Ahús szárításának hagyománya az ókori Egyiptomba nyúlik vissza, de az észak-amerikai indiánok tökéletesítették. Tőlük vették át a vadnyugaton a csapdászok és a cowboyok a hús ...Bővebben
Ahús szárításának hagyománya az ókori Egyiptomba nyúlik vissza, de az észak-amerikai indiánok tökéletesítették. Tőlük vették át a vadnyugaton a csapdászok és a cowboyok a hús pácolásának ezt a módszerét. Ennek oka, hogy a szárított hús, amely a lehető legnagyobb mennyiségű energiát tartotta meg, miközben a súlya a lehető legkisebb volt, megkönnyítette a hosszú utazásokon való életüket.
Rangsoroltuk a piacon jelenleg kapható legjobb jerky-ket!
Napjainkban az alapelv ugyanaz maradt, de a modern technológiai eljárásoknak köszönhetően az ízlésének megfelelő ízek sokaságát kínáljuk.
marhahús szárított hús (82,9%) só, (3,2%), repceolaj, alkoholos ecet, nedvesítőszer: glicerin, hagyma, fokhagyma, fűszerkeverék, természetes aroma, élesztőkivonat.
Energiaérték 1067 kJ/255 kcal
Táplálkozási adatok
|
100 g
|
Zsírok | 5,8 g |
amelyből telítődik | 3 g |
Szénhidrátok | 10 g |
ebből cukrok |
0,1 g
|
Fehérje | 40 g |
Só | 3,2 g |