A bio mogyoró tökéletes édes desszertekhez, de salátákba vagy rizottóba is finom lesz. Még vajat is készíthet belőlük. A sütés még jobban kiemeli az ízüket. ...Bővebben
A bio mogyoró tökéletes édes desszertekhez, de salátákba vagy rizottóba is finom lesz. Még vajat is készíthet belőlük. A sütés még jobban kiemeli az ízüket.
Tökéletesek édes desszertekhez. Például egy jó marék mogyoró nem fog rosszul esni egy diós süteményben vagy brownie-ban. Használhatja őket növényi mogyorótej vagy akár dióvaj készítéséhez is. Ne féljen hozzáadni őket sós ételekhez, például salátához vagy rizottóhoz. Az apróra vágott mogyorót zöldségkrémlevesek díszítésére is használhatja. Pörkölve az ízük még kifejezettebbé válik.
A mogyoró kiváló alapanyaga a sütött és nem sütött édességeknek vagy különféle nyers finomságoknak. Fogyasztható önmagában vagy aszalt gyümölcsökkel keverve, és csomagolva egészséges uzsonnaként iskolába, munkába vagy utazáshoz. Díszítse velük a reggeli zabkását, vagy aprítsa őket házi készítésű müzlibe. Használjon mogyorót, hogy elkészítse a mogyorókrém házi készítésű, egészségesebb változatát.
Felhasználás:
A mogyoró egy mogyoró nevű cserjén nő. Elsősorban Európában található, és gyümölcseit főként az élelmiszeriparban használják fel. Ezenkívül a dióból kozmetikai és festékipari termékekhez használt olajat is készítenek. A mogyoró faanyagát elsősorban a népművészetben használják.
A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi számukra a címke viselését. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.
Tárolás: száraz és hűvös helyen. Védje a közvetlen napfénytől.