzá, az biztosan az Anapur lenne.

Úgy értem, nem mintha bármilyen jelentős módon dicsőíteni akarnám az ételhelyettesítőket, de ebben az esetben valóbannagyon jó összetételre, kellemes és természetes ízre, és végül meglehetősen kedvező árra számíthat.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.