Country Life Tamari szójaszósz 500ml

A tamari egy szójaszósz, amelyet a miso paszta előállításának melléktermékeként állítanak elő. A shoyuhoz képest sötétebb, sűrűbb és jellegzetesebb ízű. Hideg öntetekben, mártásokban és fűszeres ...Bővebben

Gyártó: Brand
A címről 0 Ft

Hol lehet megvásárolni

Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.

Termékleírás

A tamari egy szójaszósz, amelyet a miso paszta előállításának melléktermékeként állítanak elő. A shoyuhoz képest sötétebb, sűrűbb és jellegzetesebb ízű. Hideg öntetekben, mártásokban és fűszeres mártásokban ragyog.

A tamari természetesen gluténmentes összetevőkből készül. A szokásos olcsó "szójaszószokkal" ellentétben a tamari nem tartalmaz semmilyen ízfokozót, színezéket vagy mesterséges édesítőszert.
A négy alapíz (édes, keserű, sós, savanyú) mellett létezik egy ötödik íz, az umami. A leírás szerint "finom", "az érettség íze" és fokozza az étel ízét. Ez az ötödik íz az erjesztett termékekben - köztük a tamari szójaszószban - is jelen van.

A shoyu és a tamari közötti különbség:
A shoyu és a tamari többé-kevésbé felcserélhető, a tamari főzés közben jobban megőrzi ízét és aromáját. A shoyu-t viszont a kész étel végső ízesítésére ajánlják. Ez azonban nem vaskalapos szabály.

  • Különböző módon állítják elő - a tamari a hagyományos miso paszta előállításának mellékterméke.
  • a tamari természetesen gluténmentes összetevőkből készül
  • a tamari sötétebb, sűrűbb, gazdagabb és kifejezettebb ízű.

Tárolás: hűvös, száraz helyen. Védje a napfénytől.

Star mask
Átlagos: 0.00
Szavazott: 0 of people

Vélemények/tapasztalatok

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Vagy csak meg szeretnéd írni a tapasztalataidat? Küldjön nekünk véleményt vagy megjegyzést erről a termékről.

Hasonló termékek