A napraforgómag jó forrása az esszenciális linolsavnak. Jót tesznek a bőrbetegségeknél, és hasznosnak bizonyultak anyagcsere-betegségek, cukorbetegség, máj- és epehólyagbetegségek esetén is. Kiváló rost-, fehérje-, E-vitamin- ...Bővebben
A napraforgómag jó forrása az esszenciális linolsavnak. Jót tesznek a bőrbetegségeknél, és hasznosnak bizonyultak anyagcsere-betegségek, cukorbetegség, máj- és epehólyagbetegségek esetén is. Kiváló rost-, fehérje-, E-vitamin- és B-vitamin-forrás, valamint olyan ásványi anyagok, mint a kálium, magnézium, vas, foszfor, szelén, kalcium és cink. Ezenkívül a napraforgómag fitoszterolokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez. A fent említett okok miatt a napraforgómagot a szív- és érrendszeri betegségek kezelésére ajánlják.
| 100g-onként | |
| Energia | 2475kJ/591kcal |
| Fehérje | 19,1g |
| Szénhidrátok/cukrok | 27,6g/3,1g |
| Zsírok/telített | 45g/5.6g |
| Szál | 11g |
| Só | 0g |
Származási ország: Kína