Annak ellenére, hogy az általános vélekedés szerint a szárított hús technológiáját Kolumbusz Kristóf hozta Amerikából, Európában 12. - i. e. 15. században, azaz több mint ...Bővebben
Annak ellenére, hogy az általános vélekedés szerint a szárított hús technológiáját Kolumbusz Kristóf hozta Amerikából, Európában 12. - i. e. 15. században, azaz több mint 2700 évvel előtte. Őseink jól tudták, hogy a hús szárításával és enyhe sózásával a hús tartósabbá válik. teljes tápértékét, és meghosszabbítja az eltarthatóságát egy esős napra. Nincs értelme megváltoztatni egy több mint 2000 éve bevált technológiát, ezért a húst is kis mennyiségű sóval, azaz kevesebb mint 2%-kal szárítjuk.
100g | |
Energiaérték | 310 kcal |
Zsír ( ebből telített zsírsavak ) | 4,2g (1,68g) |
Szénhidrátok ( ebből cukrok ) | 0g (0g) |
Fehérje | 64g |
Só | 4,8g |
A felbontást követő 24 órán belül használja fel. Tárolja +5 °C és +30 °C közötti hőmérsékleten.