MyProtein Alpha Men: Felturbózott vagy túlkombinált multivitamin?

A megfelelő multivitamin jelenleg az egyik legalapvetőbb és legnépszerűbb étrend-kiegészítő. Az a tény, hogy ha kiegyensúlyozott és változatos étrendet követsz, a nagy többségnek egyáltalán nincs szüksége rájuk.
És ez az a multivitamin, amelyet úgy döntöttünk, hogy ebben a felülvizsgálatban közelebbről megvizsgálunk. Pontosabban, ez egy multivitamin a MyProtein márkától, amelynek tökéletes és sokak számára teljesen ellenállhatatlan neve Alpha Men. Tehát, ha valaha is fontolgatta, hogy megvásárolja ezt a bizonyos kiegészítést, vagy egyszerűen csak kíváncsi, hogy az összetétele megfelel-e a névnek, semmiképpen ne hagyja abba az olvasást. Minden lényeges dolgot megtudhatsz ebből a felülvizsgálatból.

Myprotein Alpha Men
Adagolás
9.0/10
Csomag mérete
8.5/10
A nyersanyagok minősége
5.5/10
Összetevők
8.5/10
Ár
8.0/10
Általános értékelés
7.9
10 pontból 10 pont

A Myprotein Alpha Men legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Ahogy a neve is sugallja, ez a multivitamin kizárólag férfiaknak készült. De ez nem jelenti azt, hogy a nők valahogy kimaradnak ebből a márkából. A MyProteinnek van egy kizárólag nők számára kifejlesztett multivitaminja is, amely az Active Women varázslatos nevet viseli.

Első pillantásra a felturbózott formula

Ahogy a bekezdés címe is sugallja, az Alpha Men formula első pillantásra valóban lenyűgöző. Összesen 39 hatóanyagból hihetetlen mennyiséget találunk itt. Egy laikus azt gondolhatná, hogy ez egy abszolút verhetetlen multivitamin, amit mindenkinek be kell szereznie. Egy tapasztaltabb egyén azonban egy kicsit óvatosabb lesz. Az ilyen nagy mennyiségű vitamin és ásványi anyag egy termékben a legtöbb esetben inkább kontraproduktív, mint ténylegesen hatékony. Ez a helyzet ezzel a táplálékkiegészítővel is?
A válasz erre a kérdésre nem egyszerű, sőt, nem is egyértelmű. Kezdjük a pozitívumokkal. Mindenekelőtt az optimális emberi egészség szempontjából fontos vitaminok tartalmát kell kiemelni. Megtaláljuk itt az A-, C-, D-, E-, K-vitaminokat, valamint a B-vitaminok teljes spektrumát, nevezetesen a B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 és B12 vitaminokat.
Ezenkívül az Alpha Men tartalmazza az emberi egészség szempontjából fontos vitaminok túlnyomó többségét is.kalcium, magnézium, cink, foszfor, réz, mangán, szelén, króm és molibdén. Itt azonban belefutunk az első nagy problémába. Lényegében mindegyikük szervetlen, az ember számára kevéssé hasznosítható formában, például oxidként, kloridként vagy szulfátként szerepel itt. Sajnos itt nem találja meg ezen ásványi anyagok szerves és jól felszívódó formáját (citrát, bisglicinát).
Az Alpha Menben található anyagok listája azonban még korántsem ért véget. A bromelain, lipáz, papain és amiláz emésztőenzimek mellett Q10 koenzimet, inozitolt és luteint is találunk benne. És végül, de nem utolsósorban a koreai ginzeng, a Ginko biloba, a csalánlevél vagy a szőlőmag kivonatai.
A gyártó nyilvánvalóan a minél több, annál jobb szabályt követte. Egy multivitamin esetében azonban ezt a szabályt nem lehet egyszerűen és könnyen betartani. Bár számos, az egészség szempontjából fontos anyag létezik, ezek tartalma gyakran szinte elhanyagolható, és formájuk gyakran rosszul felszívódik.

Alfa férfiak

Kellemes, de kissé problémás adagolás

A gyártó azt javasolja, hogy naponta egy tablettát vegyen be reggel és egy tablettát este, ideális esetben étkezés után. Ebből a szempontból tehát egy teljesen problémamentes termékről van szó, amelynek használata olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A probléma azonban éppen az a tény, hogy az Alpha Men egyszerre tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat. Miért, kérdezi? A válasz nagyon egyszerű.
Míg a lipofil vitaminoknak zsírokra van szükségük a megfelelő felszívódáshoz, ezért lennének olyan fontosak.főleg étkezés után kell bevenni, az olyan ásványi anyagok, mint a magnézium és a cink pont az ellenkezőjét teszik. Rosszul reagálnak a fehérjékkel, ezért formájuktól függően vagy éhgyomorra, vagy közvetlenül lefekvés előtt kell bevenni őket.
Sajnos, mivel ez a probléma gyakorlatilag minden olyan multivitamin esetében felmerül, amely vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, nem lehet semmit sem tenni ellene. Azonban, mint már fentebb rámutattam, a legtöbb ásványi anyag itt is szervetlen és ezért nem túl jól felszívódó formában van jelen. E két tényező kombinációja az, ami gyakorlatilag nullára csökkenti a szervezetünk számára való hasznosságukat.

Megfizethetőség

A 120 tablettát tartalmazó csomag jelenleg 4980 Ft-ért kapható a fitness007 weboldalán. Ez azt jelenti, hogy egy adag kevesebb mint 80 Ft-ba kerül. Egy nagyobb, 240 tablettát tartalmazó csomag esetében csak 7320 Ft-t kell fizetnie.
Ami elég szép ár, de figyelembe véve az Alpha Men minőségét, nem vagyok benne biztos, hogy megéri. Csak összehasonlításképpen: a Reflex nagyon népszerű és kiváló minőségű Nexgen multivitamin 30 adagos csomagjának ára 3820 Ft.

A Myprotein Alpha Men legjobb árát a Heureka.cz-n találja meg.
Ellenőrizze az árat

Végső ítélet

Végül a MyProtein Alpha Men-nek egy elég átlagos minősítést kell adnom. Egyrészt valóban egy felturbózott étrend-kiegészítő, amely az optimális egészség szempontjából fontos anyagok sokaságát tartalmazza. Másrészt azonban ezen anyagok nagy része nem megfelelő mennyiségben vagy teljesen nem megfelelő formában van jelen.
Ha választanom kellene, akkor inkább egy kicsit drágább, de lényegesen jobb minőségűjobb alternatíva a fent említett Nexgen formájában a Reflex-től. De ha még mindig érdekli az Alpha Men az összes negatívum ellenére, amit ebben a felülvizsgálatban említettem, nem fogom lebeszélni Önt a vásárlásról. Azonban, ha a befektetés tényleg megéri, akkor egy kicsit kételkedem benne.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Önnek is van tapasztalata ezzel a termékkel kapcsolatban? Ossza meg őket saját véleményének megírásával.