A mogyoróvajpor a nagyon népszerű és egészséges mogyoróvaj új és forradalmi formája. Teljesen gluténmentes, 42% fehérjét és mindössze 1,5 g zsírt tartalmaz. Minden fitneszreceptben ...Bővebben
A mogyoróvajpor a nagyon népszerű és egészséges mogyoróvaj új és forradalmi formája. Teljesen gluténmentes, 42% fehérjét és mindössze 1,5 g zsírt tartalmaz. Minden fitneszreceptben remekül használható, és turmixokban vagy önmagában is nagyszerű ízű.
3 nyomós okunk van arra, hogy miért jobb a mogyoróvajpor, mint a hagyományos mogyoróvaj:
A klasszikus mogyoróvajak szó szerint tele vannak zsírokkal, telített és telítetlen zsírsavakkal egyaránt. A vajporban a zsírtartalom nagymértékben csökkent (akár 74%), így ideális termék a fogyókúrához. Még pálmaolajat, tartósítószert vagy mesterséges aromákat sem találsz benne. A gluténmentesség szintén nagy előny.
Ennek a mogyoróvajpornak a fehérjetartalma több mint 40%, ami egy újabb egy nagyszerű fitneszétel, amelyet például az edzés utáni turmixodhoz adhatsz, hogy alapvető tápanyagokkal gazdagítsd azt.
Ha nem szeretne instant vajat adni a turmixokhoz vagy az edzés utáni turmixokhoz, akkormásodpercek alatt a megszokott klasszikus vajdá alakíthatod. Csak keverjen össze két evőkanál vajport egy evőkanál vízzel, és habverővel keverje össze. Pillanatok alatt finom, kenhető vajat készíthet, amely nagy tápértékkel bír.
Néhányan talán az instant mogyoróvajat nézik, és azon tűnődnek, hogyan jött létre, és hogy ez csak egy helyettesítő. Ezek a termékek pörkölt földimogyoróból készülnek, amelyből magas nyomáson eltávolítják a felesleges olajat (és így a zsírt). Ennek az eljárásnak az eredménye egy olyan instant termék, amelynek fehérjetartalma megegyezik az eredeti földimogyoróéval, de sokkal kevesebb a zsírtartalma, így kevesebb a kalóriatartalma is.
Ahogy a bevezetőben említettük, a mogyoróvajat mindenhol alkalmazzák.a mogyoróvajat minden fitneszételben és edzés utáni turmixban használják, és nagyszerű sütéshez és főzéshez. Használhatja, amikor csak szeretné növelni a táplálkozási és frissítse fel kedvenc receptjének vagy italának ízét.
A hagyományos mogyoróvajjal ellentétben ez a termék fogyókúra alatt is használható.A kényelmes és gyors elkészítés megkönnyíti a különféleegészséges ételek, amelyeket előnyben részesít a diétában, és remek ízt ad az ételeknek. Egy adagban (12 g) csak 48 kilokalóriát fogyaszt, ami a hagyományos vajhoz képest az abszolút minimum.
Tápértékek | 100 g | 12 g |
---|---|---|
Energiaérték | 1569 kJ / 375 kcal | 188,4 kJ / 48 kcal |
Zsírok | 12,5 g | 1,5 g |
ebből telített zsír | 0 g | 0 g |
Szénhidrátok | 41,7 g | 5 g |
ebből cukrok | 8,3 g | 1 g |
Fehérje | 41,7 g | 5 g |
Nátrium | 550 mg | 66 mg |
Só | 1,38 g | 0,16 g |
A pörkölt földimogyoró mellett cukrot és sót is találunk, de ezek nagyon kis mennyiségben vannak jelen, és egyáltalán nem fogjuk észrevenni a termék végső ízében.