Ritkább diófajta, a dióhoz hasonló ízű, de enyhébb és kissé vajas. A dióhoz hasonló módon használható. Legjobban gyümölcsökkel, sajtokkal és zöldségsalátákkal kombinálható. Felhasználás: rizottók, kuszkusz ...Bővebben
Ritkább diófajta, a dióhoz hasonló ízű, de enyhébb és kissé vajas. A dióhoz hasonló módon használható. Legjobban gyümölcsökkel, sajtokkal és zöldségsalátákkal kombinálható.
Felhasználás:
A pekándió a pekándiófa nevű fáról származik, amely Észak-Amerika déli részén őshonos. Masszív fa, kemény, vörösesbarna fával. Az egész világon termesztik, mégis ritkább diófajta. A diót kemény héj rejti, ezért az indiánok nyelvén a "pekándió" azt jelenti, hogy "kő kell hozzá, hogy eltörjön".
Tárolás: Legfeljebb 25 °C hőmérsékleten és legfeljebb 70 %-os relatív páratartalom mellett tárolja.