Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.
A szezámmag alkalmas édes és sós süteményekhez, zabkása, joghurt és saláták szórásaként. Sóval összezúzva olyan gomasio-t alkot, amely még az egyszerű hétköznapi ételeket is megszépíti.
A szezám a világ számos országában része a legendáknak és a legendáknak. Történelmileg ez a legfontosabb olajáért termesztett növény. Az indiai szezám egy egyéves fűszernövény, amely kék, lila vagy sárga virágokkal virágzik, és akár 2 méter magasra is megnőhet.
- Rágcsálásra
- készítsen saját házi mixet diófélékkel és aszalt gyümölcsökkel
- a napraforgó pirításakor a végén adjunk hozzá egy kis shoyut vagy tamarit, és keverjük össze, hogy ízletes sós finomságot kapjunk.
- Csak hogy hozzáfűzzem
- leveshez, salátához, rizottóhoz - használhat nyers, áztatott vagy pirított magvakat.
- joghurtban és zabkásában
- turmixokba - a krémesebb íz érdekében a magokat előre beáztatjuk.a diósabb ízért enyhén pirítsa meg a magokat, zöldség- és gyümölcsturmixokhoz alkalmas.
- quiche töltelékekben, mártogatósokban és sült ételekben
- Édes krémek
- Édes krém készítésekor célszerű a fél és fél kesudiót a kesudióval kombinálni (mindkettőt előzetesen beáztatni), és sima krémmé turmixolni.
- édesítse a krémet a kedvenc szirupjával, adhat hozzá fahéjat, kakaót, szentjánoskenyeret, kardamomot.
- alkalmas süteményekhez, muffinokhoz, édes mártogatósnak gyümölcsökhöz.
- Sütés
- kenyértésztához, dalamánokhoz, kekszekhez, muffinokhoz
- Használhat nyers, áztatott vagy pörkölt magvakat, egészben vagy lisztbe keverve.
- Sütetlen desszertek
- A dióféléket, magvakat és aszalt gyümölcsöket keverjük sima tésztává, és formáljunk golyókat, amelyeket magokban, kókuszban, sárgarépában meghempergethetünk.
- Granola
- Keverjük össze a pelyheket, magvakat, aszalt gyümölcsöket, diót, adjuk hozzá a kedvenc szirupunkat és az olajat, majd süssük 110 °C-on 60 percig, időnként megkeverve.
- Crumble
- Keverjünk össze 50 g magot (dióval is kombinálható), 150 g zabot, 6 evőkanál rizsszirupot és 4 evőkanál kókuszolajat.
- Sajtos torta alap
- magvak, diófélék, nádcukor, kókuszolaj kombinációja
- Gomasio
- Keverjen össze 100 g pörkölt magot és 1 teáskanál sót, majd keverje össze, őrölje vagy törje össze mozsárban.
- szezámmagból és lenmagból már elkészített gomasio-t lehet kapni.
- saláták, levesek, rizs, kenőanyagok ízesítésére használják...
- Magvajak
- a szezámmagvajat tahininek hívják
- kenhető kenyérre, adható reggeli gabonapelyhekhez vagy péksüteményekhez, kenhető palacsintára és palacsintára, adható joghurthoz és turmixokhoz.
- a vaj ízesíthető sóval, sziruppal, mézzel, szentjánoskenyérrel, kakaóbabbal.
- Vetőmag italok
- müzlihez, zabkása készítéséhez, palacsinta- vagy palacsintatésztához, puding készítéséhez, fagylalt készítéséhez, krémek készítéséhez
- A tejet sziruppal édesítheti, ízesítheti szentjánoskenyérrel, kakaóval, fahéjjal, adhat hozzá hínárt...
Tárolás: száraz és hűvös helyen (max. 20°C, max. 65% páratartalom). Védje a fénytől.